Převodový olej
Moderátor: Safraporte
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Převodový olej
Zdravim. Žádám o drobnou radu. Do práce mi přivezli 200 litrů převodového oleje, tak mě napadlo si pár litrů odlejt pro sebe, jenže na tom barelu je jen označení SAE 90. Můžu to tam nalejt nebo radši ne?
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Re: Převodový olej
Nelejt kam
Do prevodovky urcite ne, do IRD ci difu tezko rici, kdyz nevim, co to je za olej a jake ma specifikace. Nehlede na to, ze se jedna o tak male mnozstvi, takze bych na tom urcite nesetril 

Free Td4 2004 HSE automat
- Tim
Převodový olej
Dobrá tedy. Mě šlo o to,že když tu je,byla by škoda toho nevyužít
protože jsem hledal na netu olej do difu a nenašel jsem míň než 25 litrů, což je pálka

- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
To spis asi do prevodovky - olej Texaco MTF94. Ale do difu... Cetl jsi toto http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=7&t=3610" onclick="window.open(this.href);return false; ? Tam je jasne napsano, ze dif Castrol SAF-XO , pripadne pokud sezenes jiny splnujici takove specifikace. Jinak napr., servisni manual uvadi do difu 80W/90 API GL, IRD Texaco S5 75W/90 API GL5 a prevodovku jsem jiz psal - MTF94, ktery muzej s duverou koupit napr. zde - http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... 1l-staceny" onclick="window.open(this.href);return false; 

Free Td4 2004 HSE automat
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Do free rozhodně nikam. Manuální převodovka je háklivá na správnej olej (MTF94) Dif a IRD to samé.Do difu jsem nakonec byl nucen koupit 20l kanystr - alespoň ho budu trochu rozmazlovat 

- Tim
Převodový olej
Dobrá, objednávám kvalitní olej
Jinak ještě dotázek. Je na spodku free nějaká maznice? Třeba na kardan? Že když to budu mít na rampě,rovnou bych si vzal tubu maziva a promáz to.

- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
na kardanu jedině po vyndání namažeš drážky kolem visco, jinak nic, pokud jsi si tedy nedal mazací kříže,jinak z výroby tam jsou nemazací.
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.