Automaticka prevodovka
Moderátor: Safraporte
- Kolda.o
- Kontaktovat uživatele:
Automaticka prevodovka
Rozhodl jsem se pro obmenu vozoveho parku a misto sve Octy L&K jsem se rozhodl poridit neco kam nalozim sebe, pritelkyni i psika. Do oka mi padl Freelander - nikdy jsem nemel nic 4x4 a tohle mi zatim prijde jako vhodna volba pro "prechod".
Potrebuji ale poradit - jasno mam ze chci FreeLander v nafte ale to je tak vse - naskytla se moznost koupit za zajimavou cenu FL 2.0 TD4 rv2002 ale v automatu - osobne proti tomuhle druhu prevodovky nic nemam. Rodinka jeden automat vlastni, ale ten je z produkce BMW.
Jaky mate nazor na automat v tomto priima vozitku - vybirat dal nebo bez obav koupit automat?? Pripadne na co si dat pri koupi pozor??
Potrebuji ale poradit - jasno mam ze chci FreeLander v nafte ale to je tak vse - naskytla se moznost koupit za zajimavou cenu FL 2.0 TD4 rv2002 ale v automatu - osobne proti tomuhle druhu prevodovky nic nemam. Rodinka jeden automat vlastni, ale ten je z produkce BMW.
Jaky mate nazor na automat v tomto priima vozitku - vybirat dal nebo bez obav koupit automat?? Pripadne na co si dat pri koupi pozor??
- Kolda.o
- Kontaktovat uživatele:
THX nicmene pokud je tu jeste nekdo s automatem idealne 2.0 TD4 tak se s nim - pochlubte se co a jak - dikyJarda píše:Mam 5ti stupnovy steptronik s moznosti rucniho razeni a zatim si nemuzu stezovat.Kvalty jsou sice trochu kratsi ale radi hladce a zatim bez chyb.Uz bych za manual nemenil.Mam 2.5l benzin NAS verzi pro USA ale myslim ze prevodovka bude u vsech stejna.r.v.2003
uz horim nedockavosti po svezeni

- Kolda.o
- Kontaktovat uživatele:
Nooo takze jsem nevydrzel a koupil - zatim si nemuzu vynachvalit - autmat sice trochu huci ale neni to nic co by se nezmenilo po vymene oleje a naliti DLKolda.o píše:THX nicmene pokud je tu jeste nekdo s automatem idealne 2.0 TD4 tak se s nim - pochlubte se co a jak - dikyJarda píše:Mam 5ti stupnovy steptronik s moznosti rucniho razeni a zatim si nemuzu stezovat.Kvalty jsou sice trochu kratsi ale radi hladce a zatim bez chyb.Uz bych za manual nemenil.Mam 2.5l benzin NAS verzi pro USA ale myslim ze prevodovka bude u vsech stejna.r.v.2003
uz horim nedockavosti po svezeni
Doufejme ze litovat nebudu - karka je z roku 2002 2.0TD4 3dv.
- Distruptor
- auto: Freelander, D4?
Re: Automaticka prevodovka
Zdravim, chcel by som sa poinformovat o AT, hlavne skusenosti majitelov td4 s automatom. U mna vsetky rychlosti pekne prehadzuje, len pri prechode z 3tej na 4tu rychlost rucicka otackomeru nespadne hned dole ale chvilu sa drzi v povodnych otackach a potom pomaly klesa (ak mam konstantne stlaceny pedal, ak ho pustim tak rucicka klasicky rychlo padne ak pridam, otacky aj s rucickou stupaju) este dodam ze rychlost zostava konstantna takze sa mi nezda ze by prevodovka presmykovala. Neviem ci sa mam strachovat alebo je to normalne kedze by sa tam mal uzatvarat hydrodynamicky menic (moja prva Automatika). Deje sa to iba pri rychlejsej akceleracii, ak zrychlujem pomaly (tak ze prevodovka preraduje pri najnizsich otackach tj cca 2200 rpm) tak rucicka klasicky rychlo padne dole.
Dakujem za rady
Dakujem za rady

