Vysílačka,neb volba kanálů
Moderátor: Miky_CZ
- večerníček
Vysílačka,neb volba kanálů
Zdravím všechny ,kdo čtou tyto řádky a přeji hezký den.Chceš -li se dozvědět něco více k vysílačce čti dál. Jestli to uznáš za zbytečné přejdi jinam.Nouze naučila Dalibora housti,mně koupit a používat vysílačku.Mám krásnou Presidentku GSB za velice rozumnou cenu a užasným dosahem. Zdárně jsme ji nainstalovali s kolegy a ejhle nastaly problémy. vyhrůžky ohledně používání kanálů a vysílačky. Nabalila jsem díky svým kolegům spoustu informací a ty Vám chci předat.
Užívání vysílačky -všeobecné oprávnění VO-R/7/08.2005-22 upravuje dále zákon127/2005Sb. o oprávnění.
-Vysílačka musí být schválena telekomunikačním úřadem.Což je označeno značkou na vysílačce"CEPT PR 27 X"
ĆESKÝ TELEKOMUNIKAČNÍ ÚŘAD se sídlem Sokolovská 219,Praha 9, Čj 14259/2001-613 č.GL-22/R/2001 generální licence k provozování vysílacích zařízení malého výkonu,určených pro radiové spojení fyzických nebo právnických osob(dále jen občanské radiostanice).
Tato generální licence opravňuje fyzické nebo právnické osoby......provozovat výše uvedené radiostanice bez jakéhokoliv dalšího řízení u Úřadu za následujících podmínek:bod 1.tato gen.licence platí na území ČR.......bod 6. V zájmu uživatelů ....je kanál č.9 vyhrazen pro informace zvláštní důležitosti ....havárie,úraz, oznámení trestného činu(záchranný integrovaný systém!!!!!) bod 7. Pro provoz dálkově ovládaných záznamníků(letiště,stav vod a pod) jsou vyhrazeny kanály č.18 a č.23. bod 8. Přenos digitálních dat je na kanálech č.24,25,52,53,76,77. 9. Kanálč.1 je doporučeno využívat jako svolávací a kanál 80 jako vyvolávací. Používáni v cizině....v zemích s mnohostranou dohodou o povolení krátkodobého provozu obč.radiostanic viz příloha 3 na základě cirkulační karty viz příloha.č 4 ,cirkulační kartu vydává telekom.úřad k dispozici vše na stránkách "www.ctu.cz".Za vydání karty se poplatky nevybírají. Z vlastní zkušenosti ..jednání probíhalo dobře. Na kanál 10 zásadně ne...... Jsem na kanálu 22. Pokud něco budete potřebovat, ráda poradím.Zatím hezký den všem večerníček.
Užívání vysílačky -všeobecné oprávnění VO-R/7/08.2005-22 upravuje dále zákon127/2005Sb. o oprávnění.
-Vysílačka musí být schválena telekomunikačním úřadem.Což je označeno značkou na vysílačce"CEPT PR 27 X"
ĆESKÝ TELEKOMUNIKAČNÍ ÚŘAD se sídlem Sokolovská 219,Praha 9, Čj 14259/2001-613 č.GL-22/R/2001 generální licence k provozování vysílacích zařízení malého výkonu,určených pro radiové spojení fyzických nebo právnických osob(dále jen občanské radiostanice).
Tato generální licence opravňuje fyzické nebo právnické osoby......provozovat výše uvedené radiostanice bez jakéhokoliv dalšího řízení u Úřadu za následujících podmínek:bod 1.tato gen.licence platí na území ČR.......bod 6. V zájmu uživatelů ....je kanál č.9 vyhrazen pro informace zvláštní důležitosti ....havárie,úraz, oznámení trestného činu(záchranný integrovaný systém!!!!!) bod 7. Pro provoz dálkově ovládaných záznamníků(letiště,stav vod a pod) jsou vyhrazeny kanály č.18 a č.23. bod 8. Přenos digitálních dat je na kanálech č.24,25,52,53,76,77. 9. Kanálč.1 je doporučeno využívat jako svolávací a kanál 80 jako vyvolávací. Používáni v cizině....v zemích s mnohostranou dohodou o povolení krátkodobého provozu obč.radiostanic viz příloha 3 na základě cirkulační karty viz příloha.č 4 ,cirkulační kartu vydává telekom.úřad k dispozici vše na stránkách "www.ctu.cz".Za vydání karty se poplatky nevybírají. Z vlastní zkušenosti ..jednání probíhalo dobře. Na kanál 10 zásadně ne...... Jsem na kanálu 22. Pokud něco budete potřebovat, ráda poradím.Zatím hezký den všem večerníček.
večerníček
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Vysílačka
Super info. CB také používám. Nejčastěji na 10kanálu. Hlavní využití ale vidím na "expedičních vyjížďkách" do přírody.
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
hmm... nikdy jsem CB nepozival, ale nekde jsem zaslechl ze Discoverer o tom vi vic nez priznava jako radio operator pohyblive namorni sluzby (neomezeny) a operator pobrezni sluzby (omezeny) jsem na CB zanevrel. Nejdulezitejsi je 16kanal
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
- večerníček
Děkuji moc za pochvalu. Udeřili jste hřebík na hlavičku.Kamioňáci jsou na 10 kanálu a domlouvají se na předjíždění, objíždění,překážkách ,občas dají jenom řeč.Kolda.o píše:osobne se mi nejvice osvedcil CB10 - dopravni info o kamionu po cele CR - je prima si popovidat s nekterym z nich a doptat se co te "ceka"
Životní skušenost .....Když si potřebuji odpočinout, tak se za něj zapíchnu,jedu na brzdová světla ,navážeš kontakt. po odbočení ze společné trati poděkuji ,pozdravíme se a jedeme každý svou cestou.Proto když potřebuji komunikovat , abych je nerušila ,používáme 22 kanál.
!!! Na expedici nepostrádatelná věc.!!!!!!
večerníček
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Vysílačky
Takže zase nějaké zkušenosti Od toho to fórum přeci je . Takže ladím 22 a 16 v térénu a na expedicích a 10 na silnici , i když tam už moc nejezdím Na brzkou slyšenou offáci a lanďáci
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Vysílačky
Jo, večerníčku, proč tam máš vosu a né večerníčka Nějak mě to mate
- MOPADŽI
- Kontaktovat uživatele:
Večerníček
Tak mě teda spadla brada .Je to tak, jak to má být a večerníček je taky tam kde má být Defíka máš hezkého , no a jelikož jsi ze skoromoravy, což je k nám na orlickoustecko nejblíž, zvu tě na společnou projížďku Dej vědět nějaký termín
Re: Večerníček
Dobrá , ale končíme dělat 20.prosince a pak začátek v březnu.MOPADŽI píše:Tak mě teda spadla brada .Je to tak, jak to má být a večerníček je taky tam kde má být Defíka máš hezkého , no a jelikož jsi ze skoromoravy, což je k nám na orlickoustecko nejblíž, zvu tě na společnou projížďku : Dej vědět nějaký termín