Prosím o Vaše zkušenosti při extrémní zimě, sněžení atd.
Moderátor: Safraporte
-
- tel.: c902 )))
- auto: PAJERO 2.8TD
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o Vaše zkušenosti při extrémní zimě, sněžení atd.
No vono to tc je dobre treba na rozjeti se na ledovce kde davas male otacky motoru a jedes pomalu---v hlubokym snehu kde musis pridat plynu aby ses vubec vyhrabal ti vubec nepomuze-sice se sepne ale jelikoz sila kterou posilas prez spojku na kola je daleko vetsi nez sila kterou vivine modulator na brzdeni protacejiciho se kola tak se veskery efekt vytrati a fritak si vesele hrabe a hazi snih kam se da
--vyuzijes to opravdu jen pri citlivem rozjezdu.

- cesta
- auto: Freelander I TD4
No já nevím ,já mám trošku jinou zkušenost s TCečkem ,včera jsem potřeboval vyjet takový ostrý půlmetrový nájezd na pole,sněhu na výšku kola,když jsem to zkoušel přes spojku, pomalu, z místa, neměl jsem šanci.Pak jsme cuvnul o metr zpět, rozjel se a už bez spojky před tim nájezdem jsem přidal plyn a TC zaplo a celé auto se rozbubnovalo
či jak to říct a parádně jsem to rovně do kopce vyjel (čumák jsem měl až v nebi
).Které kola zabíraly to jsem samozřejmě sledovat nestačil,ale měl jsem pocit že se to přibržďování ozývalo ze všech stran a to jsem byl dost pod plynem,myslím si že kdybych ubral tak zas nic nevyjedu.Jinak s tou radlicí 100% souhlas 

Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
jo jo aspon plyn na 3/4 a držet TC se zapne a hrne, ale uzávěrka to není
ta jede lépe

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Jsem měl za to že TC nahrazuje uzávěrku,nebo ne?
FREE 1,8i r.99
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky ano, ale nikdy to jako klasicka uzaverka fungovat nebude, je to jenom nahrazka.
Free Td4 2004 HSE automat
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
jo jo přesně tak nevydrží to delší nápor, je to jen pomůcka na vyhrabání 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Dnes jsem zase zapadl... 3x... takže
Hodnu a půl jsem se bavil vykopáváním. Když jsem vykopal, tak jsem vyjel, když jsem vyjel, tak jsem zapadl
a takhle to šlo dvakrát. Nakonec jsem se hrabal ven až mě to stáhlo do pole
Nevytahlo mě FreeI tak jsme zavolali D110 a bylo to.
Huntere, dnes jsem padl do té léčky "led zapadlý sněhem"
Ale taky ta teplota nad nulu a nasátej sníh, to byl velkej probém!

Hodnu a půl jsem se bavil vykopáváním. Když jsem vykopal, tak jsem vyjel, když jsem vyjel, tak jsem zapadl
a takhle to šlo dvakrát. Nakonec jsem se hrabal ven až mě to stáhlo do pole

Nevytahlo mě FreeI tak jsme zavolali D110 a bylo to.
Huntere, dnes jsem padl do té léčky "led zapadlý sněhem"

