Pro Land Roveristy - pejskaře

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

Re: Pro Land Roveristy - pejskaře

#321 Příspěvek od Jenda » 21 říj 2009 14:31

Hunter píše:To já dávam Alavis a snad taky asi pomáhá, jinak by to bylo asi horší. A když má opravdu problémy, tak Rimadyl. A skákání do auta, s tm je již konec, při nastupování mu pomáhám a ven ho již vyndávám :cry:
Ja jen dodam ze to co popisuje Hunter je to hlavni a temer jedine co se da pouzit a pomaha na artrozu a s tim spojenymi problemi nejen u starsich psu.Alavis je nejen prevence a Rimadyl je neco jako psi ibuprofen.Pri vetsich potizich se pak nitrozilne podava Bonharen,ten uz zabere spolehlive ale cena je vyssi.To pak clovek jen zasne!Pes se zvedne a odejde se vesele vyvencit!!!
Jeste dodam ze si clovek bohuzel nemuze byt jisty pri vyberu zvirete ani kvalitnimi rodici,gen.testy,a podobnymi dalsimi kroky.Ja mam cubinu po dvou artroskopickych operacich v jednom roce a rodice,vrh i chovatelka jsou jednemi z nej v CR.Proste se to stane a je to,takze stenata bohuzel nebudou neb je pravdepodobnost dalsiho prenosu.
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

Rover
tel.: 736173373

#322 Příspěvek od Rover » 21 říj 2009 14:45

Jenda píše:Ja jen dodam ze to co popisuje Hunter je to hlavni a temer jedine co se da pouzit a pomaha na artrozu a s tim spojenymi problemi nejen u starsich psu.Alavis je nejen prevence a Rimadyl je neco jako psi ibuprofen.Pri vetsich potizich se pak nitrozilne podava Bonharen,ten uz zabere spolehlive ale cena je vyssi.To pak clovek jen zasne!Pes se zvedne a odejde se vesele vyvencit!!!
Jeste dodam ze si clovek bohuzel nemuze byt jisty pri vyberu zvirete ani kvalitnimi rodici,gen.testy,a podobnymi dalsimi kroky.Ja mam cubinu po dvou artroskopickych operacich v jednom roce a rodice,vrh i chovatelka jsou jednemi z nej v CR.Proste se to stane a je to,takze stenata bohuzel nebudou neb je pravdepodobnost dalsiho prenosu.
H.
Osobně mám s Alavisem blbé zkušenosti, dle mého jsou lepší, resp. funkčnější přípravky, ale už jsem tady něco o tom psal...
Country boy...

Lucc
auto: Disco l
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od Lucc » 21 říj 2009 21:56

čups, to jsem ráda,že jsem taky našla LR pejskaře :P Taky přihodim mou zkušenost s bolavými klouby u psů, mam Choďáka, jsou mu 4roky a má docela velký srůsty na páteři, dávam mu tekutej Stride a je to to nejlepší co může být...bolesti nemá a když náhodou ho moc přetáhnu v práci, tak mu šoupnu jak tady někdo psal psí Ibalgin...čiže Rimadyl, a je po bolesti.....

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#324 Příspěvek od Hunter » 22 říj 2009 20:49

Rover píše:Osobně mám s Alavisem blbé zkušenosti, dle mého jsou lepší, resp. funkčnější přípravky, ale už jsem tady něco o tom psal...
Takze Rover, Ty myslis, ze ten Hyalgel Forte je lepsi? Mam ho zkusit? Ja mu davam ALAVIS™ MSM + Glukosamin sulfát, obcas ALAVIS™ Celadrin - to je novinka.
Free Td4 2004 HSE automat

Václaf
tel.: 777 874 392
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od Václaf » 02 lis 2009 12:48

Ahoj,já mám tři beaucerony,dva s PP a jednoho ůtulkáře z Prahy Troje. Zatím jsou všici v poho. www.beauceron-sagner.czechian.net
Naposledy upravil(a) Václaf dne 03 lis 2009 08:59, celkem upraveno 1 x.
http://www.zprimskehopodzamci.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zednictvi.zprimskehopodzamci.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Rover

#326 Příspěvek od Rover » 02 lis 2009 14:02

Hunter píše:
Rover píše:Osobně mám s Alavisem blbé zkušenosti, dle mého jsou lepší, resp. funkčnější přípravky, ale už jsem tady něco o tom psal...
Takze Rover, Ty myslis, ze ten Hyalgel Forte je lepsi? Mam ho zkusit? Ja mu davam ALAVIS™ MSM + Glukosamin sulfát, obcas ALAVIS™ Celadrin - to je novinka.
To se takhle asi nedá říct, já jen psal, že s Hyalgelem máme velmi dobré zkušenosti a domnívám se, že pro našeho artritika je to lepší a funkčnější a efekt viditelnější... zkus vyzkoušet..., dá se to i kombinovat.
Country boy...

