Reklama? Natočit to na pořádnej zrcadlovej foťák na pořádným stativu, mrsknout tam tučný stereo-posynchrony a celek doladit v pořádným softu, to si umím představit...ale natočit na to něco autentickýho bez použití stabilizace, si při tý váze a možnostech audia nedovedu představit.low píše:jen pro info, dnes se jiz nekdetere filmy a reklamy toci prave na zrcadlovky. pry kvalita uz dostacujici a cena vybaveni neni tak monstrozni jako i kamer
Foťáky, Kamery SD...MP a ostatní kdo s čím, kde
Moderátor: Miky_CZ
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Re: Foťáky, Kamery SD...MP a ostatní kdo s čím, kde
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Na video mam iPhone4. 

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
Pokud bych se rozhodoval pro kvalitní a levný Nikon, tak bych si dnes vybral D3100.PavelU píše:Já mám právě vybranou tu D90 v setu 16-85 + 70-300, jenom jsem teď začal uvažovat nad tou D7000. Uvidím, prolezu nějaké diskuze a pak se rozhodnu.Nebo zase koupím nějakého LR...
Kdysi byla absolutně nejlepší volba D40, ten už ale není.
Nadšenej a fanatickej nikonista je Ken Rockwell, tady jsou jeho doporučené kamery:
http://www.kenrockwell.com/tech/recommended-cameras.htm
No právě - chybí tam totiž PentaxMadTom píše:Když jsem si před 4mi lety koupil Canon 350D tak jsem se taky rozhodoval mezi Canon - Nikon - Sony a výsledek je Canon.

Naposledy upravil(a) tiny dne 13 pro 2010 15:28, celkem upraveno 1 x.
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Sony možná HIFi věž, foťák Canon nebo Nikon. 

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
No, Sony Alpha DSLR-A900 je absolutní full-frame špička...Kubrtos píše:Sony možná HIFi věž, foťák Canon nebo Nikon.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
No ono toho zas tak moc před 4mi lety na výběr nebylo - Canon a Nikon už měly minimálně druhou generaci digitálních zrcadlovek, Sony tak nějak začínalo a o ostatním se toho moc nevědělo. Možnost si to někde půjčit a odzkoušet byla jenom u Canonu a Nikonu. Nakonec zvítězil Canon a to kvůli dostupnosti a výběru skel.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
ja jsem vybiral v makru, co se tam zrovna valelo ve vyprodeji, jenze ja fotky na vystavy nedavam a na ty co mam jsem linej se divat. 

To je pravda. Pentax byl sice na špici v klasické fotografii, s digi měl skluz. To už je minulost.MadTom píše:No ono toho zas tak moc před 4mi lety na výběr nebylo -
- Old Black
- tel.: +420 736 626 161
- auto: SI, SIII
- Kontaktovat uživatele:
Pavle nedělej kompromisy. umaž nulu a kup si D700! Full frame je jako V8PavelU píše:Cyrile a proč jsi šel do D90 a nevzal D7000?

