Kolik je tady " Bikerů "
Moderátor: Miky_CZ
Re: Kolik je tady " Bikerů "
...ale kdyby jen přece někdo chtěl, tak je můj oř k dispozici... tak už ne, už jsem se rozhodl, že to nejde 

Naposledy upravil(a) moon13 dne 12 led 2013 21:04, celkem upraveno 1 x.
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
K Johnyho příspěvku: Moje řeč
Osobně kombinuji v zimně MTB (na fyzičku) a v létě silnici (pro radost)

Land Rover Defender 110 TD5
Ty už vypadáš moc profesionálněKen píše:K Johnyho příspěvku: Moje řeč![]()

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Protože se léto pomalu blíží, začínáme doma zase uvažovat o ježdění na kolech - spíš rekreačně - menší dítě do vozíku, větší asi na sedačku nebo tažnou tyč. A samozřejmě že né po silnici.
A teď na co se chci zeptat - stávající MTB už pomalu dosluhuje, a hlavně cantilever brzdy mi nestačí (spečené špalky byly běžné), takže hledám něco nového nebo klidně zánovního s následujícími parametry:
rozměry cyklisty - 188cm, 115-120kg
kolo - asi už 29" kola, odpružená přední vydlice s možností zamykání na řidítkách (doteď mám kolo 26" neodpružené a stačilo)
Ze zkušenosti mohu říct, že největší problém je zatížení kola - aby se pode mnou nerozpadlo. Tomu odpovídá i foukání plášťů na 4-5 atmosfér (čím víc tím lépe, lépe to jede, drncání není zásadní problém), a vzhledem k "terénu" kde se pohybuju - pláště se spíše "hladkým" středem.
Po čem mám koukat?
A teď na co se chci zeptat - stávající MTB už pomalu dosluhuje, a hlavně cantilever brzdy mi nestačí (spečené špalky byly běžné), takže hledám něco nového nebo klidně zánovního s následujícími parametry:
rozměry cyklisty - 188cm, 115-120kg
kolo - asi už 29" kola, odpružená přední vydlice s možností zamykání na řidítkách (doteď mám kolo 26" neodpružené a stačilo)
Ze zkušenosti mohu říct, že největší problém je zatížení kola - aby se pode mnou nerozpadlo. Tomu odpovídá i foukání plášťů na 4-5 atmosfér (čím víc tím lépe, lépe to jede, drncání není zásadní problém), a vzhledem k "terénu" kde se pohybuju - pláště se spíše "hladkým" středem.
Po čem mám koukat?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
Já už jsem jak dealer! RB co jiného
! A když jsi z Holomóca, tak si pro něj do Litultovici zajeď a uvidíš opravdové hand made! Bartosz ti všechno rád ukáže. A můžeš si to kolo klidně koupit i bez plášťů. Tohle je nejvyšší model 29´´ HT http://www.rb-bike.cz/ramy-kola/73/78/c ... pecifikace" onclick="window.open(this.href);return false; A barvu doporučuji KTM Orange, to tě nikdy nikdo nepřehlédne
!
PS: Teď koukám že to osazuje jenom vidlou Suntour, nebude špatná, ale stejně bych bral jinou
!

PS: Teď koukám že to osazuje jenom vidlou Suntour, nebude špatná, ale stejně bych bral jinou

- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Ja to mam s tim RB taky tak. Kdybych to GT nekoupil za ty penize co jsem za nej nakonec dal,vzdy by melo u me prednost ceske kolo,na morave vyrabene
A RB je ,,spica" ogari
H.

A RB je ,,spica" ogari

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
- Johny R
Má to akorát jednu nevýhodu. RB nedělá každý rok nějaké "změny", nové ročníky. Takže u nich neexistuje posezónní sleva. Čili s cenou pohnout nepůjde
. A ceny zvedli kvůli větší poptávce v posledních letech! Kolo co jsem chtěl koupit, zvedlo během tří let cenu o 15 000,-
! http://www.rb-bike.cz/ramy-kola/38/78/i ... pecifikace" onclick="window.open(this.href);return false;

-
Upřímně - mě je jedno, kde těch pár trubek posvařují, zbytek je stejně z dovozu. Stejně tak neprožívám, jetli to kolo váží 10 nebo 11kg, zas tolik toho nenajezdím. Podstatné je, aby se to pode mnou nerozpadalo. Pár kol jsem už rozlámal - jak těch obyčejných (prasklý rám), tak lepších (ohnuté kolo). Prostě potřebuji kolo pro nadváhu. Teda potřebuju - jestli se nám za rok podaří najet 500km (nesmí ani moc pršet, ani nebýt extrémní vedro) budu velmi spokojenej. S dětma a jenom o víkendech mi to o moc víc nejde. Teda pokud nechci jezdit po silnici.
Ještě mě lákalo tandemové kolo, ale zkušenosti mám dvě a obě dopadly blbě - poprvé jsme nekázní řidiče skončili zapíchnutí v šípkovém keři - teda on byl v šípkovém keři, já jsem zůstal venku, podruhé, když jsem zaskakoval za kamaráda na závodech, jsme to kolo prostě rozlámali.
Navíc verze - tandem - dítě na tažné tyči - druhé dítě ve vozíku už vypadá na délku jako přeprava nadměrného nákladu. I když i to už jsem viděl.
Jinak děkuji za radu, ale 40 000Kč a víc je trošku mimo moje představy. Ale aspoň se mám od čeho odpíchnout.
Ještě mě lákalo tandemové kolo, ale zkušenosti mám dvě a obě dopadly blbě - poprvé jsme nekázní řidiče skončili zapíchnutí v šípkovém keři - teda on byl v šípkovém keři, já jsem zůstal venku, podruhé, když jsem zaskakoval za kamaráda na závodech, jsme to kolo prostě rozlámali.
Navíc verze - tandem - dítě na tažné tyči - druhé dítě ve vozíku už vypadá na délku jako přeprava nadměrného nákladu. I když i to už jsem viděl.
Jinak děkuji za radu, ale 40 000Kč a víc je trošku mimo moje představy. Ale aspoň se mám od čeho odpíchnout.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Johny R
Někde jsem přečetl že se rámy na kola počítají na hmotnost 120 kg a u kol i bývá tenhle údaj občas uveden. Nicméně jestli z toho máš obavu, šel bych právě do RB. U nich byly rámy vždycky dělané bytelněji a máš na to záruku 5 let. Ale u mně jde dost o nadšení značkou, pravda je že by neměl být problém i s jinýma
! A odkaz co jsem nahodil je nejvyšší model. Ten levnější je za 30 a nejnižší za 27. Ale osobně bych si výbavu namíchal podle svého a koupil to bez vidle. Tu bych nahradil nějakou Rock Shox-kou. A co se plášťů týká, neměl by být problém si je při koupi nechat vyměnit v jakémkoli krámě na jakémkoli kole.

