Solární věcičky
Moderátor: Acon
Solární věcičky
http://www.123store.cz/se-solarem-do-pr ... ky-tps-686" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.123store.cz/solarni-generatory/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.123store.cz/solarni-generatory/" onclick="window.open(this.href);return false;
SUPER KÁRA
Mob. 739 491 743
Mob. 739 491 743
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
Re: Solární věcičky
tyhle levny s...ky maj tak malej vykon, ze to je k nicemu
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
..kup si todle, zaručeně to funguje 

Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz
servisuje http://www.OWR.cz
- jeanes
- auto: Freelander TD4 2005
Jak se do lesa volá,...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
Kuwa kam vy na to pořád chodíte

Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Ja som mal taký igelitový solárny panel na dobíjanie autobaterie a používal som to s chladničkou (Waco 34l), ktorá mi buď vybila baterku, alebo nešla ak som to prepol na režim ochrany aku. S tým panelom to bolo Ok. Inak sa zázraky samozrejme očakávať nedajú.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- RudaK
Acon píše:Ja som mal taký igelitový solárny panel na dobíjanie autobaterie a používal som to s chladničkou (Waco 34l), ktorá mi buď vybila baterku, alebo nešla ak som to prepol na režim ochrany aku. S tým panelom to bolo Ok. Inak sa zázraky samozrejme očakávať nedajú.
Já mám Engel 35l a dvě baterie Optima bez toho solárního nesmyslu a lednička teď zaplá přes výkend non stop a ráno to nastartovalo,jak říkáte na brnk

p.s. Jó a auto stálo celý výkend u baráku i se zaplou ledničkou.

jo když máš na naftu tak nastartuješ krkóneRudaK píše:Acon píše:Ja som mal taký igelitový solárny panel na dobíjanie autobaterie a používal som to s chladničkou (Waco 34l), ktorá mi buď vybila baterku, alebo nešla ak som to prepol na režim ochrany aku. S tým panelom to bolo Ok. Inak sa zázraky samozrejme očakávať nedajú.
Já mám Engel 35l a dvě baterie Optima bez toho solárního nesmyslu a lednička teď zaplá přes výkend non stop a ráno to nastartovalo,jak říkáte na brnk![]()

SUPER KÁRA
Mob. 739 491 743
Mob. 739 491 743
- RudaK
Tatar píše: jo když máš na naftu tak nastartuješ krkóne
Kua,jsme se v Jihlavě nějak minuli

no a ty by si měl doplatit Lowovi startovný za Jihlavu páč přijed zadarmo a do všeho kibicovat to umí každej a žádný výmluvu typu já zapomněl neberu páč si Lakomá BarkaRudaK píše:Tatar píše: jo když máš na naftu tak nastartuješ krkóne
Kua,jsme se v Jihlavě nějak minulino a ohledně té nafty - sme byli o výkendě celá famílie bez jídla,abych mohl dojet do a z Jihlavy.Měl bys mě příště dovézt nějaký kanistr ze známosti .....
![]()

SUPER KÁRA
Mob. 739 491 743
Mob. 739 491 743
a najednou Ruda mlčí, já si snad udělám čerpací stanici PEP-oil nebo Tatar-oil abych ho mohl dotovat
SUPER KÁRA
Mob. 739 491 743
Mob. 739 491 743
- RudaK
Tatar píše:a najednou Ruda mlčí, já si snad udělám čerpací stanici PEP-oil nebo Tatar-oil abych ho mohl dotovat
Jó má pravdu předsedo ( sem to nedočet a vypnul