Designové a průmyslové podlahy: http://www.profimat.cz
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
NIKON D700 - tělo
cena od 34 656 do 110 126,- Kč
Efektivní počet pixelů 12,1 Mpx
Celkový počet pixelů 12,87 Mpx
Typ snímače CMOS
Velikost snímače 36 x 23,9
Rozlišení fotografií 4256 x 2832, 3184 x 2120, 2784 x 1848, 2128 x 1416, 2080 x 1384, 1392 x 920
Poměr stran 3:2
Protiprachová ochrana Ano
Crop faktor 1
Objektiv
Objímka objektivu Nikon F
Mechanický stabilizátor Ne
Nastavení expozice
Kompenzace expozice +- 5 EV po 1, 1/2 nebo 1/3 EV
Citlivost ISO 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600
Závěrka
Rychlost závěrky 30-1/8000 s + Bulb
Fotografování
Expoziční režimy Auto, Program AE, A, S, M
Sekvenční snímání 8 sn./s
Samospoušť 2-20 s
Hledáček
Hledáček Ano
LCD
Velikost LCD 3,0 palce
Rozlišení LCD 920000 px
Blesk
Blesk Ano
Rychlost X-sync 1/250 s
Kompenzace zábleskové expozice -3 až +1 EV, po 1, 1/2 nebo 1/3 EV
Směrné číslo 17
Záznam
Paměťové karty Compact Flash (typ I a II)
Videosekvence Ne
Rozhraní a napájení
Rozhraní USB 2.0, Video výstup, HDMI výstup, desetikolíkový konektor
Napájení Akumulátor
Typ akumulátoru EN-EL3e
Fyzikální specifikace
Hmotnost 995 g
Rozměry 147 x 123 x 77 mm
Ostatní
Základní příslušenství Dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL3e, rychlonabíječka MH-18a, USB kabel UC-E4, videokabel EG-D100, řemínek AN-D700, krytka těla BF-1A, krytka sáněk pro upevnění příslušenství BS-1, krytka LCD monitoru BM-9, disk CD-ROM Software Suite
Docela slušnej cenovej rozptyl na S-zboží....
je pravda, že je to už profi mašina.....
Běž do ní Pavle, orovnáme potom fotky....
cena od 34 656 do 110 126,- Kč
Efektivní počet pixelů 12,1 Mpx
Celkový počet pixelů 12,87 Mpx
Typ snímače CMOS
Velikost snímače 36 x 23,9
Rozlišení fotografií 4256 x 2832, 3184 x 2120, 2784 x 1848, 2128 x 1416, 2080 x 1384, 1392 x 920
Poměr stran 3:2
Protiprachová ochrana Ano
Crop faktor 1
Objektiv
Objímka objektivu Nikon F
Mechanický stabilizátor Ne
Nastavení expozice
Kompenzace expozice +- 5 EV po 1, 1/2 nebo 1/3 EV
Citlivost ISO 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600
Závěrka
Rychlost závěrky 30-1/8000 s + Bulb
Fotografování
Expoziční režimy Auto, Program AE, A, S, M
Sekvenční snímání 8 sn./s
Samospoušť 2-20 s
Hledáček
Hledáček Ano
LCD
Velikost LCD 3,0 palce
Rozlišení LCD 920000 px
Blesk
Blesk Ano
Rychlost X-sync 1/250 s
Kompenzace zábleskové expozice -3 až +1 EV, po 1, 1/2 nebo 1/3 EV
Směrné číslo 17
Záznam
Paměťové karty Compact Flash (typ I a II)
Videosekvence Ne
Rozhraní a napájení
Rozhraní USB 2.0, Video výstup, HDMI výstup, desetikolíkový konektor
Napájení Akumulátor
Typ akumulátoru EN-EL3e
Fyzikální specifikace
Hmotnost 995 g
Rozměry 147 x 123 x 77 mm
Ostatní
Základní příslušenství Dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL3e, rychlonabíječka MH-18a, USB kabel UC-E4, videokabel EG-D100, řemínek AN-D700, krytka těla BF-1A, krytka sáněk pro upevnění příslušenství BS-1, krytka LCD monitoru BM-9, disk CD-ROM Software Suite
Docela slušnej cenovej rozptyl na S-zboží....

Běž do ní Pavle, orovnáme potom fotky....

- Přílohy
-
- D700.jpg (42.27 KiB) Zobrazeno 3545 x
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
V praci pouzivame Canon.Nikon tu moc v oblibe neni.Jinak uz se opravdu toci i celoveceraky na zrcadlovky.Kuprikladu D5 markII a D60.Samozrejme s mensi obmenou softu.
Delaj se na to ruzny redukce na uchyt,take uz jsem to zahledl i jako stadycam(takovy raminko s vestou na chuze).
H.
Delaj se na to ruzny redukce na uchyt,take uz jsem to zahledl i jako stadycam(takovy raminko s vestou na chuze).
H.
- Přílohy
-
- index.jpeg (6.47 KiB) Zobrazeno 3534 x
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
Mam 300s a Nikkor 18-200 VRII - od zari. Jsem uplne nadsenej, jen obcas to ostri kam chce - coz je ale spis chyba mezi hledackem a botama 
Testy (jsou tam nechany i nektery spatny kusy, pac tam jsou pekny holky ... hihih)
http://mikedee.rajce.idnes.cz/2010_Cowb ... n_Wedding/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mikedee.rajce.idnes.cz/Nikon_300 ... at_camera/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nicmene: Pokud bych mel vetsi rozpocet, urcite bych sel do full frame.

