masar píše:VencaZE píše:to Kubrtos: timemanagement- David Gruber, Zlatá kniha komunikace. Podle mne nemá chybu, i když někteří kritizují trochu příliš velkou sebechválu autora. Ale to se určitě dá prominout, stojí to za to

.
Tedy kniha je hlavně o komunikaci s lidmi, ale autor se věnuje i "časovému rozvrhu".
Tu Zlatou knihu komunikace mám, ale zatím jsem přečetl asi 1/4 a hodně mi to připomíná něco v tom smyslu co popisoval D-Fens jako zmrdí infiltrační příručku v knížce Zmrdi, vohnouti a my

, ikdyž D-Fens je s Gruberem asi docela "kamarád".
Z toho timemanagementu jsem za poslední dobu přelouskal Gettig things done a druhej díl k tomu - v češtině "Aby vše klapalo", což je celkem zajímavej přístup k organizaci času, pak je docela zajímavý čtení Čtyřhodinový pracovní týden - je to i docela sranda.
V podstatě nemůžu říct nic špatnýho na nic co jsem četl z tohoto vydavatelství:
http://www.melvil.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; Chystám se na další tituly.
Samozřejmě to kdysi hoooodně dávno začínalo Carnegim, ale ten je spíš o citátech a o takovejch nějakejch motivačních příkladech. Občas se to hodí - zvlášť v situacích kdy by člověk nejradši na celou práci vys...
Pak koukám že jsem ze svýho výčtu ještě vynechal jednoho z mých nejoblíbenějších autorů - Geore Orwella. Mám přečteno všechno k čemu jsem se dostal - a to sice jen tři věci: 1984, Farma zvířat (i když tam jsem měl na prd překlad) a Hold Katalánsku. Zbytek snad u nás ani nevyšel, nebo se mi nepovedl sehnat.