Generalka motora.....
Moderátor: Safraporte
-
nrsteve
- tel.: 0944968526
- auto: freelander 1.8 3.dv.
Generalka motora.....
ahoj landaci,prosim o pomoc-moj freelander 1.8i r.v.1999 je super auto,len mam velky problem v motore
......spotreba oleja je moc velka 1000km=1.5L,trati sa mi voda 500km=2-3L(ako kedy viac aj menej)z vyfuku ide dym do biela(ale nie pravidelne),na vicku oleja nieje videt povlak od vody a pod autom ziadna kaluž,spotrebu mam mimo mesta 9L,ale v meste.....mam dojem,ze aj 16L a to uz sa mi nezda normalne
mam dojem,ze tam bude zle tesnenie pod hlavou-to je servis o.k. robil tu niekto mensiu generalku motora a poprosim o radu co ma caka ak to otvorim?po financnej stranke nieje lepsie dat tam druhy motor?Dakujem za kazdu radu...
- zalab
- tel.: 0907813134
- auto: Freelander 1999
Re: Generalka motora.....
Ja by som v prvom rade vymenil tesnenie pod hlavou,a skontroloval jej dosadaciu rovinu.
Menil som už aj polomotor na tomto type,ale na tom bola odrapená ojnica.
Menil som už aj polomotor na tomto type,ale na tom bola odrapená ojnica.
http://www.renova.edb.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
-
nrsteve
presne to aj chcem urobit....je mozne ,ze to tesnenie ma na svedomie vsetky tie chyby co som popisal a jeho vymenou by sa tie zavady odstranili?okrem ineho-motor pekne nastartuje,ide pravidelne a ticho.mechanik ma strasi,ze tam budu zle aj ventile,kruzky,sviecky..atd,atd.....skoro nove auto 
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Ano je to velmi pravděpodobné, jen počítej s tím jak se někam koukneš, tak ještě něco najdeš 
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
pokial nedas dolu hlavu viac nezistis, tesnenie je velmi pravdepodobne, ale moze byt prasknuta aj cela hlava.
Po rozobrati v kazdom pripade odporucam necham hlavu zarovnat, vymenit gufera na ventiloch .....
Po rozobrati v kazdom pripade odporucam necham hlavu zarovnat, vymenit gufera na ventiloch .....
-
nrsteve
....a to.ze bude prasknuta hlava sa obavam aj,ked(adajne sa menila pred kupou auta)tiez bol tento problem,keso-a co ta vysoka spotreba?keso píše:pokial nedas dolu hlavu viac nezistis, tesnenie je velmi pravdepodobne, ale moze byt prasknuta aj cela hlava.
no ja som mal presne ten istý problém, spravil som komplet generalku hlavy, + nove piesty, kružky, valce a spotreba stale to iste... vraj možno niekde mohla byť prasknuta hlavu. stalo ma to cez 700€ a nič. tak som zohnal nowi komplet motor a zatial všetko ok a spravil som na nom asi uz 6000km a olej nedolievam vobec....
Freelander 1.8 16V r.v. 1999 LPG