Zbraně...

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

Re: Zbraně...

#421 Příspěvek od Tim » 11 úno 2014 13:43

Jj, 700 Nitro Expres je asi nejsilnější lovecký náboj a krásná klasika z Anglie pro jejich milovaný lov tygrů. Ten .50 BMG je sice o něco silnější, ale je vojenský :hmm: A kde se s tím dá střílet? No, kdybych si to koupil, tak s tím můžu normálně lovit... Akorát přemýšlím, co by zhruba z té zvěře zbylo :rofl
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

mr-tomas
auto: Def 110 300Tdi

#422 Příspěvek od mr-tomas » 11 úno 2014 13:59

Já myslel že 50BMG je vojenská antimateriálová puška. Na lov bych vzal 408cheytac. Výkonná, přesná, dalekonosná.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.

Tim

#423 Příspěvek od Tim » 11 úno 2014 14:07

Jojo, to je. A používá se i jako odstřelovačka. Na lov je úplně k ničemu, leda snad kdyby nám dali splnit plán lovu brontosaurů :D O té ráži co píšeš jsem ještě neslyšel :shock: Ono na lov je spousta exotických zajímavých ráží, ale sehnat zbraň dané ráže a hlavně střelivo - to je prekérka :roll: Já si možná ještě časem pořídím něco v 6,5x55 SE, strašně se mi líbí kultivovanost při výstřelu a excelentní balistika. A na lov zvěře do 200 kg hmotnosti to bohatě stačí, Finové s tím loví losy....

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

mr-tomas

#424 Příspěvek od mr-tomas » 11 úno 2014 15:40

Puška M200 408cheytac je americká armádní odstřelovačka. Výrobce uvádí účinný dostřel neuvěřitelných 2500m. http://www.socialphy.com/posts/off-topi ... ntion.html

Tim

#425 Příspěvek od Tim » 11 úno 2014 20:09

:shock: Tak s tím bych do revíru nešel :D 2500 yardů je hodně slušná hodnota. Neumím moc anglicky, ale ta hodnota by měla být pro cílenou střelbu ne? Protože dostřel bude určitě o hodně delší. Mezi lovci se teď dostává do obliby ráže .338 Lapua Magnum. Používají ji i odstřelovači (přestože se jedná o lovecký náboj) a někde jsem viděl video, jak s tím střílí na 3000 yardů do plechové cedule cca. 70x70 cm. To už je dost frajeřina, na to bych rozhodně neměl. Ta kulka letěla k cíli asi 4 vteřiny, to je strašně dlouhá doba...

BigBang
auto: 2x břichoplaz
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od BigBang » 11 úno 2014 21:12

to už jsou solidní hračky :D těmahle nesmysl kalibrama trefit srnce, tak ti zbyde možná trofej :grin:

mr-tomas

#427 Příspěvek od mr-tomas » 11 úno 2014 21:28

Třeba né, třeba bude jen rovnou vyvrhnutej. :grin:

Tim

#428 Příspěvek od Tim » 12 úno 2014 14:32

BigBang píše:to už jsou solidní hračky :D těmahle nesmysl kalibrama trefit srnce, tak ti zbyde možná trofej :grin:
Něco takovýho by sis měl pořídit, v tom Duchcově to nemáte jednoduchý. Přemnožili se tam agresivní jedinci tmavší pleti :bandit Nedávno jsem četl, jak dopadli ti ksindlové přičmoudlý, kteří jen tak pro zábavu zmlátili manželský pár :punch Ještě že teď jich je spousta v Soči, prý jsou to dobří sběrači cenných kovů, takže dělají sportovcům početný doprovod :rofl

BigBang
auto: 2x břichoplaz
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od BigBang » 12 úno 2014 22:46

u nás by se hodil spíš M2 Browning :grin: docela se divim, že s tolika sběrači drahých kovů nejsme osamoceni na prvním místě v počtu medailí :D

OC
Kontaktovat uživatele:

#430 Příspěvek od OC » 21 bře 2014 23:17

Za nejsilnější loveckou ráži se obecně považuje .950 JDJ. Smysl to samozřejmě nemá zhola žádný, tedy vyjma radosti z toho si bouchnout něčím tak ukrutně velkým :) Ono i na ty slony je nějaká dobrá čtyřstovka daleko lepší, než .700 NE; velké ráže jsou přežitek z dob černého prachu. (Jinak ale nic proti nim, mít na to peníze, nějakou .600 H&H nebo něco podobného bych rozhodně musel mít ve sbírce, je to krásnota veliká! Akorát že nepraktická, ale to se vzájemně nijak nevylučuje.)

Pokud chcete sahat do vojenských zásobáren, pak je ovšem .50 BMG nuda; opravdu zajímavé hračky jsou dvacítky -- kupříkladu tohleto :twisted:

A ano, je velmi smutné, že u nás z toho není lautr vůbec kde střílet :( ZVI má slušnou střelnici u Zlína, ale tam se normální člověk moc nedostane; a jinde ani náhodou :-(

Ale kvůli tomu všemu sem nejdu, to jen co jsem tak narychlo zahlédl na poslední stránce. Jdu sem s tímhle: Už jste dnes blinkali? Ne? Stačí kliknout, a výsledek je zcela zaručen :Ale fuuj: :Ale fuuj: :Ale fuuj: :Ale fuuj: :Ale fuuj:
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Rover
tel.: 736173373

#431 Příspěvek od Rover » 22 bře 2014 07:22

Jsem členem Lexu takže to sleduju, pokud by k něčemu takovému došlo chce se mně zlobit, ale chtělo by aby všichni střelci byli jednotní...
Country boy...

OC
Kontaktovat uživatele:

#432 Příspěvek od OC » 22 bře 2014 17:00

Já osobně si myslím, že pro začátek by to chtělo procpat do eulamentu Pavla Černého.

