Prosím o Vaše zkušenosti při extrémní zimě, sněžení atd.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mylda
auto: DII TD5

Re: Prosím o Vaše zkušenosti při extrémní zimě, sněžení atd.

#21 Příspěvek od Mylda » 20 led 2010 20:51

Já ho paradoxně nejvíce vyzkoušel ted v praze :D , páč se tu nedá nikde pořádně zaparkovat, tak s tímhle se vlítne do vyhrnuté hlady sněhu a pak zase nádherně vyjede :Sorry:
DII 2,5TD5 "Aurora" r.v.2004 - Pevnostní nárazník, +2" podvozek
exFreelander 2,0Di "Rover" r.v. 2000 - 42mm lift, kryt motoru
Freelander 2

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hunter » 29 led 2010 11:33

Tak musim smutne konstatovat, ze u nas je toho snehu na Free jiz moc. Proste je to jiz nad limity nejmensiho z rodiny LR, a to diky svetle vysce. Vcera jsem malem zustal trcet uprostred pole, nastesti s pomoci lopaty vse dobre dopadlo. Stejne tak v lese, kde si prubezne projizdim na ceste koleje, abych se tam nemusel tim snehem zbytecne brodit, tak na jednem useku, kde byla cesta vice otrevrena a tudiz tam bylo vice snehu, jsem to musel vzdat a vycouvat, protoze jsem si pred sebou natlacil peknou hromadu snehu. Navic se ukazalo, jak moc chybi redukce.. Uz by mohlo prestat snezit..
Free Td4 2004 HSE automat

moon13

#23 Příspěvek od moon13 » 29 led 2010 11:52

Hunter píše:Tak musim smutne konstatovat, ze u nas je toho snehu na Free jiz moc. Proste je to jiz nad limity nejmensiho z rodiny LR, a to diky svetle vysce. Vcera jsem malem zustal trcet uprostred pole, nastesti s pomoci lopaty vse dobre dopadlo. Stejne tak v lese, kde si prubezne projizdim na ceste koleje, abych se tam nemusel tim snehem zbytecne brodit, tak na jednem useku, kde byla cesta vice otrevrena a tudiz tam bylo vice snehu, jsem to musel vzdat a vycouvat, protoze jsem si pred sebou natlacil peknou hromadu snehu. Navic se ukazalo, jak moc chybi redukce.. Uz by mohlo prestat snezit..
Ahoj, tak uvidíme, co Ti napíšu po víkendu. Máme v plánu jen takové brouzdání terénem s FI a FII.
Samozřejmě lopatky, lana, rukavice, teplé oblečení i nápoje a taky plná nádrž, to budou podmínky pro splnění ještě před výjedzem :D Ale v jednom máš pravdu, jsme malý, nízký a hlavě už by fakt mohlo přestat sněžit!!!
U nás je jen nevýhoda, kde najít vhodnou trasu :hmm:
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

cesta
auto: Freelander I TD4

#24 Příspěvek od cesta » 29 led 2010 12:08

Tak to já musím konstatovat,že s váma plně souhlasím, ja dneska ráno 400m až po břicho ve sněhu na polní cestě(u nás nesněžilo, ale foukal vítr a tu cestu co jsem si pracně vyjížděl a denně udržoval mi za jednu noc zlikvidoval) a nemít ty BFka KM2 tak tam myslím lopatuju doteď ,odpoledne už tam nejedu!!! :D musím jet jinudy.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Hunter » 29 led 2010 12:11

No on je jeste problem v jedne veci, a to v tom, ze se tim "piskem", ktery se z toho snehu behem mrazu udelal, clovek prohrabe az na zmrzly spodek, a to je taky zle, to muze zpusobit problemy i traktoru, jiz jsem to nekolikrat videl.. A me to taky jiz potrapilo :(

Milan Svátek
tel.: 603877880
auto: Freelander II 092008
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Milan Svátek » 29 led 2010 15:27

