Koupě ojetého vozu Freelander
Moderátor: Safraporte
-
- tel.: 608 969 607
- auto: Defender 110
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě ojetého vozu Freelander
Ne-e, jak se casta pojmegeršák píše:tak záleží kolik se v tom autě najezdí,že?

http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.
- XXXJenda.xxx
- tel.: 723310895
- auto: Freelander Td4 2000
Zdravím, nevím jestli to bylo směřovaný mě, ale budu reagovat. Jak se cesta pojme? No mám sním v plánu najezdit tak 15 000 – 30 000 za rok s toho tak 150 – 500 kilometrů v terénu, no v terénu, Polní cesty a pole vůbec, v podstatě mi jde spíš o vyšší světlou víšku a o to, abych občas přetahal kompresor. Jinak se chystám zdolávat „terén“ který i Iveco daily zvládne. Někdy se to sice bez uzávěrky a problémů neobejde, ale vesměs projelo vše. Proto si myslím že 4x4 celoročně nevyužijí. Když k tomu připočítám zbavení se tří problémů, IRD, visko, zadní diferenciál, tak je pro mě demontování karbanu jasná volba. Navíc údajné zlepšení jízdních vlastností (asi při špatné visko)+ nižší spotřeba, taky nezní špatně. A chlapi, ruku na srdce, kolik z vás, nebo vaších paniček opravdu potřebují 4x4 ku!? Proto by mě zajímalo jaké s tím máte zkušenosti? Co na to zadní diferuj, IRD… Chápu, že se můj dotaz, asi některých dotknul
Ale určitě tu někdo s předokolkovím Freečkem zkušenosti má. Jestli se stydí odpovědět, muže poslat zkaz, já to na měj neřeknu 

no já potřebuji 4*4 teď pořád 

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
2XXXJenda.xxx: demontovat kardan z freečka mi přijde dost škoda. Jízdní vlastnosti se nezlepší, naopak. To kdo tvrdí, tak ať si koupí břichoplaze
To je jako by ses rozhodl užít si v nevěstinci a nakonec zůstal v příjmovém salónku a cucal colu. Sice můžeš tvrdit, že jsi tam byl, ale sám víš, že to bylo o ničem
Prostě nesmíš koupit rozhašené drahé auto. Pokud máš možnost vlastních oprav, jdi mojí cestou a kup mírně rozhašené auto pod cenou. Vlastní oprava + díly z UK (co jsem poslední dobou koukal, vyplatí se kupovat i od chlapů odtud z fóra) je dobrá volba. A nebo si připlať a kup si auto v cajku.
Pak ani ty nebudeš mít důvod vkládat příspěvky hanící LR a nebo si jinak stýskat.
Prostě Freečko bez kardanu je jako chlap bez kulí
A napadlo mne jedno malé rýpnutí na závěr (snad se nikoho nedotknu) : kdo uvažuje o podobných úpravách, pro toho mám zlepšovák: demontujte motor (prodejte - ještě vyděláte), namontujte šlapky a jezděte na nožní pohon (možná by stačilo vypálit díru v podlaze a odrážet se - nevím, ještě jsem nezkoušel) a ušetříte i za naftu (potažmo benzín)

To je jako by ses rozhodl užít si v nevěstinci a nakonec zůstal v příjmovém salónku a cucal colu. Sice můžeš tvrdit, že jsi tam byl, ale sám víš, že to bylo o ničem

Prostě nesmíš koupit rozhašené drahé auto. Pokud máš možnost vlastních oprav, jdi mojí cestou a kup mírně rozhašené auto pod cenou. Vlastní oprava + díly z UK (co jsem poslední dobou koukal, vyplatí se kupovat i od chlapů odtud z fóra) je dobrá volba. A nebo si připlať a kup si auto v cajku.
Pak ani ty nebudeš mít důvod vkládat příspěvky hanící LR a nebo si jinak stýskat.
Prostě Freečko bez kardanu je jako chlap bez kulí

A napadlo mne jedno malé rýpnutí na závěr (snad se nikoho nedotknu) : kdo uvažuje o podobných úpravách, pro toho mám zlepšovák: demontujte motor (prodejte - ještě vyděláte), namontujte šlapky a jezděte na nožní pohon (možná by stačilo vypálit díru v podlaze a odrážet se - nevím, ještě jsem nezkoušel) a ušetříte i za naftu (potažmo benzín)

