Dovolte pánové,abych taky přišel s troškou do mlýna,doposud jsem měl možnost se povozit či vlastnit téměř vše co u Jaguar u vyrobili za posledních 50let.

,A jednoznačně a na vší pochybnost si troufám říct,že jakýkoliv Jaguár je jiný než cokoliv jiného ve svém segmentu ať pohodlím,jízdním projevem,vzhledem či image značky,ano i on má své chyby né pronic zanic se tvrdí,že každý majitel jaguara má dva jaguary a to,aby byl stále mobilní,protože když je jeden v servisu, druhým mohl pro něj jezdit

.a naopak

.Dostupnost dílu v ČR nechám bez komentáře

bo ti co jej mají ví své.Spotřeba no u většině modelu pod 20l na sto inu wv tdi

to není.Nevím jak jinde,ale na severu Čech je to magnet na debili potažmo emblémi s kočkou a co teprv kočička na kapotě,tu sem musel udělat sundavaci bo mi každou chvíli zmizela

.,
Co se týče X40 vřele doporučuji,stále jeto praví jaguar řadový 6ti válec, cc 5metrů po roce 1990 i docela spolehlivé auto a hlavně je úplně jiný než všechny předním či po něm je HRANATÝ což bi se majitelům LR a RR mělo asi líbit

.
Osobně bych si vybral X40 s 4litrem cc163 KW a s manuálem bo toje docela vzácná kombinace a jedo to jako sviňa i dnes na dnešní dobu, poté následoval model X300 a tam jsem rozpolcen jestly XJR s manuálem a s 4L+ kompresore cc 250KW či Daimler V 12 6l a 311HPs long.tak to bylo ke starším modelům.
Následoval X308 což je pro neznalé X 300 s lehce pozměněným dizajnem nárazníku a jiným vnitřkem,ale hlavně už to není řadoví 6ti válec,ale V8 a tam je volba jednoznačná Daimler Super eight cc5,25m V8 4Ls kompresorem 365HPs.A pak už je jen moderna X350 s hliníkovou karosérii a s V8 4,2L + 4kompresor 399HPS a nové modely sem již viděl a řídil ale podle mě to už není jaguár,ale.......krom V8 5L suprchelen 510HPS

ano dávají ho do nového RRTak to bylo asi vše moc rad tam není,ale i tak věřím,že každý kdo si jej koupí si ho zamiluje a už nepude k jiné značce.S pozdravem SWED.