Ale taky ta teplota nad nulu a nasátej sníh, to byl velkej probém!
- Přílohy
-
- zapadlik.jpg (48.28 KiB) Zobrazeno 2570 x
-
- akce z.jpg (57.72 KiB) Zobrazeno 2571 x
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
vy se teda bavite taky par foto jak sme se predevcirem bavili my s trojcem:-D
furt to nechtelo vyjet z te prikopy, hupcuk nepomohl az sme to sprajcli odkopali podsypali a sam vyjel
furt to nechtelo vyjet z te prikopy, hupcuk nepomohl az sme to sprajcli odkopali podsypali a sam vyjel
- Přílohy
-
- IMG_3046.jpg
- (180.57 KiB) Staženo 483 x
-
- IMG_3026.jpg
- (184.07 KiB) Staženo 473 x
-
- IMG_3013.jpg
- (168.67 KiB) Staženo 473 x
-
- IMG_3008.jpg
- (185.4 KiB) Staženo 479 x
-
- IMG_2993.jpg
- (197.61 KiB) Staženo 484 x
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
jeste prvni dve fotky je to bohuzel tak nejak obracene
- Přílohy
-
- IMG_2990.jpg
- (157.96 KiB) Staženo 475 x
-
- IMG_2989.jpg
- (183.59 KiB) Staženo 480 x
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
nějak podobně jsem taky skončil nedávno ve škarpě, vyřešil to lesní traktor s navijákem. jinak v těch steelech musela bejt kolegovi sima jak sviňa!
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2
- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja jsem letos z toho meho mazla rozpacity. Bud delam neco spatne, nebo jsou spatne gume, nebo auto, nebo to je normalni. Proste jak vjedu do hlubokeho snehu (ne tak hlubokeho, abych sednul na bricho), tak bez lopaty uz nevyjedu. Hrabe kolo v predu a v zadu, ale vysledek hrabani je jenom sednuti niz - vyhrabnuti vetsiho doliku pod kolem a z toho doliku se uz vubec nevyhrabu, proste se jenom toci kola a auto se ani nehne. Pak tedy lopata, pred kolama udelat holy prostor bez snehu, a pak rozjet a rychle pryc 

Kdyby jsi viděl mě... nedělej si s tím hlavu. Myslím, že tato zima má několik verzí sněhu a ledu. Pokaždé je to jinak, pokaždý se auto chová jinak. Alespoň mě se to zdá!Hunter píše:Tak ja jsem letos z toho meho mazla rozpacity. Bud delam neco spatne, nebo jsou spatne gume, nebo auto, nebo to je normalni. Proste jak vjedu do hlubokeho snehu (ne tak hlubokeho, abych sednul na bricho), tak bez lopaty uz nevyjedu. Hrabe kolo v predu a v zadu, ale vysledek hrabani je jenom sednuti niz - vyhrabnuti vetsiho doliku pod kolem a z toho doliku se uz vubec nevyhrabu, proste se jenom toci kola a auto se ani nehne. Pak tedy lopata, pred kolama udelat holy prostor bez snehu, a pak rozjet a rychle pryc

- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
No je fakt, ze letosni zima je vazne extrem a nemohu to srovnavat s minulosti. Ale je to fakt opruz se 4kolkou se porad bat vjet nekde do snehu 

Tak to já se toho zase tak nebojímHunter píše:No je fakt, ze letosni zima je vazne extrem a nemohu to srovnavat s minulosti. Ale je to fakt opruz se 4kolkou se porad bat vjet nekde do snehu

Jen musím mít pořád přítele na telefonu

Ale zase tak krásný projížďky jako jsou tuto zimu, to se nedá popsat!!!
- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
No pritele farmare s traktorem mam take stale na telefonu, ale nerad ho s tim otravuji
No u nas je problem, ze jiz neni kam se jet projizdet (nepocitam silnice), maximalne nejaka lesni cesta, pokud je protazena nebo projeta traktorem, ale i tak to je risk.

No u nas je problem, ze jiz neni kam se jet projizdet (nepocitam silnice), maximalne nejaka lesni cesta, pokud je protazena nebo projeta traktorem, ale i tak to je risk.
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
moon13 píše: Myslím, že tato zima má několik verzí sněhu a ledu. Pokaždé je to jinak, pokaždý se auto chová jinak. Alespoň mě se to zdá!![]()

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A všechny ty bílý sr..ky jsou studený a morý. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
jo to je celkem logický. Jde spíš o to, že taková zima tady dlouho nebyla.PavelU píše:Každá zima má několik verzí sněhu a ledu...
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Já to beru trošku z jiného pohledu, mám chalupu na horách takže sněhu si užiju každý rok a vím co to obnáší. Navíc sníh mi nevadí a každý rok se na zimu těším. 

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT