Začínáme s dědkem - rady pro začínající dědkaře.
Moderátor: Rover
Re: Začínáme s dědkem - rady pro začínající dědkaře.
.
Naposledy upravil(a) will.26 dne 23 kvě 2012 14:11, celkem upraveno 2 x.
10-kontrolka rezervy nafty v nádrži-"hladové oko"-měl pouze dieselRover píše:4 - dobíjení
5 - zásuvka (plus a mínus)
7 - mazání
11 - sytič
9 - osvětlení budíků
10 - to tam nemám (u benziňáka)
6 a 8 - nemá být...
1,2,3 - dodělávané...
Pásno po paměti, snad jsem se nesekl...
k.
Měl by jsi udělat změnu počtu míst v testaci u klubu,kde máš otestováno a výměnu fotek=nový průkaz.will.26 píše:nevíte náhodou zda nebudu mít problém když jsem předělal dědka z pikapa na kabinu(nevím jak se to jmenuje odborně) myslím tím techničák a veteránské papíry a zda jde upravit počet míst k sezení ?
k.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Znamená to tedy, že rok 1964 neměl kontrolku na blinkry? To mě docela zaráží. Tak nějakou uděláme. V tom rámusu ani neslyším, jak cvaká přerušovač....nerad bych někde do někoho loupl protože jsme zapoměl vypnout blinr. Takže ještě jednou díkas hoši...Vidím, že ta elektrika bude ještě ořech... 

Kontrolka na blinkry je na těle páčky ovladače blinkrů...
- Přílohy
-
- PIC359.jpg (162.47 KiB) Zobrazeno 6115 x
Country boy...
- cyril
Tak to držím rypák!!!!Rover píše:Kontrolka na blinkry je na těle páčky ovladače blinkrů...

- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Já tam kontrolku mám, ale stejně jsem si tam vložil do okruhu ještě pípák, protože jsem blinkry zapomínal vypínat.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
- cyril
No fakt!!!Land Jirka píše:Já tam kontrolku mám, ale stejně jsem si tam vložil do okruhu ještě pípák, protože jsem blinkry zapomínal vypínat.

- cyril
Takže to tady dávám dohromady...ta 11. ale asi u nafťáka nebude sytič.Rover píše:4 - dobíjení
5 - zásuvka (plus a mínus)
7 - mazání
11 - sytič
9 - osvětlení budíků
10 - to tam nemám (u benziňáka)
6 a 8 - nemá být...
1,2,3 - dodělávané...
Pásno po paměti, snad jsem se nesekl...
Přikládám zapojení jak to dneska po přezkoušení všechno fungovalo.
6. dobíjení
8. kontrolka dálkových světel
9. vypínač ventilátoru topení
10. kontrolka žhavení (modrá) funguje pouze v mezipoloze on a startu, kdy žhaví
11. buď mazání, nebo hladové oko nafty. Zjistím jak dotankuji, zatím stále svítí. Budík palivoměru na dně...
12. zapínání světel
13. kontrolka tlumených a parkovacích světel. (zhasíná při rozsvícení dálkových - tedy při rozsvícení modrofialové 8.)
Tlak mazání má ještě extra zdvojejný budík s teplotou vody, ale ani jedna funkce nefunguje viz foto.
- Přílohy
-
- kontr1m.JPG (40.39 KiB) Zobrazeno 5963 x
-
- IMGP0432m.JPG (144.89 KiB) Zobrazeno 5962 x
-
- IMGP0429m.JPG (83.56 KiB) Zobrazeno 6045 x
-
- IMGP0428m.JPG (103.35 KiB) Zobrazeno 6043 x
-
- IMGP0421m.JPG (130.68 KiB) Zobrazeno 5959 x
- cyril
Dále bych pánové poníženě prosil o následující informace
1. Hledám info, kde objednat všechny 3 nové sedáky a opěrky. Mají být černé nebo hnědé? Radši bych hnědé. (Nechat přešít původní se mi zdá nákladnější). V Paddocku mají jenom jeden druh. Radši bych něco, co tam patří.
2. na co je prosím knoflík č. 13. vedle chcípáku č. 14.?
3. dal by se někde sehnat čitelný štítek vozidla (je-li to č.15, protože na STK bych prý nějaký štítek potřeboval) Jak už jsem kdesi psal, chci dát auto na normální značky pouze s klubovou testací na nižší pojistku. Popřípadě bych rád věděl, kde je ten štítek typového schválení, nebo výrobce, který budou na technický hledat a pokud jej nemám, kde jej obstarat. Pokud jej neseženu, půjde to přes Dekru, takže opět žádná velká tragedie. Mám vzadu dva závěsy, oba štítek mají, takže jenom ten na auto.
4. žlutá páka předního náhonu se vyřazuje stejně jako u S3? Tam pokud zařadím předek, vyřazuju zařazením a následným vyřazením redukce, kdy mi přední náhon-žlutá páka vyskočí směrem nahoru. U této S2A mi visí pořád dole. Jde nějak přes péro trochu povytáhnout, ale když ji pustím, zase spadne dolů. Mám obavy, abych neměl sepnutý obě nápravy a aby se mi neodporoučela přídavná převodovka. Jéžiš já vím...to sou problémy....
Díiky za případný reakce.
Cyril.

