Pro Land Roveristy - pejskaře

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
Oldman
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro Land Roveristy - pejskaře

#281 Příspěvek od Oldman » 14 zář 2009 09:05

Není to jack, ale nejspíš nějakej kříženec s ním, přesto je to úplně nejvíc nejlepší pes, jakýho jsem zatím měl :) LR na fotce nehledejte, stojí na parkovišti mimo obrázek :)
Přílohy
moris.jpg
moris.jpg (158.88 KiB) Zobrazeno 4143 x

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od Luboš M. » 14 zář 2009 11:26

Oldman píše:Není to jack, ale nejspíš nějakej kříženec s ním, přesto je to úplně nejvíc nejlepší pes, jakýho jsem zatím měl :) LR na fotce nehledejte, stojí na parkovišti mimo obrázek :)
Hmmmmm, pochvala krásný:-))
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

MOPADŽI
auto: Def,Def a Def+Disco
Kontaktovat uživatele:

#283 Příspěvek od MOPADŽI » 14 zář 2009 12:54

No více než pesan, mne zaujal jiný objekt na fotce :Pohoda:
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#284 Příspěvek od RudaK » 14 zář 2009 12:57

MOPADŽI píše:No více než pesan, mne zaujal jiný objekt na fotce :Pohoda:

:ty jeden...: :ty jeden...: :ty jeden...: - to jsou kytičky Jardo :mrgreen: na TOM ZÁHONĚ V POZADÍ !!!!
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od Oldman » 14 zář 2009 13:47

mám to tedy přesunout do kategorie Pro Land Roveristy - holkaře? :D

Ken
Kontaktovat uživatele:

#286 Příspěvek od Ken » 14 zář 2009 15:44

Jo, jo, jo...jsou si podobný :ty jeden...: (ty objekty)
Land Rover Defender 110 TD5

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od erik » 14 zář 2009 16:07

RudaK píše:

:ty jeden...: :ty jeden...: :ty jeden...: - to jsou kytičky Jardo :mrgreen: na TOM ZÁHONĚ V POZADÍ !!!!
jo, jo. Taky jsem si vsiml prvni pejska/ asi J.R. a pak tech kytek Mopadzi...
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od PavelU » 17 zář 2009 19:21

No tak pánové, jste jako malý... :mrgreen:

Oldmane moooc pěkný pejsek. :wink:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

honza_b
auto: ------

#289 Příspěvek od honza_b » 15 říj 2009 10:09

Ahoj!

Využívám tohle téma abych představil sebe a svojí psinu. Jmenuju se Honza, na fórum (anonymně) chodím už cca dva roky. No teď se přiblížil čas kdy budu taky 4WD (sešli se nějaký prachy takže aktuálně pokukuju po Disku 1 v naftě), tak jsem se zaregistroval abych moh tahat rozumy :lol: .

Vzhledem k tomu že tohle téma je hlavně o čoklících, tak představuju INDE, fenku rotwíka, deset měsíců a sedmatřicet kilo, hlava berana, čumák všetečnej a srdce tygra takže aby poslouchala schytá svěj pár facek denně :wink: .
Přílohy
inde_mob.jpg
inde_mob.jpg (62.61 KiB) Zobrazeno 3842 x
P1020345 (1).jpg
(100.31 KiB) Staženo 736 x
DSC_0120mob.jpg
DSC_0120mob.jpg (74.24 KiB) Zobrazeno 3840 x
ja_a_inde_zima.jpg
ja_a_inde_zima.jpg (105.3 KiB) Zobrazeno 3836 x
ja_a_inde1.jpg
(153.73 KiB) Staženo 738 x
LR D2 Td5

honza_b

#290 Příspěvek od honza_b » 15 říj 2009 10:14

ještě pár fotek :)
Přílohy
indesklackem.jpg
indesklackem.jpg (143.07 KiB) Zobrazeno 3833 x
rodinka.jpg
rodinka.jpg (207.65 KiB) Zobrazeno 3839 x
indemarketajalipska.jpg
indemarketajalipska.jpg (160.61 KiB) Zobrazeno 3839 x
LR D2 Td5

moon13

#291 Příspěvek od moon13 » 15 říj 2009 10:36

honza_b píše:Ahoj!

Využívám tohle téma abych představil sebe a svojí psinu. Jmenuju se Honza, na fórum (anonymně) chodím už cca dva roky. No teď se přiblížil čas kdy budu taky 4WD (sešli se nějaký prachy takže aktuálně pokukuju po Disku 1 v naftě), tak jsem se zaregistroval abych moh tahat rozumy :lol: .

