Zdaleka ne. Nejmenší jsou ty, co se dají komplet schovat, a stačí, když vystrčíš mikrák, na němž je kompletní ovládání -- nějak takhle.shimi píše:no já sem tuhle našel jako nejmenší
CB rada
Moderátor: Acon
- OC
- Kontaktovat uživatele:
Re: CB rada
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html
- shimi
- tel.: NOKIA vyšupovací :o)
- auto: SAMEC
- Kontaktovat uživatele:
sakra tak na takovou sem nikde nenarazil,to byse mi líbilo víc,no tak až tahle zdechne a nebo až mě ji stoho nějakej feťáček vyškubne tak pořídim tuhlr malinkou a ukrytou
- stan
- tel.: +420 603 499 869
- auto: Discovery III - 4,4i
- Kontaktovat uživatele:
OC píše:Zdaleka ne. Nejmenší jsou ty, co se dají komplet schovat, a stačí, když vystrčíš mikrák, na němž je kompletní ovládání -- nějak takhle.shimi píše:no já sem tuhle našel jako nejmenší
jaký má dosah? a kvalitu příjmu?
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

- OC
- Kontaktovat uživatele:
Obojí nic moc, ostatně jako každé CB tak nějak z fysikálních principů daných 11metrovým pásmem...
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já bych na to kouknul jinak - výkon to má 4W jako všechny ostatní a citlivost tam nepsali, ale asi bude podobná.
Teď jenom, kdo to u nás prodává? Nechce se mi to kupovat venku.
Tím jsem chtěl říct, že se mi taky docela líbí.
Teď jenom, kdo to u nás prodává? Nechce se mi to kupovat venku.
Tím jsem chtěl říct, že se mi taky docela líbí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- shimi
- Kontaktovat uživatele:
já sem kdysi už CBčko v autě vozil,měl sem elix dragon taky nějaká šitka za pár korun a ktom malou magnetku,tu mam i teď,on ten dosah těhlech vysílaček je tak do těch 2-3km ale na jízdu v koloně je to uplně dostačující,ono na ty velký vzdálenosti už taky dost záleží na počasí, když sem to tenkrát používal tak sem u tohoměl topení(zesilovač) 35W a stim to šlapalo parádně třeba i na těch 30km daleko ale musí bejt vtom druhym autě který je takhle daleko taky topení aby se on dovolal tobě, a hlavně to je už nepovolený používat u nás ten zesilovač a klidně sotho muže bejt i průser ono to dovede už docela rušit,proto je docela dobrý to stim zesilovačem používat jen v nouzi a nevykecávat se přez něj zbytečně,nevim jak hodně se po tom u nás jde,ale zaměřovací auta tady na to existujou jakej je za to postih to nevim,víte to někdo? prej vozit zesilovač v autě stoho problém prej neni,ale nesmí bejt puštěnej
-
Dosah CB bude nejví ovlivňovat anténa. Co se týče použití zesilovače - tak je to nelegální, nicméně pokud to budeš mít doopravdy dobře udělané (s tím souvisí i dobrá anténa) a budeš tam mít do cca 50W, tak ti na te téměř jistě nikdo nepřijde. Problém je v tom, že ty zesilovače co se dají koupit se za dobře udělané doopravdy považovat nedají - je to dáno tím, že jejich výrobce šetří.
Co se týče vlastnění - pokud to není zakázáno jako třeba u zbraní, tak mohu dnes mít cokoliv, akorát to nesmím použít. Jak budu dokazovat, že to v autě mám, mám to namontované, ale vlastně to nepoužívám a mám to vypnuté, to doopravdy nevím.
CB, stejně jako ostatní neplacená kmitočtová pásma jsou ze strany Čestého telekomunikačního úřadu sice monitorována, ale cíleně se na ně zaměřují až ve chvíli, kdy z nich jde rušení někomu kdo si stěžuje. Na druhou stranu v rapublice běží automatický monitorovací systém (jsou to stacionární stanice s vysokými stožáry) a pro ty je zaměření vysílače otázkou maximálně minuty. Ale musí vědět, co mají zaměřovat.
Co se týče vlastnění - pokud to není zakázáno jako třeba u zbraní, tak mohu dnes mít cokoliv, akorát to nesmím použít. Jak budu dokazovat, že to v autě mám, mám to namontované, ale vlastně to nepoužívám a mám to vypnuté, to doopravdy nevím.
CB, stejně jako ostatní neplacená kmitočtová pásma jsou ze strany Čestého telekomunikačního úřadu sice monitorována, ale cíleně se na ně zaměřují až ve chvíli, kdy z nich jde rušení někomu kdo si stěžuje. Na druhou stranu v rapublice běží automatický monitorovací systém (jsou to stacionární stanice s vysokými stožáry) a pro ty je zaměření vysílače otázkou maximálně minuty. Ale musí vědět, co mají zaměřovat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
Jenom technicko - právní poznámka. Úřad bude muset prokázat, že to používášMadTom píše:..........Jak budu dokazovat, že to v autě mám, mám to namontované, ale vlastně to nepoužívám a mám to vypnuté, to doopravdy nevím.................

Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Vzhledem k rychlosti jejich zaměřovací techniky a tomu jak tyto zesilovače "prasí" to nebude až tak složité - udělají kontrolní měření se zesilovačem zapnutým a vypnutým a hned uvidí, jestli ruší. Většinou jde o to, že to ruší i na úplně jiných kmitočtech než to má správně vysílat a to je problém.
Navíc - jestli se to teda nezměnilo, tak v zákoně bylo, že pokud ruším, tak úřad udělí pokutu, tedy né že může udělit pokutu, takže i když to bude třeba prkotina a normálně by to spravila domluva, tak dotyčnej bude muset platit. Setkal jsem se s případem, kdy takhle rušila polská televizní anténa se zesilovačem a majitel (starší důchodce pochvalující si, že má teď lepši obraz na televizi) musel platit.
Navíc - jestli se to teda nezměnilo, tak v zákoně bylo, že pokud ruším, tak úřad udělí pokutu, tedy né že může udělit pokutu, takže i když to bude třeba prkotina a normálně by to spravila domluva, tak dotyčnej bude muset platit. Setkal jsem se s případem, kdy takhle rušila polská televizní anténa se zesilovačem a majitel (starší důchodce pochvalující si, že má teď lepši obraz na televizi) musel platit.

- shimi
- Kontaktovat uživatele:
no já si mylsim že je třeba dobrý si tam zesilovač namontovat a používat ho jen ojediněle,prostě třeba v nouzi,já sem ho kdysi v autě vozil,doma sem měl taky stanici a anténu na paneláku a měla 7m a dosáhlo to docela daleko no a kuli tomu sem si dal do auta zesilovač protože já sem domov slišel třeba 20km daleko ale oni mě a tak proto sem v autě trochu přitopil 

-
Jak říkám - musí to být dobře udělané.
Já jsem v autě měl 100W pro amatérské vysílání na krátkých vlnách a můžu říct, že pokud je v ionosféře (atmosféra kolem 100km na zemí) dobré počasí, tak to chodilo minimálné po polovině zeměkoule. Problém je, že to nebylo vždycky.
Zaručenej dosah u radiostnic mají v papírech pouze vojáci - a stejně to ani jim občas nefunguje. A hlavně si mohou vybíra z různých kmitočtových pásem, což u CB nejde. Ještě tak skombinovat s PMR.
Já jsem v autě měl 100W pro amatérské vysílání na krátkých vlnách a můžu říct, že pokud je v ionosféře (atmosféra kolem 100km na zemí) dobré počasí, tak to chodilo minimálné po polovině zeměkoule. Problém je, že to nebylo vždycky.
Zaručenej dosah u radiostnic mají v papírech pouze vojáci - a stejně to ani jim občas nefunguje. A hlavně si mohou vybíra z různých kmitočtových pásem, což u CB nejde. Ještě tak skombinovat s PMR.
- zbynek
- tel.: 724258113
- auto: DII 99
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si Vás přerušit v odborné debatě
Takto jsem namontil CB TTI 770