Testy (jsou tam nechany i nektery spatny kusy, pac tam jsou pekny holky ... hihih)
http://mikedee.rajce.idnes.cz/2010_Cowb ... n_Wedding/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mikedee.rajce.idnes.cz/Nikon_300 ... at_camera/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nicmene: Pokud bych mel vetsi rozpocet, urcite bych sel do full frame.
Land Rover Discovery 4 S V6 2.7, Can Am Outlander XXC, Aprilia Mana 850 Nero Competicione
Jo a taky manželku, velký dítě, dvě labradorky a s tim vsim samozřejmě související dluhy ;-)
Jo a taky manželku, velký dítě, dvě labradorky a s tim vsim samozřejmě související dluhy ;-)
Přepni si ostření do jednobodového, není to tak pohotové, za to víš vždycky přesně, na co ostříš. Nejdřív ostřím a pak s přidržením spouště teprve dělám kompozici. Prostě jako za stara...
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
Jasan. Jiz jsem se k tomuto staremu zvyku vratil.Neklan píše:Přepni si ostření do jednobodového, není to tak pohotové, za to víš vždycky přesně, na co ostříš. Nejdřív ostřím a pak s přidržením spouště teprve dělám kompozici. Prostě jako za stara...
Ale kdyz ma clovek novou hracku, urcite je potreba vyzkouset vsechny cudliky

Land Rover Discovery 4 S V6 2.7, Can Am Outlander XXC, Aprilia Mana 850 Nero Competicione
nikdy jsem jinak neostřilNeklan píše:Přepni si ostření do jednobodového, není to tak pohotové, za to víš vždycky přesně, na co ostříš.
No vidíte, jak si rozumíme...
Jinak tady padla zmínka o tom, že Sony je v oblasti zrcadlovek etablováno teprve krátce. Není to pravda. Sony navazuje na vývoj a tradici Minolty. V době, kdy můj předchozí D100 byl moderním foťákem, Minolta Dimage 7 byla vynikající zrcadlovkou střední třídy. Nakonec Konica-Minolta neustála prudký pád cen digi zrcadlovek a svou foto - divizi prodala Sony.
Limited Edition monofokální objektivy od Pentaxu jsou fakt úžasné a už principielně je to to nejvhodnější řešení pro digi zrcadlovky, protože mají velmi jednoduchou stavbu a tím pádem velmi malé nebezpečí vzniku rexlexů, nemluvě o základním faktu, že monofokální objektiv má vždycky lepší parametry než zoom. Akorát jsou skvělé jen pro fotografy s vyššími ambicemi, než má drtivá většina z nás. Pentax vůbec dělá poslední dobou fajn foťáky. Působí na mě dojmem, že si to na nic extra nehraje a přitom jsou v dané třídě špičkové. Jenom bych si asi na to ovládání nezvyknul.
Taky tu byl vzpomínaný Nikon D3100 - to je foťák, kterým prostě neumím fotit, protože ho zkrátka nedokážu vzít do ruky tak, jak bych chtěl. Nevím, proč jsou amatérské zrcadlovky těch nižších tříd poslední dobou tak malé a lehké. Přitom rozumné rozměry a váha jsou zárukou vyšší stability při focení. V tomto mi moje kombinace D90/16-85 vyhovuje. Na grip se mi vejdou všechny tři zbylé prsty pravé ruky a při váze 620g bez baterky a objektivu / s baterií a objektivem cca 1,2kg můžu fotit klidně dvacetinou vteřiny bez zapnuté stabilizace. A ta stabilizace objektivu funguje na výbornou. Přidaná fotka byla pořízena z ruky při ohnisku 16 (24 - kinof. ekv.), cloně 5,6 a časem 1/8s.

