nic jsem ze spojkou nedělal
spojka - pedál
Moderátor: Safraporte
-
herkules197
- auto: freelander
spojka - pedál
nevím proč ale najednou spojkový pedál od začátku vůbec nebere, tak od půlky ano, řadí to normálně ale je to divné
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Re: spojka - pedál
Koukni na váleček kterej spojku ovládá. Jestli se ti neuvolnil v držáku. To je takový slabý místo.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
-
herkules197
- auto: freelander
nezlob se ale kde jej najdu, já jsem fakt jenom šofér

- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Zespodu od levýho kola, v podstatě nad levou vnitřní manžetou poloosy.. To se blbě popisuje prohledej fórum pod heslem spojka. Jsou tu někde i fotky
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
Zdravím. Mám problém. Na Freelanderu 1 TD4 mám vyměněnou spojku (včetně ložiska) i spojkový váleček. Přesto se při řazení občas propadne pedál. Odvzdušňováno několikrát, i zcela doplněna kapalina podle místního návodu a vzduch vytlačen víčkem. Po odvzdušnění to tak dva dny jede normálně a pak to začne propadávat. Ale jen když se delší dobu neřadí, třeba jízda po rovině. Pokud se řadí častěji, tlak se udrží a pedál se nepropadá.
Umí někdo poradit? Děkuji
Umí někdo poradit? Děkuji
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel to same, musi to to delat nekdo, kdo to umi, kdyz me vymenili spojku a zavolali, ze si mam pro to prijet, tak jsem neodjel - bylo to zavzdusnene, druhy den zase, nakonec to musel udelat jiny servis, ktery to umi - dela LR - a byl klid. Resp. me se to tedy nepropadavalo, ale neslo radit. Ale hadam, ze to bude podobny problem.
Free Td4 2004 HSE automat
Tak jsem zde opět.
Znova několikrát odvzdušněno, dokonce prý pomalu odsáváno vývěvou a dolévaná kapalina.
Nyní mi bylo řečeno, že chyba je ve spojkovém válečku
který je prý jako originál nový naplněný brzdovou kapalinou a ten můj se tam dával bez kapaliny a už prý se to zcela neodvzdušní.
Mám si prý koupit nový spojkový váleček http://lr.brau.cz/482-stc000171-spojkov ... o-td4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
To je ale dalších 2 500,-.
Funguje mi to zatím tak, že klidně najedu 100 km po okresních cestách a nepropadne se mi pedál ani jednou a pak si najednou postaví hlavu a propadne se několikrát během pár kilometrů (ale ne opakovaně - mezi tím občas funguje normálně). Je to srozumitelné?
Dělal to tu někdo s prázdným válečkem a následným odvzdušněním? Jak?
Znova několikrát odvzdušněno, dokonce prý pomalu odsáváno vývěvou a dolévaná kapalina.
Nyní mi bylo řečeno, že chyba je ve spojkovém válečku
Mám si prý koupit nový spojkový váleček http://lr.brau.cz/482-stc000171-spojkov ... o-td4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
To je ale dalších 2 500,-.
Funguje mi to zatím tak, že klidně najedu 100 km po okresních cestách a nepropadne se mi pedál ani jednou a pak si najednou postaví hlavu a propadne se několikrát během pár kilometrů (ale ne opakovaně - mezi tím občas funguje normálně). Je to srozumitelné?
Dělal to tu někdo s prázdným válečkem a následným odvzdušněním? Jak?
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Dělá se i levnější, cca za 1600,- . Jen nechápu, kde vzali váleček bez kapaliny, nové jsou vždy naplněné.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
Děkuji za odpověď. Takže koupit nový?eliott píše:Dělá se i levnější, cca za 1600,- . Jen nechápu, kde vzali váleček bez kapaliny, nové jsou vždy naplněné.
Váleček byl kupovaný zde na fóru jako nový, nepoužitý
Těch 1600,- je s DPH? Kolik by byla pošta k tomu? Do CB to mám 100 km, to je daleko jet tam kvůli válečku na otočku.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
1600,- je s daní, pošta 110 kč. Upozorňuji, že levnější díl může mít nižší životnost, ale záruka je samozřejmě 2 roky.Vladka píše:Děkuji za odpověď. Takže koupit nový?eliott píše:Dělá se i levnější, cca za 1600,- . Jen nechápu, kde vzali váleček bez kapaliny, nové jsou vždy naplněné.
Váleček byl kupovaný zde na fóru jako nový, nepoužitýAle prodávající sem podle profilu už dlouho nechodí, tak nemá cenu to dál řešit.
Těch 1600,- je s DPH? Kolik by byla pošta k tomu? Do CB to mám 100 km, to je daleko jet tam kvůli válečku na otočku.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
Máte ode mne SZ.eliott píše: 1600,- je s daní, pošta 110 kč. Upozorňuji, že levnější díl může mít nižší životnost, ale záruka je samozřejmě 2 roky.