- Přílohy
-
- TTI 770.JPG (59.46 KiB) Zobrazeno 4418 x
Všechno má svůj čas........
-
Tahle montáž se mi taky líbí - furt jsem přemýšlel, jak to udělat, a tyhle fotky jsou dobrá inspirace. Napadlo mě ještě jedno řešení - kus té "poličky" odříznout a CBčko do této mezery zapustit.
- zbynek
- tel.: 724258113
- auto: DII 99
- Kontaktovat uživatele:
To mě samozřejmě taky napadlo, ale takto se tam krásně vejde a když není úplně zapůštěná (ve vyřízlé poličce) tak to stínitko se opírá o zadní hranu CB a tím není úplně přiklopené na reproduktor. Výhledu to nijak nebrání, jedině snad jedna věc, musíš se trochu zaklonit když koukáš na display.
Všechno má svůj čas........
- shimi
- Kontaktovat uživatele:
já sem na takovou stanici někde narazil,balo to přepínací mezi CB40 a PMR, bohužel to bylo až pootm co sem si objednal tu co mám
MadTom píše:Jak říkám - musí to být dobře udělané.
Naposledy upravil(a) shimi dne 27 led 2010 22:03, celkem upraveno 1 x.
- stan
- tel.: +420 603 499 869
- auto: Discovery III - 4,4i
- Kontaktovat uživatele:
ta horni instalace je fajn, ale nemam v D3 tu horni prihradku, takze bych si ji musel budto nejak udelat, nebo je to k nicemu...
Spise to vidim na schovani te malicke do vnitrnosti. Uz tam mam carnet, tak to snad pujde...
Spise to vidim na schovani te malicke do vnitrnosti. Uz tam mam carnet, tak to snad pujde...
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

- shimi
- Kontaktovat uživatele:
taky sem nad tím špekuloval dát ji jako ty peotože se mi nechtělo sundavat celej ten kaslik abych tam vyříznul díru na reprák vysílačky,ale jednak mě stvalo že mi tam vzadu pořád strašej kabeli a taky mě právě štvalo to stínítko jak je pořád tak na půlku,jako nechtělo se mi do toho suindavání a řezání toho kasliku,ale sem rád že sem to udělal a právě sem spokojenej stim jak je to schovaný i stěma kabelama, no a teď i když uplně zvednu stínítko tak je ta vysílačka slišet dobře,sem si původně myslel že budu muset při puštěný vysílačce dávat dolu stínítko abych ji slišel,ale nemusim slišet je vpohodě 

- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsem prodal na off fóru v neděli http://www.midland-direct.net/albrecht- ... od_15.html. Má to panel s displejem, který se dá umístit na palubovku a stanice se šupne kamkoliv. Propojí se to kabelem a je to. Je to včetně držáčku toho panelu a všech dalších propriet.
Pokud neberu ty ručky s adaptéry a podobné jakože stanice, je nejmenší mobilní stanice co jsem tu kdy měl (a mám) DNT Start 1. Určitě je menší než Allamat MC-8 nebo TTi 550.
Na stanici, která obslouží pásmo CB a PMR si připravte o něco víc peněz, třeba Yaesu FT-857.
Pokud neberu ty ručky s adaptéry a podobné jakože stanice, je nejmenší mobilní stanice co jsem tu kdy měl (a mám) DNT Start 1. Určitě je menší než Allamat MC-8 nebo TTi 550.
Na stanici, která obslouží pásmo CB a PMR si připravte o něco víc peněz, třeba Yaesu FT-857.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
A u těch zesilovačů je to mnohem prostější. Tak jako spousta radiostanic to není zařízení homologované pro montáž do auta (nemají éčko). Takže to občas někoho nechají vyhodit, ať to používá nebo ne. A ještě odlehčí peněžence.
- shimi
- Kontaktovat uživatele:
a to jako že mě teda někdo zastaví a bude chtít vidět Ečko u mojí stanice a když ho neenajde tak to musim vyndat jo??to je nějaká kravina né,ty homologační Ečka jsou přece nutný na věcech jako jsou světla a tak,na těch to an technický třeba rádi i hledaj ale že by to někdy někdo hledal třeba na autorádiu a neb na vysílačce a nebo na hens setu tak to nevim