Foťáky, Kamery SD...MP a ostatní kdo s čím, kde

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Reverend
tel.: +420777068155
auto: P38, L322
Kontaktovat uživatele:

Re: Foťáky, Kamery SD...MP a ostatní kdo s čím, kde

#61 Příspěvek od Reverend » 11 led 2010 13:52

celkem dobry jsou kompakty rady panasonic lumix
LAND ROVER není auto, je to ŽIVOTNÍ STYL... a few years later: když máš prachy který chceš někam uložit a nepočítáš se zhodnocením, pak je LAND ROVER správná volba

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od PavelU » 11 led 2010 13:57

Děkuji Reverende, zkusím to nastudovat... :wink:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Reverend
tel.: +420777068155
auto: P38, L322
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Reverend » 11 led 2010 14:04

Nabízej slušnou škálu uživateldkých funkcí i jednoduchej automat, prostě pokud budeš chtít jen mačkat spoušť tak můžeš a pokud budeš chtít udělat hezkou fotku a pohrát si s nastavením tak taky. a cena je poměrně příznivá...
LAND ROVER není auto, je to ŽIVOTNÍ STYL... a few years later: když máš prachy který chceš někam uložit a nepočítáš se zhodnocením, pak je LAND ROVER správná volba

Marťas
auto: Discovery 3 4.4 V8

#64 Příspěvek od Marťas » 11 led 2010 14:51

Souhlasím s Reverendem, mám Lumix DMC-TZ3 a naprostá spokojenost. Kvalita fotek je solidní, ale je třeba si pohrát s nastavením v závislosti na okolnostech. Má 10x optický zoom, takže se s ním dá i slušně přibližovat. Noční foto nic moc. To je asi tak jediné, ale myslím, že je to problém všech kompaktů. Kvalita zpracování je také na dost vysoké úrovni, má kovové tělo a všechno je navrženo tak, aby se minimalizovaly škody používáním (kryt baterie a SD karty, volič režimů). Výdrž dobíjecí baterie asi 14dní každodenního používání. Už ho nějaký pátek mám a neměnil bych za jiný kompakt.
Range Rover 4.6 Mk II

OC
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od OC » 11 led 2010 15:52

Upřímně, v téhle kategorii fotí plusmínus všechno stejně dobře (případně stejně blbě).

Vybírej podle funkce a toho, co potřebuješ -- chceš aby to bylo hodně malé? Nebo větší, ale s delší výdrží baterek? Weatherproof (tady jsou asi nejlepší Olympusy, ale zrovna ta výdrž je dost tristní). Záleží Ti i na vzhledu, nebo je Ti to úplně buřt? Chceš tužkové baterie (ano-li, máš problém, to skoro nikdo už dneska nedělá, bohužel)? Průhledový hledáček? Bluetooth? Preference stran typu karty? Atakdále.
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Luboš M. » 11 led 2010 17:02

OC píše:Upřímně, v téhle kategorii fotí plusmínus všechno stejně dobře (případně stejně blbě).

Vybírej podle funkce a toho, co potřebuješ -- chceš aby to bylo hodně malé? Nebo větší, ale s delší výdrží baterek? Weatherproof (tady jsou asi nejlepší Olympusy, ale zrovna ta výdrž je dost tristní). Záleží Ti i na vzhledu, nebo je Ti to úplně buřt? Chceš tužkové baterie (ano-li, máš problém, to skoro nikdo už dneska nedělá, bohužel)? Průhledový hledáček? Bluetooth? Preference stran typu karty? Atakdále.
Já jsem k zrcadlovce od Nikonu pořídil ženě k ježíšku tohle.
http://merkur.agora.cz/nikon-coolpix-l2 ... 24647.html
...prostě jsem sahnul do shopu a překvapila mi fakt slušná kvalita fotek.
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

pajam
auto: nějaké LR

#67 Příspěvek od pajam » 11 led 2010 18:39

PavelU píše:Vidím, že je tady spousta lidí, kteří se vyznají a tak se zeptám tady. Umřel mi foťák a chtěl bych si pořídit nějaký nový. Měl by to být jednoduchý kompakt pro pořizování fotek většinou na internet, ne na tisk (zrcadlovku mám). Potřebuju něco co budu mít stále u sebe v kapse, ale výsledné foto bude lepší než z telefonu (iphone). :wink: Díky

Ber Lumix, téměř jedno jaký (ze zkušenosti vím že jsou dobré všeobecně, jen jde o velikost kterou potřebuješ) já si k zrcadlovce před pár lety koupil Lumix lx2 a musím říci, že jsem chybu neudělal. Fotky jsou velice dobré.