Tome, dival bych se po kolech svarovanych z klasickych alu trubek (ne tvarovanych hydroformingem).
Na vahu kola nehled, spis potrebujes bytelna kola (opet bych nebral nic vyrazne odlehcovaneho), vidlici
take co nejlepsi s ohledem na finnce, zbytek komponentu uz zavisi jen na cenove hladine. Takze kolo bude ve finale tezsi, ale vydrzi tvoji vahu a zachazeni. Podival bych se ve tvem okoli, zda tam neni nejaky sikovny "stavec" kol, ktery by ti poskladal kolo na miru...
Na vahu kola nehled, spis potrebujes bytelna kola (opet bych nebral nic vyrazne odlehcovaneho), vidlici
take co nejlepsi s ohledem na finnce, zbytek komponentu uz zavisi jen na cenove hladine. Takze kolo bude ve finale tezsi, ale vydrzi tvoji vahu a zachazeni. Podival bych se ve tvem okoli, zda tam neni nejaky sikovny "stavec" kol, ktery by ti poskladal kolo na miru...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
Zdání klame...jsem víkendovej jezdec...ale je to jak s LR, jak tě to chytne, tak pak už jen posouváš hranice a upgraduješmoon13 píše:Ty už vypadáš moc profesionálněKen píše:K Johnyho příspěvku: Moje řeč![]()

Land Rover Defender 110 TD5
-
No právě, to šikovný je u každýho řemeslníka to důležité. A skládač kol je taky jenom řemeslník. Mě je vlastně jedno, jestli ho koupím v Olomouci, nebo v Brně. A kromě vyplétání kol (to mi jde blbě), jsem jich už několik skládal, ono na tom nic není. Akorát je to už pár let zpátky a mám dojem, že by to ve výsledku vyšlo dražší.
Tak teď už jen zjistit jestli si Ruda holí nohyKen píše: Zdání klame...jsem víkendovej jezdec...ale je to jak s LR, jak tě to chytne, tak pak už jen posouváš hranice a upgraduješ... viz. Ruda

- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
....a cim maze vlcaka
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Ken píše: Zdání klame...jsem víkendovej jezdec...ale je to jak s LR, jak tě to chytne, tak pak už jen posouváš hranice a upgraduješ... viz. Ruda
moon13 píše: Tak teď už jen zjistit jestli si Ruda holí nohy
VolovéJenda píše:....a cim maze vlcakaH.

p.s. Kdybych přemýšlel čistě pragmaticky a ekonomicky,tak bych neměl asi ani LR .....

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- RudaK
Tome ,to uvažuješ dobře , že nechceš nic takového http://www.rb-bike.cz/ramy-kola/38/78/i ... pecifikace" onclick="window.open(this.href);return false; . Dost dobře si nedovedu představit todle kolo s tou tažnou tyčí a dítětem na ni. Podle mě bys byl zklamanéj .MadTom píše: Navíc verze - tandem - dítě na tažné tyči - druhé dítě ve vozíku už vypadá na délku jako přeprava nadměrného nákladu.

-
Rudo, nikde jsem nepsal, že chci kolo i s odpruženým zadním kolem. Doteď mám vůbec neodpružené a stačí to. Ale ta přední odpružené vydlice by se mi líbila. A do závodů ve sjezdu mě už nikdo nedostane, stačilo jednou. I když jsem prej vůbec neměl špatnej čas, a kdybych se nebál přeskočit tu 2m dlouhou mezeru, tak jsem se mohl i pěkně umístit. Prej že na to má dobré tělesné dispozice - to jako že jsem dobře rostlej.
Mě tehdy stačilo, že jsem si nerozbil hubu.

- RudaK

-
Rudo, aby jsi se nedivil. Skákat sice ne, ale když jsme takhle na kolech strávili 2 týdny na Šumavě, tak když malá, teda dneska už je to ta větší, jela ve vozíku, tak buďto spala, nebo mě povzbuzovala, protože jedu pomalu. Vozík má dodělané odpružení a na hrbech se jenom líně převaluje, ale nedrncá. Zezadu to vypadá jako cadilac.
- RudaK
MadTom píše: když jsme takhle na kolech strávili 2 týdny na Šumavě, tak když malá, teda dneska už je to ta větší, jela ve vozíku, tak buďto spala, nebo mě povzbuzovala, protože jedu pomalu. Vozík má dodělané odpružení a na hrbech se jenom líně převaluje, ale nedrncá. Zezadu to vypadá jako cadilac.