Hrabu se ve fotkách z dovolené v Norsku a nadávám, protože Photoshop je pořád v permanenci - téměř žádná fotka nevychází podle mých představ, aniž bych jí musel upravovat. Musel jsem si přiznat, že moje vykopávka mezi digiťáky, ani nevím, kolik vlastně let starý Nikon D100, si s náročnými světelnými podmínkami prostě neporadí. Taky jsem si musel přiznat, že z filmovou FM3A jsem naposledy fotil skoro před rokem a kdy jsem naposledy vytáhnul zvětšovák, si už ani nepamatuji. Moc jsem tomu nevěřil, protože když jsem naposledy chtěl u Škody dát něco protiúčtem, vůbec se se mnou nebavili, ale řekl jsem si co kdyby to tentokrát vyšlo. A tak jsem napsal seznam veškerého foto vybavení a poslal jim to. K mému údivu mi odpesali, ať to přinesu, že by za to slušná zrcadlovka mohla být. Dneska jsem tedy vše sbalil ( a zjistil, že to ani najednou neunesu) a odvezl to do bazaru. Zakázal jsem si všechen sentiment a prostě si řekl: "co nepoužíváš, musí z domu!" A tak to šlo z domu - D100 s 3-mi objektivy, FM3A také s 3-mi objektivy (té mi je opravdu strašně líto, bude se mi stýskat a už teď si to vyčítám

), hromada filtrů, vše na zvětšování a já nevím co ještě. Vše zkontrolovali a dlouze sepisovali. Nakonec jsme se ještě trochu dohadovali a pak mi na stůl vysázel peníze. Vylezl jsem o patro výš a dlouho váhal mezi Nikony D300S, D90 a novým Pentaxem K7. D300S jsem vyřadil jako první, protože jsem si polo-profi třídu zakázal (nejsem profík a na moje focení mi stačí poměrně jednoduchá zrcadlovka s jedním slušným sklem), Pentax byl mým favoritem, protože je opravdu dobrý, nicméně ovládání mi přišlo natolik komplikované a jiné než u Nikonu, se kterým fotím 15 let, že jsem nakonec skončil u Nikonu D90 s objektivem 16-85mm 1:3,5-5,6G ED VR. A to přesto, že už je na trhu 2 roky, takže za rok můžeme čekat nástupce. Video má v sobě také a to sklo je fakt výborné (v přepočtu na kinofilm 24-127,5mm a přitom ve výborné kvalitě - tedy pokud to nesrovnáváme s monofokálními objektivy nebo profi-zoomy). Přikoupil jsem UV, šedý přechodový a Moose's polarizační filtr, manželce růžový kompakt do kapsy

a ještě mi zbylo na notebook.

Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250