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od MOPADŽI » 12 led 2010 08:33

Uvažuji o zrcadlovce Canon 500D. Máte někdo nějaké zkušenosti ?
Byla by to má první zrcadlovka.
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

fotosam
tel.: 603262798
auto: Freelander TD4
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od fotosam » 12 led 2010 08:36

Tak koukám, že by to tady chtělo trochu osvěty :D
Jestlipak víte, které objektivy mají nejdokonalejší antireflexní vrstvy na světě ("pustí" vás i do přímého protisvětla - a to se občas velmi hodí . . .) - a to není reklama, to je objektivní pravda ?!? Už tady zaznělo, že kvalita snímků (teď nemyslím výběr záběru, kompozici, . . .) závisí z 80-90% na kvalitě objektivu, těla foťáků jen nabízí větší či menší komfort a pohodlí při jejich obsluze (funkčně jsou velmi srovnatelná od všech značek). No přece "smc PENTAX" :!: Nějak jsem nepostřehl, že by tady někdo PENTAX používal, tak se hlásím já! A vězte, že ve všech možných variantách (analog kinofilm, analog 6x7, digitály všech řad, nejnověji PENTAX K7 http://eshop.foto-sam.cz/index.php?main ... ts_id=1536 + různá optika převážně originál "smc PENTAX"). A protože foťáky i prodáváme a vedeme značkový fotoklub, tak vím, že i kompakty od firmy PENTAX mají velmi slušné objektivy a příjemnou a jednoznačnou obsluhu. Jen pro zajímavost - kdyby někdo uvažoval o "outdoor" kompaktu, mám typ - PENTAX Optio W80 (5x optický zoom, který začíná na širokoúhlém ohnisku v přepočtu 28mm, objektiv i při zoomování zůstává schovaný v těle za krycím sklem, voděodolnost do 4m na 120min., do mrazu -10°, "zvládne" pád z výšky 1m, různé barevné varianty. . .) - http://eshop.foto-sam.cz/index.php?main ... ts_id=1546. Doufám, že to admin nevyhodí jako reklamu, ale nějak mi to nedalo, abych svou oblíbenou značku nepřipomenul.

Tak DOBRÉ SVĚTLO ať fotíte čímkoliv :wink: :!: :!: :!:

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od MOPADŽI » 12 led 2010 08:44

Já jsem nějak zatížený na ty Canony... Jaký máš na něj názor ? viz, výše můj dotaz.
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

kamca
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od kamca » 12 led 2010 09:04

Ja mam Nikon D100, objektivy pevnou 50mm/1.6, 70-200/2.8, a paknejaky sirokac na krajinky.
Myslim, ze Canon je velmi dobrej, ale pamatuj, ze rozhodujici je kvalita objektivu. U toho Canonuje vyhoda, ze je ke koupi i spousta uz pouzitych objektivu/ rozumna cena/.
Treba ten muj Nikkor 70-200 stal novej 60tis, pouzitej jsem ho kopil za 30 a to jsou jiny fotky nez z obycejneho zakladniho setu :D

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#72 Příspěvek od Jenda » 12 led 2010 09:06

Ja se taky pustim do ,,osvety".Kolik z Vas co nekde jezdite,chodite,lezete,mate cas vytahnout velkou zrcadlovku?Kolik z nas je vazne jen fotoamatery a jde nam spis o zachyceni toho co se aktualne deje,proste momentu.Pokud to bude dobre vypadat a bude to ostry,bezva ale nejdulezitejsi je ten moment prekvapeni.Ja to mam v praci porad,kluci od kamery se v tom neustale stouraj,resi co je nej a pak vsichni kdyz chtej neco vyfotit,vytahnou nejaky compact.Posledni dobou nejvic Canon G 10 a ted uz i G 11.Mimochodem nas ve svete z nejznamejsich valecnych fotografu Antonin Kratochvil pouziva G 10 taky.A jaky to byli super fotky.Nekdo holt ma smysl pro kompozici a nekteri jako ja by se mohli rozkrajet a ani sebelepsi zrcadlovka by jim nepeomohla.
Ja mam Pnasonic Lumix LX2 s optikou od leiky a jaky bylo moje prekvapeni,kdyz jsem na velkym bijaku videl kameramana s totoznym fotakem resit sviceni, clonu :shock:
Fotak do 10tis kc!
Jina vec je ,jestli chci fotit s ruznymi ,,velikostmi" objektivu,tam uz zrcadlovku nicim nedozenu.
Takze pokud to ma byt fotak na bezny noseni u sebe,nebo nekde v aute a k okamzitymu pouziti,volim compact.Nejepe ted opravdu Canon G 10 nebo G 11.
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

kamca
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od kamca » 12 led 2010 09:20

