Koupě ojetého vozu Freelander

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kuťas

Re: Koupě ojetého vozu Freelander

#41 Příspěvek od Kuťas » 18 led 2010 09:24

Co je multifunkční volant :shock: :?: Že je tam tlačítko klaksonu? :D :D :D
Free 1.8, 5dv, r.v. 2000

cesta
auto: Freelander I TD4

#42 Příspěvek od cesta » 18 led 2010 10:09

Ovládáni hlasitosti a ladění rádia páčkou pod volantem
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

Kuťas

#43 Příspěvek od Kuťas » 18 led 2010 12:44

Aha. Já jsem se díval na volant a je stejný jako můj. Proto se mi to nějak nezdálo.
Free 1.8, 5dv, r.v. 2000

Jan Ikl
tel.: 608859665
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Jan Ikl » 18 led 2010 13:15

cesta-naprosto s Tebou souhlasím...!co se tyče koupě auta,hlavně se neunáhlit,podívat se na více vozů,vzít si sebou odborníka popřípadně.Já vybíral auto půl roku,byl jsem v Plzni,Praze atd,nakonec jsem koupil ve vlastním okrese,v N.Jičíně...a přímo od majitele..Byl jsem u něj v garáži,kde jsem viděl naprostý pořádek,uklízené nářadí apod.to mi taky pomohlo při výběru auta...

cesta
auto: Freelander I TD4

#45 Příspěvek od cesta » 19 led 2010 13:42

Tady se synci baví o přestavbě defendera,tak myslím, že to bude podobné kukni .....
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=4&t=8455
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

jeanes
auto: Freelander TD4 2005

#46 Příspěvek od jeanes » 06 úno 2010 21:57

Taky si planuju koupit Freelandera (verzi 1 po faceliftu, TD4 82kW). Tak zatim tady padlo na co si dat pozor, ale jeste mi neni uplne jasny jakym zpusobem tu pripadnou zavadu muzu odhalit. Tak dejme tomu sednu do auta a kdyz chci zjistit, jestli jsou out homokinetycky klouby, tak dam plnej rejd a zacnu se rozjizdet - pokud to na jednu nebo druhou stranu mlati, rupe apod tak jsou v haji... Moc bych uvital podobny konkretni rady kteryma odhalim visko, spojku, ird (ac nevim o co presne jde), diferak a dalsi ryze LR zalezitosti.

Zkratka - Co byste vy zkuseni vyzkouseli kdyz byste kupovali Free? :wink:

Diky

ADD2: Jaky jsou pripadne orientacne ceny opravy (visko, diff, ird,...) abych mohl pripadne zkusit stahnout cenu...
Jak se do lesa volá,...

Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...

jeanes

#47 Příspěvek od jeanes » 07 úno 2010 15:35

Zdravim, tak mam nabidku na Free od jednoho clena fora. Je to Free1 po faceliftu, TD4, najeto 133tkm, stribrny za 275tkc. Dnes jsem objevil na adrese http://autosoft.cz/soubory_autosoft/det ... aru=citydc dalsi kousek. Muzete se na to prosim nekdo mrknout a sdelit svuj nazor? Diky
Jak se do lesa volá,...

Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Hunter » 07 úno 2010 19:31

Ten v odkazu vypada dobre, ale ja bych s 18" kolama nebral, ty gumu maji nizky profil.. A pokud ten druhy je tento - http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=4&t=7578 tak ten vypada taky dobre a bude asi v pohode, a asi by se mi libil vic, protoze bude nejspis kupovany v CR, tz. jasny historie a bude mit prihrivac a ma 16" kola.
Free Td4 2004 HSE automat

jeanes

#49 Příspěvek od jeanes » 07 úno 2010 20:42

Hunter píše:Ten v odkazu vypada dobre, ale ja bych s 18" kolama nebral, ty gumu maji nizky profil.. A pokud ten druhy je tento - http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=4&t=7578 tak ten vypada taky dobre a bude asi v pohode, a asi by se mi libil vic, protoze bude nejspis kupovany v CR, tz. jasny historie a bude mit prihrivac a ma 16" kola.
Ten druhy je skutecne ten co jsi psal. Jedine co hraje - v porovnanim tam s tim - v jeho neprospech jsou kilometry (rozdil skoro 50 tis) zase je ale nizsi cena. Meneno na tom stribrnem nebylo zatim zrejme nic a pri 133tis. km mam strach aby se nezacaly ozyvat nejake zavady. Samozrejme pravdivost kilaku u toho z bazace je druha vec ale vyplneny servisky by meli mit oba dva... Navic v tom bazaci by mi vzali protiuctem soucastne auto takze by mi odpadla dalsi starost (ale to je uz vec druha).

