Discovery 3 a expedície/terén
Moderátor: Miky_CZ
Discovery 3 a expedície/terén
Ahojte.
Plánujem si doviezť z nemecka discovery 3 -2,7 , ktorý bude mať najazdené okolo 200 000 km.
No a auto budem výlučne používať na jazdu v teréne. Nie extrém , ale bežné na chatu a po okolitých kopcoch . Nakoľko som úplný laik , tak moc sa v autách nevyznám a vy ste tu uz profici.
Ako prvé by som riešil snorchel, okrytovanie podvozku, navijak a MT pneu- aké najväčšie sa vojdu?
Chcel by som tam aj vymeniť tlmiče napr KONI. Je to vôbec možné keď to má vzduchový podvozok ?
A ešte dôležitá vec nejaký odborník alebo servis ktorý máte overený ze je to profesionálna práca v okolí Žiliny ?
Nakoľko som sa tu dočítal ze ten motor nie je moc spoľahlivý tak som aj rozmýšľal , ale asi to risknem a uvidím či budem mať šťastie .
S Discovery plánujem tiež do budúcna aj nejaké expedície . Ale momentálne ho chcem primárne do terénu. Myslíte si ze je to ta správna voľba ?
Za všetky odpovede som naozaj vďačný....
Plánujem si doviezť z nemecka discovery 3 -2,7 , ktorý bude mať najazdené okolo 200 000 km.
No a auto budem výlučne používať na jazdu v teréne. Nie extrém , ale bežné na chatu a po okolitých kopcoch . Nakoľko som úplný laik , tak moc sa v autách nevyznám a vy ste tu uz profici.
Ako prvé by som riešil snorchel, okrytovanie podvozku, navijak a MT pneu- aké najväčšie sa vojdu?
Chcel by som tam aj vymeniť tlmiče napr KONI. Je to vôbec možné keď to má vzduchový podvozok ?
A ešte dôležitá vec nejaký odborník alebo servis ktorý máte overený ze je to profesionálna práca v okolí Žiliny ?
Nakoľko som sa tu dočítal ze ten motor nie je moc spoľahlivý tak som aj rozmýšľal , ale asi to risknem a uvidím či budem mať šťastie .
S Discovery plánujem tiež do budúcna aj nejaké expedície . Ale momentálne ho chcem primárne do terénu. Myslíte si ze je to ta správna voľba ?
Za všetky odpovede som naozaj vďačný....
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
Re: Discovery 3 a expedície/terén
u šnorchlu jsou cca 3 možnosti , origo MANTEC , kopie Mantec a replika s cobrou , všechny jsou užitkově stejný je potřeba vyřešit vnitřní hrdlo aby do nich neteklo
krytování podvozku se dá koupit od Asfiru , dál různé kopie nebo to někdo nabízí na inzerátu třeba tady .
https://auto.bazos.cz/inzerat/85361458/ ... ebo-D4.php
pneumatik je tam fůra , spíš je to otázka jestli chceš být v poho s rozměrem v techničáku , pak se výběr zúžuje ,na zapsání větších kol tu je pan Stehlík ale jen pro Česko
a ty tlumiče mě celkem taky zajmaj , Matzker nabízí několik variant od BILSTEIN , nabídka je od IRONMAN
http://www.matzker.de/Technik-Zubehoer/ ... 4_150.html
https://webmium.blob.core.windows.net/u ... 042009.pdf
navijáků je na výběr také dost , máš možnost zvolit originální bradavici nebo skrytou montáž
krytování podvozku se dá koupit od Asfiru , dál různé kopie nebo to někdo nabízí na inzerátu třeba tady .
https://auto.bazos.cz/inzerat/85361458/ ... ebo-D4.php
pneumatik je tam fůra , spíš je to otázka jestli chceš být v poho s rozměrem v techničáku , pak se výběr zúžuje ,na zapsání větších kol tu je pan Stehlík ale jen pro Česko
a ty tlumiče mě celkem taky zajmaj , Matzker nabízí několik variant od BILSTEIN , nabídka je od IRONMAN
http://www.matzker.de/Technik-Zubehoer/ ... 4_150.html
https://webmium.blob.core.windows.net/u ... 042009.pdf
navijáků je na výběr také dost , máš možnost zvolit originální bradavici nebo skrytou montáž
Peter strof dik za odpoveď.
Navijak chcem skryť určite do prednej masky.
Snorchel budem brať origo
Pneu- tam chcem dať väčšie ako sú dovolené a dodatočne zapísať. Tak aké rám vojdu?
Okrytovanie podvozku mám u jedného známeho zajednane, tak to uz mam ako tak vyriešené.
Ja hlavne by som chcel vymeniť sériové tlmiče aj s pruzinami za niečo viac off road, nakoľko sa toho moc nenabizi. Len neviem či je to na vzduchovom podvozku take jednoduche.
Ďalej ma napadlo ze by som si dal vyrobiť alebo kúpiť zadný pevnostny nárazník, lebo mi to pride ako zraniteľné miesto a rovno aj s montážou nabijaku.