Vzhledem k tomu že tohle téma je hlavně o čoklících, tak představuju INDE, fenku rotwíka, deset měsíců a sedmatřicet kilo, hlava berana, čumák všetečnej a srdce tygra takže aby poslouchala schytá svěj pár facek denně :wink: .
Tak já Tě pozdravím jako první. Rotwik, to já můžu. Inde je moc hezká. Jen doufám, že tu poslední větu nemyslíš vážně :ty jeden...: Jinak přeju hodně úspěchů při koupi Disca.
Zdraví moon13 a fenka Nela 8)
Přílohy
Fotografie-0001.jpg
Fotografie-0001.jpg (66.37 KiB) Zobrazeno 3836 x
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od Luboš M. » 15 říj 2009 10:57

Ahoj Honzo, zdravím tě. Pesana máš opravdu nádhernýho a trochu v ní poznávám svoji Lady. Je to kříženec ohaře a RTW a dělá nám jenom radost. Hlídá jak o život a přitom není zlá, jen jí vadí malé štěkající plemena. Povahově jsou RTW báječní a určitě doporučuji toto plemeno každému kdo chce třeba i kamaráda k dětem a nebo hlídače zbrojního skladu :P
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#293 Příspěvek od MadTom » 15 říj 2009 10:59

Luboš M. píše:.... i kamaráda k dětem a nebo hlídače zbrojního skladu :P
Hele a není to ve výsledku to samé? Mám takovej pocit, že ty děti jsou horší než zbrojí sklad. :hmm: Občas je na ně potřeba větší pes, aby je donesl domů. :D
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

honza_b

#294 Příspěvek od honza_b » 15 říj 2009 11:42

Vzhledem k tomu že tohle téma je hlavně o čoklících, tak představuju INDE, fenku rotwíka, deset měsíců a sedmatřicet kilo, hlava berana, čumák všetečnej a srdce tygra takže aby poslouchala schytá svěj pár facek denně :wink: .[/quote]

Tak já Tě pozdravím jako první. Rotwik, to já můžu. Inde je moc hezká. Jen doufám, že tu poslední větu nemyslíš vážně :ty jeden...: Jinak přeju hodně úspěchů při koupi Disca.
Zdraví moon13 a fenka Nela 8)[/quote]

Díky za uvítaní :D

K tý poslední větě. Je míněná s jistou nadsázkou, na druhou stranu těch výprasků bylo dost (samozřejmně s rozumem) jde o to že už půlroční šmudla která vrčí a cení zuby u žrádla není žádná legrace (podotýkám že od malička se k žrádlu chodí na povel a povel pusť! je samozřejmost - piškot ale zhltne :oops: brachova kříženka jezevčíka a jagd teriéra to zvládá. Když jsme si jí pořizovali tak nám chovatel kladl na srdce že potřebuje pevnou ruku, že mu pak volaj lidi co si maj počít, že je agresivní puberťák nechce pustit na zahradu.
Vono je to jako s lidna já svej "pár" vejprasků jako dítě schytal a na mou ženu rodiče nemuseli šáhnout :)
Jinak je psina výbornej oduševnělej společík a právě díky přísný výchově teď stačí jen houknout (např srna tři metry před čumákem vyběhnuvší z lesa) přitom Induše není žádnej zlomenej a ušlápnutej neurotik :) . zatím to vypadá na vyváženou schopnost hlídat bez zbytečné agresivity a zuřivosti (kdysi jsem byl v lese běhat a potkal jsem rotwika, naštěstí s náhubkem ale ruka mě stejně bolela dost dlouho....).

pokusím linknout video její mamky při coursingu, na to kolik ten pes váží to jsou neskutečný mety
http://www.tvujsvet.cz/video/coursing-l ... 8fu5u.html
LR D2 Td5

Rover
tel.: 736173373

#295 Příspěvek od Rover » 15 říj 2009 11:48

krása!!!
Country boy...

moon13

#296 Příspěvek od moon13 » 15 říj 2009 12:39

No když už jsme u těch plemen, agresivity, poslouchání a nevím čeho, tak mě vždycky zvedne kufr TV Nova, když má reportáž o napadení psa člověkem a jako ilustrativní foto tam dá rotwika!!!
Rotwik je tvrdej, agresivní a bojovnej, ale to je normální. Vždycky záleží na výchově a přesně jak píšeš, nějaký to plácnutí je potřeba. Mě když otec "lisknul", tak si na to vzpomenu ještě teď :mrgreen:
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#297 Příspěvek od Acon » 15 říj 2009 13:03

agresivita je individuálna vlastnosť. Psov mám vo všeobecnosti rád a RTW patrí medzi plemená, ktoré sú mi viac sympatické. No patrí medzi tie, ktorým sa treba viac venovať, aby boli zvládnuteľný. Mali sme v rodine jedného mimoriadne agresívneho a trpezlivosť majiteľa skončila až keď jeho 4r. vnučka prišla o polovicu tváre len preto, že sa zohla pre hračku v blízkosti jeho misky so žrádlom. Len raz rafol a dievča má poznačenú tvár do konca života. RTW jednoducho patrí k plemenám, ktorých výchova si vyžaduje pozornosť.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