Land Rover FREELANDER Td4, HSE, 5dv, 2005, automat
- Distruptor
- auto: Freelander, D4?
Ahoj diky za odpoved, no tym to asi nebude to co popisujes je kickdown to je samozrejme normalne, ak mozes mohol by si vyskusat akcelerovat tak aby pri cca 2800 - 3000 otackach (pri zahriatom motore) preradilo na vyssi stupen a sledovat ci rucicka po kazdom preradeni okamzite padne na nizsie otacky?
Inak do free sa montoval iba 5 stupnovy automat, pokial mam informacie.
Inak do free sa montoval iba 5 stupnovy automat, pokial mam informacie.
Land Rover FREELANDER Td4, HSE, 5dv, 2005, automat
Ahoj ja mám také automat TD4 a při podřazování se mi to zdá být nornální jinak jsem spokojen na to co už má najeto.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
no já to mám tak , mám free r.v. 2003, 142 000 km ,potíže my po výměně oleje zmizely, ale je tam opravu 5,5 l než začne přetékat přepadová trubička na hladinku oleje. Po raním startu nechám běžet 30s v N a 2000 ot motoru a pak to jede normálně i při teplotách pod 0 stupňů.
pak jedu ve sportovním modu asi 3 km a teprve pak zařazuji co potřebuji..... když jedu z kopce a pustím plyn jedno jak rychle tak motor nebrzdí -motor jede na volnoběh- pokud tam nemám ruční řazení. Pří jizdě po rovině nebo do kopce rychlost nějakou dobu zůstává zařazená a pak teprve dochází k volnoběhu mooru.
Na světlech a delším stání hned řadím N .
pak jedu ve sportovním modu asi 3 km a teprve pak zařazuji co potřebuji..... když jedu z kopce a pustím plyn jedno jak rychle tak motor nebrzdí -motor jede na volnoběh- pokud tam nemám ruční řazení. Pří jizdě po rovině nebo do kopce rychlost nějakou dobu zůstává zařazená a pak teprve dochází k volnoběhu mooru.
Na světlech a delším stání hned řadím N .

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
docela dobré počtení k tématu http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =14&t=7138 stačí trochu hledat,a taky jsem zjistil že se tu objevilo třikrát vlákno automatická převodovka(nějak se to tu plevelí
)

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
no asi by se vyplatilo udělat nějaké skupiny , aby nebyl zmatek , případně pokud by to mohl admin sesunout dohromady bylo by to fajn 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
to je normálne. Prenos Nm sa deje cez lamely, ktoré sa o seba trú. Niečo ako keď prešmykuje spojka. Lamely k sebe pritláča tlak oleja a čím sú otáčky motora vyššie, tým viac sú pritláčané, no stále prešmykujú. Je úplne normálne ak po pridaní plynu otáčky stúpnu bez vplybu na rýchlosť. Preto je dôležité pri automate trochu viac pridávať, aby bol tlak olej dostatočný na zrýchlenie alebo udržanie rýchlosti v kopci. Na 4 stupni (nepoznám free, ale možno aj na 3) sa pri určitej rýchlosti ako keby zaradil ďalší stupeň (na Disko je to pri cca 80-90km) a otáčky klesnú a už nereagujú na pridávanie a uberanie plynu. To sa uzamkne menič a motor je napevno spojený s prevodovkou a tak dôjde k priamemu prenosu Nm. Ak na voliči zaradíte 3, deje sa tak niekde pri 70km a v kopcoch aj pri 60ke. Je to dobré aj pri predbiehaní. Stačí v predstihu pri 80ke podradiť do 3, menič sa uzamkne a predbiehanie nejakej súpravy a pod je oveľa rýchlejšie. Treba si to nacvičiť a prísť tomu na "kloub" potom je to už brnkačka. Automat ponuka viac ako len jazdu bez spojky.Distruptor píše:Zdravim, chcel by som sa poinformovat o AT, hlavne skusenosti majitelov td4 s automatom. U mna vsetky rychlosti pekne prehadzuje, len pri prechode z 3tej na 4tu rychlost rucicka otackomeru nespadne hned dole ale chvilu sa drzi v povodnych otackach a potom pomaly klesa (ak mam konstantne stlaceny pedal, ak ho pustim tak rucicka klasicky rychlo padne ak pridam, otacky aj s rucickou stupaju) este dodam ze rychlost zostava konstantna takze sa mi nezda ze by prevodovka presmykovala. Neviem ci sa mam strachovat alebo je to normalne kedze by sa tam mal uzatvarat hydrodynamicky menic (moja prva Automatika). Deje sa to iba pri rychlejsej akceleracii, ak zrychlujem pomaly (tak ze prevodovka preraduje pri najnizsich otackach tj cca 2200 rpm) tak rucicka klasicky rychlo padne dole.
Dakujem za rady
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
asi jo pořád se učím 

