F1 Zvednutí a úpravy Freelandera do terénu
Moderátor: Safraporte
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvednutí a úpravy Freelandera do terénu
Jestli někdo chcete tak podložky klidně udělám - stačí poslat SZ.
plSa - proč jenom 30mm ?? to je dost málo. Ty nižší 42mm co jsem už dělal jsou myslím takový dost decentní. "standard" je 52mm.
Nejsem si teď jistej jestli by šli pro 30mm podložky udělat nadstavovací šrouby. Zdá se mi, že je to už hodně nízké na to aby se do nadstavovacího šroubu schoval původní šteft. Zkusím poměřit.
plSa - proč jenom 30mm ?? to je dost málo. Ty nižší 42mm co jsem už dělal jsou myslím takový dost decentní. "standard" je 52mm.
Nejsem si teď jistej jestli by šli pro 30mm podložky udělat nadstavovací šrouby. Zdá se mi, že je to už hodně nízké na to aby se do nadstavovacího šroubu schoval původní šteft. Zkusím poměřit.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Když vemu v úvahu že délka vnitřního závitu šteftu potřebná k našroubování na stávající origo závit je minimálně 23mm čistého závitu to znamená že předvrtaná díra musí být o minimálně délku náběhu závitníku delší což znamená o další cca 3mm (dle použitého závitníku),docházím k celkové délce vnitřního otvoru pro závit 26mm válcového průměru + špička vrtáku cca 1.5mm. Při síle podložky 30mm počítám-li s maximální délkou velkého průměru šteftu 29.5mm zbývá k přechodu na vnější závit maximálně 2mm neztenčeného materiálu a to bych si netroufl. Ať počítám jak počítám tak žádný z možných materiálů nemá takovou pevnost aby stoprocentně zajistil neporušení v nejslabším místě. Měřeno na free R.V. 2002
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Fugíne dík za vyčerpávající shrnutí. Ušetřil jsi mi čas, už to nebudu ani přeměřovat a můžu rovnou říct že takové podložky dělat nebudu 

EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
Dobře, děkuji, proto jsem se ptal zda-li to vůbec jde. Jen mám obavy že to bude pak vypadat blbě s původními koly a pneu (215/65 r16). mno když tak ještě našetřím..
Jestli tedy mohu poprosit, jedny podložky co nejnižší jdou a pošli mi prosím svůj email abych ti poslal adresu a ty mě číslo účtu 

- BiGGiE2P5
- tel.: ***117228
- auto: Freelander II.
sice na dvojkovym free a jsou tam 5cm podlozky a na 16 to nevypada tragicky
ale 17 lepsi 

- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Až budou hotový, což bude chvíli trvat, tak ti je pošlu na dobírku. Stačí poslat adresu přes SZ.plSa píše:Dobře, děkuji, proto jsem se ptal zda-li to vůbec jde. Jen mám obavy že to bude pak vypadat blbě s původními koly a pneu (215/65 r16). mno když tak ještě našetřím..Jestli tedy mohu poprosit, jedny podložky co nejnižší jdou a pošli mi prosím svůj email abych ti poslal adresu a ty mě číslo účtu
-
- tel.: +421918711930
- auto: 2 di 99 free 5
neviem sa dopracovat do vašej debaty možno teraz,aj ja mam važny záujem o podložky tie 52mm ak by to bolo možné
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Jo klidne. Staci jen chvili pockat a poslat pres sz adresu kam je chces poslat.cemouš píše:neviem sa dopracovat do vašej debaty možno teraz,aj ja mam važny záujem o podložky tie 52mm ak by to bolo možné