honza_b

#298 Příspěvek od honza_b » 15 říj 2009 13:43

moon13 píše:No když už jsme u těch plemen, agresivity, poslouchání a nevím čeho, tak mě vždycky zvedne kufr TV Nova, když má reportáž o napadení psa člověkem a jako ilustrativní foto tam dá rotwika!!!
Rotwik je tvrdej, agresivní a bojovnej, ale to je normální. Vždycky záleží na výchově a přesně jak píšeš, nějaký to plácnutí je potřeba. Mě když otec "lisknul", tak si na to vzpomenu ještě teď :mrgreen:
JJ a nebo jistý kretén jménem Tejc (nebo tak nějak)..... škoda slov..... :Ale fuuj: :Ale fuuj:

Mám několik jizev všchny jsou od kokra..... Endyho si mamka přivezla z útulku po té co nás po patnácti letech opustila naše kříženka Asta. Endýs je nádhernej kokřík (dnes už samo trochu v letech, fotka je cca půl roku co byl u nás, řek by do něj někdo že dokáže prokousnout ruku.....) do týdne se objevila jeho vada, prostě mu přepne a zakousne se..... venku je to v pohodě nikdy nikoho nenapadl, doma pokousal snad všechny a kolikrát hodně. Von kokr nemá zrovna malou mordu. Vždy si něco hlídal, hračku, jídlo....., jinak pes poslouchá na slovo, (k noze, sedni, lehni, zůstaň atd.) Bohužel ho jeho majitel nezvládl a po několika excesech ho přivázal na Proseku (myslím) u obchoďáku (pes měl, vodítko, košík, byl v dobré kondici, je to pravděpodobný scénář)
Mamku to stálo hodně úsilí a trpělivosti (i v útulku říkali utratit....) ho aspoň rámcově socializovat. Ale pořád si člověk musí dávat pozor a myslet do předu.

Málo lidí co si pořizují psa si uvědomuje, že je to šelma. Není to o rase, ale o konkrétním psu a člověku.... jediný rozdíl je v potenciální nebezpečnosti. Jorkšír na nohavici je k smíchu, pes velikosti kokra už ne . Bráchu kousnul setr a čuvač (odrostlý štěně co měl chlapík na vodítku - míjeli jsme ho a chňap......) kámošovýho syna labrador
Těch čoklíků co dokážou udělat pořádnou paseku jsou mraky např. většina velkejch ovčáckejch psů, ale veřejnost je, snad až na kavkazáka, nezná a nemaj tu blbou nálepku "bojový pes"

Uuuuuu to sem se rozepsal......
Přílohy
endyNET.jpg
endyNET.jpg (116.45 KiB) Zobrazeno 3778 x
LR D2 Td5

Zanzibar
tel.: +420602286657
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od Zanzibar » 15 říj 2009 15:05

Taky mám jizvy od našeho (teď již v pánu) Německého ovčáka Rexe, nikdy před tím ani potom nikoho nenapadl, jen mně, když jsem se k němu posadil a snažil se mu vzít z legrace ořech, co sebral u našich na zahradě. Moje chyba a od té doby to vím. Pánové, to byl takovej fofr, že to jsem v životě neviděl. 8 vteřin a bylo po všem. ( Cvak, Cvak, Cvak ) Pak začal kňučet a utekl do boudy, ze které s břichem na zemi vylezl za 2 dny !! Přesto mám to chytré plemeno pořád rád, ale máme Labradorku ( kdyby nám nějakej z....d neotrávil na předchozí adrese psa, měli bychom oba ) a tak nějak zjišťuju, že naše Cecílie je BOSS naší domácnosti, ne já. Ale nám to nevadí, někdo musí být šéf . :lol:
Chovatel, od kterého jsem ji kupoval říkal : chytré plemeno, naučí se všechno, i zlozvyky. A nekecal . :mrgreen:
tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od erik » 15 říj 2009 16:12

...jsme diskutovali na tematu Slovensko- Ukrajina 17.10.-24.10.2009 a resili jsme cestovani se psem...
tady jsou info ....
/copy/

Dobry den

Zasielam Vám informácie týkajúce sa vyšetrovania antirabických protilátok.

Na vyšetrenie sa zasiela vzorka krvného séra / nie celá krv / o objeme cca 1 ml , minimálny objem je 0,4 ml v prípade veľmi malých zvierat.

Vzorky sér, ktoré budú doručené do 3 dní / doporučená pošta 1.trieda,kurierske služby / nie je potrebné konzervovať,v prípade dlhšie trvajúcej prepravy je potrebné zabezpečiť chladenie vzorky.Celú krv je možné posielať len za predpokladu že bude doručená do 24 hodín a to v objeme minimálne 2 ml.