Hunter píše:No on je jeste problem v jedne veci, a to v tom, ze se tim "piskem", ktery se z toho snehu behem mrazu udelal, clovek prohrabe az na zmrzly spodek, a to je taky zle, to muze zpusobit problemy i traktoru, jiz jsem to nekolikrat videl.. A me to taky jiz potrapilo :(
Tak s tím mohu taky jen souhlasit, pokud to bylo trochu povolené, tak se FII na pevné neprohrabal a jel jak král, ale jak je z toho ten písek, jak jsi správně označil ten sníh, tak je to konec. Prohrabeš se a jsi tam uvězněný. Máme na to prostě pořád malou světlou výšku a další drobnosti, ale jinak je to naprosto úžasný velkovůz. V tomhle sněhu zaparkuju, kde se mi chce a klidně vyjedu. V kopcích, kde je sníh a jiní kloužou, jedu taky jako pán a navíc tam, kde přední náhony jen tak bruslí, jedu bez pohybu do boků a také jako na kolejích, takže musím na závěr konstatovat, že pokud po tomhle malém drobečkovi asi nebudeme chtít zázrak srovnatelný s offroadem, tak nám bude perfektně sloužit i za velmi těžkých povětrnostních podmínek. Jediné mínus a to je ta strašně měkká spojka, která hoří. Milan

moon13

#27 Příspěvek od moon13 » 29 led 2010 17:22

Milan Svátek píše:Tak s tím mohu taky jen souhlasit, pokud to bylo trochu povolené, tak se FII na pevné neprohrabal a jel jak král, ale jak je z toho ten písek, jak jsi správně označil ten sníh, tak je to konec. Prohrabeš se a jsi tam uvězněný. Máme na to prostě pořád malou světlou výšku a další drobnosti, ale jinak je to naprosto úžasný velkovůz. V tomhle sněhu zaparkuju, kde se mi chce a klidně vyjedu. V kopcích, kde je sníh a jiní kloužou, jedu taky jako pán a navíc tam, kde přední náhony jen tak bruslí, jedu bez pohybu do boků a také jako na kolejích, takže musím na závěr konstatovat, že pokud po tomhle malém drobečkovi asi nebudeme chtít zázrak srovnatelný s offroadem, tak nám bude perfektně sloužit i za velmi těžkých povětrnostních podmínek. Jediné mínus a to je ta strašně měkká spojka, která hoří. Milan
Jen malý dotaz na elektrónku, máš Terrain Response?

Milan Svátek
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Milan Svátek » 29 led 2010 17:40

moon13 píše:
Milan Svátek píše:Tak s tím mohu taky jen souhlasit, pokud to bylo trochu povolené, tak se FII na pevné neprohrabal a jel jak král, ale jak je z toho ten písek, jak jsi správně označil ten sníh, tak je to konec. Prohrabeš se a jsi tam uvězněný. Máme na to prostě pořád malou světlou výšku a další drobnosti, ale jinak je to naprosto úžasný velkovůz. V tomhle sněhu zaparkuju, kde se mi chce a klidně vyjedu. V kopcích, kde je sníh a jiní kloužou, jedu taky jako pán a navíc tam, kde přední náhony jen tak bruslí, jedu bez pohybu do boků a také jako na kolejích, takže musím na závěr konstatovat, že pokud po tomhle malém drobečkovi asi nebudeme chtít zázrak srovnatelný s offroadem, tak nám bude perfektně sloužit i za velmi těžkých povětrnostních podmínek. Jediné mínus a to je ta strašně měkká spojka, která hoří. Milan
Jen malý dotaz na elektrónku, máš Terrain Response?
Bohužel ne, mám jen základ TD4 limited edition, což bylo takové holátko, ale nestěžuji si. Dnes už se LR poučil a tyto limitované ořezané edice již nedělá a když udělá limitovanou edici, tak je to seriový vůz s možností dokoupit cokoliv, Já tam nedám ani mlhovky, neboť není na ně místo v řídící jednotce. Příští LR bude asi D4. FII je super ale pro mé rodinné potřeby hrozně malý kufr. :Pohoda:

moon13

#29 Příspěvek od moon13 » 30 led 2010 11:35

Milan Svátek píše: Jen malý dotaz na elektrónku, máš Terrain Response?