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#327 Příspěvek od Hunter » 02 lis 2009 18:12

Jiz to mam objednane - u nas to nemaji ani v jedne lekarne. Zitra to budu mit, tak uvidim. Jenom me neni jasne, zda ten Hyalgel je i proti bolesti.

Rover

#328 Příspěvek od Rover » 02 lis 2009 18:25

Ne myslím, že ne (v tom smyslu, že by tam byly látky potlačující bolest), proto to občas kombinujeme. Může to protibolestivě působit v tom smyslu, že jsou klouby "lépe promazány".
Country boy...

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od Hunter » 02 lis 2009 21:51

No to jsem si myslel, tak uvidím. Ono je ale lepší, když to trochu bolí -bolest je vlastně ochrana, pokud by to nebolelo vůbec, kámoš by běhal o život, a pak by se již nezvedl.. Jde jeom o to, aby v rámci možností netrpěl.

George 1

#330 Příspěvek od George 1 » 07 lis 2009 18:20

Koukám, že na Landroveráckým fóru se dají najít opravdu zajímavá témata :D . Jsem veterinář a příznivec LR přednostně momentálně D IV a můžu konstatovat ze svých zkušeností, že na artrózu u psů je nejlepší zkombinovat víc možností( ideální Bonharen do žíly, klinickou dietu na klouby, případně Rimadyl nebo jiný protizánětlivý lék podat jen v případě zhoršení např. při změně počasí.

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#331 Příspěvek od Hunter » 07 lis 2009 20:00

Super, tak tu máme již i veterináře. To jsem rád. Já měl veta kamaráda, ale jž je starý a skončil s praxí, nyní se věnuje pouze truhlařině :cry: No jo, Rimadyl při změně počasí, ale když se poslední dobou mění každý týden :D Docela mě názor veta zajímá, ale upřímně, řešit to cestou do žíly a klinickou dietu je jednak pro reálný prakticý život složitě použitelné a i drahé. Proto se asi hledají jiné cesty, i když méně účinné. Já jsem již (tedy můj čtyřnohý přítel) již asi v té horší fázi - poslední dobou již dost obtížně vstává, když nemusí, tak raději nevstane.. dávat mu pořád něco vyloženě na bolest se mi nechce, jak jsem již psal, bolest je svým způsobem, alespoň podle mého laického názoru, ochranný prostředek. Zatím zkouším, po vysazení Alavisu MSM, ten Hyalgel, tak uvidím, ale asi to nebude stačit. Přemýšlím o použití Alavisu MSM, ale pro koně - větší balení, cenově o dost výhodnější.

Colonel

#332 Příspěvek od Colonel » 07 lis 2009 21:51

Hele Huntere, bud zname stejnyho veterinare, nebo to je u veterinaru beznej konicek :D
Disco I Modroush - holátko

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od Hunter » 07 lis 2009 22:08

Colonel píše:Hele Huntere, bud zname stejnyho veterinare, nebo to je u veterinaru beznej konicek :D
Z jake lokality jsi? Jicinsko?

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#334 Příspěvek od Jenda » 08 lis 2009 18:20

George 1 píše:Koukám, že na Landroveráckým fóru se dají najít opravdu zajímavá témata :D . Jsem veterinář a příznivec LR přednostně momentálně D IV a můžu konstatovat ze svých zkušeností, že na artrózu u psů je nejlepší zkombinovat víc možností( ideální Bonharen do žíly, klinickou dietu na klouby, případně Rimadyl nebo jiný protizánětlivý lék podat jen v případě zhoršení např. při změně počasí.
Ahoj,o Bonharenu a kombinaci s Rimadylem uz jsem tu psal.Takhle plus dalsi prostredky(kloubni preparaty) jsme uzivali u me 14lete malamutky a s uspechem.Parkrat uz to vypadalo velmi zle ale Bonharen ji dal do late.Za 15minut vstala ,sla se najist a pak si vyzadala vychazku :wink:
Pani je tez veterinarka a urcite by nam do psa nepumpovala neco co nema smysl.I kdyz takovy lecitele znam taky.
Takze Huntere,Bonharenu se nebat a Rimadyl nezatracuj,nic jinyho co fachci vazne neni.
O kloubnich preparatech je to na samostany vlakno :D
Zavodil jsem se san.psama leta,spolupracoval s Orlingem(Gelacan a pod.) a na aljasce to byla
hotova laborator.Proto k tem zazracnejm prostredkum nemam duveru,staci se podivat jakej kseft je to u lidi.
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