- fugín
Trochu odbočím. Po mým častým ne zrovna šetrným ježdění sem se rozhodl dát free nový silentbloky a stab. tyčky mám na autě taky už jen na parádu. Vím že se tu o tom dost napsalo ale zajímal by mě názor a zkušenosti. Přemýšlím osadit celý spodek polyuretanem Polybusch,je to docela drahá sranda tak se chci zeptat na názory těch kteří ho na free už delší dobu mají. Jediný o kom 100% vím že na Polybusch jezdí je macejky,je tu i někdo další?
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
fugín píše:Trochu odbočím. Po mým častým ne zrovna šetrným ježdění sem se rozhodl dát free nový silentbloky a stab. tyčky mám na autě taky už jen na parádu. Vím že se tu o tom dost napsalo ale zajímal by mě názor a zkušenosti. Přemýšlím osadit celý spodek polyuretanem Polybusch,je to docela drahá sranda tak se chci zeptat na názory těch kteří ho na free už delší dobu mají. Jediný o kom 100% vím že na Polybusch jezdí je macejky,je tu i někdo další?
Mám tam kompletní sadu cca rok a jsem velice spokojenej. Ale o tom jsme se už myslím chvilku bavili v Jihlavě.
Jako další krok se chystám vyměnit i silentbloky diferenciálu za polyuretanové. Ty ale myslím už nedělá Polybusch ale FloFlex. Obdobná kvalita, obdobně kvalitní cena. Ale co by člověk pro to auto neudělal.

- fugín
Jo já vím,mě to někdy dýl trvá ale jak už se zahryznu tak pak už jedu. Teď sem zrovna ve stadiu přípravy,zrovna studuju Moogy (tyčky),bude na ně sedět Polybush? Někde sem četl že mají trochu jiný uchycení. Když si dával Polybush dával si i nový šrouby?Kdysi sem někde koukal že je někdo prodává v sadě,to ty stávající bejvaj tak zrychtovaný že se nedají použít? Taky plánuju malinko rozšířit když už se mě na dílně válí kus duralu. Jen nevím jestli budou vhodný třeba tyhle štefty http://www.litep4x4.cz/detail/freelande ... sroub-kola" onclick="window.open(this.href);return false; . Jestli nemají tu část na nalisování (válcová část s tisícihranem) moc dlouhou na 30mm podložky.macejky1 píše:fugín píše:Trochu odbočím. Po mým častým ne zrovna šetrným ježdění sem se rozhodl dát free nový silentbloky a stab. tyčky mám na autě taky už jen na parádu. Vím že se tu o tom dost napsalo ale zajímal by mě názor a zkušenosti. Přemýšlím osadit celý spodek polyuretanem Polybusch,je to docela drahá sranda tak se chci zeptat na názory těch kteří ho na free už delší dobu mají. Jediný o kom 100% vím že na Polybusch jezdí je macejky,je tu i někdo další?
Mám tam kompletní sadu cca rok a jsem velice spokojenej. Ale o tom jsme se už myslím chvilku bavili v Jihlavě.
Jako další krok se chystám vyměnit i silentbloky diferenciálu za polyuretanové. Ty ale myslím už nedělá Polybusch ale FloFlex. Obdobná kvalita, obdobně kvalitní cena. Ale co by člověk pro to auto neudělal.
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Tycky stabilizatoru moc neresim. To je spotrebni material kterej proste jednou za rok vymenim. Moogy tam sedet musi, polybusch nema na stabiky zadnej vliv. Obecne se tvrdi ze jsou ty Moogy dobre a rekl bych ze jsou opravdu takove tuzsi a jevi se opravdu kvalitne. Kdyz jsem daval polybusch tak jsem zadny sroub menit nemusel. Vsechny byly OK a kupodivu sli na tehdy 12 let starem aute povolit celkem v pohode. Holt vetsi cast zivota se jezdilo po Italii. Jen jsem je dukladne ocistil, nakonzervoval a sli tam zpatky.
-
- auto: DISCO II,FREE .Di
Ahoj MACEJKYY
Psal jsem ti o tech vybracich zatim jsem na to neprisel ale dela to pri rozjezdu 1-2 pak uz je to ok,,ale proto nepisu mam kamose koupil si vloni s moji asistenci free1
a kdyz se stavil a videl jak je to zvednuty
a ten jeho vedle me
tak by mel zajem o podlozky tak jak jsi to poslal me 52 mm tak se ptam zda je moznost objednat a zda je cenovka stejna jako u me
mejte se vsichni fajn popripade dam foto na srovnani az prijede ČUSSS 