No a ešte ohľadom kúpi. Mám si zo sebou zobrať niekoho kto LR rozumie ? Či je to o šťastí ? Na čo si dať pri kúpe pozor? A po kúpe je niečo možné preventívne vymeniť aby mi motor neodišiel ? Napr čerpadlo ?
Olej budem meniť hneď , ako som sa tu dočítal za 5 w 40.
Navijak chcem skryť určite do prednej masky.
Snorchel budem brať origo
Pneu- tam chcem dať väčšie ako sú dovolené a dodatočne zapísať. Tak aké rám vojdu?
Okrytovanie podvozku mám u jedného známeho zajednane, tak to uz mam ako tak vyriešené.
Ja hlavne by som chcel vymeniť sériové tlmiče aj s pruzinami za niečo viac off road, nakoľko sa toho moc nenabizi. Len neviem či je to na vzduchovom podvozku take jednoduche.
Ďalej ma napadlo ze by som si dal vyrobiť alebo kúpiť zadný pevnostny nárazník, lebo mi to pride ako zraniteľné miesto a rovno aj s montážou nabijaku.
No a ešte ohľadom kúpi. Mám si zo sebou zobrať niekoho kto LR rozumie ? Či je to o šťastí ? Na čo si dať pri kúpe pozor? A po kúpe je niečo možné preventívne vymeniť aby mi motor neodišiel ? Napr čerpadlo ?
Olej budem meniť hneď , ako som sa tu dočítal za 5 w 40.
- xxx
- tel.: 777 945 9jedna4
- auto: byla D3, teď D4
pneu největší, co se vejdou a jsou i v ČR schválené jsou 265/70R17
a měnit vzduch za pružiny mi přijde škoda, přijdeš o variabilitu výšky podvozku. Se vzduchem není žádný problém
a měnit vzduch za pružiny mi přijde škoda, přijdeš o variabilitu výšky podvozku. Se vzduchem není žádný problém
Aha. Čiže ak chcem zachovať vzduchový podvozok, tak pruziny sa nedávajú ? To su tam len čisto tlmiče s mechmi? Sorry ale fakt som amatér a myslel som si ze su tam pruziny...
Sú nejaké tlmiče ladené na off road na disco 3? Nič moc som nenašiel
Sú nejaké tlmiče ladené na off road na disco 3? Nič moc som nenašiel
-
- tel.: 776179179
- auto: LR D3 V8 4,4 HSE
Ano jsou tam komplet tlumiče s měchy. Dela to bud Dunlop, Delphi nebo Billstein ale ty uz stoji skoro dvojnasob
Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
LR Discovery 3, 4,4 V8, 2006, sporák pohon, ARB atd
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
na koupi si vem určitě někoho kdo tomu rozumí , nejlíp s diagnostikou . Ta odhalí skryté vady = kompresor čidla ,ventily ... , oprava pak celkem skáče
auta s cenou kolem 200 maj většinou dolítanej spodek auta , takže zvednout a podívat se na všechny silembloky jestli nejsou utrhaný renovace podvozku je 50 tis +
kluci dávaj místo origo silembloků origo Polibush údajně mají vydržet víc a určitě je neutrhneš , přední jsou totiž olejový .
Na podvozek můžeš dokoupit rúzné výrobky pro extrémní přizvednutí , viz výrobce z tady z fóra a další je to hodně
Pokud bys kupoval auto na pérech , tak se dělá ve verzi ( S ) , konverze z měchů na péra je pouze výměna za péra a kabel co odpojí elektroniku ovládání škrtící klapky a převodovky
auta s cenou kolem 200 maj většinou dolítanej spodek auta , takže zvednout a podívat se na všechny silembloky jestli nejsou utrhaný renovace podvozku je 50 tis +
kluci dávaj místo origo silembloků origo Polibush údajně mají vydržet víc a určitě je neutrhneš , přední jsou totiž olejový .
Na podvozek můžeš dokoupit rúzné výrobky pro extrémní přizvednutí , viz výrobce z tady z fóra a další je to hodně
Pokud bys kupoval auto na pérech , tak se dělá ve verzi ( S ) , konverze z měchů na péra je pouze výměna za péra a kabel co odpojí elektroniku ovládání škrtící klapky a převodovky
- xxx
na to, co chceš s autem jezdit, nemusíš tlumiče měnit.
Na fóru tady nikdo vzduch kvůli offroadu neměnil a všichni jezdíme v terénu se sériovými měchy a nemyslím, že s tím měl někdo problém.