- XXXJenda.xxx
Pozor chlapi už jde to tuhého! Peníze už mám v kapse, no popravdě ještě né, ale už jsou na učtu
Takže teď už si stačí „jen“ pořádně vybrat. Prošel sem snad všechno co se dá a nejvíce se mi zamlouval tento http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... er/7685396
neznáte ho někdo? Mám to k němu docela daleko, proto by mě zajímal i názor na konkrétní auto bazar. Není to něco jako „kvalitní a prověřené vozy“ akorát na regionální úrovni? Jestli někdo ví o lepší nabídce, rád se na ní podívám. A odkazy na břihoplaze si prosím odpuste. Vím že sem rejpnul do 4x4kového hnízda, ale chci vědět jestli tu ta možnost je. Zajímají mě vaše názory a především zkušenosti
Popravdě tento vůz je tak rozumě nahraně (když si tedy chci ponechat nějakou rezervu na něco opravdu důležitého. Např. naftové čerpadlo, žavičky, diferenciál, pračka, televize…prostě co kdyby) nevíc teď radši vyměním oleje, koupím zimaky… visko by léto klidně počkala. Ne? samozřejmě jestli bude Ok, vyndávat ji nebudu, ale jestli budu mít pochyby, riskovat IRD, diferak, gumy…nehodlám! Uvidím s čím a jestli vůbec přijedu.
Můžu se zeptat, na co se ještě zaměřit? Něco specifického pro Free? Dost sem toho tady nešel, ale radši si to přečtu dvakrát než vůbec. Podobný rady, jako emulze v IRD, zkouška viska a tak Děkuji
Taky si neodpůstím závěr:
Čemu jsou koule farářovy, který si na babu pořádně ani nesáhne? Jen pro pocit? Není to zbytečný luxus? Navíc-Proč je pro práci lepší vůl než býk? Že by s ním bylo míň starostí?
Nechci rejpat, jen taky přeháním

neznáte ho někdo? Mám to k němu docela daleko, proto by mě zajímal i názor na konkrétní auto bazar. Není to něco jako „kvalitní a prověřené vozy“ akorát na regionální úrovni? Jestli někdo ví o lepší nabídce, rád se na ní podívám. A odkazy na břihoplaze si prosím odpuste. Vím že sem rejpnul do 4x4kového hnízda, ale chci vědět jestli tu ta možnost je. Zajímají mě vaše názory a především zkušenosti

Můžu se zeptat, na co se ještě zaměřit? Něco specifického pro Free? Dost sem toho tady nešel, ale radši si to přečtu dvakrát než vůbec. Podobný rady, jako emulze v IRD, zkouška viska a tak Děkuji
Taky si neodpůstím závěr:
Čemu jsou koule farářovy, který si na babu pořádně ani nesáhne? Jen pro pocit? Není to zbytečný luxus? Navíc-Proč je pro práci lepší vůl než býk? Že by s ním bylo míň starostí?
Nechci rejpat, jen taky přeháním

-
hehe, pěkná odpověď
K autu: koukám že je přitažené z IT, tak jediný kdo bude znát skutečný stav je prodávající (a i ten možná).
Servisku to má, to je +, ale počítám, že záznamy budou končit kolem 2006
Kilometrům nevěřím ani náhodou, ale třeba jsi narazil na super káru po důchodcích.
Na co se zaměřit: jak jde spojka (já už ji mám skoro u podlahy- je na výměnu), vůle v čepech, lícování dveří, haubny ect. Jako osobák.
Já mám třeba (TD4 2002, 169000 km) a při koupi byly tyto závady -
mírně chycený spodek jedněch dveří rzí
KO visko
vůle v : stabilizační tyčce, čepu řízení, čepu předního ramena
hučel dif: ložiska na výměnu
spojka do roka na výměnu
O co mi hlavně šlo: plně fční motor, pěkný (zachovalý interiér), úměrně zachovalá plechařina
Jelikož ty závady co jsem vypsal, mi pomohly stáhnout cenu dost dolů a spočítal jsem si rovnou, že mne samodoma oprava vyjde tak na cca 20 000,-Kč (+ kdybych náhodou musel opravovat IRD, tak ještě +cca 11 000) a to se mi pořád vyplatí
Hlavně po těch opravách budu mít prakticky udělaný celý spodek (tlumiče už jsou měněné a brzdy vpředu i vzadu OK) a budu vědět s čím jezdím. Až dodatečně jsem přišel na to, že v jako bonus mám: předehřev motoru
Pro mne osobně lepší, než koupit dráž a modlit se ať vše funguje co nejdéle, neboť při případných opravách už by nákup nebyl tak zajímavý. Ojetina je vždy sázka do loterie.

