Bude to Defender???

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
kamca
Kontaktovat uživatele:

Re: Bude to Defender???

#181 Příspěvek od kamca » 17 bře 2010 10:18

KRANG píše:..v tomhle chceš strávit pět let na cestách :?: :chuckle
No je to vetsi nez Defendr ci LC, ma to redukcni prevodovku, jednoduchej motor a myslim, ze na jezdeni po prasnejch cestach to bude stacit :D
A kdyz se to nekde rozsype, tak to tam klidne necham a nebude mne to stat skoro nic/ porizovaci cena byla 50tis/.
A tim, ze jsme neutratili ztatisice za auto, tak uz muzem vyrazit driv, ne az v 2015. Takze snad pristi rok na 12 mesicu nas ceka Australie.
A uz se neposmivejte :cry :cry :cry :cry :D :D :D

Neklan

#182 Příspěvek od Neklan » 17 bře 2010 10:48

No nevím, když všichni píší o roletových pistách Austrálie, jak během sto km se jim vyklepala polovina šroubů na podvozku (a to bylo u opravdových offroadů a ne u MPV s náhonem 4x4), tak se bojím, aby to konstrukce toho auta vůbec vydržela.
Na druhou stranu kamarád byl v Mongolsku a říkal, že je tam něčím podobným vozili. Dokonce s tím i brodili a během 14-ti dnů to opravovali jenom 3x :lol:
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250

kamca
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od kamca » 17 bře 2010 12:12

Neklan píše:No nevím, když všichni píší o roletových pistách Austrálie, jak během sto km se jim vyklepala polovina šroubů na podvozku (a to bylo u opravdových offroadů a ne u MPV s náhonem 4x4), tak se bojím, aby to konstrukce toho auta vůbec vydržela.
Na druhou stranu kamarád byl v Mongolsku a říkal, že je tam něčím podobným vozili. Dokonce s tím i brodili a během 14-ti dnů to opravovali jenom 3x :lol:
Tak techt rolet :D jsem se taky bal, tak jsem kontaktoval lidi, co s tim v AUS jezdi a je to pry v pohode, auto to vydrzi jen to chce ty srouby kontrolovat.
Jeden typek s tim do Mongolska i dojel z Londyna a obrovska vyhoda je, ze tam pasujou zadni svetla z Lady :mrgreen:
No uvidime, nejak to dopadne.

Stavros

#184 Příspěvek od Stavros » 17 bře 2010 12:34

za padesat tisic je to hrich to nekoupit a nezbyva mi nez jenom cumet, jakou maj tyhle japonsky modely vybavu, ta strech, ruzny klimy atd.
Co je v tom za motor, je to asi automat, ne? Za ty prachy bych to u nas koupil hned a nechal si to presne na tyhle ruzny maroka, vylety po evrope atd. Parada.

kamca
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od kamca » 17 bře 2010 12:43

Stavros píše:za padesat tisic je to hrich to nekoupit a nezbyva mi nez jenom cumet, jakou maj tyhle japonsky modely vybavu, ta strech, ruzny klimy atd.
Co je v tom za motor, je to asi automat, ne? Za ty prachy bych to u nas koupil hned a nechal si to presne na tyhle ruzny maroka, vylety po evrope atd. Parada.
Diky za vlidne slovo. Je v tom 2.8 jako v Pajeru, automat, automaticka klima pro predek a zadek zvlast, el roletky pro zatemneni strechy,..tisice dalsich veci..snad se vsechny nepokazi
Engine size = 2.8 Turbo intercooled diesel
Model = 4M40 OHC 4 Cylinder
Fuel system — Distributor type injection pump
Compression ratio — 21:1
Power — 92 kW (125 PS) at 4000 rpm
Torque — 294 N·m (217 ft·lbf) at 2000 rpm
External dimensions for the Short Wheel Base are:-
length = 4.685 metres
width = 1.695 Metres
Height = 2.060 Metres
Interior Dimensions:-
Length = 2.850 metres
width = 1,575 Metres
Height = 1.275 for the Crystal Lite roof version, which is slightly higher than the low roof version at 1.180 metres.
Minimum ground clearance = 195mm
Vehicle weight = 2030Kg
Gross weight = 2415Kg

Ta nase je jeste o 60cm delsi :D

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#186 Příspěvek od MadTom » 17 bře 2010 12:52

