Zvýšení Disco II
Moderátor: Miky_CZ
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Re: Zvýšení Disco II
Tak nápisy nalezeny a samozdřejmě pružiny přehozeny. Takže rozborka nápravy a přehodit pružiny.Předek už je v poho,ale zadek na řidičově straně je ještě o 1,5cm níž.
Ahoj, chci kupovat Disco II, kterej je na origo diskach a sjetejch pneu 205/60R16. Muzu (bez uprav) na disky obout nove Matador MP71 4X4 A/T 235/70R16 ? Daji se levne sehnat ( klidne i jete a plechove ) disky 8" ? Diky za pomoc.
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
tento rozmer bez problemov,na tuto sirku kludne disky 7"
Diky, nasel jsem, ze snad do sirky 265 by to melo byt v poradku na origo diskach 7". A co ty 8" ? Budou uz treba nutne podlozky ? ( Jedna se mi prevazne o provoz po silnicich a bezny teren - zadne extremy ).
- Balú
tak
moja DII ked bola v seriovom stave tak mala pneu 255/65/16 a to na 8" diskoch,tak podložky určite nepotrebuješ pokiaľ tam budú origo disky,no tie majú tak vysoke ET ze si ani neviem predstavit ine disky,ktore by vyzadovali pouzitie podloziekazni píše:Diky, nasel jsem, ze snad do sirky 265 by to melo byt v poradku na origo diskach 7". A co ty 8" ? Budou uz treba nutne podlozky ? ( Jedna se mi prevazne o provoz po silnicich a bezny teren - zadne extremy ).
Tak to je dobra zprava. Vyska profilu 65 nebo 75 by uz taky vadit nemela...
Jaky je vlastne takovy nejaky nejvhodnejsi ( vyzkouseny a doporuceny ) kompromis jizda x spotreba ?
Jaky je vlastne takovy nejaky nejvhodnejsi ( vyzkouseny a doporuceny ) kompromis jizda x spotreba ?

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Koukni se do TP, co se na to auto normálně montuje a podle toho vybírej. Měl jsem 235/70/R16 a na sériové auto bych řekl, že jsou to dobré úzké gumy, užší už bych nedával. Po zvednutí podvozku jsem dal 235/85/R16 a je to taky dobré, akorát je to auto docela línější, kvůli zpřevodování. Oboje jsou to standardní rozměry, to druhé pro Defender, takže gumy jsou sehnatelné a je jich dobrej výběr. Oboje se dá dostat do TP.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Balú
no pokial to chces na seriovy podvozok (nezdvihany) tak by som bol na tie vysoke pneu trochu opatrny,ako pise MadTom daj tam predpisane gumy...na spotrebu asi tie 235/70/16...ale DII je dost masivne auto pristanu mu aj druhe seriove 255/65/16 no logicky sa to musi trosku odrazit na spotrebe,ja pokial som mal tie 255ky tak som bol spokojny z jazdou ,a spotrebu som radsej nezistovalazni píše:Tak to je dobra zprava. Vyska profilu 65 nebo 75 by uz taky vadit nemela...
Jeste bych se zeptal na ty disky. Daji se sehnat i nejake 8" (sirsi?) i plechove nebo jen litaky ? Ty original kola mi prijdou na pohled dost "utopeny"... Ale zase nechci zadnej extrem s polovinou kola ven ! 
A na LR asi nejsou s necim zamenitelny (jako treba u japoncu), ze ?
( Jeste jsem poptaval "civilni" zahradku (na box, lyze,...) a narazniky - ale to bylo v jinym vlakne, snad tam nekdo taky nakoukne, tady to nebudu plevelit.. )

A na LR asi nejsou s necim zamenitelny (jako treba u japoncu), ze ?
( Jeste jsem poptaval "civilni" zahradku (na box, lyze,...) a narazniky - ale to bylo v jinym vlakne, snad tam nekdo taky nakoukne, tady to nebudu plevelit.. )
- Balú
daju sa zohnat ,maju ich vo svojej ponuke miestni internetovi obchodnici,alebo skus
mozno ma nejake starsie,ale su samozrejme este aj ine moznosti napr. http://www.predator4x4.cz/offroad-disky ... angul.html ale pozor na ET 0

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Co se týče disků, tak po konzultaci s
na běžné ježdění nejlépe ORIGINÁL Al disky - je jich dost a za dobrou cenu. Druhá možnost jsou originál plecháče, pevné jsou možná víc, nebo se jenom neprasknou ale ohnou, ale jsou dost těžké. Plecháče z druhovýroby jsou sice levně k sehnání nové, ale kvalita tomu dost často odpovídá, některé i hází a podobně už před nasazení na auto a hlavně v rámci šetření a výroby kopií někde na východě, mohou bát z jahodového železa. Stejná věc platí o Al discích z druhovýroby - dobré jsou hodně drahé. Osobně mám dnes 3 sady 235/85/R16 na různých originál Al discích a jedinej problém je u jedné velmi staré sady, že ji chytla koroze v místě usazení ráfku a jsou tam malé důlky, takže to hůř těsní. Mám na nich zimáky a už druhou zimu je musí dofukovat a chystám se do nich nalít nějakou tu utěsňovací kapalinu, co by to zalepila.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Moc diky za rady a za ochotu !!
PS : mohu jeste vedet co je to ta "motajici" se figurka mezi textam ? Nejaky chlast nebo kalic ?
PS : mohu jeste vedet co je to ta "motajici" se figurka mezi textam ? Nejaky chlast nebo kalic ?