Bohužel ne, mám jen základ TD4 limited edition, což bylo takové holátko, ale nestěžuji si. Dnes už se LR poučil a tyto limitované ořezané edice již nedělá a když udělá limitovanou edici, tak je to seriový vůz s možností dokoupit cokoliv, Já tam nedám ani mlhovky, neboť není na ně místo v řídící jednotce. Příští LR bude asi D4. FII je super ale pro mé rodinné potřeby hrozně malý kufr. :Pohoda:
Ok, no já jsem se ptal právě kvůli tomu tvému psaní o ježdění, vytahování a tak.
Protože za sebe říkám, že takový problémy jsem zatím neměl a zřejmě to bude právě díky tomu,
že TR mám. Dělá to opravdu hodně práce! Nezdá se to, ale tzv.elektrónka si umí poradit.
Bohužel je to asi vykoupený tím, že si zase v tom terénu tolik neužiješ jako Defenderem. :(
Tak ať slouží F2!
PS: a pokud budeš něco kupovat tak si kup Defender 8) :Pohoda:

moon13

#30 Příspěvek od moon13 » 30 led 2010 21:25

... a dnes zkouška v krásném prostředí Macochy. Sníh 10 cm až 30 cm a taky led.
Test dopadl tak, že jsme vyjeli a projeli všechno. Dvakrát auto zapadlo do větší kopy, ale vždycky se vyhrabalo.
Při průjezdech s vypnutým TR se auto veze po sněhu hodně rychle, ale jakmile člověk zatočí nebo najede do
hlubšího, tak se auto zadusí, pak zastaví a už se nikdy nerozjede :)
Při zapnutém TR v režimu sníh bylo všechno jinak. Motor dává kolik je potřeba a rozložení sil na každé kolo
je takové, aby nedošlo ke zbytečnému protáčení. Otáčky motoru vůbec neletí nahoru a točí se tak max. do 2 tis.
Píšu to jen tak, kdyby to někoho třeba zajímalo 8)
Dal bych i víc fotek, ale ten můj foťáček je špatnej!
Přílohy
Snih_Macocha_leden 2010_35.JPG
Snih_Macocha_leden 2010_35.JPG (72.54 KiB) Zobrazeno 4452 x

Hunter
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Hunter » 30 led 2010 22:23

No jo 10-30cm snehu, to nic neni, u nas je uz tak 50cm :evil: Byt tu tech 10-30cm, tak si taky jezdim po krajine :(
Jinak ten TR je asi fakt dobra vec, protoze bez nej to je presne to, co popisujes - auto se zadusi, zastavi a konec..
Skoda, ze neni vic tech fotek, priste to chce lepsi pripravu a mit pripraveny poradny fotak :)

moon13

#32 Příspěvek od moon13 » 30 led 2010 22:30

Hunter píše:No jo 10-30cm snehu, to nic neni, u nas je uz tak 50cm :evil: Byt tu tech 10-30cm, tak si taky jezdim po krajine :(
Jinak ten TR je asi fakt dobra vec, protoze bez nej to je presne to, co popisujes - auto se zadusi, zastavi a konec..
Skoda, ze neni vic tech fotek, priste to chce lepsi pripravu a mit pripraveny poradny fotak :)
Bylo i 50 cm, ale proč bych jezdil někam, kde zůstanu ležet na břichu? :ty jeden...:
Bylo i 40 cm a tam auto třeba i zapadlo, pak se prohrabalo ještě 10 cm dolů, no a pak jsem se z toho prostě nějak dostal, bez lopatky, bez vytahování.
Za další...dnes jsem se konečně registroval na rajce.cz ( adresa alba je v mém profilu ) a nahrál fotky, asi všechny co mám.
Kvalita není nijak dobrá, bohužel lepší foťák zatím nemám. Příště vezmu někoho, kdo má lepší výbavu. Přísahám!

Distruptor
auto: Freelander, D4?

#33 Příspěvek od Distruptor » 31 led 2010 01:46

Pekne fotky, ake mas zimne pneu? Cez leto tusim continental cross contact? Jo a ztej jamy bahna si sa dostal?
Land Rover FREELANDER Td4, HSE, 5dv, 2005, automat