George 1

#335 Příspěvek od George 1 » 08 lis 2009 21:28

Myslím, že se někdo ptal odkud jsem ( teda pokud ta otázka byla směrovaná na mě ) :D .Jsem z Litomyšlska. Musím potvrdit slova Jendy. Bonharen je sice nejradikálnější, ale zároveň nejšetrnější preparát na artrózu a co se týče Rimadylu, tak je k zažívacímu ústrojí hodně šetrnej i při dlouhodobým užívání, takže to není nějakej driják jako kdyby pes bral každý den brufen.Ale na druhou stranu je dobrý říct, že nic v medicíně není stoprocentní, takže je potřeba vyzkoušet, co kterýmu psovi nejlíp zabere. Já se vždycky s lidma dohodnu, která s těch možností by byla
pro ně jak prakticky tak finančně. Mimochodem, jak se naskakuje psům do Discovery III příp. IV? D IV je můj sen, ale musí tam samozřejmě vyskočit bez problémů pes :mrgreen:

stan
tel.: +420 603 499 869
auto: Discovery III - 4,4i
Kontaktovat uživatele:

#336 Příspěvek od stan » 08 lis 2009 21:33

George 1 píše:Mimochodem, jak se naskakuje psům do Discovery III příp. IV? D IV je můj sen, ale musí tam samozřejmě vyskočit bez problémů pes :mrgreen:
No, ja ho tam musim zvednout, ale je to tim, ze uz mu běží 13. rok. Dříve by tam vyskočil bez problémů...
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo :)

Pavel C

#337 Příspěvek od Pavel C » 10 lis 2009 07:37

George 1 píše:... Mimochodem, jak se naskakuje psům do Discovery III příp. IV? ...
Myslím si, že taky hodně záleží na plemeni. Našeho psa (cane corso) jsem víc jak půl roku musel nakládat a vykládat a musím říct, že mi někdy těch jeho 50 kilo dělalo problémy. Zvlášť, když jsem se něchtěl moc zašpinit a chtěl jsem ho nést dál od těla. Pak jsem mu udělal skládací rampičku na vyběhnutí, ale asi jsem ji udělal trochu úzkou a pes na ni nechtěl.
Teď už má pár měsíců po dvou operacích (potrhané zkřížené vazy na obou zadních kolenách) a bez problémů naskakuje a vyskakuje. Moc se mu ze začátku nechtělo, ale naučil se a zvyknul si. Teď má 2 roky a snad mu nynější kondice dlouho vydrží.
Přílohy
Nico v běhu.jpg
Nico v běhu.jpg (149.99 KiB) Zobrazeno 6043 x
Discovery I, 300TDi, r.v.1997

George 1

#338 Příspěvek od George 1 » 10 lis 2009 10:34

No to je slušnej kousek. Pravě toho, abych psa do auta musel nakládat bych se rád vyvaroval. Někdy totiž jezdím i "normálně" ustrojenej
a když je venku mokro nebo břečka, tak to není moc zábavný nakládat špinavých 50 kg do auta. Zrovna včera byl u mě pán se stejným plemenem , který měl zjištěný špatný kyčle na obou nohách a a to mu jsou 4 roky, takže pravděpodobnost, že ho bude brzy nakládat do auta je dost velká. Jinak si ale myslím, co mám nakoukaný, že v kufru DIII nebo IV májí psi dostatek životního prostoru :D

moon13

#339 Příspěvek od moon13 » 12 lis 2009 20:06

Dotaz: nemá někdo zájem o černého L.Retrivra? Bude mít 4 roky a jmenuje se Majk.
Kdyby měl někdo zájem, tak přes SZ dám více informací.
Ale byl bych moc rád, kdyby se pro něj podařilo najít někoho, kdo se o něj postará.
Takhle vypadal když byl malej :)
Přílohy
Majk.jpg
Majk.jpg (21.98 KiB) Zobrazeno 5930 x
Naposledy upravil(a) moon13 dne 16 lis 2009 17:15, celkem upraveno 1 x.
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

stan
tel.: +420 603 499 869
auto: Discovery III - 4,4i
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od stan » 12 lis 2009 22:07

Proč pro něj hledáš umístění?
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo :)

Odpovědět