mám na sériovom podvozku 265/75 R16 Cooper Discoverer M+S(zimné) a nič mi nešúcha a nedrie. vyzerá to ale sakra komicky a zvažujem výmenu za menšie zimáky...MarekS píše:Tak jsem auto sehnal a teď konečně obul koupil jsem ty co onich píšu o příspěvek výš pár lidem jsem slíbil fotky je to na origo podvozku 245/75/16 vypadá,že nebudou škrtat ještě zkusím zvednout auto heverem a zatočit.
Pneumatiky na Disco II stále v řešení
Moderátor: Miky_CZ
- Laci DII
- tel.: 0903155696
- auto: DII TD5 02
Re: Pneumatiky na Disco II stále v řešení
D2 Td5
Laci L&K píše:mám na sériovom podvozku 265/75 R16 Cooper Discoverer M+S(zimné) a nič mi nešúcha a nedrie. vyzerá to ale sakra komicky a zvažujem výmenu za menšie zimáky...MarekS píše:Tak jsem auto sehnal a teď konečně obul koupil jsem ty co onich píšu o příspěvek výš pár lidem jsem slíbil fotky je to na origo podvozku 245/75/16 vypadá,že nebudou škrtat ještě zkusím zvednout auto heverem a zatočit.

- Laci DII
fotky nemám ale teraz som našiel dve v albume zo sobotňajšieho zrazu v Partizánskom. môžem to zajtra poprípade cvaknúť 

D2 Td5
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A to ti to nedrhne ani při pořádném propružení a plném vytočení kol? Já mám 235/85/R16 a be zvednutí o 5cm by to asi nebylo moc dobré.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Laci DII
práve preto som nejazdil. na ceste a miernom teréne to je v poriadku ale pri tebou spomínanej činnosti by som asi prišiel o blatníky 

D2 Td5
Ahoj, a nechceš to prohodit? Já mám přesně stejný typ gum (cooper discoverer je moje oblíbená zimní guma) - jen standardní rozměr na nenazvedané Disco - najeto cca 5 tis. km a nejsou víc než 2 roky staré. Made in England. Koupil jsem DII a zároveň dokooupil tyhle nové zimní gumy v Německu, pak jsem ale hnedka auto nazvedal a teď mi jsou malé...Laci L&K píše:mám na sériovom podvozku 265/75 R16 Cooper Discoverer M+S(zimné) a nič mi nešúcha a nedrie. vyzerá to ale sakra komicky a zvažujem výmenu za menšie zimáky...MarekS píše:Tak jsem auto sehnal a teď konečně obul koupil jsem ty co onich píšu o příspěvek výš pár lidem jsem slíbil fotky je to na origo podvozku 245/75/16 vypadá,že nebudou škrtat ještě zkusím zvednout auto heverem a zatočit.
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Kolik foukáte 245/75/16
V příručce se píše 1,9 předek a v zadu 2,6 při tahání vleku 3,2 to platí na originální pneu foukáte i tyhle stejně ? Mě se ten předek zdá málo při týhle váze aby se mě blbě nesjížděli gumy.
V příručce se píše 1,9 předek a v zadu 2,6 při tahání vleku 3,2 to platí na originální pneu foukáte i tyhle stejně ? Mě se ten předek zdá málo při týhle váze aby se mě blbě nesjížděli gumy.
Stejný kola silnice 2,5 tak nějak mě to vyhovuje, ale mám tak 200kg nadváhu proti serii.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Máte někdo zkušenost s pneu Yokohama? Mám možnost je mít na léto.
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
M/T ci A/T prve som mal na Defe je to meka zmes takze rychlejsie ubudaju ale zase lepsie drzia dokonca aj na snehu
LR DEFENDER 110 SW
-
- tel.: 608118147
- auto: Disco II, RR, RR
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem minuly rok zvedl o 2" a na puvodni elektrony obul 265/75/16 Cooper S/T MAXX. Do blata je to siroky, ale vyhazuje to pekne. Na silnici pohoda - krasne to plave
a ani to nehuci. Odjel jsem na nich celou zimu a chovaly se lip nez pirelli scorpion. Vytahl jsem z jedny gumy asi sesticentimetrovej (ubrousenej) zbytek silnyho hrebiku a neuchazi. Jeste zmerim, kolik ubylo vzorku, vyrobce pise neco o 60 tis. Jo a jsou hezky
. A taky musi byt hezky za mnou jet, protoze to sebere kazdej sutr a pak ho katapultuje pryc. Hlavne na dalnici to mlati pekne v podbehu.