1. Hledám info, kde objednat všechny 3 nové sedáky a opěrky. Mají být černé nebo hnědé? Radši bych hnědé. (Nechat přešít původní se mi zdá nákladnější). V Paddocku mají jenom jeden druh. Radši bych něco, co tam patří.
2. na co je prosím knoflík č. 13. vedle chcípáku č. 14.?
3. dal by se někde sehnat čitelný štítek vozidla (je-li to č.15, protože na STK bych prý nějaký štítek potřeboval) Jak už jsem kdesi psal, chci dát auto na normální značky pouze s klubovou testací na nižší pojistku. Popřípadě bych rád věděl, kde je ten štítek typového schválení, nebo výrobce, který budou na technický hledat a pokud jej nemám, kde jej obstarat. Pokud jej neseženu, půjde to přes Dekru, takže opět žádná velká tragedie. Mám vzadu dva závěsy, oba štítek mají, takže jenom ten na auto.
4. žlutá páka předního náhonu se vyřazuje stejně jako u S3? Tam pokud zařadím předek, vyřazuju zařazením a následným vyřazením redukce, kdy mi přední náhon-žlutá páka vyskočí směrem nahoru. U této S2A mi visí pořád dole. Jde nějak přes péro trochu povytáhnout, ale když ji pustím, zase spadne dolů. Mám obavy, abych neměl sepnutý obě nápravy a aby se mi neodporoučela přídavná převodovka. Jéžiš já vím...to sou problémy....

