Zkurveny lendrouvry :-(
Moderátor: Miky_CZ
- iYary
- tel.: 6O2791O2O
- auto: ex. Defender 11O Td5
Re: Zkurveny lendrouvry :-(
Tři týdny zpět mi asi vlivem prvních mrazů nenastaroval def po prvním otočení to jen cvakalo a svítily kontrolky a tak jsem raději na zimu vzal novou baterku, dnes ráno žhavím chci startovat a ťuk zhaslo vše a je mrtvo ... nic se neděje, nová baterka do dnes na první ťuk .... co to může být ? blbé je, že stojím tam kde v 7:30 už nesmím stát
díky za raní tipy .... Jarda Def TD5 99

DEFENDER !
http://www.foxcoffee.cz
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Podle popisu bych šel po špatném kontaktu - primárně na baterii. Očisti, případně mě pomohl i Kontaktol.
Jo a základ je změřit baterku - napětí, případně , jak dobíjí auto - multimetr za 100,- je dobrá výbava každého auta.
Jo a základ je změřit baterku - napětí, případně , jak dobíjí auto - multimetr za 100,- je dobrá výbava každého auta.
- iYary
- tel.: 6O2791O2O
- auto: ex. Defender 11O Td5
Už jsem odjel, vratil jsem se a vše bylo ok .... asi to bude ten špatný kontakt, odpo to projdu prostříknu. Snad bude klid. J.
DEFENDER !
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Začal bych zevnitř auta. Kromě imobilizéru (co dělá červená kontrolka?) je tam relátko, které spíná cívku startéru - je umístěno spolu s pojistkama pod palubkou před řadící pákou. U několika aut tam byly ohnilé patice, často stačilo s relátkem pohýbat. Jinak musí docela hlasitě cvaknout. Dál vlastní startér - pokud cvakne, a netočí se, tak to může být typická závada těchto startérů - špatné (opálené) kontakty. Prodává se na to repasní sada. Nejhorší je startér vyboxovat ven - zespodu jsou tam 2 šrouby, ty jsou v pohodě, z vrchu je tam matice (originál na 15mm klíč), a na tu se velmi špatně dostává - ideální je 3/8" gola s delším ořechem a 150mm nástavcem. S větší golou se tam nedá dostat. Jeden takovej startér jsem řešil před týdnem, na obou svých autech už jsem to taky řešil. Většinou se to ale postupně horšilo, od občasné nutnosti startovat dvakrát, protože napoprvé nic, po úplnou nefunkčnost. Podle mě, jakmile to začne mít špatný kontakt, tak se to začne rychle zhoršovat, protože díky špatnému kontaktu se kontakty opalují podstatně rychleji.
A jinak samozřejmě kontrola baterky a svorek, že to všude vede.
A jinak samozřejmě kontrola baterky a svorek, že to všude vede.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Gumidek2012
- auto: DISCOVERY 1
Včera jsem nainstaloval solární nabíječku do Diskošky za okno. Tak jsem zvědavý, zda to bude makat, aby mi to tu baterku alespoň oživovalo. 

-
Teď jsem si trošku hrál z dobíjením baterek a dostal jsem se do stavu, že dobrá baterka, pokud je připojená na napětí 14V (tedy jako když ji dobíjí alternátor), tak po několik dnech klesne jí odebíraný proud na 50mA nebo méně. Takže udržovací nabíječka moc dávat nemusí, ale u toho soláru za oknem bych v mimo léto měl obavu, zda tohle vůbec dá. Ono obecně solární články nedávají skoro nic, když na ně slunce přímo nesvítí. Stačí aby přišly mraky.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
na životnost a spolehlivost baterky má zásadní vliv mj. zejména dobíjení ,-přebíjení je škodlivé a nedobíjení taky, dát si tam klasický Ampermetr / , kde to vidíš kolik ampér kam teče, samotná kontrolka je málo , ale to už se to tu probíralo minimálně 2x 