K autu: koukám že je přitažené z IT, tak jediný kdo bude znát skutečný stav je prodávající (a i ten možná).
Servisku to má, to je +, ale počítám, že záznamy budou končit kolem 2006

Kilometrům nevěřím ani náhodou, ale třeba jsi narazil na super káru po důchodcích.
Na co se zaměřit: jak jde spojka (já už ji mám skoro u podlahy- je na výměnu), vůle v čepech, lícování dveří, haubny ect. Jako osobák.
Já mám třeba (TD4 2002, 169000 km) a při koupi byly tyto závady -
mírně chycený spodek jedněch dveří rzí
KO visko
vůle v : stabilizační tyčce, čepu řízení, čepu předního ramena
hučel dif: ložiska na výměnu
spojka do roka na výměnu
O co mi hlavně šlo: plně fční motor, pěkný (zachovalý interiér), úměrně zachovalá plechařina
Jelikož ty závady co jsem vypsal, mi pomohly stáhnout cenu dost dolů a spočítal jsem si rovnou, že mne samodoma oprava vyjde tak na cca 20 000,-Kč (+ kdybych náhodou musel opravovat IRD, tak ještě +cca 11 000) a to se mi pořád vyplatí

Pro mne osobně lepší, než koupit dráž a modlit se ať vše funguje co nejdéle, neboť při případných opravách už by nákup nebyl tak zajímavý. Ojetina je vždy sázka do loterie.
Aby ho bylo kam nakopat?Čemu jsou koule farářovy, který si na babu pořádně ani nesáhne?

- cesta
- auto: Freelander I TD4
Souhlas
km nevěřím, mám 2002 a teď mám najeto 252 000 km myslím si, že to stočené není,serviska končila při 192 000 v 10 měsícu 2008 a já ho bral v Květnu 2009 ,přímo od holanďana s holandskýma přepravníma značkama a majitel byl veterinář (a byl sláma byla všude
)Měnil jsem, alternátor 150 A,repas viskospojky(p.Baláž),spojkový hlavní válec,vodní čerpadlo,silentbloky 3x kardan,baterie,všechny oleje filtry,chladíci kapalinu.Motor šlape parádně.Jinak ten tvůj vypadá na fotkách dost pěkně(i když to dost klame,jel jsem se podívat na top stav do Kolína a málem mě omylo!!!na fotkách vypadal podobně,najeto 160 000 cena 180 000Kč a na volantu žádný vzorek ,úplně vyhlazený!!!myslím že tak 500 000km byla pravda,a to nemluvím o interiéru a zvenku celý potlučený.....)
Jo chybí ti tam tam kryt motoru

Jo chybí ti tam tam kryt motoru

Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
- XXXJenda.xxx
Nechtěl sem to říkat nahlas, ale taky mi km moc nevoní, i když 18 000 za rok? Kdyby to nebylo jediné auto v rodině, proč ne. Navíc podle fotek to vypadá, že tam stojí už od začátku podzimu. Serviska a stav napoví víc. Třeba to měla mafiánská milenka
A i kdyby byli pravdivý tak po 130 000 km už visko spojka nebude běhat jako za mlada, zase se bojím investovat hned do ní, co když se ukážou běžné závady, čepy, destičky, ložiska… levnější zas nechci kvůli nemotoru Td4 proto chci radši předokolku, než jezdit a doufat že neroztrhnu diferák. No nic to je můj problém.
Sem vyučený v oboru + bratr se živý přímo automechaniččinou. Takže se drobných oprav nezaleknu a počítám s nimi. Konec konců 106byla pěkná příprava . Stejně jako počítám s tím, že se moc neohřeju (stejně radši řídím tak při 19C) a ručník bude na palubovce jako standardní výbava.
Děkuji za rady, kdybyste o něčem ještě věděli, šup sem s nimi. Rád bych uvítal názor na auto bazar, protože podobné zkušenosti jako Cesta mám taky. Když si člověk přijede 150 Km pro306 někomu přímo na zahradu, kde je mimo jiné strašný bordel a hodně autovraků, už to nevypadá moc přesvědčivé.
Cesta: paráda sem rád že slyším chválu i na 250 tisíc zkušený motory. Vím-je to zavánějící ptat se na spotřebu, ale prozradíš nám ji? A jak ti jde startování? Co převodovka pořád chodí hladce a bez problémů? Projevilo se ještě něco zásadního?
Juj fakt tam není
Tak to už ho nechci 