-
- tel.: 737103456
- auto: DII td5
Ahoj,nemá někdo zkušenost jestly jse na DII bez uprav vejdou 255/60/18 ??? Aby někde nedrhly.
Dík za info Dáča Svijany
Dík za info Dáča Svijany
-
- tel.: +421905916799
- auto: RR L322 TDV8
Vôjdu sa určite a drhnúť nič nebude.
Ďuďo
Ďuďo
Ex:Discovery 2, TD5 2003
-
- tel.: 00421905690106
- auto: LR DISCOVERY II
Zdravím všetkých. Podelím sa s vami o radoť z nových kolies. Dnes som ich vymenil s iným fandom lr discoII, ja som mu dal 16" 255x65 michelin a on dal mne 18" 235x60 nokian. Prehadzovali sme to z auta na auto priamo na pumpe v Nitre. Radosť trvala do vtedy, kým sa mi pri povolovaní kolegovho kolesa náhle neuvolnil zaťažený kľúč na šróbe kolesa. Kľúč vystrelil smerom hore rovno mne do tváre, šupa ako s kladivom. Videl so dosť farebne a keď som otvoril oči, mal som celé ruky od krvi. Nastala dilema. Rozbitú mám hlavu na čele, alebo ústa? Obe miesta na hlave ma boleli ako by sa po mne prešiel tank. Zistil som že čelo síce bolí ale je v celku. No nazdar, rozbité ústa. Pre istotu som urobil kontrolu zubov
mal som ich všetky
a tiež v celku. Šaťastie v nešťastí. Bol som celkom rád že nemusím okrem chirurga navštíviť aj zubára. Samozrejme návšteva lekára prišla na rad až po prehodení všetkých 5 kolies. Prvotné ošetrenie poskytla manželka a potom poď ho hladať chirurgickú pohotovosť v Nitre. Bol som tu iba kvoli tým kolesám a nevyznal som sa tu. Zhruba do hodinky a pol od úrazu som dorazil na chirurgiu. Zrentgenovali mi hlavu troma snímkami či ju mám celú a čuduj sa svete vydrží dosť
chvala bohu. Ale tie rozbité ústa ma vyšli na 2 eurá za ošetrenie na pohotovosti a na pekné 4 stehy. Hubu mám opuchnutú a zošitú ako po boxerskom zápase, pera je dvakrát tak veľká ako normálne, dúhovo farebná, na čele mi rastie roh ako spomienka na výmenu. Ale na aute sa škeria 4 18" kolesá plus jedna rezerva
Pri pohlade na auto sa mi vyčarí úsmev na tvári aj na duši, len mám trošku zmiešané pocity z feceliftu na mojom ksichte 

-
- tel.: 00421905690106
- auto: LR DISCOVERY II
Takto to mám urobené ja: yokohama geolandar 255/70r16, 18" som si nechal na zimu
-
- tel.: 0918334337
- auto: DiscoveryII
Ahoj,chlapi potrebujem radu.Chcem kúpiť Coopery na zimu ale neviem v akom rozmere.Potrebujem Vaše skusenosti ale praktické ,aké rozmery použivatea ako ste s tym rozmerom spokojny.Mam D2 a celú minulú zimu som prejazdil na BFG KM2(265/75/16)v snehu to kus ťažšie preražalo záveje,a na ľade to bolo totálne o držku.Jazdim dennodene lesné cesty a záveje ,ujazdeny sneh.....proste žiadny posyp .Dajte nejaké skusenosti.
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
no na ujazdeny sneh su najlepšie origo zimne gumy ,AT/MT su na nakočku , a tie zimáky radšej užšie čiže ak si mal 265/75/16 tak kúp na zimu 235/85/16 a značku? všetci tu vychvaľujú Cooper discoverer M+S ,ja mám mišelinky latitude alpin a tiež OK ,mam aj skusenosti z bridžestonkami DMZ3 tie su uplna špica,keby som mal kupovať znovu bral by som bridžestonky
- faisceau
- tel.: +421918707701
- auto: LR Discovery Td5
Nazdar hoši,
na zimu som obul YOKOHAMA GEOLANDAR 275/70 R16. Zatiaľ v pohode, som zvedavý, čo mi urve na sériovej DII pri vykrížení.
Inak najradšej mám japončícke pneumatiky (YOKOHAMA, TOYO), zatiaľ len dobré skúsenosti....
na zimu som obul YOKOHAMA GEOLANDAR 275/70 R16. Zatiaľ v pohode, som zvedavý, čo mi urve na sériovej DII pri vykrížení.
Inak najradšej mám japončícke pneumatiky (YOKOHAMA, TOYO), zatiaľ len dobré skúsenosti....
LR Discovery II Td5
čau pánové, nejezdíte někdo tyhle pneu? http://www.pneupremium.cz/hankook-rt03- ... 6-119-116q" onclick="window.open(this.href);return false;
Taky by mě zajímalo, jak bude tenhle rozměr fungovat na D2... nemáte někdo fotku na autě a zkušenost jak moc to bude dřít, jak moc to budu muset omezit na dorazech a nebo bude li stačit můj 2"lift + plánuju +/- 5cm podložky (pod pera)
díky
Taky by mě zajímalo, jak bude tenhle rozměr fungovat na D2... nemáte někdo fotku na autě a zkušenost jak moc to bude dřít, jak moc to budu muset omezit na dorazech a nebo bude li stačit můj 2"lift + plánuju +/- 5cm podložky (pod pera)
díky
Land Cruiser HZJ78
discovery II
suzuki samurai cabrio :-)
discovery II
suzuki samurai cabrio :-)
Na 265/75 R16 ti stačí 2“ lift. Není potřeba nic jiného a zvedat dalších 5cm je úplně zbytečný.vasek72 píše:čau pánové, nejezdíte někdo tyhle pneu? http://www.pneupremium.cz/hankook-rt03- ... 6-119-116q" onclick="window.open(this.href);return false;
díky
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy