ird.rozvodovka
Moderátor: Safraporte
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Re: ird.rozvodovka
Já bych řekl, že je to tento http://allegro.pl/freelander-reduktor-k ... 00654.html, a jelikož znám velkoobchodní nákupní ceny dílů na skutečnou repasi, tak si dokážu představit, jak to probíhá...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- Marcel1,8
- tel.: 603310481
- auto: LR freelander 1,8
Ten to není eliotte,ten co byl vystavený tak byly jako noví,a u tohohle inzerátu je i jiné tel. číslo,a taky jsem ho vyděl na nějaké inzerci u nás.Nechám se překvapit. 

- fR4Nk
- tel.: 0948028417
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
Rany z pod motora z IRD. Moze to zacat lupanim pri plnom rejde, ako to bolo spominane. Ja som z autom po kupe presiel 50km a pri parkovani sa ozvala stasna rana pri parkovani /pri plnom rejde/ pred tym sme boli z autom v terene /pred kupou/a nebolo pocut ziadne priznaky. Posledne cca 5 km, bolo citit nejaky smrad. To bol olej z IRD. Kvapkal na pruznu spojku vyfuku. Tesne pred kupou bol v IRD meneny olej. Zrejme tam bol pouzity original preto jebla IRD po 50km. Vyriesil som to vsak k svojej spokojnosti /klopem na drevo/. Zajtra konecne davam dole VCU a posielam k doktorovi. Ak mas v poriadku VCU nemusis sa bat o IRD. Ak auto napr... po vyradeni do neutralu pri rozbehnutom aute evidentne brzdi je to VCU a nie IRD.dandee píše:Chlapi,nejak tu strasite s IRD,to som este neabsolvoval. Ake su priznaky,ze sa blizi katastrofa menom IRD?
Povedzte,please, vy , skuseni. Vysko spojku mam vymenenu,novu. Taktiez loziska kardanu. Jazdim a jazdil som opatrne,netyral som ho. Su vobec nejake priznaky alebo z nicoho nic je to v prdeli? Potom s autom sa neda pohnut? Ked budem niekde v tramtarii a stane sa to,tak amen? Dik.
http://www.youtube.com/watch?v=OZJ__nJ5DeI
http://www.youtube.com/watch?v=HCTTsr4a ... 1384886572
Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
už sem to našel...je u toho stejný tel. číslo :Marcel1,8 píše:Ten to není eliotte,ten co byl vystavený tak byly jako noví,a u tohohle inzerátu je i jiné tel. číslo,a taky jsem ho vyděl na nějaké inzerci u nás.Nechám se překvapit.
http://allegro.pl/land-rover-freelander ... 72599.html
píše tam i o tý slevě za starou IRD,takže to asi opravdu repasuje,na co by mu jinak byly starý rozvodovky....
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
---Tesne pred kupou bol v IRD meneny olej. Zrejme tam bol pouzity original preto jebla IRD po 50km. Vyriesil som to vsak k svojej spokojnosti /klopem na drevo/. Zajtra konecne davam dole VCU a posielam k doktorovi.
Nerozumiem presne tomuto hore , co si napisal.
Neviem,ako sa robi citacia,ale dufam,ze je to zrozumitelne.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- fR4Nk
- Kontaktovat uživatele:
dandee píše:---Tesne pred kupou bol v IRD meneny olej. Zrejme tam bol pouzity original preto jebla IRD po 50km. Vyriesil som to vsak k svojej spokojnosti /klopem na drevo/. Zajtra konecne davam dole VCU a posielam k doktorovi.
dandee: Tesne pred tym ako som auto kupil mi povedal predavajuci ze daval v servise menit olej v IRD. Nekontroloval aky olej mu tam dali. Original to urcite nebol, boh vie ci vobec nejaky olej menili. Podla mna prave toto sa podpisalo na jej poruche. Tu IRD mi vsak uznal ako reklamaciu. Dal ju na repas. Zatial nemozem povedat nic zle na jeho stranu, lebo auto slape ako ma. I ked na druhu stranu mi pre zmenu, pri ceste domov od neho zase praskla hadica od chladiacej kapaliny co je tesne nad IRD, asi ako ju davali do kopy tuto hadicu poskodili a neskontrovali to. Stastie ze po ruke bola odborna pomoc a benzinka z vodou.
Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.
No pises,ze VCU davas dole a posielas doktorovi. VCU je viskospojka. A tu si mu preco nedal ako reklamaciu?
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- Marcel1,8
Zdravím Fugíne
Jo je to ten prodejce,tak i teď já vidím co všechno dělá a prodává.Škoda že bydlí tak daleko v polsku,mechanik mu navrhoval že zrovna v sobotu jel pro materiál do ostravy ale když slyšel odkud až je,tak se dohodly na P.L.Zatím nic nového,čekám!!!