- fidzi
- tel.: Xiaomi Mi2S
- auto: Discovery I 300Tdi
To je Karel Sláma

Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
Aha... 
Muzu se jeste zeptat kam chodite na inspiraci pri vyrobe tech prednich narazniku ? Existuji treba i nejake osvedcene "mustry" a planky ? Diky.

Muzu se jeste zeptat kam chodite na inspiraci pri vyrobe tech prednich narazniku ? Existuji treba i nejake osvedcene "mustry" a planky ? Diky.
- discovery2liptov
- auto: D1,D2, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Budem kupovať discovery 2 td5 na vzduchovom podvozku z ACE stabilizátormi, prečítal som toho veľa, no chcem si to zosumarizovať kedže som mal 300stovku a tam sa len vimenili struny a tlmiče a bol pokoj
TD5 chcem postavť na nejaký ... ?! 2"palcový podvozok, aký odporúčate ... ?
vyhodit koplet vzduch a mechy, kompresor by som zachoval v prípade ak by som časom dorábal uzávierku ovládanie stredovej uzávierky
čo na to počítač, nerád by som aby mi všetko svietilo na palubovke mal by som nerva stoho
Chcem to dať na BFG MT KM2 235/85R16 na origoš elektróny, vôjdu mi tam v pohode na2" ... ?
JE nutné tie stabilizátory predlžovat alebo znesu v pohode ten 2"podvozok ... ?, škoda je to odstavit ked to funguje ...
čo ešte treba upraviť ale prerobiť ... ?
TD5 chcem postavť na nejaký ... ?! 2"palcový podvozok, aký odporúčate ... ?
vyhodit koplet vzduch a mechy, kompresor by som zachoval v prípade ak by som časom dorábal uzávierku ovládanie stredovej uzávierky
čo na to počítač, nerád by som aby mi všetko svietilo na palubovke mal by som nerva stoho

Chcem to dať na BFG MT KM2 235/85R16 na origoš elektróny, vôjdu mi tam v pohode na2" ... ?
JE nutné tie stabilizátory predlžovat alebo znesu v pohode ten 2"podvozok ... ?, škoda je to odstavit ked to funguje ...
čo ešte treba upraviť ale prerobiť ... ?
Niva1,7i Galloper 2,5 TDi LR Patrol2,8-3,0 Disco1 300Tdi Honda CRV2,0 LR Disco1 200Tdi Nissan Terrano2 2,7tdi LR Disco2 TD5 Disco2 TD5HSE automat Disco1 300tdi
Autodolesa
Land Rover Club Liptov
Offroad Club Luky
offroadliptov@gmail.com
Autodolesa
Land Rover Club Liptov
Offroad Club Luky
offroadliptov@gmail.com
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Já mám 2"lift s ACE s neprodlužovanými stabíky a zatím v poho.Jen to moc nekříží.
Ohledně těch pneu mám stejnou otázku.Vejdou se mi 235 85 16 na DII s 2"liftem?
Ohledně těch pneu mám stejnou otázku.Vejdou se mi 235 85 16 na DII s 2"liftem?
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
235/85 R16 se na dvoupalcový lift vejdou, znám kluky, co to takhle mají. Jen to je pak bez chipu už opravdu hodně líný. Td5 teda ... 

To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
- discovery2liptov
- auto: D1,D2, RRC
- Kontaktovat uživatele:
a čo 255/70R16 tiež v pohode pri dvojpalci ... ?Mrky DII píše:235/85 R16 se na dvoupalcový lift vejdou, znám kluky, co to takhle mají. Jen to je pak bez chipu už opravdu hodně líný. Td5 teda ...
Niva1,7i Galloper 2,5 TDi LR Patrol2,8-3,0 Disco1 300Tdi Honda CRV2,0 LR Disco1 200Tdi Nissan Terrano2 2,7tdi LR Disco2 TD5 Disco2 TD5HSE automat Disco1 300tdi
Autodolesa
Land Rover Club Liptov
Offroad Club Luky
offroadliptov@gmail.com
Autodolesa
Land Rover Club Liptov
Offroad Club Luky
offroadliptov@gmail.com
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Když si vezmeš, že u rozměru 235/85 R16 je průměr pneu dle tabulek 806 mm a u 255/70 R16 to je 764 mm, tak by se to vejít mělo určitě. Ale osobně neznám nikoho, kdo tento rozměr jezdí. Já zvolil dle mého rozumný kompromis 245/75 R16. Ale najdi si téma pneu na Disco II. Někde tady je a napsáno tam toho je víc než dost.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
Já mám na autě 255/70 R16. Vejdou se samozřejmě i do neliftovaného auta, s mým 50mm liftem je výška auta s hagusy akorát na většinu garáží. Mám BFG MT KM2 a do dalších AT půjdu do 265/70 R 16 kde je větší výběr. S 255/70 ukazuje tachometr přesně dle GPS a na dynamiku auta oproti 255/65 mají gumy minimální vliv.
Nutně potřebuju "novou" Diskárnu!
ex D2 Td5 2004
ex Ford Ranger Stormtrak 2022
ex D2 Td5 2004
ex Ford Ranger Stormtrak 2022