Moderátor: Safraporte
Ahoj, tak uvidíme, co Ti napíšu po víkendu. Máme v plánu jen takové brouzdání terénem s FI a FII.Hunter píše:Tak musim smutne konstatovat, ze u nas je toho snehu na Free jiz moc. Proste je to jiz nad limity nejmensiho z rodiny LR, a to diky svetle vysce. Vcera jsem malem zustal trcet uprostred pole, nastesti s pomoci lopaty vse dobre dopadlo. Stejne tak v lese, kde si prubezne projizdim na ceste koleje, abych se tam nemusel tim snehem zbytecne brodit, tak na jednem useku, kde byla cesta vice otrevrena a tudiz tam bylo vice snehu, jsem to musel vzdat a vycouvat, protoze jsem si pred sebou natlacil peknou hromadu snehu. Navic se ukazalo, jak moc chybi redukce.. Uz by mohlo prestat snezit..
Tak s tím mohu taky jen souhlasit, pokud to bylo trochu povolené, tak se FII na pevné neprohrabal a jel jak král, ale jak je z toho ten písek, jak jsi správně označil ten sníh, tak je to konec. Prohrabeš se a jsi tam uvězněný. Máme na to prostě pořád malou světlou výšku a další drobnosti, ale jinak je to naprosto úžasný velkovůz. V tomhle sněhu zaparkuju, kde se mi chce a klidně vyjedu. V kopcích, kde je sníh a jiní kloužou, jedu taky jako pán a navíc tam, kde přední náhony jen tak bruslí, jedu bez pohybu do boků a také jako na kolejích, takže musím na závěr konstatovat, že pokud po tomhle malém drobečkovi asi nebudeme chtít zázrak srovnatelný s offroadem, tak nám bude perfektně sloužit i za velmi těžkých povětrnostních podmínek. Jediné mínus a to je ta strašně měkká spojka, která hoří. MilanHunter píše:No on je jeste problem v jedne veci, a to v tom, ze se tim "piskem", ktery se z toho snehu behem mrazu udelal, clovek prohrabe az na zmrzly spodek, a to je taky zle, to muze zpusobit problemy i traktoru, jiz jsem to nekolikrat videl.. A me to taky jiz potrapilo
Jen malý dotaz na elektrónku, máš Terrain Response?Milan Svátek píše:Tak s tím mohu taky jen souhlasit, pokud to bylo trochu povolené, tak se FII na pevné neprohrabal a jel jak král, ale jak je z toho ten písek, jak jsi správně označil ten sníh, tak je to konec. Prohrabeš se a jsi tam uvězněný. Máme na to prostě pořád malou světlou výšku a další drobnosti, ale jinak je to naprosto úžasný velkovůz. V tomhle sněhu zaparkuju, kde se mi chce a klidně vyjedu. V kopcích, kde je sníh a jiní kloužou, jedu taky jako pán a navíc tam, kde přední náhony jen tak bruslí, jedu bez pohybu do boků a také jako na kolejích, takže musím na závěr konstatovat, že pokud po tomhle malém drobečkovi asi nebudeme chtít zázrak srovnatelný s offroadem, tak nám bude perfektně sloužit i za velmi těžkých povětrnostních podmínek. Jediné mínus a to je ta strašně měkká spojka, která hoří. Milan
Bohužel ne, mám jen základ TD4 limited edition, což bylo takové holátko, ale nestěžuji si. Dnes už se LR poučil a tyto limitované ořezané edice již nedělá a když udělá limitovanou edici, tak je to seriový vůz s možností dokoupit cokoliv, Já tam nedám ani mlhovky, neboť není na ně místo v řídící jednotce. Příští LR bude asi D4. FII je super ale pro mé rodinné potřeby hrozně malý kufr.moon13 píše:Jen malý dotaz na elektrónku, máš Terrain Response?Milan Svátek píše:Tak s tím mohu taky jen souhlasit, pokud to bylo trochu povolené, tak se FII na pevné neprohrabal a jel jak král, ale jak je z toho ten písek, jak jsi správně označil ten sníh, tak je to konec. Prohrabeš se a jsi tam uvězněný. Máme na to prostě pořád malou světlou výšku a další drobnosti, ale jinak je to naprosto úžasný velkovůz. V tomhle sněhu zaparkuju, kde se mi chce a klidně vyjedu. V kopcích, kde je sníh a jiní kloužou, jedu taky jako pán a navíc tam, kde přední náhony jen tak bruslí, jedu bez pohybu do boků a také jako na kolejích, takže musím na závěr konstatovat, že pokud po tomhle malém drobečkovi asi nebudeme chtít zázrak srovnatelný s offroadem, tak nám bude perfektně sloužit i za velmi těžkých povětrnostních podmínek. Jediné mínus a to je ta strašně měkká spojka, která hoří. Milan
Ok, no já jsem se ptal právě kvůli tomu tvému psaní o ježdění, vytahování a tak.Milan Svátek píše: Jen malý dotaz na elektrónku, máš Terrain Response?
Bohužel ne, mám jen základ TD4 limited edition, což bylo takové holátko, ale nestěžuji si. Dnes už se LR poučil a tyto limitované ořezané edice již nedělá a když udělá limitovanou edici, tak je to seriový vůz s možností dokoupit cokoliv, Já tam nedám ani mlhovky, neboť není na ně místo v řídící jednotce. Příští LR bude asi D4. FII je super ale pro mé rodinné potřeby hrozně malý kufr.
Bylo i 50 cm, ale proč bych jezdil někam, kde zůstanu ležet na břichu?Hunter píše:No jo 10-30cm snehu, to nic neni, u nas je uz tak 50cmByt tu tech 10-30cm, tak si taky jezdim po krajine
![]()
Jinak ten TR je asi fakt dobra vec, protoze bez nej to je presne to, co popisujes - auto se zadusi, zastavi a konec..
Skoda, ze neni vic tech fotek, priste to chce lepsi pripravu a mit pripraveny poradny fotak
To je dotaz na mě?Distruptor píše:Pekne fotky, ake mas zimne pneu? Cez leto tusim continental cross contact? Jo a ztej jamy bahna si sa dostal?
To jo DEF je super, ale vzhledem k tomu, že jsem prostorově výraznější, tak se do něj nevejdu, tedy vejdu, ale pohodlí to není. Raději zůstanu zatím u FII a později u D4.moon13 píše:Ok, no já jsem se ptal právě kvůli tomu tvému psaní o ježdění, vytahování a tak.Milan Svátek píše: Jen malý dotaz na elektrónku, máš Terrain Response?
Bohužel ne, mám jen základ TD4 limited edition, což bylo takové holátko, ale nestěžuji si. Dnes už se LR poučil a tyto limitované ořezané edice již nedělá a když udělá limitovanou edici, tak je to seriový vůz s možností dokoupit cokoliv, Já tam nedám ani mlhovky, neboť není na ně místo v řídící jednotce. Příští LR bude asi D4. FII je super ale pro mé rodinné potřeby hrozně malý kufr.
Protože za sebe říkám, že takový problémy jsem zatím neměl a zřejmě to bude právě díky tomu,
že TR mám. Dělá to opravdu hodně práce! Nezdá se to, ale tzv.elektrónka si umí poradit.
Bohužel je to asi vykoupený tím, že si zase v tom terénu tolik neužiješ jako Defenderem.![]()
Tak ať slouží F2!
PS: a pokud budeš něco kupovat tak si kup Defender![]()
Jo jo, přesně tak... F2 už hodně uhladili. Vypadá tak nějak luxusnějiDistruptor píše:Krasna fotka, nemozem si pomoct ale Freelander 1 po facelifte je pre mna vyrazne krajsi a nadcasovejsi ako Freelenader 2, aspon spredu urcite.
K teme, jj celorocne pneu su uplne nanic o nieco lepsie je ak su AT ale sk msju iba M+S, tie su je hrozne. Ja idem kupovat matodor Mp91 Nordicca pre SUV, mate s nimi niekdo na Freelandri skusenosti?