Díiky za případný reakce.
Cyril.
- Přílohy
-
- IMGP0436m.JPG (53.39 KiB) Zobrazeno 5950 x
-
- IMGP0440m.JPG (168.66 KiB) Zobrazeno 5949 x
jen k bodu 4) me pride, ze tam to pero nemas vubec podle ty fotky, razeni je stejny s S3 a nezarezenou polohu resi jen ta pruzina, ktera by mela byt oprena o zlutej konec, jinak by nemela co tlacit, ta tyc je hladka
co se tyce sedacek, tak tam patri ty, co maj na paddocku tvarove, nebo muzes mit Deluxe verzi, barevne maj tusim na vyber u nekterych prodejcu, kteri se specilizuji na exmoortrim, ale hnedy se snad ani nedavaly krom nejakejch zakazkovejch
co se tyce sedacek, tak tam patri ty, co maj na paddocku tvarove, nebo muzes mit Deluxe verzi, barevne maj tusim na vyber u nekterych prodejcu, kteri se specilizuji na exmoortrim, ale hnedy se snad ani nedavaly krom nejakejch zakazkovejch
Naposledy upravil(a) Allik dne 16 bře 2011 12:03, celkem upraveno 1 x.
"It's a Land Rover"
S3 FFR 109 DPV "Anubis" - Desert Storm; S2A LW; 101 FC - 7 PARA RHA
S3 GS 109 - 7th Gurkha Regiment - Hong Kong + sankey trailer; S2 88 STW; S1 - Minerva TT, Land Rover 90 - 3 PARA
S3 FFR 109 DPV "Anubis" - Desert Storm; S2A LW; 101 FC - 7 PARA RHA
S3 GS 109 - 7th Gurkha Regiment - Hong Kong + sankey trailer; S2 88 STW; S1 - Minerva TT, Land Rover 90 - 3 PARA
Sedačky vyrábí a prodává exmoor trim zde: http://www.exmoortrim.co.uk/index.php/c ... tml?sef=hc" onclick="window.open(this.href);return false;
Jestli je štítek stejný jako u S1 (asi je), tak mám jeden bez čísla navíc. Je to sice reprodukce od Buchtary, ale je dokonalý, jen je z tenčího plechu.
Jestli je štítek stejný jako u S1 (asi je), tak mám jeden bez čísla navíc. Je to sice reprodukce od Buchtary, ale je dokonalý, jen je z tenčího plechu.
- cyril
Díky pánové. Martine, budeš mít chuť mi ten štítek půjčit nebo prodat? Jinak ty sedačky se mi nechce objednávat, páč....moje angličtina však evribády víte....
.
Nenašel by se někdo mezi námi, kdo by mi je prodal-dodal, nebo tak nějak zajistil? Díky.
Tu pružinu teda zkusím dohledat. Znamená to, že jediný, co vyřazuje nahoru přední náhon je ta pružina která tlačí do páky? jdu se mrknout na S3ky.
PS.
Ahááá takže díky. Chyběla tam a když jsem si ji půjčil z Kotrby a dal ji tam, vše funguje

Nenašel by se někdo mezi námi, kdo by mi je prodal-dodal, nebo tak nějak zajistil? Díky.
Tu pružinu teda zkusím dohledat. Znamená to, že jediný, co vyřazuje nahoru přední náhon je ta pružina která tlačí do páky? jdu se mrknout na S3ky.
PS.
Ahááá takže díky. Chyběla tam a když jsem si ji půjčil z Kotrby a dal ji tam, vše funguje

Správně by tam měly zřejmě být šedivé elpehant hide..., ale neměl bybýt příliš velký zločin je nahradit černými deluxe, přece jen se na nich sedí líp..., mají je třeba už v zmiňovaném Exmoor trim... Pokud bys s tím chtěl nějak pomoci dej vědět...
Country boy...
- cyril
Tak tedy dávám s vděkem vědět....Rover píše:Správně by tam měly zřejmě být šedivé elpehant hide..., ale neměl bybýt příliš velký zločin je nahradit černými deluxe, přece jen se na nich sedí líp..., mají je třeba už v zmiňovaném Exmoor trim... Pokud bys s tím chtěl nějak pomoci dej vědět...

- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
ty snad stačí koupit v paddocku jsou stejne
tam si je koupíš i sám, nebo ti je klidně objednám.
stejně tam beru třikrát do týdne

tam si je koupíš i sám, nebo ti je klidně objednám.
stejně tam beru třikrát do týdne
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
- Land Jirka
- Kontaktovat uživatele:
exmoortrim

- Zanzibar
- tel.: +420602286657
- Kontaktovat uživatele:
č. 13 je regulace ventilátoru topení.
tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)
- cyril
A kolik to stojí? Vím, psal jsem Roverovi...ale jsem línej to hledat na webu. Je pravda, že Jirku mám za rohem....Land Jirka píše:exmoortrim

Tady mají i jednotlivě opěráky a sedadla...
http://www.famousfour.co.uk/new_parts/p ... -intr.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.famousfour.co.uk/new_parts/p ... -intr.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zatím mám Land Rover jen v hlavě, ale nákaza je to značná !