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od tagr » 31 led 2010 11:19

jo jo ono to je i s 1free jak jsem psal automat nastaven na 2 a 2300 otáček, a nemělo to chybu jak na louce, poly i lese , ale jak je ze sněhu ,,písek! tak topozor to si usteleta na nišší výšce prašánek klidně 30 - 40 cm bez váhání i úprav :D
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

moon13

#35 Příspěvek od moon13 » 31 led 2010 12:06

Distruptor píše:Pekne fotky, ake mas zimne pneu? Cez leto tusim continental cross contact? Jo a ztej jamy bahna si sa dostal?
To je dotaz na mě? :ty jeden...: A jak jsem psal, fotky pěkné nejsou, vážně ne!
A jak už jsem tady párkrát psal, mám bohužel univerzály Conti AT.
PS: .... a o jámě s bahnem už psát nikdy nebudeme. Je tady o tom taky napsanýho moc :D

moon13

#36 Příspěvek od moon13 » 31 led 2010 19:19

Dnes jsem se zase přesvědčil, že univerzály jsou špatný! Zahrabal jsem se asi třikrát, zkoušel jsem, co zvládneme, ale gumy byly proti!!! Bylo to hrozný!!! Hlavně ve chvílích, kdy jsem se rozjížděl, tak auto bylo jak na ledě a sjíždělo mi do stran :| :x
Jediný pozitivní bylo, že jsem se vždycky ze všeho vyhrabal.
Ale projížďka krásná! Na závěr fotka skipeeta 8)
Přílohy
FI_FII_04.JPG
FI_FII_04.JPG (108 KiB) Zobrazeno 4343 x

Milan Svátek
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Milan Svátek » 31 led 2010 20:02

moon13 píše:
Milan Svátek píše: Jen malý dotaz na elektrónku, máš Terrain Response?

Ok, no já jsem se ptal právě kvůli tomu tvému psaní o ježdění, vytahování a tak.
Protože za sebe říkám, že takový problémy jsem zatím neměl a zřejmě to bude právě díky tomu,
že TR mám. Dělá to opravdu hodně práce! Nezdá se to, ale tzv.elektrónka si umí poradit.
Bohužel je to asi vykoupený tím, že si zase v tom terénu tolik neužiješ jako Defenderem. :(
Tak ať slouží F2!
PS: a pokud budeš něco kupovat tak si kup Defender 8) :Pohoda:
To jo DEF je super, ale vzhledem k tomu, že jsem prostorově výraznější, tak se do něj nevejdu, tedy vejdu, ale pohodlí to není. Raději zůstanu zatím u FII a později u D4. :) To jsou vozy pro mne.

Distruptor
auto: Freelander, D4?

#38 Příspěvek od Distruptor » 31 led 2010 22:37

Krasna fotka, nemozem si pomoct ale Freelander 1 po facelifte je pre mna vyrazne krajsi a nadcasovejsi ako Freelenader 2, aspon spredu urcite.
K teme, jj celorocne pneu su uplne nanic o nieco lepsie je ak su AT ale sk msju iba M+S, tie su je hrozne. Ja idem kupovat matodor Mp91 Nordicca pre SUV, mate s nimi niekdo na Freelandri skusenosti?
Land Rover FREELANDER Td4, HSE, 5dv, 2005, automat

moon13

#39 Příspěvek od moon13 » 31 led 2010 23:33

Distruptor píše:Krasna fotka, nemozem si pomoct ale Freelander 1 po facelifte je pre mna vyrazne krajsi a nadcasovejsi ako Freelenader 2, aspon spredu urcite.
K teme, jj celorocne pneu su uplne nanic o nieco lepsie je ak su AT ale sk msju iba M+S, tie su je hrozne. Ja idem kupovat matodor Mp91 Nordicca pre SUV, mate s nimi niekdo na Freelandri skusenosti?
Jo jo, přesně tak... F2 už hodně uhladili. Vypadá tak nějak luxusněji :? a právě třeba z toho předního pohledu je F1 takový akčnější 8)
PS: asi tak, když už se kloužu tak aspoň, že mě ty AT vyhrabou!

skipeet
auto: Discovery III

#40 Příspěvek od skipeet » 01 úno 2010 00:48

Připojuji se k názoru, že dokud Freečku stačí světlost, tak je ve sněhu skvělej. A samozřejmě hrají velkou roli pneumatiky - Moon13 ví své :ty jeden...: a díky mu za jeho dnešní společnost na projíždce.
PS: Foto pro porovnání předních masek staršího a mladšího brachy :lol: (omluvte kvalitu fota z mobilu)
Přílohy
IMAG0170.jpg
IMAG0170.jpg (191.17 KiB) Zobrazeno 4269 x

Odpovědět