Jo je to ten prodejce,tak i teď já vidím co všechno dělá a prodává.Škoda že bydlí tak daleko v polsku,mechanik mu navrhoval že zrovna v sobotu jel pro materiál do ostravy ale když slyšel odkud až je,tak se dohodly na P.L.Zatím nic nového,čekám!!!

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
No ono jsou tam inzerovaný jen ty IRD. Já to zatím nepotřebuju,ale snad se to bude někomu hodit. Jinak já když kupoval na Allegru tak vždycky přes jednoho moc hodnýho kámoše co má kousek za PL hranicema nějakou dobrou známou,vždycky se jí zavolalo co chci a od koho to chci a ona koupila,pak jen stačilo zajet k ní kousek za hranice,zaplatit a doprava byla jen za cenu v Polsku+nějaký to palivo pro hodnýho kámošeMarcel1,8 píše:Zdravím Fugíne![]()
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
- Marcel1,8
Jó to máš dobrý,já teprve začínám s L.R.Tak se rozkoukávám,a vždy je těžké se rozhodnout,vždy jsou nějaká pro a proti.U osobáka to bylo jiný,mech.měl vždy na opravu eso v rukávu.Ale teď se nesnaží sehnat za levno,a tak to řeším s jiným,který zastává zase jiný názor.Tak uvidím no.Tak zatím.
- fR4Nk
- Kontaktovat uživatele:
Popravde preto ,ze som bol rad ze uznal IRD. Nikomu sa nechce hned po kupe handrkovat po sudoch. VCU si dam repasovat sam. Vcera som ju konecne zhodil a dnes posielam na repas. Reklamaciu VCU som ani neskusal a neverim ze ti ju nejaky autobazar zreklamuje a kedze repas stoji okolo 100e, tak si to radsej urobim promtne sam.dandee píše:No pises,ze VCU davas dole a posielas doktorovi. VCU je viskospojka. A tu si mu preco nedal ako reklamaciu?
- Marcel1,8
Chtěl jsem se zeptat někoho kdo má zkušenost:
kolikrát se dá repasovaná rozvodovka repasovat,
jestli si mám tu moji rozbitou vzít od mech.
za kolik a kde si ji mohu do zásoby zrepasovat.
a nebo jestli má o ní někdo zájem.třeba na výměnu za něco na můj free.
děkuji za poznatky
kolikrát se dá repasovaná rozvodovka repasovat,
jestli si mám tu moji rozbitou vzít od mech.
za kolik a kde si ji mohu do zásoby zrepasovat.
a nebo jestli má o ní někdo zájem.třeba na výměnu za něco na můj free.

