CB rada
Moderátor: Acon
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: CB rada
Ano, toto je přesně ten důvod. U nás si motorkáři kupovali profesionální voděodolné radiostanice, naprogramované na kmitočty PMR a dovolávají se běžně na 15km. Je to legální zhruba tak, jako topení na CB.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Krom toho, že to není legální, nejsou takové stanice zrovna nejlevnější (pokud nejde o číňany).
-
Ano Maxeli s legalitou souhlasím, ale je to zhruba nastejno jako s topením na CB. Co se týče ceny, tak je podobné ceně slušné CB ručky. A ano radiostanice jsou z číny, ale já už dneska jiné neznám. I "renomované" značky, to dnes vyrábí v číně akorát někteří jsou tak drzí, že na to někde jinde lepí nálepky.
Podstatné je, že to funguje, rádiové parametry co se týče nežádoucího vyzařování (potenciálně největší problém) jsou podstatně lepší než u PMR radiostanic a mechanické provedení také (existují ve verzi s krytím IP67, takže po pádu do bahna se dají normálně osprchovat a nevadí jim to). Mimo jiné je používají posunovači u dráhy v uhelných dolech.
Podstatné je, že to funguje, rádiové parametry co se týče nežádoucího vyzařování (potenciálně největší problém) jsou podstatně lepší než u PMR radiostanic a mechanické provedení také (existují ve verzi s krytím IP67, takže po pádu do bahna se dají normálně osprchovat a nevadí jim to). Mimo jiné je používají posunovači u dráhy v uhelných dolech.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Heslo dne: Nekupujte padělky z Číny! Z Číny kupujte pouze originály!
Máš pravdu, že některé čínské stanice už si získaly svojí kvalitou věhlas a nabízí je se svými logy firmy jako Stabo, Midland apod. A ve srovnání s PMR za 500,- jsou opravdu někde jinde.

Máš pravdu, že některé čínské stanice už si získaly svojí kvalitou věhlas a nabízí je se svými logy firmy jako Stabo, Midland apod. A ve srovnání s PMR za 500,- jsou opravdu někde jinde.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
pidibi píše:nezkousel jsi na topeni merit jaky to hazi harmonicky?
jestli to neleze do TV pasma?
Jo 100 Wat bralo obraz ( u analogu teda ) na balkóně umístěná anténa v obýváku CB ( dřív jsme to používali místo telefénu

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
Nemyslel jsem "značky" jako Stabo a Midland, ale třeba "značku" Motorola. V číně se dělá radiostanic velké množství - od těch skoro nepoužitelných (levných umělohmotných) a sice dražší ale velmi kvalitní, splňující velmi přísné evropské normy.
Ad. topení na CB - co jsem měl otevřené, tak tam většinou na výstupu filtr nebyl, ale jsou i výjimky. Měřit jsem to neměřil, ale bez filtru to musí produkovat čurbes. Holt šetří se všude.
Ad. topení na CB - co jsem měl otevřené, tak tam většinou na výstupu filtr nebyl, ale jsou i výjimky. Měřit jsem to neměřil, ale bez filtru to musí produkovat čurbes. Holt šetří se všude.
Hoj Maxeli, teď napíšu mimo debatu. Jak mám od tebe tu Elixku, tak mě nějak moc neposlouchá a nejedeMaxsel píše:Heslo dne: Nekupujte padělky z Číny! Z Číny kupujte pouze originály!![]()

Měl jsem jí už třikrát v terajnu s klukama, z toho dvakrát na prutu (který mám od Luboše M.) a jednou jako ručku
a pořád nic. Když to řeknu stručně, ostatní mě slyší, ale já je ne...a když už tak velmi potichu. Čím to může být?
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
MadTom píše:trošku tě možná přibrzdím - už víš kam si na to motorku dáš anténu? Na CB aby to fungovalo tak to chce alespoň 1-1,5m dlouhej prut. Na autě většinu není problém, na motorce typu Goldwing tak né, ale na terénní si to moc představit nedovedu.
Pokud bude o hodně kratší, tak se stejně nedovoláš. Alespoň na CB ne.
kolik má tedy dosah taková CB ručka samotná bez antény? 500m? 1000m? protože jsem měl na motorce PMR, a taky to nebyla žádná velká DISCOTEKA..... takže pokud má samostatná ručka dosah min 1000 metrů pak je to pro mě taky řešení...
dík za radu.
...take it easy....
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
ale kousek jo 

Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Bez anteny bylo myšleno jako s tou imitací antény, co je součástí CB ruček. Pokud budeš ručku držet v ruce tak, že ji budeš mít cca 10cm od obličeje (jako když do ní mluvíš), tak o tom 1km se dá uvažovat, nicméně to na motorce není moc praktické. Takže po připojení na interkom v helmě a zasunutí ručky za pásek kalhot někde na zádech to bude o kus horší. Stále předpokládám, že na druhé straně bude auto s anténou na střeše a nebudete na sebe koukat, ale ten druhej bude někde za zatáčkou nebo za malým kopečkem. A to už může být na domluvu málo. Pokud člověk stojí je to dost, ale za jízdy, už to nemusí stačit. Například ve městě, když jeden zůstane stát na červenou.
- RudaK
pidibi píše:bez anteny si podle me nezavolas ani metr
Myslím,že to není pravda ( teda jak říka MadTom když použiješ tu standartní co je u ručky ) . Jinak sem už psal,že při zkoušce Alan 42 + automobilová anténa " Turbo 3000 " ( bez naladění ) sem se dovolal cca 27 km v členitém terénu .....

- RudaK
pidibi píše: proste PMR
JJ)))) zbytečná debata - CB

no jako jsem myslel antenu přídavnou,,,, samozřejmě tu na ručce nechám... to mě ani nenapadlo že by to někteří jedinci mohli pochopit jinak.... proti ručce bude samozřejmě bude auto s pevnou CB a anténou.... tak nic ručku budu určitě potřebovat tak to vyzkouším... dík za reakce.
...take it easy....
-

Jenom jedna prosba - až to vyzkoušíš, dej vědět jak jsi dopadl.
ok provedu.... myslel jsem že to někdo zkoušel... proto se tady ptám... pokud to nikdo nezkoušel nemůže říkat že to nejde...
...take it easy....