Každá vzorka by mala mať nasledovnú dokumentáciu:

- meno zvieraťa

- druh,pohlavie,plemeno

- identifikačné číslo / tetovacie číslo,mikročip /

- dátum poslednej vakcinácie proti besnote,názov vakcíny

- dátum odobratia vzoriek

- adresa majiteľa

Doba vyšetrenia je garantovaná do 14 pracovných dní /obvykle do 7 dní /.

Cena vyšetrenia je 60 EURO.Výsledok vyšetrenia spolu s medzinárodným certifikátom a faktúrou zašleme na Vami určenú adresu.V prípade,ak nie je označené kto vyšetrenie hradí,posielame výsledky na adresu majiteľa na dobierku.

Certifikát je platný do konca života psa za predpokladu,že ten bude pravidelne každoročne revakcinovaný proti besnote v predpísanom termíne. (Niektore krajiny maju ale specificke poziadavky ktorymi podmienuju platnost certifikátu - vid dole).

Čo sa týka tvorby protilátok dôležitá je tiež skutočnosť,že niektoré zvieratá potrebujú viac než jednu vakcináciu aby dosiahli požadovaný titer protilátok.Nasledujúca skupina zvierat častokrát môže mať zníženú schopnosť vytvárať protilátky: Psi a mačky mladšie ako jeden rok,psi veľkých plemien,psi podstupujúci náročný fyzický tréning,zvieratá ktoré sú alebo boli v poslednej dobe choré.V takomto prípade odporúčame vakcinovať dvakrát za sebou v intervale jeden mesiac s cieľom zvýšiť produkciu protilátok.Krv na serologicky test je potom vhodne odobrať o 3 tyzdne po poslednej vakcinacii.(ak to pravidlá cieľovej krajiny neurčuju inak).

Podrobné informácie ohladne legislatívnych požiadaviek týkajúcich sa cestovania so zvieratami nájdete na stránke: http://ec.europa.eu/food/animal/liveani ... dex_en.htm

Niektoré krajiny majú svoje vlastné špecifické požiadavky týkajúce sa karantény,vakcinácie,odberu krvi,testovania,zákazu importu určitých plemien a i.,ktoré môžete nájsť na týchto internetových stránkach:

United Kingdom: http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/p ... s-proc.htm, Irsko: http://www.agriculture.gov.ie/pets/trav ... texceptuk/ .Malta http://www.svscr.cz/files/malta.pdf V prípade vycestovania do Anglicka, Irska alebo Malty platí povinnosť označenia mikročipom ešte pred vakcináciou proti besnote a pred odberom na test.To znamená,že pes po označení mikročipom musí byť vakcinovaný proti besnote aj napriek platným vakcináciám pred čipovaním a až po tejto vakcinácii ( v pripade Malty najmenej 30 dni po vakcinacii ) môže byt odobratá krv na serologické vyšetrenie.Vyžadované poradie úkonov: 1.čipovanie, 2.vakcinácia, 3. odber krvi na test. Do UK , Irska a Malty môže pes vstúpiť najskôr o 6 mesiacov od odberu krvi na test,ktorý dal úspešný výsledok/ ( titer najmenej 0,5 IU/ml ).Bližšie info na hore uvedenych strankach.

V UK platia aj pravidlá týkajúce sa zákazu importu určitých plemien : ( pitt - AST,fila,tosa,arg.doga a im typovo podobní psi )http://www.defra.gov.uk/animalh/welfare ... eaflet.pdf .

Osobitné predpisi sa týkaju aj hybridov s divožijúcimi zvieratami / bengalska mačka /

Pre Švédsko http://www.sjv.se/swedishboardofagricul ... 02998.html, ale tiež Nórsko http://www.norway.sk/slovakian/animal/animal.htm platí požiadavka, že krv na serologický test musí byť odobraná najskôr 120 dní od poslednej vakcinácie proti besnote a ešte pred ukončením platnosti tejto vakcinácie. Zviera tiez musí byt označene tetovanim alebo mikročipom este pred vakcinaciou na besnotu a následným serologickým testom.

Platí zákaz importu hybridov s divožijúcimi zvieratami a povinnosť odčervenia.

Australia: http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs

Požiadavky na import malých zvierat do ostatných krajín nájdete na http://www.pettravel.com/passportnew.cfm

Informácie týkajúce sa cestovania so zvieratami nájdete aj na www.svpssr.sk a tiež na www.svscr.cz

S pozdravom

MVDr. Slavomír Jerg

Štátny Veterinárny Ústav

Pod Drahami 918

960 86 Zvolen

tel: 00421/455320803

fax: 00421455332486

e-mail: rabies@svuzv.sk
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

Odpovědět