Topení teče

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
skid1
auto: Freelander 2,0 1999

Topení teče

#1 Příspěvek od skid1 » 02 dub 2010 12:59

Zdarec,
pro změnu manší závada, asi 14 dní mi občas po jízdě zůstalo pár kapek čehosi na pravé botě, ať jsem koukal jak jsem koukal tak odkud to kape od pedálů jsem nevykoukal :(
No nic zajel jsem do servisu že to bude nějaká prkotina - hlásí mi prasklou jakousi část topení pod palubovkou - výměna prý 24 000,- to si snad dělaj prdel néé :shock:
Nemáte s tím někdo zkušenost, nebo nejde to nějak obejít, teď se na to jdu kouknout na vlastní oči... :hmm:
díky

bajo433

Re: Topení teče

#2 Příspěvek od bajo433 » 03 dub 2010 20:00

riesil som to iste hned ked som kupil auto. nalial som do systemu chladenia pripravok na utesnenie chladica. len sa uz bohuzial nepametam aku znacku. ale uz viac krat sa mi to osvedcilo aj na nakladnych autach. existuje nieco ako hlinikovy prasok kt. utesni male diery.

skid1

#3 Příspěvek od skid1 » 14 dub 2010 13:00

Zdarec, táák už je to spravený :mrgreen:
nakonec to nějak šlo zaletovat, ale práce prý jako na kostele - prý musí celá palubovka do pryč - takže to nakonec stálo cca 4000,- :?: teda s komplet vyčištěním toho co vymontovali, což je fajn, ale hlavně mi nějak ošetřili ty gumy co jsou na podlaze - vypadaj jako tři krát úplně nový - supeeer, ale když jsem nastupoval v děšti tak to klouže jako led - skoro jsem si rozbil úsměv :ty jeden...:

looserko
auto: Freelander TD4 2006
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od looserko » 11 kvě 2010 09:55

mne sa to objavilo asi mesiac pred koncom zaruky. ide o radiator kurenia - je to pri pravej spicke, a byva to zatecene cervenou chladiacou tekutinou. mne to nastastie vymenili zadarmo, ale da sa spravit taky maly workaround. kedze som mal den pred dovolenkou na korziku FLkom, dali mi taku kratku narychlo vyrobenu trubicku. keby to zacalo tiect viac ako slzenie, stacilo odpojit radiator kurenia od celeho okruhu, a nahradit rurku vstupnu a vystupnu z radiatora trubickou ktora uzatvara ten okruh este pred radiatorom. nevyhodou je ze nebude fungovat kurenie. vyhodou je, ze auto este dojde do servisu ;-)
Ranne vtaca unavene kraca, chce kracat dalej, no tak mu nalej..

skid1

#5 Příspěvek od skid1 » 15 zář 2010 13:51

Tak pro změnu opět kape topení - tedy nejspíš, závada stejná jako na jaře, dostal jsem radu nalít tam tekutinu na utěsnění mikrotrhlin chladícího systému bez pevných částic, bohužel v prodejně je taková starší pani a i když mi tvrdila že je to co mi prodala bez pevných částic tak po nalití do odměrky to vypadá jako med s pilinama tak nevím....
Máte s tím někdo zkušenost?

Odpovědět