Jenda píše:Ja se taky pustim do ,,osvety".Kolik z Vas co nekde jezdite,chodite,lezete,mate cas vytahnout velkou zrcadlovku?Kolik z nas je vazne jen fotoamatery a jde nam spis o zachyceni toho co se aktualne deje,proste momentu.Pokud to bude dobre vypadat a bude to ostry,bezva ale nejdulezitejsi je ten moment prekvapeni.Ja to mam v praci porad,kluci od kamery se v tom neustale stouraj,resi co je nej a pak vsichni kdyz chtej neco vyfotit,vytahnou nejaky compact.Posledni dobou nejvic Canon G 10 a ted uz i G 11.Mimochodem nas ve svete z nejznamejsich valecnych fotografu Antonin Kratochvil pouziva G 10 taky.A jaky to byli super fotky.Nekdo holt ma smysl pro kompozici a nekteri jako ja by se mohli rozkrajet a ani sebelepsi zrcadlovka by jim nepeomohla.
Ja mam Pnasonic Lumix LX2 s optikou od leiky a jaky bylo moje prekvapeni,kdyz jsem na velkym bijaku videl kameramana s totoznym fotakem resit sviceni, clonu :shock:
Fotak do 10tis kc!
Jina vec je ,jestli chci fotit s ruznymi ,,velikostmi" objektivu,tam uz zrcadlovku nicim nedozenu.
Takze pokud to ma byt fotak na bezny noseni u sebe,nebo nekde v aute a k okamzitymu pouziti,volim compact.Nejepe ted opravdu Canon G 10 nebo G 11.
Honza
Naprosta pravda. Zrcadlovka je na to, aby jsi mel aspon dalsi dva objektivy, stativ,polarizacni filtr a na to foceni musis mit cas. Navic je to neskladne, tezke. Na druhou stranu ty fotky pak jsou o necem jinem nez z kompaktu. Idealni je mit oboji.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#74 Příspěvek od MadTom » 12 led 2010 09:55

Vlastní zkušenost - Canon 350D mám cca 4 roky - k tomu 4 objektivy a nějaké další přislušenství - celkem ta taška bez stativu váží skoro 10kg - vloni vlétě na Šumavě na kole s dcerou ve vozíku to byla docela síla ušlapat některé (teda vlastně všechny) kopce, ale zase ty fotky mi za to stojí.
Chtěl jsem tehdy koupit nějakej lepší kompakt, ale nebylo to ono, by jsem ještě zvyklej z filmové zrcadlovky, že to fotí hned a furt.
Co mi tehdy chybělo u kompaktů:
1. rychlost zapnutí - prostě ten okamžik byl pryč
2. rychlost zaostření a ostření vůbec - prostě u té zrcadlovky to namířím a zmáčknu a je tam fotka a nemusím na nic čekat
3. sériové focení - když se něco hodně hýbe, tak udělám 5 fotek a doufám, že aspoň jedna vyjde - občas je to lepší než video, takové sekvence
4. to nejdůležitější - focení při blbém světle - hodně dlouho trvá, než to přestane fotit, nebo jsou fotky moc zašumělé a nepoužitelné.
5. výdrž - na jednu malou lithiovou baterku to udělá 600 fotek, na 6 tužkových akumulátorů cca 1000.

Co mi vadí - je to velké, těžké a bylo to drahé a začínám být občas líný to vůbec ssebou tahat.

Mopadži - Jadro jestli si to chceš zkusit, tak se někde srazíme a klidně ti to celé půjčím, ať vidíš, jestli je to pro tebe to pravé.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#75 Příspěvek od pablo.gs » 12 led 2010 10:01

Zrcadlovku si kup, jestli chceš focení rozvíjet. Imho nemá smysl koupit nejlevnější zrcadlo se setovým objektivem s tím, že Ti to tak stačí nafurt. Následné zklamání bych přirovnal asi k situaci, že se Ti líbí opravdový offroad, koupíš auto v základu na silničních gumách a pak začneš zjišťovat, že by to chtělo tohle a tohle a to jsi přece nechtěl... Pokud Tě ale zrcadlovka chytne, tak počítej s tím, že seťáky budeš brzo upgradovat za lepší, dražší a hlavně s lepší světelností. Začne Ti vrtat hlavou externí blesk, filtry ... Je to drahej koníček, jako asi všechno.
Na pouhou dokumentaci zážitků bych už radši šel do nějakýho dobrýho kompaktu nebo falešnýho zrcadla.
U zrcadlovky počítej s tím, že kupuješ celý systém, nemůžeš kombinovat různý značky neb mají jiný bajonety skel. Takže si ujasni co by jsi chtěl fotit a jdi podle objektivů, který ta která značka nabízí. Těla jsou podružnější, prioritu dávej vždycky sklu a hlavně jeho světelnosti. Těla ztrácejí hodnotu jako každá elektronika, ale kvalitní sklo si ji slušně drží. Canon, Pentax, Nikon tam se nesekneš každá značka nabízí hodně. Já jsem začínal s Nikonem a už u něj zůstanu, protože přejít jinam nemám důvod a taky by znamenalo prodat úplně všechno se ztrátou a začít znovu. Pentax v té tobě nabízel málo objektivů, (což dnes může být jinak) jinak by to byl Pentax :-)
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Luboš M. » 12 led 2010 10:28