děkuji za poznatky
Zrepasovat ti mozu aj stokrat,pokial nie je na cimprcampr.Im je to jedno.Repasacia nie je oficialny postup opravy poruchy.To je iba zlepsovak. Vyrobca ti doporuci vymenu za novu.
Tak isto aj s visko.
Nie je to tak?
Nemoze ti niekto zarucit,ze sa ti prave repasovana suciastka nerosype za chvilu.Napokon,ked je to kus za kus,tak ani nevies,kolko to ma nabehane , ako je to stare.
Tot moj nazor. Preto som aj visko dal novu,i ked som nemal ziadne problemy,ale 150 tis.km,a je nejake doporucenie vymenit visko/ked uz som mal kardan dole a vymienali sa silentbloky a loziska/. Ked sa mi rozj..e IRD, asi budem surne zhanat,alebo uz zacnem, novu IRD.
Ja by som do repasu nesiel.
Tak isto aj s visko.
Nie je to tak?
Nemoze ti niekto zarucit,ze sa ti prave repasovana suciastka nerosype za chvilu.Napokon,ked je to kus za kus,tak ani nevies,kolko to ma nabehane , ako je to stare.
Tot moj nazor. Preto som aj visko dal novu,i ked som nemal ziadne problemy,ale 150 tis.km,a je nejake doporucenie vymenit visko/ked uz som mal kardan dole a vymienali sa silentbloky a loziska/. Ked sa mi rozj..e IRD, asi budem surne zhanat,alebo uz zacnem, novu IRD.
Ja by som do repasu nesiel.
- Marcel1,8
Tak jak jsem slíbil,vše je hotovo
Výměna rozvodovky za repas:Polsko 13000.+poštovné1200,+převod cyzí měny 300.
Výměna visko spojky za repas,výměnným způsobem+pošta 4500
Výměna vlnovce u motoru.
+náplně do ird a diferencálu,
+výměna nemrznoucí směsi
+práce
celkově se to vyšplhalo na 24000.
Dále mě čeká výměna ložísek kardanu a křížků.
A to hlavní
při sundávání zadního kardanu od spojky nevydržel kloub na tisícihranu a praskl,takže mám teď bez náhonu na zadek,a sháním ten kloub.Tak kdyby náhodou někdo měl na víc tak velice rád odkoupím ale jen ten kus kloub!Díky.
Z prací mech.jsem spokojený,byl vstřícný,rychlí,a cenově za práci taky dobrý.Až na ten kloub ale to se stává,a taky jsem byl u toho a vše pozoroval a vyděl.Jinak až to budu mít komplet tak je v ceně i kompletní zborka a uvedení auta do jeho původních vlastností a schopností pro které jsem ho původně kupoval,škoda jen že se o něho původní majitel trochu nestaral,ale u mě je mu hej a ničeho co pro něj zatím dělám nelituji
Výměna rozvodovky za repas:Polsko 13000.+poštovné1200,+převod cyzí měny 300.
Výměna visko spojky za repas,výměnným způsobem+pošta 4500
Výměna vlnovce u motoru.
+náplně do ird a diferencálu,
+výměna nemrznoucí směsi
+práce
celkově se to vyšplhalo na 24000.

Dále mě čeká výměna ložísek kardanu a křížků.
A to hlavní

Z prací mech.jsem spokojený,byl vstřícný,rychlí,a cenově za práci taky dobrý.Až na ten kloub ale to se stává,a taky jsem byl u toho a vše pozoroval a vyděl.Jinak až to budu mít komplet tak je v ceně i kompletní zborka a uvedení auta do jeho původních vlastností a schopností pro které jsem ho původně kupoval,škoda jen že se o něho původní majitel trochu nestaral,ale u mě je mu hej a ničeho co pro něj zatím dělám nelituji

- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Já bych tu IRD hodnotil až tak po 3000 km...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Proč Eliotte nemáš důvěru k Polským repasům?
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Nemám důvěru k ničemu, co je z Polska. A vím, kolik do IRD stojí díly, tak si dokážu spočítat, co je reálná cena za poctivý repas...
- Marcel1,8
Je jasný !!!že je brzo na nějaké předčasné hodnocení,ale ten dnešní požitek po takové době jet ve svém free.však víte
Co člověk to názor,nemám důvod a ani ho nehledám něčemu nebo někomu nedůvěřovat.Ale i u repasů jsem narazil na dost veliké až 15000 rozdíly,a nemluvím teď o Polsku.Měl jsem svobodnou volbu.
A tak jestli bude dobrá nebo né zjistí čas,a taky hlavně jeho včasná kontrola a údržba,což jsem podcenil.Chci se ještě zeptat povolaných,po kolika km.se mám podívat nebo zkontrolovat v rozvodovce olej.Děkuji

Co člověk to názor,nemám důvod a ani ho nehledám něčemu nebo někomu nedůvěřovat.Ale i u repasů jsem narazil na dost veliké až 15000 rozdíly,a nemluvím teď o Polsku.Měl jsem svobodnou volbu.
A tak jestli bude dobrá nebo né zjistí čas,a taky hlavně jeho včasná kontrola a údržba,což jsem podcenil.Chci se ještě zeptat povolaných,po kolika km.se mám podívat nebo zkontrolovat v rozvodovce olej.Děkuji
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Po té repasi bych ho kontroloval po cca 2-3000 km