Hezké, jediný s údajů co jsi uvedl a co mě trošku překvapilo je povolené zatížení pouze cca 400kg - to je docela málo na 4 normální čechy :D , natožtak s nějakou bagáží. Discovery 2 má cca 600kg.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Honzan
tel.: 728581532
auto: DI

#187 Příspěvek od Honzan » 17 bře 2010 15:34

Myslim, ze jsi nakonec zvolil dobre. Gratuluju k mazlovi (za pade je to paradni koupe a byt to ve slusnem stavu sehnatelne u nas tak asi nejezdim lr - puvodne jsem chtel starsi verzi toho tvyho - L300 4x4) Ma tohle taky interier, co se z nej da poskladat loznice nebo je to jen prepravni?
Ze skarohlidu si nic nedelej pac vetsina z nic jezdi maximalne kolem komina.

Jeste me docela zajima jedna vec - nebylo by lepsi, kdyz uz nikam spechat nebudete, neutracet za prepravu auta a kramu a letet na lehko a az v australii si nejaky koupit?

Tak se tesim na pripadne zazitky z vyletu :)
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D

kamca
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od kamca » 17 bře 2010 20:27

To auto je 7 mistne, takze jak to s tou hmotnosti je vubec netusim :(

Proc si to auto nekoupime tam je asi veci moji natury. Jsem takovej trochu opatrnej a prijde mne slozity kupovat auto nekde a pak ho jeste upravovat a pak se na nej spolehat.
Chtel bych dat 2'' IM lift, vetsi nadrz, udelat vzadu postel, nechat jen ty dve otocny kresla v prostredni rade a mezi ne stolek, dve baterky a solarni panel...a tak mne prijde lepsi to v klidu pripravit tady, odzkouset a vyrazit.

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od Luboš M. » 17 bře 2010 23:45

kamca píše:S hlubokym zarmutkem v srdci Vam oznamuji, ze to Defendr nebude. Dnes jsem si udelal radost a koupil tuhle Japonskou krasavici http://delica.rajce.idnes.cz/Delica_16.3.2010/" onclick="window.open(this.href);return false; :heart
Moc bych chtel vsem podekovat za rady, nazory a trpelivost se mnou :D a treba s Vami nekdy vyrazim jako sberny autobus :shock:
Jeste jednou diky
Kamil
Ahoj Kamile, auto je to zajímaví a taky mám pro tyhle auta trochu slabost. Je pravda že se v tom nebudeš tak trápit jako v defendru a taky velikost je velké plus.
Osobně by mi takové cestování nenaplňovalo, musím si v autě připadat jako cestovatel a ne jako kočovník :(
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

kamca
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od kamca » 17 bře 2010 23:59

Luboš M. píše:
kamca píše:S hlubokym zarmutkem v srdci Vam oznamuji, ze to Defendr nebude. Dnes jsem si udelal radost a koupil tuhle Japonskou krasavici http://delica.rajce.idnes.cz/Delica_16.3.2010/" onclick="window.open(this.href);return false; :heart
Moc bych chtel vsem podekovat za rady, nazory a trpelivost se mnou :D a treba s Vami nekdy vyrazim jako sberny autobus :shock:
Jeste jednou diky
Kamil
Ahoj Kamile, auto je to zajímaví a taky mám pro tyhle auta trochu slabost. Je pravda že se v tom nebudeš tak trápit jako v defendru a taky velikost je velké plus.
Osobně by mi takové cestování nenaplňovalo, musím si v autě připadat jako cestovatel a ne jako kočovník :(
Jo urcite to neni si vytvaret vlastni cestu, ja budu jen nasledovat ty predemnou..ja jsem spis pan opatrny :D

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od tagr » 18 bře 2010 08:49

jo jo hezký , jen si dávej bach na hlavu u motoru mitsubišky zlobí měl jsem 2 d a bylo to pořád po 50 000 na výměnu praskaly , ale snad budeš mít kliku a za ty prachy supr :D
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od Maxsel » 22 čer 2010 00:01

Jak jsi na tom s autem? Zaslechl jsem něco o úpravě auta pro tebe v Brtnici. Co je na tom pravdy?
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

kamca
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od kamca » 22 čer 2010 09:20

