Dakar, Silk Way, Africa Race
Moderátor: Miky_CZ
Re: Dakar, Silk Way, Africa Race
Já se přiznám, že jsem měl poslední týden úplně jiné starosti a tak jsem z tohoto vlákna úplně vypadnul. Takže díky všem, kteří mě nahradili v přinášení informací.
Konec konců, ono stačí sledovat průběžné pořadí a informace na webu rally a večer se podívat na denní zpravodajství v tv.
Co se týká designu aut, tak mně se obvykle líbí auta, která jsou tak ošklivá, až jsou krásná. Qatar Red Bull buggy se mi docela líbí a myslím, že tady se tvůrci snažili aspoň o splývavé linie. "Hummer" Robbyho Gordona je fakt hnus, tady prostě karoserie slouží pouze k tomu, aby zakryla konstrukci vozidla s motorem vzadu. Nemůžu si pomoci, ale co se mi líbí, to jsou SMG buggy, ty jsou fakt tak hnusné, až jsou krásné. Vypadají jak obrněné vozidlo.
Co se MINI týká, tak souhlasím s Mirkem, to auto má divné proporce už v serii, na Dakaru se samozřejmě jedná pouze o zvětšenou siluetu, čímž to dostalo další ránu. V seriálu WRC je zase docela sranda, že MINI je ze všech WRCéček největší auto. Toyoty mi přijdou nudné, možná právě tím, že vypadají podobné normálnímu Hiluxu, s nímž mají opět společnou jenom siluetu.
V jiných disciplínách se mi líbí třeba placky pro Le Mans, formule 1 jsou oproti tomu posledních cca 7 let příšerné (od té doby, co mají vysoké úzké křídlo vzadu a obrovské vpředu se špicí vysoko nad ním). WRC se mi líbí - jsou pěkně agresivní s odkrytými částmi zadních podběhů, širokými nástavci blatníků a velkým křídlem vzadu. Nejhezčí ze současných závodních aut jsou samozřejmě GT, protože svým vzhledem vychází poměrně věrně ze seriových předloch, které jsou obvykle krásné. Ale pokud jde o design, vůbec nejlepší je jet na Goodwood Revival Meeting a tam se kochat krásnými závodními auty ze šedesátých let...
Konec konců, ono stačí sledovat průběžné pořadí a informace na webu rally a večer se podívat na denní zpravodajství v tv.
Co se týká designu aut, tak mně se obvykle líbí auta, která jsou tak ošklivá, až jsou krásná. Qatar Red Bull buggy se mi docela líbí a myslím, že tady se tvůrci snažili aspoň o splývavé linie. "Hummer" Robbyho Gordona je fakt hnus, tady prostě karoserie slouží pouze k tomu, aby zakryla konstrukci vozidla s motorem vzadu. Nemůžu si pomoci, ale co se mi líbí, to jsou SMG buggy, ty jsou fakt tak hnusné, až jsou krásné. Vypadají jak obrněné vozidlo.
Co se MINI týká, tak souhlasím s Mirkem, to auto má divné proporce už v serii, na Dakaru se samozřejmě jedná pouze o zvětšenou siluetu, čímž to dostalo další ránu. V seriálu WRC je zase docela sranda, že MINI je ze všech WRCéček největší auto. Toyoty mi přijdou nudné, možná právě tím, že vypadají podobné normálnímu Hiluxu, s nímž mají opět společnou jenom siluetu.
V jiných disciplínách se mi líbí třeba placky pro Le Mans, formule 1 jsou oproti tomu posledních cca 7 let příšerné (od té doby, co mají vysoké úzké křídlo vzadu a obrovské vpředu se špicí vysoko nad ním). WRC se mi líbí - jsou pěkně agresivní s odkrytými částmi zadních podběhů, širokými nástavci blatníků a velkým křídlem vzadu. Nejhezčí ze současných závodních aut jsou samozřejmě GT, protože svým vzhledem vychází poměrně věrně ze seriových předloch, které jsou obvykle krásné. Ale pokud jde o design, vůbec nejlepší je jet na Goodwood Revival Meeting a tam se kochat krásnými závodními auty ze šedesátých let...
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Kdyz uz jsme u tech aut, co jsou tak oskliva az jsou hezka, tak mne se libi de Rooyuvo Iveco. Ma taky takovy tezko pochopitelny proporce, jako prerostlej pickup, ale libi se mi cim dal vic, myslim teda ten tvar, barva je jina otazka...
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
mne sa pacil najviac Jamal, ale uz je rozbity tak teraz vedie gordonov hummer. je to A-10 na styroch kolesach;-)Hanys_a_Kaca píše:Kdyz uz jsme u tech aut, co jsou tak oskliva az jsou hezka, tak mne se libi de Rooyuvo Iveco. Ma taky takovy tezko pochopitelny proporce, jako prerostlej pickup, ale libi se mi cim dal vic, myslim teda ten tvar, barva je jina otazka...
Tak De Rooyovo Iveco se mi fakt nelíbí. Ty proporce jsou opravdu úplně mimo, Jamal byl v tomto vydařenější, ale ne nějak zásadně. On vlastně jako seriový Jamal téměř vůbec nevypadal a ta kapota byla taková mrňavá napodobenina. Mně se líbí asistenční, určitě původně vojenský MAN Alžběty Jacinto, to je takový Defender mezi náklaďáky, nicméně nejde o závodní stroj. Tatry Kolomého a Vrátného jsou takové divně krátké, to se mi Lopraisova červená Princezna líbí víc. Uvidíme, jakým směrem se to všechno bude ubírat.
Jo, abych nezapomněl, jedno z nejošklivějších aut má team Dessoude, myslím tím ty nové buggy s karoserií ala Nissan Juke a motorem 2,0 l double-turbo diesel. Lavieille se s tím zatím ale pořád drží kolem 16-tého místa, což je dobré. Mé oblíbené SMG buggy jsou po dnešku 7., 8. a 9.
Jo, abych nezapomněl, jedno z nejošklivějších aut má team Dessoude, myslím tím ty nové buggy s karoserií ala Nissan Juke a motorem 2,0 l double-turbo diesel. Lavieille se s tím zatím ale pořád drží kolem 16-tého místa, což je dobré. Mé oblíbené SMG buggy jsou po dnešku 7., 8. a 9.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Asi je to dost individální. Mě se taky víc líbí auta, který se blíží reálné předloze jako letošní Toyoty a nebo Dustery (nejedou pod značkou Dacia, ale Renault a celkem se drží). Ale paradoxně se mi třeba líbili Touaregy, přestože se své předloze moc nepodobali (ani jsem jim zrovna nefandil). Mezi kamiony je ta stará a zároveň letošní Lopraisova Tatra jedna z nejhezčích. Těm monstrům s čumákem jsem na chuť nepřišel. A to se mi na silnici kamiony s čumákem líbí.
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- Kontaktovat uživatele:
Týden tu nejsem a těch stránek co přibylo, aspoň se budu mít k čemu vracet i po skončení rally. Ty videa nejdou zvládnout za jeden večer. 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kolomý asi nějaký problém, defekt? na posledním WP nabral 20 minut
- jardakar
- auto: Def 300TDi
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá hláška na LIVE COOMENS 21:02 Trucks: Loprais stojí. Český jezdec se zastavil po 273 km rychlostní zkoušky, poté, co utrpěl defekt. Mění kolo se zbytkem jeho posádky. Byl na čtvrtém místě s náskokem více než 4 minuty na jeho týmového kolegu Martina Kolomého. 

