nediferujuci diferak
Moderátor: Miky_CZ
nediferujuci diferak
z nejakeho mne nepochopitelneho dovodu mi nediferuje predny diferak ked mam zapnutu uzavierku medzinapravoveho. v zakrute napr. do prava citim ze vnutorne prave koleso ktore by malo urobit menej otacok ako vonkajsie lave, co je vlastne praca diferencialu, to nerobi, ale snazi sa tocit rovnako ako to druhe cim vznika pnutie v diferencialy a prave koleso presmykne zvecsa na prachu alebo blate akoby chcelo dobehnut to lave..cize diferencial nepracuje ako ma..
co sa tam deje??je mozne ze mi odide diferak??pri vypnuti uzavery to nerobi a diferencial pracuje ako ma..
co sa tam deje??je mozne ze mi odide diferak??pri vypnuti uzavery to nerobi a diferencial pracuje ako ma..
Naposledy upravil(a) Nath dne 22 úno 2010 21:09, celkem upraveno 1 x.
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Re: nediferujuci diferak
Rád bych ti poradil, ale vůbec nerozumím popisu závady.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- soson
- tel.: +421905917322
- auto: DI 200 TDI
tak tento popis je zatiaľ jednotka v popisoch závad
správne, medzinápravu používaj len v blatistom, prípadne zasneženom a primrznutom, nie však ujazdenom a tvrdom snehu. všetko ti funguje ako má. keď zapneš medzinápravu auto sa začne správať inak a jednoznačne nemôžeš chcieť 100% správanie diferenciálov pokiaľ nekĺže koleso na druhej náprave

DI, 250 TDI, proste improvizacia za jazdy...
este doplnim ze uzaveru mi nevypina hned, ked dam paku na poziciu ako ma byt..kontrolka svieti dalej, uzavierka nevypnuta ani po 20km, ani ked skusim ju zapnut a vypnut, zasstavit, preradit.citim ze jezapnuta, lebo presne to mi s diferakom robi..vypne kedy sa jej zachce..ide lahko,klasicky, necitim v polohach packy ziaden problem
Zkusit trochu couvnout, popojet dopredu kousek, takhel to delat, dokud se nevyradi a nezhasne kontrolka. Rozhodne by jsi nemel s uzavrenou mezinapravou jezdit po pevnem povrchu, to je jen do blata, snehu.... Vse je jak ma, ale pokud tu mezinapravu budes pouzivat tak jak ji pouzivas, dlouho to v poradku nebude 

Disco I Modroush - holátko
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
nath, je to normalne spravanie.
ked zavries medzinapravu a tocis do zakruty tak predne kolesa idu po inej trajktorii ako zadne, preto mas pocit, ze diferaky nediferuju (pricom napravove v skutocnosti diferuju, ale medzi naprava to vsetko kazi;-))
ad vypinanie: ak sa nevypne hned, staci pomaly cuvat alebo ist dopredu dokym nezhasne, niekedy to trva dlhsie
ked zavries medzinapravu a tocis do zakruty tak predne kolesa idu po inej trajktorii ako zadne, preto mas pocit, ze diferaky nediferuju (pricom napravove v skutocnosti diferuju, ale medzi naprava to vsetko kazi;-))
ad vypinanie: ak sa nevypne hned, staci pomaly cuvat alebo ist dopredu dokym nezhasne, niekedy to trva dlhsie
Taky to tak vidím.visby píše:nath, je to normalne spravanie.
Este doplnim, ze pri tom vypinani a cuvani( resp. potiahnuti dopredu) skus mierne zatacat do jednej a druhej strany. Totiz ozubenia v uzavierke su o seba zakusnute a pokial neuvolnis tlak, tak aj zakusnute zostanu. Podobne aj pri zapinani. Nieze tresnem do paky a hned plny plyn bez toho, ze si skontrolujem ci mi svieti kontrolka uzavierky. To by ozubenie nemuselo vydrzat. Na to ale prides casom, hlavne aby si to zo zaciatku neznicil. Takze naozaj uzavierky pouzivat len na klzkom povrchu( lad, sneh, bahno, piesok), tam kde stracas trakciu a kolesa zacinaju hrabat.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Asi tak.Podľa mňa je to v poriadku.Ak je zapnutý medzidiferák tak sa to prenáša aj na zadnú nápravu.visby píše:nath, je to normalne spravanie.
vdaka chlapi mne len nejako nejde na rozum - totizto niesom nejaky technićky talent- ako dokaze prenasat kardan silu do diferencialu ze takto meni pohananie poloos