Jedu ráno do práce na svůj první hon, ve třetí vsi naskočí kontrolka SRS , tak zastavím a vypnu motor. Už jsem ho nenastartoval. Pravděpodobně mi odešla baterka (po chvíli na laně s blinkrama mi zhaslo vše), nebo mi to nedobíjí. Přes kabely naskočil a za chvíli zase chcíp..
Takže místo placené akce mimo kancl den dovolené..
Takže místo placené akce mimo kancl den dovolené..
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2
Freelander 2
Spatny altik, nedobiji to.
Myldo, klinak tam mas ? Jinak kdyz zapnes klicek, sviti ti cervene kontrolka - symbol baterky ? Po natoceni (na kabely) zhasnul ( zakrej si ho rukou jestli trochu neprosvita... ) ?
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
Právě baterka nesvítí. Po natočení přes kabely zhaslo SRS, jak jsem rozsvítil světla, tak se opět rozsvítilo SRS. A ještě se mi objevilil nějaký obrázek v čítači ujetých km.
Řemen je taky možnost, protože mi to 14dní divně píská. Však ono se to vyřeší...
Řemen je taky možnost, protože mi to 14dní divně píská. Však ono se to vyřeší...
Freelander 2
Freelander 2
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
tak treba me symbol baterky na palubce na defu nesvitil nikdy, zato tam mám už šest let ještě puvodni baterka od minulejch majitelu a je nejaka nesmrtrelna... Tak radsi tu kontrolku neresim, je mi uplne jasny, ze poresim kontrolku a zacnou problemy:-)
Šmarja tak snad při pohledu pod kapotu poznám že tam není řemen ne?
Jinak to sedi, prostě když to nedobijí tak s poklesem napětí se auto odpojuje,, u mě na osobaku to bylo....Okna světla radio klima abs a pak to chciplo.
Jinak to sedi, prostě když to nedobijí tak s poklesem napětí se auto odpojuje,, u mě na osobaku to bylo....Okna světla radio klima abs a pak to chciplo.
Může bejt jen povolenej, samo, že tam je ..
Freelander 2
Freelander 2
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to mas v manualu, tak ten obrazek v pocitadle kilometru muze byt cast displeje, kde je u automatu zobrazena aktualni pozice radicky (PRND321). Kdyz jsem svou byvalou D2 v manualu na jihlave utopil, tak mi to tam taky ukazovalo vselijake veci.
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
Zasrani LR inzinieri.
Ist do Hornbachu s Picassom (ktore je vnutri dlhsie - ano, paradox) alebo s D3.
Kedze som si chcel zadok vyvazat pohodlnejsie, zobral som D3. Omyl.
Auto plne OSB dosiek. Idem este otvorit kufor... ee.
A tak cez drive-in kontrolu... pani, sorry, mam luxusne auto tj nekradnem. Lebo kufor vam neotvorim.
Na chate pomohol ujo Google. Ale ako rozobrat kufor zvnutra ked je auto plne materialu.
2 hodiny sme 2 ludia vytahovali zasr..e OSB dosky. Bol som blizko zhodeniu zadnych dveri, nakoniec sa podarilo bez toho.
A potom gynekologicka robota v kufri...
To vsetko lebo nejaky .... inzinier usetril cent na aute a urobil uchytenie kabla slabsie nez mam na bicykli.
(Pracovny) den v riti a to ma este zajtra caka oprava... bicyklovym lankom.
Strasne som nasrany.
Ist do Hornbachu s Picassom (ktore je vnutri dlhsie - ano, paradox) alebo s D3.
Kedze som si chcel zadok vyvazat pohodlnejsie, zobral som D3. Omyl.
Auto plne OSB dosiek. Idem este otvorit kufor... ee.
A tak cez drive-in kontrolu... pani, sorry, mam luxusne auto tj nekradnem. Lebo kufor vam neotvorim.
Na chate pomohol ujo Google. Ale ako rozobrat kufor zvnutra ked je auto plne materialu.
2 hodiny sme 2 ludia vytahovali zasr..e OSB dosky. Bol som blizko zhodeniu zadnych dveri, nakoniec sa podarilo bez toho.
A potom gynekologicka robota v kufri...
To vsetko lebo nejaky .... inzinier usetril cent na aute a urobil uchytenie kabla slabsie nez mam na bicykli.
(Pracovny) den v riti a to ma este zajtra caka oprava... bicyklovym lankom.
Strasne som nasrany.
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
Rozsypala sa mi spinacka na defe. Tak normalneho cloveka by napadlo objednat novu spinacku a tu staru vymenit.
Lenze normalneho cloveka by nenapadlo za stara spinacka bude primontovana trhacimi skrutkami takze jedine odvrtat (to mi prislo
neskor ako celkom logicke kedze to ma ako tak zabranit kradezi).
Lenze uplne divne je ze sa da kupit iba spinacka bez casti ktora drzi spinacku a ktoru pravdepodobne
pri demontazi starej spinacky kazdy znici.
Nastastie som tuto cast znicil este do pouzitelneho stavu.
Ale co ma nasralo najviac ze po vymene spinacky mi nejdu stretavacie svetla iba dialkove a obrysove.
Lenze normalneho cloveka by nenapadlo za stara spinacka bude primontovana trhacimi skrutkami takze jedine odvrtat (to mi prislo
neskor ako celkom logicke kedze to ma ako tak zabranit kradezi).
Lenze uplne divne je ze sa da kupit iba spinacka bez casti ktora drzi spinacku a ktoru pravdepodobne
pri demontazi starej spinacky kazdy znici.
Nastastie som tuto cast znicil este do pouzitelneho stavu.
Ale co ma nasralo najviac ze po vymene spinacky mi nejdu stretavacie svetla iba dialkove a obrysove.
Real Land Rover is built, not bought
-
A teď si k tomu představ, že máš Defa 3 den, jsi v lese a máš jenom jedny klíče. A klíče samozřejmě ztratíš. Auto je zaparkované na konci cesty pěkně mezi stromy. Já jsem šikovnej nebyl, ale musel jsem vyřešit, jak auto dostat z lesa - tedy demotovat spínačku. A ty klíče nejspíš zasadili, aby jim z toho vyrostl novej Defender.
-
- tel.: 777667094
- auto: D1 300Tdi
Tome krásný,to nevymyslíš,MadTom píše:A teď si k tomu představ, že máš Defa 3 den, jsi v lese a máš jenom jedny klíče. A klíče samozřejmě ztratíš. Auto je zaparkované na konci cesty pěkně mezi stromy. Já jsem šikovnej nebyl, ale musel jsem vyřešit, jak auto dostat z lesa - tedy demotovat spínačku. A ty klíče nejspíš zasadili, aby jim z toho vyrostl novej Defender.