... no trebars na hranici smer vychod. Colnik tam ma taku knizku s obrazkami kde ma ktore auto vyrazene VIN a chce ho vidiet.MadTom píše:Kontrola VIN na rámu na silnici?
STK 2016
Moderátor: Acon
Re: STK 2016
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Peklo... toho jsem se bal...Hanys_a_Kaca píše:Depak dorazit nahradni technologii lze az po rozhodnuti mesta, me to ted trvalo jenom tri mesice, celkem 11 navstev ruzných orgánů, proste sen zamestnaneho cloveka v produktivnim veku.azni píše:Neresil jste nekdo VIN na ramu - kdyz uz je sice sotva videt ale porad je jeste videt ? Nenarazi to tam jednoduse na technicky podle nej vedle nebo se musi slozite papirovat u cetniku atd. ?
Prip cim ho zalepujete - natirate aby dal nerezlo ale idealne zustalo viditelne pro kontroly na silnici ? Diky.

Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Dano, tak východ jsem teda doopravdy neřešil. Já když jsem tam autem jel (osobním nebo nákladním), tak nic takového neproběhlo. Ale je to už hodně dávno. Na druhou stranu, nad papírama od nákladu jsme tam strávili víc než půl dne, a nebylo to čekáním.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Má někdo zkušenost jestli se někde kontroluje číslo motoru?
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
-
Číslo ne, ale typ ano. Nově pokud vím, tak číslo motoru v TP být nemusí. A typ se kontroluje podle štítku.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Napsal jsem to blbě, myslel jsem typ. Jde mi o to že 300tdi def má označení 23L a 300tdi disco má označení 21L a to prej do defa dát prej nejde, což se mi vůbec nehodí. Takže proto se ptám jestli se to někde kontroluje.
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Přes Helpreg snadno uděláš změnu typu motoru..
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
No to mě právě dneska zástupce Stehlíka sdělil, že to prej nejde. Ale ještě to bude ověřovat. Nicméně stejně je to číslo schované pod kompresorem klimatizace.
- VencaZE
- Kontaktovat uživatele:
Hmm? To to sorry za mystifikaci. Proč to nemá jit? A máš vůbec napsanej kód motoru ve velkým? Já neměl, ani jsem si toho nevšimnul.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
když je motor venku tak bych to řešil jednoduše
stačí bruska a tři raznice
ten motor je stejnej a takže máš i čisté svědomí
podporovat uředního šimla nemusím...
pamatuju ještě doby, kdy se používal rozum
stačí bruska a tři raznice
ten motor je stejnej a takže máš i čisté svědomí
podporovat uředního šimla nemusím...
pamatuju ještě doby, kdy se používal rozum
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
- VencaZE
- Kontaktovat uživatele:

Tam jsou čísla tvořený raznicema tečkama, takže jedině že bych to vzal důlčíkem. Ale ještě počkám co z Helpregu vypadne.
-
To že je to někde schované je úplně jedno, oni jsou schopní si na to vzít třeba endoskop. Už jsem to zažil na Focusu, kdy to prostě na tom kusu litiny, které říkají motor vyrezlo. A když jsem navrh, ať to na STK napíchnou na emisní mašinu, že ta jim to řekne, tak prostě ne. Holt se musel nechat od Forda udělat papír.
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
To je právě ono Tome.
Jezdím s autama na STK minimálně jednou za týden.
Na STK musíš jet s autem, které má věci, co technici potřebujou zkontrolovat, tam kde mají být a jsou čitelné, protože jinak si následně užiješ s úředníkama na inspektorátě a u zastoupení značky, což stojí čas a peníze.
Na většině třístovek je typ motoru vyražen raznicí, tak bych si s tím nedělal hlavu
na STK stejně nikdo netuší jestli to má být vyražené, nebo vytečkované.
Myslím, že by ti to neřekl ani akreditovanej dovozce LR
Jezdím s autama na STK minimálně jednou za týden.
Na STK musíš jet s autem, které má věci, co technici potřebujou zkontrolovat, tam kde mají být a jsou čitelné, protože jinak si následně užiješ s úředníkama na inspektorátě a u zastoupení značky, což stojí čas a peníze.
Na většině třístovek je typ motoru vyražen raznicí, tak bych si s tím nedělal hlavu
na STK stejně nikdo netuší jestli to má být vyražené, nebo vytečkované.
Myslím, že by ti to neřekl ani akreditovanej dovozce LR
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
-
Tak s tím naprosto souhlasím. Když jsem dělal evidenčku na 130ku, tak pán byl rozumnej a když jsem mu ukázal, kde po plastovým krytem motoru je to označení typu, a prohlásil jsem, že je to ten motor, tak se s tím spokojil. Kdybych nevěděl, kde to je, tak to určitě hledal.
Neni v disko 300tdi nahodou taky motor 22L?mr-tomas píše:Napsal jsem to blbě, myslel jsem typ. Jde mi o to že 300tdi def má označení 23L a 300tdi disco má označení 21L a to prej do defa dát prej nejde, což se mi vůbec nehodí. Takže proto se ptám jestli se to někde kontroluje.
Už radši na nic...
Mám u Defa 300Tdi ofiko zapsaný kód motoru 20L (místo původního 23L - výměna), myslím že taky pocházel z DI.
Country boy...
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
siel som uz zopar krat na vychod a este mi to ani raz na rame nekontrolovali...DanoDEF píše:... no trebars na hranici smer vychod. Colnik tam ma taku knizku s obrazkami kde ma ktore auto vyrazene VIN a chce ho vidiet.MadTom píše:Kontrola VIN na rámu na silnici?
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Já mám nově vin na vnitrni strane rámu u prevodovky, proste chlap vlezl pod auto do jámy, rozhlídl se a smerem ven to nabouchal. Je to takto popsane i ve velkem TP, takze s umistenim neni problem formalni, ale jsem fakt zvedavej, jestli to nekdo bude chtit videt na silnici, bude muset strcit ksicht az k vypoustaku oleje, tou dobou, z nej budou z pod auta couhat uz jenom boty. Myslim, ze si to rozmysli a misto toho mne bude radsi jebat za neco jineho...
O tomto rafinovanem umisteni je poznamka ve velkem TP nikoliv v malem, takze jestli nebudu napomocen, tak bych skoro rekl, ze nedohledatelne, ale je v malem poznamka, ze "vin vyrazen nahradni technologii". Z ceho z tedy mimochodem vyplyva, ze pokud se razi stary vin znovu "obnova" meni se i maly technicak, coz je za prve v podstate jedno a za druhe uplne zbytecny, kdyz tam nenapisou napovedu, kde ho hledat.

... asi zalezi na colnikovi a na nalade. Nam to kontrolovali ale nie vzdy.visby píše:siel som uz zopar krat na vychod a este mi to ani raz na rame nekontrolovali...
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".