Stránka 1 z 1

Td5 pohon zadnej nápravy

Napsal: 26 bře 2023 16:36
od KristiánTD5
Zdravim :hand mám takú otázku LR Defender td5 pokiaľ mi nič neušlo tak je fulltime 4x4 to jest stále ťahá jedno koleso na prednej a zadnej náprave dnes som si všimol že pri zaradenej redukcii do mokrého kopca po blate keď začali kolesá prešmikovať tak mi ťahala iba predná náprava( vpredu samosvor od ashcroft ) a zadná náprava ani tuk....neprehrablo ani jedno koleso na náprave ( zadná náprava bola tiež na blate ) na cestných rýchlostiach to isté.....zadná náprava mi začala zaberať až keď som uzavrel medzinapravu....nevieme mi prosím niekto povedať otom viac kde by mohla byť chýba...ďakujem

Re: Td5 pohon zadnej nápravy

Napsal: 26 bře 2023 17:00
od MadTom
To je vlastnost, protože auto má v základu 3 diferenciály, takže bez nějaké uzávěrky se klidně může stát, že se točí 3 kola a to poslední které jediné má záběr stojí. Pokud se zařadí uzávěrka mezinápravového diferenciálu, tak může prokluzovat jedno kolo vepředu a jedno kolo vzadu. Takže to co popisuješ není chyba, ale vlastnost. A proto tam ta uzávěrka mezinápravového diferenciálu je (nebo alespoň může být - podle verze D2).

Re: Td5 pohon zadnej nápravy

Napsal: 26 bře 2023 17:57
od KristiánTD5
Ja som počital s tým že stále bude zaberať jedno koleso na prednej a jedno na zadnej náprave že ak prešmykne jedno vpredu tak aj jedno vzadu a keď mi dnes prešmykovali iba predné tak mi to bolo čudné....až keď bola medzináprava uzavretá tak zabrala aj zadná....nevedel som že nemusí stále zaberať jedno koleso na náprave

Re: Td5 pohon zadnej nápravy

Napsal: 26 bře 2023 18:54
od Kyanid Sodný
No to se bude točit standart. jedno kolo na přední a jedno kolo na zadní nápravě za předpokladu že zařadíš mezinápravovou uzávěru , když ji ale nezařadíš tak se bude točit jen některý jedno kolo-možná na přední nápravě - možná na zadní nápravě.

Re: Td5 pohon zadnej nápravy

Napsal: 26 bře 2023 19:33
od KristiánTD5
Jasne že tak to funguje :yes Ďakujem za vysvetlenie :hand :Pohoda:

Re: Td5 pohon zadnej nápravy

Napsal: 26 bře 2023 20:20
od discovery1liptov
napísal si že do mokreho kopca... tým si si odpovedal sam lebo predok bol odlahčený...

:)

Re: Td5 pohon zadnej nápravy

Napsal: 26 bře 2023 20:57
od MadTom
Najdi si popis, jak funguje diferenciál - tady jsou 3. A doporučuji přečíst i návod k použití auta - píšou tam i o jízdě v terénu a píšou to celkem dobře. Nechci rozebírat, co je potřeba udělat pro to, aby jsi projel. Je tu malej (doslova) technickej problém - mezinápravový diferenciál není určenej na to, aby vydržel dlouhodobě stav, kdy jedna náprava stojí a druhá se protáčí - ozubená kolečka se v něm v takovém případě točí pekelně rychle, a velmi rychle ze ty kolečka zapečou a potom se něco zlomí. Uzávěrku mezinápravy je potřeba použít včas.