A i kdyby byli pravdivý tak po 130 000 km už visko spojka nebude běhat jako za mlada, zase se bojím investovat hned do ní, co když se ukážou běžné závady, čepy, destičky, ložiska… levnější zas nechci kvůli nemotoru Td4 proto chci radši předokolku, než jezdit a doufat že neroztrhnu diferák. No nic to je můj problém.
Sem vyučený v oboru + bratr se živý přímo automechaniččinou. Takže se drobných oprav nezaleknu a počítám s nimi. Konec konců 106byla pěkná příprava . Stejně jako počítám s tím, že se moc neohřeju (stejně radši řídím tak při 19C) a ručník bude na palubovce jako standardní výbava.
Děkuji za rady, kdybyste o něčem ještě věděli, šup sem s nimi. Rád bych uvítal názor na auto bazar, protože podobné zkušenosti jako Cesta mám taky. Když si člověk přijede 150 Km pro306 někomu přímo na zahradu, kde je mimo jiné strašný bordel a hodně autovraků, už to nevypadá moc přesvědčivé.
Cesta: paráda sem rád že slyším chválu i na 250 tisíc zkušený motory. Vím-je to zavánějící ptat se na spotřebu, ale prozradíš nám ji? A jak ti jde startování? Co převodovka pořád chodí hladce a bez problémů? Projevilo se ještě něco zásadního?
Juj fakt tam není

- cesta
Jestli Ti můžu poradit obětuj, pár peněz a objeď si víc aut, ať se dostaneš do obrazu, bazary bych já osobně zavrhnul, lepší je mluvit přímo s majitelem, takže inzeráty.Já projel než jsem ho koupil asi deset bazarů(prostě jsme se sebrali jeli celé Česko a stavovali jsme se do bazarů kde byli freelandery
)) plus polsko tak do 100km za hranice. A nedivoč
jestli má být tvoje tak bude, jestli né tak bude další! Jinak spotřeba je přesně jak je uváděna, v létě a podzim do 7l na popojížděčky teď v zimě 9l. Jinak nic nehučí všechno je potichu, starty na první šup, v těch -20 stupních 3-5s po nažhavení .A teď v zimě??Bomba auto, musím každé ráno ujet 400m polní cestu, než vyjedu na cestu ,dneska bylo tak 30cm sněhu, ani nedávám plyn jen si to tak problumlá na volnoběh...... 

- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
A proč by neměli kilometry sedět? Mám od 08/2006 najeto 22tis. km a nic jsem neodtáčel. Takže až ho budu řekněme za rok prodávat a bude mít 25tis tak dle této logiky jsem podvodník
Nejsem ani invalida ani důchodce, prostě jezdím jen jak potřebuji 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
- cesta
Proč podvodník???Mluvíme o autech z bazaru, dovozy atd.bezejmenné. Šak říkám že lepší je jednat přímo s majitelem.....
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Je mi jasné že při koupi musí být člověk obezřetný. Já chci jen řict že i malý nájezd je možný a 18tis ročně je dle mých měřítek dost velký nájezd. Soudit podle inzerátu že kilometry jsou podezřelé mi připadá špatné. Když já se nebudu chtít zabývat prodejem osobně a dám auto do bazaru, tak má bazarník při prodeji přitáčet aby nebyl podezírán z podvodného jednání? Je mi jasný že úprava tachometrů je u nás skoro národní sport. Auto chce prostě pořádně prohlídnout a pak soudit 

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
Přesně, na každý jezdí 50tis. ročně. FR mám jako druhé auto a neplánuji více než 10tis. ročně, ale zato pouze po Krkonoších.
A octavia se taky "moc" nesveze - průměr 20tis/rok.
A octavia se taky "moc" nesveze - průměr 20tis/rok.
přesně tak, určitě se nedá podle stáří auta a málo najetých kilometrů tvrdit, že je stočený tachometr
- já jsem Free nechal přivézt až od Švýcar r.v. 99 se stavem 64 tisíc km /poctivě zapsáno v servisce / tedˇ ho mám 3 roky a najel jsem asi 10 tisíc
takže stáří 11 let a ujeto 74 tisíc km
- tak při koupi radši zkouknout celý auto určitě to víc napoví než rok výroby a ujetý km ( že jezdím víc služebním bych při náhodným prodeji mojeho Free těžko vysvětloval s těma mýma kilometrama a stářím ) 