Psal jsem ti o tech vybracich zatim jsem na to neprisel ale dela to pri rozjezdu 1-2 pak uz je to ok,,ale proto nepisu mam kamose koupil si vloni s moji asistenci free1

- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Mildo, ted budu zase par sad delat. Nejaky 42 a nejaky 52 takze neni problem. Cena je stejna uz dlouho a aby se zvedla to by se musela vyrazne zvednout cena zeleza. A to se letos urcite nestane
. Az budou hotovy tak se ti ozvu.
S tema vibracema fakt nevim. Je se s tim nesetkal.
VIBRUJE VAM NEKOMU KDO JSTE ZVEDALI AUTO PRI ROZJEZDU ? Popr. jak jste to resili ?

S tema vibracema fakt nevim. Je se s tim nesetkal.
VIBRUJE VAM NEKOMU KDO JSTE ZVEDALI AUTO PRI ROZJEZDU ? Popr. jak jste to resili ?
- BiGGiE2P5
- tel.: ***117228
- auto: Freelander II.
ja to nezvedal ale liftnuty uz to koupil a nic to nedela ani kdyz se nehlidam na semaforu a dam mu napit, ale zase je to F2 ne jednickovej
- fugín
Nevím,ale řekl bych že zvednutí auta na podložkách nemá na nějaké vibrace vliv. Celá sestava i s podložkama je pevně přitažená,tam se nemá co klepat. Spíš bych hledal příčinu vibrací jinde. Jedinej rozdíl před a po byl ten že projedu daleko víc než když sem byl dole. Měl sem jediný dva problémy
a) mýmu mechanikovi při následné geometrii málem zdrhlo auto z dílny(měl předek na válcích)
b)zadní kola sem dělal na dvakrát,protože sem já blb dal horní misku přídavných pružin obráceně a pak to v terénu klepalo.
Jinak žádný vibrace nebyly a nejsou.
a) mýmu mechanikovi při následné geometrii málem zdrhlo auto z dílny(měl předek na válcích)
b)zadní kola sem dělal na dvakrát,protože sem já blb dal horní misku přídavných pružin obráceně a pak to v terénu klepalo.
Jinak žádný vibrace nebyly a nejsou.
- cesta
- auto: Freelander I TD4
U mně taky ne, jediný stav o kterém vím ,že způsobí vibrace jsou suché(málo namazané)poloosy v gumové manžetě od převodovky.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
-
ČUSSS PANOVE
Dik za nazory ci odpovedi
,nerikal jsem ze je to zpusobene tim ze jsem auto zvednul
jak pises je to vse na pevno
jen ze se to zacalo dit az po upravach,co jsem kde procet tak se priklanim k tem manzetam ci poloosam jak budu prezouvat tak to necham projit at je to ok
,je to neprijemny kdyz se rozjizdis tak to klepe do volantu 2-3 a pak je to uz ok mejte se a pekne pojezdenicko s nasima mazlikama

Dik za nazory ci odpovedi

-
Zdravim panoveee
Tak jsem to uz ....
a auto jsem odvezl do servisu
tak pak dam vedet,k tomu zacel hucet predek takze me ceka asi pekny kolecko
tak zatim samajteee

Tak jsem to uz ....

- fugín
Tak mám zase o čem přemýšlet :
Jak se tohle může stát? Pro všímavé tu podložku pod matkou sem sundal až potom,protože mlátila do elektriky co je za tím a já potřeboval nějak dojet domů. Vím že to sem zrovna nepatří,ale nechtělo se mě zakládat nový téma. Už se to někomu taky stalo?