Neplanuju zadne jezdeni v terenu takze 18" kola mi vzhledove vyhovuji vic - samozrejem tvrdost a zrejme i hlucnost bude o neco vyssi (cena predpokladam tez)... V cem se vlastne lisi verze Sport o NEsportovni? ...tedy krome tech 18" ALU?
Jak se do lesa volá,...

Distruptor
auto: Freelander, D4?

#50 Příspěvek od Distruptor » 07 úno 2010 21:57

Vybavou a ma tvrfsi a nizssi podvozok neviem presne o kolko tusim 3 alebo 5cm
Land Rover FREELANDER Td4, HSE, 5dv, 2005, automat

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od tagr » 08 úno 2010 18:18

Tak my se tady dřeme se zvedáním a vy to kupujete zase nišší :ty jeden...: , tak je aspon vidět co a jak si lze s free pohrát, jinak proti gustu není co namítat ne ? :) :ty jeden...:
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

jeanes

#52 Příspěvek od jeanes » 09 úno 2010 09:15

tagr píše:Tak my se tady dřeme se zvedáním a vy to kupujete zase nišší :ty jeden...: , tak je aspon vidět co a jak si lze s free pohrát, jinak proti gustu není co namítat ne ? :) :ty jeden...:
Veskere auta, ktere jsem doposud mel, "tuneri" vzdycky hlavne snizovali. LR jsou zatim prvni auta, ktera se pri "tuneni" zvedaji;) No vzhledem k tomu, ze nemam v umyslu s autem jezdit teren, tak mi nevadi, ze to vic sedi... :wink:
Jak se do lesa volá,...

tagr
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od tagr » 09 úno 2010 09:30

no já mám tedy 2003 TD4 a spokojenost , drahé polovičce se v tom jezdí nádherně a přestává se bát řídit :D :D tak že :Pohoda: :Pohoda: :Pohoda: jinak je to fakt o údržbě a pak je klid :)
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

cyklobike
auto: Freelander 2

#54 Příspěvek od cyklobike » 09 úno 2010 10:39

Mám na léto 225/55-17 na zimu 215/65-16 a když se to přezuje, tak na těch 16 je to o poznání měkčí na svezení a rozhodně líp to vychytá díry.18 budou díky nízkýmu profilu tvrdý jako prase a kouknul bych se taky co taková guma stojí je to docela velkej rozdíl.225/55 17 jsou tak maximum na kterejch se dá s Free v poho jezdit, na pohodlí jednoznačně lepší 16.Rozhodně to není podle mě teda ,auto na nějakou sport jízdu i když ten sport je sníženej a přitvrzenej,naprostá hovadina,doporučoval bych se nejdřív s nějakým Free svézt ale delší trasu.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od tagr » 09 úno 2010 10:58

pokud z toho chce někdo 4x4 leštěnku proč ne já tam nechám ty 17" , ale díky zvýšení a podložkám budou gumy 225 - 70-75-R17 tak se taky dostanu na slušnou ,,tvrdost" ale i na jízdu do terénu :) jinak 16 , nebo 17 jsem našel jen s rozdílem asi 300 kč na gumu a to není tak moc ale ty 3 cm ještě k těm 5 co to zvedám se šiknou :)

tagr
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od tagr » 09 úno 2010 11:00

