Freelander prestal kúriť / Nefunguje topení
Moderátor: Safraporte
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Re: Freelander prestal kúriť / Nefunguje topení
Teda pardón
já furt odpovídám na ten ročník 99 ,přehlídnul jsem že píšeš r.v.2005.A ty tam teda nemáš žádné přídavné topení,myslím že v rave píšou že do nich od r.v.2002 byly montovány.

Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
nie ja nemam ziadne pridavne topenie. ale ani tam nikdy nebolocoje dost na skodu.
Nema nikto ziadnu radu ako zlepšit to topenie?

- fotosam
- tel.: 603262798
- auto: Freelander TD4
- Kontaktovat uživatele:
Možná se ptám hloupě, ale odvzdušnit stačí tím víčkem na hadici co vede do kabiny k topení nebo je toho víc? A ještě hloupější dotaz - odvzdušňuje se při běžícím motoru po otevření termostatu nebo je to jedno? Jsem v používání Free skutečný začátečník, pročetl jsem tu co jsem našel, ale stejně jsem na "studený odchov" recept nenašel. V sobotu 250km a neohřáli jsme se vůbec.Maflik píše:čau kluci.taky mě netopil!!!!ale bylo to jen zavzdušněný!!!odvzdušnil jsem dolil nemrzku a už jsou zas lázně!!!mě topí pěkně a za chvilku
- cesta
- auto: Freelander I TD4
Karab:Tady je popsaná úprava topení tak na to kůkni jestli ti to pomůže, taky si stěžuje na slabé topení freelandera ,dal jsem to omylem do jinam http://www.thesysadmin.co.uk/hippo/fixe ... tml#heater
fotosam:Jinak se to odvzdušňuje tak jak říkáš,na tom šroubu co vede do kabiny při běžícím motoru a dokud nejde čistá kapalina bez vzduchových bublin.
fotosam:Jinak se to odvzdušňuje tak jak říkáš,na tom šroubu co vede do kabiny při běžícím motoru a dokud nejde čistá kapalina bez vzduchových bublin.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
Zkus prolít teplou vodou, přes mřížky vzduchu, radiator. Pod autem za předním kolem by ti voda mněla vytect. Při nastartovaném autě a puštěným topení by se mnělo v autě orosit okno.
Zdravim,
mam LR Free 2000 1,8 V16i benzin s LPG. Tiez mi nejde topenie a zaroven sa mi straca voda (Vsetky hadice su suche ale ak dam dole spodny kryt motora tak je cely zacapany chladiacou kvapalinou a slzi mi to v strede na spojke, nevieme prist na to odkial to ale tecie). K topeniu ale, odvzdusnovali sme system, tam chyba nie je. Hadice su natlakovane, motor sa nahrieva pomerne rychlo (rucicka sa zastavi tesne pod stredovou ciarou co mi pride tiez divne) a tiez sa mi ohrieva splynovac hadicou od agregatu. Som si pomerne isty ze problemom je radiator topenia (mal som tam take Tcka kedze mam v okruhu aj splynovac, dnes som to prekolienkoval urobil obvod a zistil som ze privod aj spatecka z radiatora su studene, vsetky ostatne hadice su horuce). Mam kupeny aj novy termostat ale v nom asi problem nebude. Alebo moze byt? Proste, moja otazka je, mate nejaku radu ako si overit tuto hypotezu, a pripadne ako to opravit? AK je potrebne vymenit cely radiator, robil to uz niekto z vas? Ako sa k nemu dostanem? Mate nejake skusenosti. Dalsia otazka, ak by bol prehnity radiator, kam by z neho vytekala voda? Mohla by sa mi voda stracat cez neho? Nerad by som tam sypal sodu bikarbonu kedze mi to obteka aj LPG. Dakujem za kazdu radu a postreh.
mam LR Free 2000 1,8 V16i benzin s LPG. Tiez mi nejde topenie a zaroven sa mi straca voda (Vsetky hadice su suche ale ak dam dole spodny kryt motora tak je cely zacapany chladiacou kvapalinou a slzi mi to v strede na spojke, nevieme prist na to odkial to ale tecie). K topeniu ale, odvzdusnovali sme system, tam chyba nie je. Hadice su natlakovane, motor sa nahrieva pomerne rychlo (rucicka sa zastavi tesne pod stredovou ciarou co mi pride tiez divne) a tiez sa mi ohrieva splynovac hadicou od agregatu. Som si pomerne isty ze problemom je radiator topenia (mal som tam take Tcka kedze mam v okruhu aj splynovac, dnes som to prekolienkoval urobil obvod a zistil som ze privod aj spatecka z radiatora su studene, vsetky ostatne hadice su horuce). Mam kupeny aj novy termostat ale v nom asi problem nebude. Alebo moze byt? Proste, moja otazka je, mate nejaku radu ako si overit tuto hypotezu, a pripadne ako to opravit? AK je potrebne vymenit cely radiator, robil to uz niekto z vas? Ako sa k nemu dostanem? Mate nejake skusenosti. Dalsia otazka, ak by bol prehnity radiator, kam by z neho vytekala voda? Mohla by sa mi voda stracat cez neho? Nerad by som tam sypal sodu bikarbonu kedze mi to obteka aj LPG. Dakujem za kazdu radu a postreh.
Špatný radiátor to nebude,ten může být jen děravý a tekl by dovnitř.unik kapaliny-musáš ho sám najít,voda někde kape ale únk může být jinde.Že netopí může být špatný termostat,to by ukazovalo na rychlejší nárust teploty motoru a špatný druhý okruh-topení,nebo nefunkční ventil- topení je uzavřeno.Nepíšeš jestli to nezačalo po montáži LPG,tam se napojuje větev topení na ohřev směšovače,mohli přeházet hadice.Musíš to vzít krok za krokem,v servise ti na to také jinak nepříjdou.Na dálku se to těžko specifikuje,musíš si s tím pohrát,někdy dá i maličkost pořádně zabrat a počítač ti v tomto případě nenapoví.
Má Td4-ka taky nějaké odvzdušnění topení ? Mi to nějak málo topí