A s tím zrovna LEX (jehož členem samozřejmě jsem taky, a měl by ostatně podle mého názoru být naprosto každý, koho byť třeba jen okrajově zajímají zbraně nebo občanské svobody) moc nedělá a angažuje se zde jen velmi zdráhavě, protože si chce zachovat pověst apolitické organisace.
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Radim
tel.: 603256861
auto: Defender 110 300Tdi

#433 Příspěvek od Radim » 22 bře 2014 21:55

Rover píše:Jsem členem Lexu takže to sleduju, pokud by k něčemu takovému došlo chce se mně zlobit, ale chtělo by aby všichni střelci byli jednotní...
souhlas :yes
Radim
LIVE TO RIDE- RIDE TO LIVE

Tim

#434 Příspěvek od Tim » 24 bře 2014 18:16

Ááá, chci sem hodit odkaz a OC mne předběhl... To je teprve hnus. Slušní a poctiví lidé odevzdají zbraně, aby se nemohli bránit těm kriminálníkům co je mají načerno. Té paní tleskám....

OC
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od OC » 24 bře 2014 18:44

By courtesy of kolega Cover (sem nechodí, neboť slušné auto zatím nemá, politujme jej ;)), pokračování příběhu:

Někdo si dal tu práci usvědčit Malmströmovou z bohapustých lží a překrucování faktů a po Bruseli se dožaduje disciplinárního řízení proti komisařce i její protizbraňové komisi.

Myslím, že tuším, který z pánů ze SW&TT to byl, a do Europarlamentu má můj hlas jistý. Neztratí se tam.“

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#436 Příspěvek od pablo.gs » 24 bře 2014 19:27

Na stránkách SW&TT je taky petice http://www.tacticaltraining.cz/cz/?p=petice.html Už jsem ji vytiskl a předám dál.
Synek je členem KVH, Skupiny historického šermu a Regimentu Zemské hotovosti, tak to rozšíří dál. To jsou stovky chlapů a jejich rodin. Je potřeba dát nasranost najevo, dokud se to nezačne schvalovat. Je potřeba zmobilizovat myslivce atd a nenadávat v hospodě...
To co ta pipina navrhuje, je hnus a útok na svobodu. To tvrdím jako člověk, kterej vlastní toliko vzduchovku.
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#437 Příspěvek od Johny R » 24 bře 2014 20:00

Petice mi došla dnes mailem, šíří se tedy i mezi myslivci :wink: . Jen nechápu že jsem na ní nenarazil u nás na střelnici :nech ! Registrace zbraní je věc jedna, ale odevzdávání a skladování někde na policii, to si nedovedu představit. Ovšem myslím že tady bude dost silně proti zbrojní průmysl a ten má jistě dost silnou lobby! Určitě nejsou soukromé osoby největším odběratelem, ale jistě né zanedbatelným.

Rover
tel.: 736173373

#438 Příspěvek od Rover » 24 bře 2014 20:34

Je to šílená představa, že odvezu to co mám v trezoru na Policii, ta mně to v důsledku nařízení EU, zabaví a hotovo... a kdo to neudělá bude obviněn z nedovoleného ozbrojování, cenu zbraní nikdo kompenzovat nebude, prostě registrovaným střelcům stát odebere zbraně.

Ti s ZP, dokážete si to představit? Opravdu byste to odevzdali? Nebo se všichni vzbouřit a neodevzdat nikdo nic? Byli by střelci takhle jednotní a stateční?

Samozřejmě je důležité udělat maximum pro to, aby to takhle daleko nedošlo...

Kriminalita se legálními zbraněmi opravdu nedělá, naopak, pokud stát sebere bezúhonným občanům legální zbraně, potom kriminalita prudce stoupá, zločinci se už nemají koho a čeho bát... viz. uváděný cca 80% nárůst kriminality v Anglii po plošné regulaci zbraní.
Country boy...

Radim
tel.: 603256861
auto: Defender 110 300Tdi

#439 Příspěvek od Radim » 24 bře 2014 23:23

nedovedu si představit, že odevzdám své zbraně
poslal jsem petici pár znamým a vytisknul arch na podpis a to vezmu na k nám na střelnici
pokud to bude potřeba, tak klidně pojedu stát někam na náměstí....
Radim
LIVE TO RIDE- RIDE TO LIVE

Diglobe
auto: DIII, Def110

#440 Příspěvek od Diglobe » 24 bře 2014 23:59

Rover píše:Je to šílená představa, že odvezu to co mám v trezoru na Policii, ta mně to v důsledku nařízení EU, zabaví a hotovo... a kdo to neudělá bude obviněn z nedovoleného ozbrojování, cenu zbraní nikdo kompenzovat nebude, prostě registrovaným střelcům stát odebere zbraně.

Ti s ZP, dokážete si to představit? Opravdu byste to odevzdali? Nebo se všichni vzbouřit a neodevzdat nikdo nic? Byli by střelci takhle jednotní a stateční?

Samozřejmě je důležité udělat maximum pro to, aby to takhle daleko nedošlo...

Kriminalita se legálními zbraněmi opravdu nedělá, naopak, pokud stát sebere bezúhonným občanům legální zbraně, potom kriminalita prudce stoupá, zločinci se už nemají koho a čeho bát... viz. uváděný cca 80% nárůst kriminality v Anglii po plošné regulaci zbraní.
Já to nemůžu odevzdat. To přeci nejde. Kdyby měl člověk jednu zbran, budiž. Co ale když to člověk sbírá, investoval do toho spoustu peněz....Za mne je to jasné, já se svých miláčků nevzdám :devil
DIII
Defender 110, Td5, 2" OME, WARN9000

Odpovědět