nazdar vsetci vracam sa k teme automaticka prevodovka. nakolko ma zaujala ponuka na free z roku 2006 2.0 td4 s automatickou prevodovkou. auto vyzera veeelmi pekne. 42.000km so servisnou knizkou sice beriem z rezervou.
a preto ma zaujimaju nejake postrehy majitelov automatov.
docital som sa ze motor bmv je nelogicky kombinovany s japonskou prevodovkou co je teda skoda aj ked japonske tiez niesu zle, len v pripade poruchy je oprava o dost financne narocnejsia.
a preto ma zaujimaju nejake postrehy majitelov automatov.
docital som sa ze motor bmv je nelogicky kombinovany s japonskou prevodovkou co je teda skoda aj ked japonske tiez niesu zle, len v pripade poruchy je oprava o dost financne narocnejsia.
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
V UK si účtují za kompletní servis týkající se přehození převodovky včetně materiálu a nové převodovky 1500liber... 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
- Radim Ptáček
- tel.: 777939690
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Nooo takze jsem nevydrzel a koupil - zatim si nemuzu vynachvalit - autmat sice trochu huci ale neni to nic co by se nezmenilo po vymene oleje a naliti DL
Doufejme ze litovat nebudu - karka je z roku 2002 2.0TD4 3dv.[/quote]
Já mám automat s možností ručního řazení, ale jezdím téměř pořád na automat. Na manuální režim přepínám jen při aktivaci asistenta sjíždění svahů v bahně nabo na ledovce (od přívalů sněhu minulý týden). Maximální spokojenost. Motor má obsah 2.5, šest válců v benzínu, takže silný je akorát tak dost. Automat má jednu obrovskou výhodu bych řek ... nemusím řešit na tomto fóru často diskutované problémy se spojkou.
Doufejme ze litovat nebudu - karka je z roku 2002 2.0TD4 3dv.[/quote]
Já mám automat s možností ručního řazení, ale jezdím téměř pořád na automat. Na manuální režim přepínám jen při aktivaci asistenta sjíždění svahů v bahně nabo na ledovce (od přívalů sněhu minulý týden). Maximální spokojenost. Motor má obsah 2.5, šest válců v benzínu, takže silný je akorát tak dost. Automat má jednu obrovskou výhodu bych řek ... nemusím řešit na tomto fóru často diskutované problémy se spojkou.
- Radim Ptáček
- tel.: 777939690
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
A jinak vítej v rodině LR 

dik za privitanie. Ale ja mam uz 4 roky free 99 2.0 di manual, len rozmyslam nad niecim novsim a tento mi padol do oka.
kolko km mas najazdene na svojom aute? dIK
kolko km mas najazdene na svojom aute? dIK