Jinak tady padla zmínka o tom, že Sony je v oblasti zrcadlovek etablováno teprve krátce. Není to pravda. Sony navazuje na vývoj a tradici Minolty. V době, kdy můj předchozí D100 byl moderním foťákem, Minolta Dimage 7 byla vynikající zrcadlovkou střední třídy. Nakonec Konica-Minolta neustála prudký pád cen digi zrcadlovek a svou foto - divizi prodala Sony.
Limited Edition monofokální objektivy od Pentaxu jsou fakt úžasné a už principielně je to to nejvhodnější řešení pro digi zrcadlovky, protože mají velmi jednoduchou stavbu a tím pádem velmi malé nebezpečí vzniku rexlexů, nemluvě o základním faktu, že monofokální objektiv má vždycky lepší parametry než zoom. Akorát jsou skvělé jen pro fotografy s vyššími ambicemi, než má drtivá většina z nás. Pentax vůbec dělá poslední dobou fajn foťáky. Působí na mě dojmem, že si to na nic extra nehraje a přitom jsou v dané třídě špičkové. Jenom bych si asi na to ovládání nezvyknul.
Taky tu byl vzpomínaný Nikon D3100 - to je foťák, kterým prostě neumím fotit, protože ho zkrátka nedokážu vzít do ruky tak, jak bych chtěl. Nevím, proč jsou amatérské zrcadlovky těch nižších tříd poslední dobou tak malé a lehké. Přitom rozumné rozměry a váha jsou zárukou vyšší stability při focení. V tomto mi moje kombinace D90/16-85 vyhovuje. Na grip se mi vejdou všechny tři zbylé prsty pravé ruky a při váze 620g bez baterky a objektivu / s baterií a objektivem cca 1,2kg můžu fotit klidně dvacetinou vteřiny bez zapnuté stabilizace. A ta stabilizace objektivu funguje na výbornou. Přidaná fotka byla pořízena z ruky při ohnisku 16 (24 - kinof. ekv.), cloně 5,6 a časem 1/8s.
- Přílohy
-
- vodopád.JPG
- (166.23 KiB) Staženo 397 x
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
Na Dimage vzpominam s velkou laskou. Skoda, skoda ze Minolta uz neexistuje.
my man!Neklan píše:Limited Edition monofokální objektivy od Pentaxu jsou fakt úžasné a už principielně je to to nejvhodnější řešení pro digi zrcadlovky, protože mají velmi jednoduchou stavbu a tím pádem velmi malé nebezpečí vzniku rexlexů, nemluvě o základním faktu, že monofokální objektiv má vždycky lepší parametry než zoom. Akorát jsou skvělé jen pro fotografy s vyššími ambicemi, než má drtivá většina z nás. Pentax vůbec dělá poslední dobou fajn foťáky. Působí na mě dojmem, že si to na nic extra nehraje a přitom jsou v dané třídě špičkové. Jenom bych si asi na to ovládání nezvyknul.
Zvyknul - to je na Pentaxu to nejlepší

Jaké vyšší ambice? Prostě namísto zoomu fotím 15+70, anebo 35+70. Pevné sklo nutí člověka uvažovat, změnit pohled na svět. Stojí to za to!
(Zoomem jsem fotil řadu let - 18-135, 18-200, ten byl fajnovej na D80, potom s pentaxem 18-250. Teď odpočívá na polici.)
foto prima
- Mešky
- tel.: 602465066
- Kontaktovat uživatele:
Tak já používam tohle http://www.megapixel.cz/panasonic-dmc-fz7-cerny" onclick="window.open(this.href);return false; a dělám s tím třeba tohle http://picasaweb.google.com/10785104458 ... mberkVitek#" onclick="window.open(this.href);return false; nebo http://picasaweb.google.com/10785104458 ... RybnikSvet#" onclick="window.open(this.href);return false;
Defender 90, 110, 130 Camper , Discovery Camel Trophy , RR TDV8 3,6 , Serie III FFR
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz
http://www.automeskan.cz
http://www.penzion-mlaka.cz