Takže ak tam budu tlmiče s mechmi v pohode stave tak sa neoplatí vyrážať peniaze do novej sady s tlmicmi a mechmi? Ako hore spominas tak aj tak by v pohodli a tlmeni jazdy nebol výrazný rozdiel. Tak budem teda asi na origo tlmicoch.... Ešte uvidím
- xxx
jsou to vyhozené peníze, když provedeš konverzi na pružiny, ale to pochopíš, až se na vzduchu svezeš v terénu
Já mam zapsany aji 18 a 19 kola
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
To maji temer vsichni, ale zasadni je rozmer pneu. Treba 265/65 R18 tady na foru zkousi zapsat Badus pres helpreg. To me prijde jako super rozmer na D3
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
-
- auto: DiscoII V8
265/65R18 už je pomerne rozšírený rozmer a dajú sa tam zohnať nejaké tie gumy. Do budúcna to bude ešte lepšie, začali ho používať aj iní (Ford, ...)
Seriový LR Discovery II V8 s mnohými závadami, ale je to láska na prvé naštartovanie.
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu
Tak dnes som si doviezol môjho discovery 3 z nemecka.
Rok 2008, najazdené 177 tisíc vo výbave HSE. Bral som kamaráta aj s diagnostikou, tak dúfam že bude co najdlhšie bez poruchy.
Tak mám ešte približne 4 tisíc eur na nejakú off road úpravu. Môžte poradiť co je vhodné na disco 3
1. Ako ste spomínali ak funguje podvozok bez problémov tak ze je zbytocne meniť tlmiče aj s mechmi za nejaké iné.
2. Neviem sa rozhodnúť či mám objednať pevnostny nárazník a do toho navijak, alebo domontovat len navijak do originálneho nárazník a. Mne pride celkom slušný najazdovy uhol vpredu, takže fakt neviem.
3. Určite chcem na strechu led rampu.
4. Kryty podvozku
5. Tu je dilema ohľadom pneumatík. Chcem MT, a môžte mi aj nejakú značku a vzor poradiť s čím ste v teréne spokojný...
6. Snorchel
To by pre začiatok mohlo stačiť. Ak vás ešte niečo napadá vhodné na úpravu napíšte. Budem rád ...
Rok 2008, najazdené 177 tisíc vo výbave HSE. Bral som kamaráta aj s diagnostikou, tak dúfam že bude co najdlhšie bez poruchy.
Tak mám ešte približne 4 tisíc eur na nejakú off road úpravu. Môžte poradiť co je vhodné na disco 3
1. Ako ste spomínali ak funguje podvozok bez problémov tak ze je zbytocne meniť tlmiče aj s mechmi za nejaké iné.
2. Neviem sa rozhodnúť či mám objednať pevnostny nárazník a do toho navijak, alebo domontovat len navijak do originálneho nárazník a. Mne pride celkom slušný najazdovy uhol vpredu, takže fakt neviem.
3. Určite chcem na strechu led rampu.
4. Kryty podvozku
5. Tu je dilema ohľadom pneumatík. Chcem MT, a môžte mi aj nejakú značku a vzor poradiť s čím ste v teréne spokojný...
6. Snorchel
To by pre začiatok mohlo stačiť. Ak vás ešte niečo napadá vhodné na úpravu napíšte. Budem rád ...
Já bych si nechal ty peníze schovaný na novej polomotor...
Už radši na nic...
- richo.70
- tel.: 723083731
- auto: LR 3, LR 4
- Kontaktovat uživatele:
Těch rejpalů si nevšímej. Jinak hodně informací najdeš tady viewtopic.php?f=6&t=13607&hilit=%C3%BAp ... +4#p171908
"Je lepší riskovat, že se při chůzi trochu ušpiníš, než zemřít vsedě."
No ja počítam s tým že je šanca ze bude treba niečo v motore meniť. Dúfam že mám šťastie a pôjde bez poruchy a ak nie tak aspoň co najdlhšie...
A aj na to mám nejakú tú tisícku do zásoby odlozenu. Tých 4000 mám výhradne na tie off road úpravy
A aj na to mám nejakú tú tisícku do zásoby odlozenu. Tých 4000 mám výhradne na tie off road úpravy
, pozri si aj tento link viewtopic.php?f=14&t=31653&hilit=statis ... nych+zavad su tam aj nejake ceny. Inak D3 sa mi paci, bohuzial ja nemam odvahu ci chut trpnut kdesi daleko ci ma to dovezie aj domov.
- xxx
vždy se jen divím, že největší strach z motoru v D3 a D4 mají ti, co to auto nemajíPetro píše: ↑19 úno 2018 14:43 , pozri si aj tento link viewtopic.php?f=14&t=31653&hilit=statis ... nych+zavad su tam aj nejake ceny. Inak D3 sa mi paci, bohuzial ja nemam odvahu ci chut trpnut kdesi daleko ci ma to dovezie aj domov.
- xxx
k pneu:
na D3 jsem byl nejvíc spokojený s Kumho Road Ventrure MT KL71, jezdil jsem i Yokohama G001 Geolander MT nebo Goodyear Wrangler Duratrac
na D3 jsem byl nejvíc spokojený s Kumho Road Ventrure MT KL71, jezdil jsem i Yokohama G001 Geolander MT nebo Goodyear Wrangler Duratrac