Napíši to krátce, MÁM NIKON D80 a SPOKOJENOST!!!
:wink:
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

kamca
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od kamca » 12 led 2010 11:28

pablo.gs píše:Zrcadlovku si kup, jestli chceš focení rozvíjet. Imho nemá smysl koupit nejlevnější zrcadlo se setovým objektivem s tím, že Ti to tak stačí nafurt. Následné zklamání bych přirovnal asi k situaci, že se Ti líbí opravdový offroad, koupíš auto v základu na silničních gumách a pak začneš zjišťovat, že by to chtělo tohle a tohle a to jsi přece nechtěl... Pokud Tě ale zrcadlovka chytne, tak počítej s tím, že seťáky budeš brzo upgradovat za lepší, dražší a hlavně s lepší světelností. Začne Ti vrtat hlavou externí blesk, filtry ... Je to drahej koníček, jako asi všechno.
Na pouhou dokumentaci zážitků bych už radši šel do nějakýho dobrýho kompaktu nebo falešnýho zrcadla.
U zrcadlovky počítej s tím, že kupuješ celý systém, nemůžeš kombinovat různý značky neb mají jiný bajonety skel. Takže si ujasni co by jsi chtěl fotit a jdi podle objektivů, který ta která značka nabízí. Těla jsou podružnější, prioritu dávej vždycky sklu a hlavně jeho světelnosti. Těla ztrácejí hodnotu jako každá elektronika, ale kvalitní sklo si ji slušně drží. Canon, Pentax, Nikon tam se nesekneš každá značka nabízí hodně. Já jsem začínal s Nikonem a už u něj zůstanu, protože přejít jinam nemám důvod a taky by znamenalo prodat úplně všechno se ztrátou a začít znovu. Pentax v té tobě nabízel málo objektivů, (což dnes může být jinak) jinak by to byl Pentax :-)
Fotka zrcadlovkou
http://helcakamil.rajce.idnes.cz/Lake_D ... C_0295.JPG
a jedna kompaktem
http://helcakamil.rajce.idnes.cz/Wales- ... MG3406.JPG
barvy, prokresleni detailu..nesrovnatelne

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#78 Příspěvek od MadTom » 12 led 2010 11:29

A ještě jedna poznámka - pokud zrcadlovku tak to chce víc objektivů. Já osobně jsem kupoval zánovní, kvůli ceně. A jednoznačně nejlepší výběr zánovních je na Canon. Cena rozumného objektivu je i tak od cca 10 000Kč nahoru.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

kamca
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od kamca » 12 led 2010 11:36

MadTom píše:A ještě jedna poznámka - pokud zrcadlovku tak to chce víc objektivů. Já osobně jsem kupoval zánovní, kvůli ceně. A jednoznačně nejlepší výběr zánovních je na Canon. Cena rozumného objektivu je i tak od cca 10 000Kč nahoru.
Zaklad je vedet co chces fotit, co s tema fotkama chces delat/ prednasky, zvetsovat, ci jen ukazovat doma rodine/ a kolik jsi do toho ochotnej investovat.
Na krajinky potrebujes sirokac, na portrety idealni 50ka, na zviratka teleobjektiv, dobrej stativ/min 5tis/,externi blesk/10tis/ polarizacni filtr/ kolem 4tis/, navic objektivy muzou mit ruznej prumer...takze vic filtru musis koupit.
Souhlasim, ze Canon je nejdostupnejsi co se tyka pouzitej skel. Ja zacal PentaxemPT30 tusim kinofilm, pak mam Nkon 80 kinofilm a ted digital D100 a jsem spokojenej. Ve fotokrouzku vetsina mela Canon a taky max spokojenost.

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#80 Příspěvek od pablo.gs » 12 led 2010 11:57

[quote="kamcaFotka zrcadlovkou
http://helcakamil.rajce.idnes.cz/Lake_D ... C_0295.JPG
a jedna kompaktem
http://helcakamil.rajce.idnes.cz/Wales- ... MG3406.JPG
barvy, prokresleni detailu..nesrovnatelne[/quote]

No jo nedá se paušalizovat, jsou kompakty a kompakty u zrcadla zase záleží víc na skle. Je to alchymie :D
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Odpovědět