- Acon
len ja mám iba 1 Vartu 95Ah a ak neodpojím baterku a parkujem viac ako 2 dni, tak nenaštartujem a to nemám nič zapojené. Ten igelit som používal ešte na osobáku s aku 65Ah. Po celom dni len na aku som už štartoval s problémami.RudaK píše:Acon píše:Ja som mal taký igelitový solárny panel na dobíjanie autobaterie a používal som to s chladničkou (Waco 34l), ktorá mi buď vybila baterku, alebo nešla ak som to prepol na režim ochrany aku. S tým panelom to bolo Ok. Inak sa zázraky samozrejme očakávať nedajú.
Já mám Engel 35l a dvě baterie Optima bez toho solárního nesmyslu a lednička teď zaplá přes výkend non stop a ráno to nastartovalo,jak říkáte na brnk![]()
p.s. Jó a auto stálo celý výkend u baráku i se zaplou ledničkou.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Buď máš tu baterii zcela mrtvou, nebo ti někde něco žere proud. změř si odběr z baterie u zaparkovaného auta (měl by být někde v řádu jednotek, max desítek mA) pokud to tak bude je asi mrtvá baterie (po dobíjení za jízdy je nějakou chvíli schopná prod dodat ale rychle ztrácí kapacitu) Pokud by byla baterie OK tak musí nastartovat po dvou dnech i kdyby ti tam něco žralo 1A (za dva dny by to vycuclo 48 Ah tedy cca 50% kapacity) pokud by tam ale takhle velký odběr v zaparkovaném autě byl tak je něco špatně.len ja mám iba 1 Vartu 95Ah a ak neodpojím baterku a parkujem viac ako 2 dni, tak nenaštartujem a to nemám nič zapojené. Ten igelit som používal ešte na osobáku s aku 65Ah. Po celom dni len na aku som už štartoval s problémami.
Defender 110, 300TDi, '98
- Acon
Problém je v tom, že tam mám už 2. novú baterku. Normálne je všetko OK len raz za cca 2mesiace mi ju niečo po 2 dňoch vybije takmer do mŕtva. Odber mi elektrikár meral, je na úrovni cca 15mA čo by 95Ah akumulátoru nemalo robiť problém. Problém bude niekde inde a pri meraní sa nikdy neprejavil. Starú (vlastne teraz len 2oj ročnú) baterku, ktorú som považoval za mrtvú som pri výmene za novú dobil a pred 3 týždňami, keď som mal novú zasa OUT, tak som ich vymenil a po celozimnom státí na dvore naštartovala bez problémov. A to som ju chcel vyhodiť, pretože bola asi 6-7x vybitá úplne do tla. Teraz to riešim tak, že ak má auto stáť viac ako 1 deň, odpájam baterku.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
To co píšeš je zajímavé - je potřeba připojit ampérmetr a auto celé pozamykat a potom to sledovat po dobu delší než pár minut - ono to má docela dost časovačů, které se zapnou třeba po 15ti minutách po odstavení auta, nebo taky třeba po hodině. A nemusí se zapnout dokud auto nebude zamčené se zapnutým imobilizérem.
Několikrát jsem takhle byl startovat auto a většinou to bylo zapomenuté vnitřní osvětlení (pod lampou si toho nevšimli), nebo nevypnuté ale ztlumené rádio.
Pokud ti to baterku vybije do druhého dne, tak to bude brát víc než pár mA, to by trvalo o dost dýl.
Pokud stratovací baterku vybiješ do mrtva, tak nabít a měla by dál fungovat, bohužel jí klesne životnost - není na to dělaná, ale typicky by snesla cca 100-200 takovýchto cyklů, než by úplně umřela. Dobít je to potřeba co nejrychleji, vybitý stav jí nesvědčí, a další problém může být v zimě, kdy vybitá baterka může zmrznout.
Několikrát jsem takhle byl startovat auto a většinou to bylo zapomenuté vnitřní osvětlení (pod lampou si toho nevšimli), nebo nevypnuté ale ztlumené rádio.
Pokud ti to baterku vybije do druhého dne, tak to bude brát víc než pár mA, to by trvalo o dost dýl.
Pokud stratovací baterku vybiješ do mrtva, tak nabít a měla by dál fungovat, bohužel jí klesne životnost - není na to dělaná, ale typicky by snesla cca 100-200 takovýchto cyklů, než by úplně umřela. Dobít je to potřeba co nejrychleji, vybitý stav jí nesvědčí, a další problém může být v zimě, kdy vybitá baterka může zmrznout.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Acon
keď sa mi to stalo 1. 2. raz, myslel som tiež na nejaký spotrebič. No jediné, čo mi po vypnutí zapalovania funguje, je vnútorné osvetlenie a to mám stále vypnuté a v strednom som pre istotu vybral žiarovku. Rádio, zapalovač... všetko sa vypne spolu so zapalovaním. Netuším v čom to môže byť, lebo napr celú zimu to bolo OK a auto stálo aj niekoľko dní + som bežne používal webasto. Pred mesiacom som po 3oj dňovom státí bezproblémov naštartoval, vybehol len 1km do obchodu, odstavil a po 2 dňoch som už ani neodomkol, dokonca kontrolky len naznačili snahu svietiť. Vymenil som aku za ten starý (2r.) a po 2 dňoch to isté. Dobil som aku a odvtedy je zasa všetko OK. Je pravda, že sa snažím odpájať aku, ale zabúdam na to. Skrátka, je to niečo, čo sa normálne neprejaví, ale raz za nejaký čas to vybije aku.