Jinak se na něj nezlopte , ještě neví co to je a radost frčet cestou necestou a nebát se že si ustele :D :D třeba na to časem přijde , třeba ne no :( , ale je to zase jiný pohled na free a to se taky hodnotí ne :)

jeanes

#57 Příspěvek od jeanes » 10 úno 2010 22:25

Tak snad neni duvod se na me hned zlobit (pokud to melo byt na me) :wink: Obcas si tady pripadam, ze jsem na nejakym offroad foru a ne na Land rover foru a kdyz tady chce clovek s autem delat cokoliv jinyho nez ho ladit do offroad tak je to spatny... Kazdej je zamerenej trochu jinak a kazdej ma s autem jiny umysly a ceka od nej i neco jinyho! Je jasny ze clovek kterej chce jezdit teren tak nebude resit, jestli ma v aute DVD, xenony nebo nejakej "ladak" ale zvedne to, da ramy, pridavny svetla apod... Naproti tomu pokud se cloveku libi LR a offroad jezdit nechce tak at si tam klidne to DVD, xenony a "ladak" da... Dulezity snad je ze ze milujeme LR a tak at si ho kazdej "oblekne" podle svyho no nemam pravdu? :ty jeden...: Jinak verze ze by tam byly ty 18"ky (ktery autu podle me moc slusi) a na nich trochu vyssi pneu je blbost? Nevim jakou vysku maji orig (odhadem tak 50-55?) ...myslim ze na 18" by vyska 65 snad mohla jit ne? Zase by se asi o dost snizil vykon a i maximalka by se mohla nebezpecne snizit (preci jen ten vykon 82kW neni zadnej zavodak)... Na druhou stranu jsem o tom premyslel a opravdu by asi byly lepsi ty 16"-17" - sam vim ze cim vetsi R pneu tim samozrejme drazsi no... Jinak jsem se chtel jeste zeptat... Myslite si ze pokud majitel s LR nejezdil v terenu tak je visko presto v haji a na vymenu? Jinak receno - visko ma svoji zivotnost zavislou na case nebo na tom jak moc se pouzivala? Kdyz najedu cca 120.000km v terenu a 120.000km po silnici tak bude v obou pripadech potreba spojka vymenit nebo v pripade ze se jezdilo po silnici muze bude spojka fungovat klidne dalsich 100.000km?
Jak se do lesa volá,...

tagr
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od tagr » 11 úno 2010 17:29

No s visko je to tak , že bud ji odjedeš po cca 80-100 000 km pokud s ní jezdíš v terénu, nebo ti prostě odejde jak se říká věkem - 120 - 150000 km tak že asi je lepší to za cca 10 000 kč opravit - repase + ložiska a mít zase na 100 000 km určitě klid :D
:ty jeden...: jinak souhlas pokud nejezdíš terén a nechceš a přesto chceš Free mít máš právo si ho udělat dle představ , jen z něko neudělej kačenu , jako dělají někteří ze starčí toyoty RAV to je děs se koukat na kachničku co leží na silnici a vypadá jak nafouklej plazící se bombon. Ale jak tak koukám jsi šikula a k tomuhle nedojde tak tuň jak je libo , mnoho zdaru :)

jeanes

#59 Příspěvek od jeanes » 11 úno 2010 20:46

Presne v takovouhle reakci jsem doufal:) Bat se tady nikdo nemusi - 20"-ky litaky, poslani k zemi a ja nevim co opravdu nehrozi :wink: Na Free se mi libi (hlavne na tom faceliftovanym), ze s nim neni potreba skoro nic delat - aby byl dle meho gusta... Az si ho konecne koupim tak si tady zalozim svuj vlastni topic, kde budou moje upravy a nebudu s tim "obtezovat" zbytek aby me nelincovali... Vstup bude na vlastni nebzpeci :wink: Uz se nemuzu dockat az budu plnohodnotny clen!!! :Ja blb:
Jak se do lesa volá,...

tagr
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od tagr » 12 úno 2010 07:20

jo jo souhlas , už o tom taky uvažuju, aby mě nenařkli že spamuju :D , jenže když se něco dělá tak se snažím toho vědět co nejvíce :idea: a pak jsem někde aktivní a někde vůbec :D Ted mám projekt nadupané free do polotěžkého terénu tak se snažím :)

Odpovědět