- XXXJenda.xxx
Takže chlapi abych to malinko objasnil, věřím že i takové auta jaké vy popisujete se v bazaru najdou, ale nejspíš to nebyl případ tohoto konkrétního kousku. Nebo co byste si mysleli o autě, který podle servisky má najeto během necelého roku 40 000 km a pak od 6. 2003 nic! Takže i Safraporteruv odhad byl až moc optimistický. Navíc diagnostika neukázala skutečný stav Km a to se často nestává! Netvrdím že byl stočený, ale myslím si to. To by mi v podstatě bylo jedno. Všechno jsme prošli pěkný, hezký, až na visku a subjektivní názor na spojku (moc u podlahy) a hučení zadních ložisek. Přišlo mi že mezi svátkoví Free. jelo daleko potišeji. Stejně bych ho bral, ale ne za každou cenu. Na prodejci šlo vidět že by i slevil akorát jsme se tam sešly dva a ten druhý byl ochotný zaplatit plnu cenu, takže novému majiteli přeji příjemné, bezporuchové ježdění a já budu dále hledat. Takže když někdo bude mít nějakého volného, rád se zajedu podívat. Radši si opravdu popovídám s vámi než z prodejcem, který ani neví, že tam nějaká viska je. Akorát těch inzerátů moc není-že by přibyly až po zimě. Zaujmu pozici vyčkávacího střelce a budu se dívat
Cesta-děkuji, dobře se to poslouchá

Cesta-děkuji, dobře se to poslouchá
na ty najeté km bych si dal pozor,když jsem kupoval frečko tak mělo nalitané 140tis. zdalo se mi to málo ale vypadalo zachovale ,asi po měsíci jsem auto prolezal dukladně protože blbla elektrika a v kaslíku pod volantem jsem našel štítek výměny oleje a bylo tam napsáno 119tis v roce 2003(prodejce si ho asi nevšiml) takže mi hned došlo že někteří prodejci jsou pěkni zmr.... protože kdyby to mělo napsané poctivé kilometry tak bych ho stejně vzal a věděl bych na čem jsem ,nedávno jsem se díval na auto pro ženu a byla tam oktávka která měla nalitané 290tis a přímo ze škodováckého salonu a vydalo velmi dobře ,tohle se mi zdálo hodně ferové oproti stejným ročníkum které měly nalitané o 150tis míň ,je to uplně směšné protože když má auto poctivý servis tak není tak podstatné kolik má nalitané a 10let stré auta které mají kolem 100tis. km mě akorat mužou nas.... tož takové moje postřehy,jsme prostě vyčuraný národ
-
trochu oT: ale když už jsi zmínil ,,ochcávku" tak u mladého nedávno byl na servisu jeden ochcávácý diesel s půl milionem (cca 496 000 km) a vše mu až na pár kosmetických vad šlapalo jak hodinky 

- XXXJenda.xxx
Chlapi jak se
tak sem zaostřil na něco velice zajímavého!!!
http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... er/7829435
Co vy na to, hlavně se mi jedná o tu přestavbu. Není to nějaká divný kolem 25 000!!! Má tady někdo zkušenosti s přestavbami jako obesně? Abych pravdu řek docela mi rozproudil krev. PS pro případné zájemce-už je rezervovaný

http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... er/7829435

Co vy na to, hlavně se mi jedná o tu přestavbu. Není to nějaká divný kolem 25 000!!! Má tady někdo zkušenosti s přestavbami jako obesně? Abych pravdu řek docela mi rozproudil krev. PS pro případné zájemce-už je rezervovaný

-
mi vrtá hlavou, proč to teda za těch 25k nepředělá a to auto by mělo min o 100 000 vyšší hodnotuXXXJenda.xxx píše:Chlapi jak setak sem zaostřil na něco velice zajímavého!!!
http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... er/7829435![]()

asi nějaký samaritán co nepotřebuje vydělávat

jinak - známý si takhle nechal předělat Octavii a je fakt, že přestavba ho stála 20 000,-Kč, na autě oproti nákupu stejného ročníku ve stejném stavu u nás ušetřil cca 40 000 (kupoval jeté)