Maxsel píše:Jak jsi na tom s autem? Zaslechl jsem něco o úpravě auta pro tebe v Brtnici. Co je na tom pravdy?
:shock: ty jsi teda spion :D
Auto je super a skutecne se bude upravovat. V rijnu letime do Japonska a tak si privezu odtud sadu na zvednuti. Budem tam u chlapika co navrhuje upravy pro australsky Delica club a vsichni ho hrozne chvali.
Mel bych mit nasledujici sadu, tak uvidime.
http://www.jaos.co.jp/_en/prdctsinfo/sh ... 5%C3%A5%D7_" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.jaos.co.jp/_en/prdctsinfo/sh ... 5%F3%A5%C8_" onclick="window.open(this.href);return false;

a neco jeste z tohodle http://www.autoflags.co.jp/SHOP/SP-4-006.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jelikoz tomu moc nerozumim, tak on mne vybere co potrebuju, nakoupime to tam a tady v CZ to pak necham udelat se spoustou dalsich uprav.

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#194 Příspěvek od Johny R » 22 dub 2011 23:18

Tak to jsem teda nečekal!
Zatím jsem na tomto fóru (coby majitel břichoplaza z Japanu) reagoval jen na inzerci, ale teď mi to fakt nedalo. Deset stránek nedočkavě louskám co z toho bude (Def,Toy,Disco), osobně bych měl jasno už tak kolem třetí strany, a pak z toho vypadne tenhle minibus! Když porovnám Defíka zmíněného v tématu, s výsledkem k němuž dotyčný po více než ročním dotazování došel, tak musím žasnout nad jeho odvahou tu ještě šoupnout fotku :hand Gratuluji!!
Jak řekl klasik "Hlavně nemyslet"! A proto já mám jasno! Chci Defíka! A nemám žádných dotazů, ty přijdou až když si poprvé začnu mazat ruce olejem z diferáků a vazelímou z rejdové koule (jak já se těším)!

majkro
tel.: 603952182
auto: LRD2TD5FL nosorozec

#195 Příspěvek od majkro » 22 dub 2011 23:40

Jeste, ze jsi nekoupil defendera, v tomhle urcite ve zdravi docestujes :)

kamca
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od kamca » 06 čer 2011 23:55

Tak jen pro zajimavost tady jsou foto jak je auto uz upravene. Vim, neni to zadny poradny offroad, ale ja se mimo cestu moc nechystam a ten komfort co tam mame je paradni.

Vnitrek http://delica.rajce.idnes.cz/Interier/" onclick="window.open(this.href);return false;

Venek http://delica.rajce.idnes.cz/Delica_mods/" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Rosi
tel.: +420-608-084004
auto: LR 110SW Def Td5

#197 Příspěvek od Rosi » 07 čer 2011 08:56

Pěkná práce a pěkný auto :yes Myslím, že pro vaše potřeby ideální.
Co se týče odolnosti či terénních vlastností, jsem si jist že splňuje vše co očekáváte.
Podvozek vychází stále z Pajera, ten motor je taky OK (hlavy praskají na 2,5 :)).
Jízdní a cestovatelský komfort bude na 1*.
Ohledně spolehlivosti to bude jako s každým jiným autem = o štěstí.
Každopádně to bude servisovatelné po celým světě...
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;

kamca
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od kamca » 07 čer 2011 09:26

Rosi píše:Pěkná práce a pěkný auto :yes Myslím, že pro vaše potřeby ideální.
Co se týče odolnosti či terénních vlastností, jsem si jist že splňuje vše co očekáváte.
Podvozek vychází stále z Pajera, ten motor je taky OK (hlavy praskají na 2,5 :)).
Jízdní a cestovatelský komfort bude na 1*.
Ohledně spolehlivosti to bude jako s každým jiným autem = o štěstí.
Každopádně to bude servisovatelné po celým světě...
Tehle aut jezdi v Rusku a Australii spousty, takze nahradnich dilu spousta, v Jizni Americe je zase spousta Pajer..takze by to melo byt v pohode.
Auto je fakt komfortni a to co jsem s nim vyjel pod dozorem Huskyho, do toho bych se sam nikdy neodvazil. Mame tam ted i zadni uzaverku, tak je to paradni.
No a hlavne porizovaci cena auta byla nizka, takze nam zbylo na upravy a na vlastni cestu.

Honzan
tel.: 728581532
auto: DI

#199 Příspěvek od Honzan » 07 čer 2011 11:20

proste parada..... :yes
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D

Odpovědět