Problemy s cuvanim a spateckou

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
pavol homola
auto: freelander 1,8

Problemy s cuvanim a spateckou

#1 Příspěvek od pavol homola » 31 led 2011 21:49

Ahojte vsetci,

Som novym majitelom Freelanderu 1,8 r.v. 2001 . Ma najazdene 57 tis. mil a stal 2000 eciek. Nemal som cas s kontrolou auta ,ale zda sa ze vsetko funguje ako ma.Co sa tyka elektriky a jazdy v pred. Pri hodeni spatecky ak ju tam vobec dostanem najprv mi zrata zuby v prevodovke a po viacerych pokusoch ju tam nakoniec dostanem. Ak cuvam tak prevodovka zvlastne huci a auto ma tendenciu brzdit proste na spatecku auto ide akosi tazsie.Celkovo sa prevodovka chova zvlastne . Po vyradeni spatecky a zasunuti jednicky ktora tam ide dost tazko tak potom ide vsetko normalne. Len ako som uz napisal na spatecku auto akoby brzdilo. Neviete mi poradit co s tym. Neviem ci to moze byt spojka alebo prevodovka popripade kardan. Neviem preco to robi na spatacku a dopredu nie. Dakujem velmi pekne vopred za rady.

biomin
tel.: 00421905782480

Re: Problemy s cuvanim a spateckou

#2 Příspěvek od biomin » 01 úno 2011 14:05

NAZDAR,

MOZE TO BYT SPOJKOVY VALCEK ,TREBA SA POZRET POD PEDAL CI NESLZI,ALEBO CI JE PORIADNE UKOTVENY PRI PREVODOVKE.POTOM JE MOZNE ZE JE TYCKA KTORA USTI DO PREVODOVKY JE ZAOXIDOVANA ALEBO SPOJKOVA LAMELA JE UZ ZODRATA.

dandee
auto: Free 1.8 benz 1999

#3 Příspěvek od dandee » 01 úno 2011 18:42

Daj doraz na poriadne vysliapavanie spojky.Ja ked teraz nosim zimne bagandze na nohach,tak niekedy sa mi nepodari poriadne vysliapnut pri spiatocke,a ta je hakliva / ako na kazdom aute /a tiez pocitam zuby.Ale takisto to moze byt aj starou kvapalinou,alebo zavzdusnenou spojkou.Podla mna vymenit kvapalinu a odvzdusnit /nie som si isty,ci sa to u tohoto typu takto robi/. Aj mna to coskoro bude cakat.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .

pavol homola
auto: freelander 1,8

#4 Příspěvek od pavol homola » 01 úno 2011 18:47

dandee píše:Daj doraz na poriadne vysliapavanie spojky.Ja ked teraz nosim zimne bagandze na nohach,tak niekedy sa mi nepodari poriadne vysliapnut pri spiatocke,a ta je hakliva / ako na kazdom aute /a tiez pocitam zuby.Ale takisto to moze byt aj starou kvapalinou,alebo zavzdusnenou spojkou.Podla mna vymenit kvapalinu a odvzdusnit /nie som si isty,ci sa to u tohoto typu takto robi/. Aj mna to coskoro bude cakat.

ok skusim ked bude teplejsie.Zatial sa snazim necuvat.

Odpovědět