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Jenom jedna z nejhezčích ,bo nejhezčí ( dizajnem ) má KolomýMaxsel píše: Lopraisova Tatra jedna z nejhezčích.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- jardakar
- Kontaktovat uživatele:
Aby mě někdo nepochopil špatně, nesměji se tomu defektu, ale tomu týmovému kolegovi.
... ale skoda toho defektu.jardakar píše:Aby mě někdo nepochopil špatně, nesměji se tomu defektu, ale tomu týmovému kolegovi.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- visby
- Kontaktovat uživatele:
Neklan píše:... to se mi Lopraisova červená Princezna líbí víc. ... Mé oblíbené SMG buggy jsou po dnešku 7., 8. a 9.

Loprais v cíli jen 5 min za Karginovem. Kolomý ještě na trati, ztráta kolem 19 min.. tak už je taky v cíli. spíš si myslím, že měl defekt Martin. Jestli Loprais měnil gumu a ztratil jen 5 a půl minuty, tak to klobouk dolů
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Na WP8 byl Loprais první o víc než 4 min a na WP9 ztrácel 8min. To už by na výměnu mohlo stačit. Dobrý je, že zase o něco stáhne De Rooye, který ještě nedorazil.
- jardakar
- Kontaktovat uživatele:
Tato TATRA byla taky krásná, škoda http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
- visby
- Kontaktovat uživatele:
jardakar píše:Tato TATRA byla taky krásná, škoda http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

v depe bola trochu smutna;-)
No, nevím, bouda z DAFa bude vždycky vypadat jako DAF, jinak je to samozřejmě Tatra se vším, co k ní patří. Jak už jsem tu před závodem psal, zajímalo by mě, jak je naladěný ten motor Paccar, který by tam vzhledem k tomu, že to je Phoenix, měl být. Pokud tam tedy také v rámci Bonver Dakar Projektu nestrčili CAT/Buggyru, proti čemuž bych nic neměl, přijde mi to jako sympatická jednotka a zatím to vypadá, že funguje. Valtr, který odstoupil v první půlce říkal, že budou měnit motor za 13-ti litr už příští rok i v Liazech KM Racingu (které se mi v poslední reinkarnaci mimochodem také moc líbí - tvar nástavby i barevné provedení s perforovaným nárazníkem - dle mého názoru mnohem zdařilejší než Spáčilův Liaz) a předpokládám, že to bude právě CAT / Buggyra. Je prima, když je v českých kamionech motor, který byl postaven českou firmou, byť základ je CAT.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Tak Jarda Valtr ( nebo to byl Pepa Kalina ) říkal v telce,že pevné nápravy Liaz jsou lepší jak polonápravy Tatra - teda na Dakar ...
a já vždycky myslel,že to je naopak . A to jsem s nima,sice pracovně ,najel dost s obouma a pravda byla taková,že s Tatrou byla větší legrace - o prostupnosti terénem ( teda na stavbách
) ani nemluvím ....
p.s. Už jen pověstný řetízek na přidávání paliva ( předsuvník ) u T 148 byl super

p.s. Už jen pověstný řetízek na přidávání paliva ( předsuvník ) u T 148 byl super

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Rudo, na Dakaru se posldní dva dny jede WRC a tam ty polonápravy moc nepomohu - je to "skoro rovná cesta". Kromě toho, je to auto celý těžký.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- visby
- Kontaktovat uživatele:
paradoxne to lopraisovi vyhovuje a jazdi vpredu! ale dnes su konecne duny;-)MadTom píše:Rudo, na Dakaru se posldní dva dny jede WRC a tam ty polonápravy moc nepomohu - je to "skoro rovná cesta". Kromě toho, je to auto celý těžký.