CB rada
Moderátor: Acon
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: CB rada
Na Kenwoody bohužel nepomůžu - spíš tak Motorolu nebo HYT.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
fígl tam není - je to nerez ocel správné délky a materiálu, aby se to moc neohýbalo. Navíc je to většinou udělané tak, že se tomu zmenšuje směrem ke konci průměr.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Dá se koupit jako origo náhradní díl za cca 120 - 280,- Kč dle průměru, délky a výrobce.
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
potřebuji prosím vyřešit připojení CB na 6V baterku. Co s tím?
H.
PS: prosím jsem právník, mluvte česky
potřebuji prosím vyřešit připojení CB na 6V baterku. Co s tím?
H.
PS: prosím jsem právník, mluvte česky

Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
upřesňující dotaz - to bude na motorku nebo do Trabanta? Ptám se kvůli rozměrům. Asi by se dala použít nějaké CB ručka, která na 6V bude fungovat přímo. Akorát to bude mít menší výkon (odhaduju tak 1W oproti běžný 4W), ale to skoro není rozdíl.
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
do Jeep Willys MBMadTom píše:upřesňující dotaz - to bude na motorku nebo do Trabanta? Ptám se kvůli rozměrům. Asi by se dala použít nějaké CB ručka, která na 6V bude fungovat přímo. Akorát to bude mít menší výkon (odhaduju tak 1W oproti běžný 4W), ale to skoro není rozdíl.

H.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Vak: zkus zavolat sem: http://www.elix.cz/kontakt-0" onclick="window.open(this.href);return false; me tam ladili vysilačku, je to v kobylisich, maj tam nahradni dily, vsechno..
Tomáš
- ramjah
- auto: na čas zas nic..:(
tak trochu k tématu, není tu někdo v okolí Mladé Boleslavi, kdo by mi helfnul s naladěním anteny? v MB bejval borec, ale ten definitivně zabalil krám:(
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
kup si za 250 kc PSW metr a delku naladis podle rucicky. PSW je vykon ktery se vraci do koncoveho stupne. Potrebujes dosahnout co nejmensiho PSW tedy 1,1-1,5 je ideal na aute je to trosku horsi zalezi i kam antenu das. ale pokud nepozivas topeni pak nevadi ani psw 2.
zavolej poradim neco jsem se CB, 2M, a 77mhz zazil.
zavolej poradim neco jsem se CB, 2M, a 77mhz zazil.
-
jenom posnámka k tomu ladění - na PSV se nevysílá, takže pokud nebudeš mít vyložene upadlé dráty, anténa bude koupená pro CB pásmo a bude rozumně namontovaná, tak tím doladěním sice nic neskazíš, ale tak moc nezískáš. Jinak řečeno, pokud se dovoláš, tak to nemusíš akutně řešit, a klidně to nech an nějakej sraz či něco podobného.
Dnešní CBčka přežívají, i když tam anténa není připojená vůbec. Akorát se nedovoláš a nic neslyšíš.
O použití topení (= výkonového zesilovače) mluvit nebudu, ten umřís díky špatné anténě může.
Dnešní CBčka přežívají, i když tam anténa není připojená vůbec. Akorát se nedovoláš a nic neslyšíš.
O použití topení (= výkonového zesilovače) mluvit nebudu, ten umřís díky špatné anténě může.
- ramjah
MadTom píše:jenom posnámka k tomu ladění - na PSV se nevysílá, takže pokud nebudeš mít vyložene upadlé dráty, anténa bude koupená pro CB pásmo a bude rozumně namontovaná, tak tím doladěním sice nic neskazíš, ale tak moc nezískáš. Jinak řečeno, pokud se dovoláš, tak to nemusíš akutně řešit, a klidně to nech an nějakej sraz či něco podobného.
hele mam INTEK 130PLUS a PRESIDENT antenu umístěnou na kapotě vepředu (což vim že není uplně nejlepší, ale bylo tam místo na origo montáž patky v plechu, včera sme jeli pojezdit a dovolal sem se max na auto předemnou (slyšel sem tak dvě před sebou) a PAJAM kterej jí měl na stejnym místě měl dosah tak dva km min..

- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
ja mel na strese antenu cca 1,6metru a normalni dosah 10-15km. Naladeni udela hodne. Stanice resp.koncak odchazi velice rad pri spatnem naladeni i bez topeni. A prave maly dosah je znamkou ze stanice pracovala na nenaladene antene. On nutne ten koncovy VF tranzistor nemusi odejit uplne. bude davat na vykonu treba jen par miliwatt.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
To je víc teorie než praxe... Koncáky se většinou upečou dlouhým tlacháním na teplotu, než na nenaladěnou anténu.
- ramjah
hele a muže hrat nějak velkou roli chod/nechod motoru? při chcíplým autě sem ladil antenu, když bych si to nějak uznal hodil sem vyzvu a na ni se chytil kluk se kterym sem mluvil až se vzdalil asi 3-4km daleko, nahodim motor a neslyšim vubec nic ani mě nikdo nepobíra, pokud nejede hned předemnou
-
Na vysílání by to neměl být problém, na příjem je možné, že ti v autě neco ruší (alternátor, nějaká elektronika, ...). Pokud by to mělo ovlivňovat i vysílání, tak by to nejdřív zkazilo modulaci - slyšeli by tě, ale bylo by to zkreslené, a až při velikém rušení, by tě neslyšeli vůbec.
Já teď občas poslouchám stanice z Ruska - holt je léto, to je normální.
Já teď občas poslouchám stanice z Ruska - holt je léto, to je normální.
- ramjah
takže bud přesunout antenu nebo nějak odstínit
-
No, hlavně nejdřív zjistit, co je špatně. Nějčastěji to bývá kabel mezi radiostanicí a anténou, nebo jeho připojení (konektory a podobně). Dále vlastní anténa a její přizemnění na karoserii dále vlastní radiostnice. O problému mezi volantem a pedály nemluvím - občas bývá radiostanice špatně nastavená uživatelem.
- Kokesek
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasim s MADTOMET ta zem dela hodne jak na kabelu tak na kare!
-
Jenom to ještě doplním - anténa musí být uzemněná na svém konci - většinou tam bývá nějaká matice, kterou se anténa připevňuje do karoserie. Nestačí odtud natánout kus drátu ten někam uzemnit. Pokud už bz to bylo nutné (anténa na nárazníku nebo dveřích), tak je ji potřeba uzemnit širokým vodičem - páskem plechu nebo něčím podobným).
- ramjah
tak sem navštívil člověka kterej vede lokální CB klub (resp to co z něj z 90 tejch let zbylo) protože doma stavim stanici a chtěl sem poradit, měřením na defenderu bylo zjištěno že nejlepší pozice pro anténu není na rámu před motorem, ale na střeše jako u normálních osobáků, nebo na klémě přidělané na zadku auta tak,aby patka cívky byla na, nebo nad urovní střechy...antenu mi doladil a paráda...jen se mi tam ted za jasneho počasí serou pořád rusky topení