To myslíš opravdu vážně?KDB píše:Podhuštěné kolo má i jiný poloměr a tudíž se otáčí jinou rychlostí, než ostatní. Jednoznačně vím, že po srovnání tlaku v gumách (jedno kolo mi utíká) se mi přestaly tyhle kontrolky rozsvěcet.
Freelander 1.8,r.v00, svietia mi kontrolky ABS,TC,zjazd
Moderátor: Safraporte
Re: Freelander 1.8,r.v00, svietia mi kontrolky ABS,TC,zjazd
Freelander 2.0 DI · 20TN2 · 72 kW
Škoda Octavia 1.9TDI · AGR · 66 kW
Volvo C70 2.4T · B5244T · 142 kW
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Já vám dám prdelky
.....To kolo mělo asi 1,6....což stačí ke změně poloměru poměrně výrazně, a i pár milimetrů stačí, že se kolo otáčí rozdílnou rychlostí - zrovna my , Fríčkaři by jsme měli vědět, že to pak vede k potížím. Všichni máme v manuálu napsáno, že je nutné zachovat STEJNOU výšku vzorku na všech kolech, dokonce abychom kvůli tomu po 10-20.000km prohazovali přední kola za zadní,jinak dochází k zvýšenému namáhání viscospojky, o dalším němluvě.....
Jestli se vám to pořád zdá nesmysl, mám dva argumenty............, když se mi rozsvítily ty tři kontrolky, dojel jsem k pumpě, srovnal tlaky v gumách a byl klid....
...a druhý:http://cs.autolexicon.net/articles/system-tpm-tpms

Jestli se vám to pořád zdá nesmysl, mám dva argumenty............, když se mi rozsvítily ty tři kontrolky, dojel jsem k pumpě, srovnal tlaky v gumách a byl klid....

...a druhý:http://cs.autolexicon.net/articles/system-tpm-tpms
- tagr
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Položte mě do hrobu a nechte umřít. Už nikdy si nekoupím nové auto
Auto má mít dvě kontrolky mazání a dobíjení. Ostatní jsou pouze kurvítka

ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vidíš Rudo, nakonec to bude poslední auto co jsi koupil a máš vystaráno
stejně jako já, jedině že dám dohromady co jsem tady psal, ale přes euro 3 nejdu ani omylem stojí to čím dál víc za 

-
- auto: Freelander 1.8 i
Zdravím,tlak v pneumatikách si kontrolujem pravidelne, dezén mám rovnaký na všetkých štyroch pneumatikách. Našiel som človeka čo sa pripojil na diagnostiku Freelandera a zistil, mám r.v. 2000, ale je to modelová rada 99, a v chybových hláseniach mu vyhodilo hlavnú riadiacu jednotku ABS vadnú a konkrétne Shuttle Valve Switch, (že ho zasekáva), teraz vynuloval pamäť závad, ale nezaručuje do kedy to vydrží. V ponuke náhradných dielov je iba celý ABS modul, žiadne súčiastky do neho. Na cenu sa nepýtajte je veľká. Prosím vie niekto poradiť, čo s tým ďalej.
-
Zdravím,tlak v pneumatikách si kontrolujem pravidelne, dezén mám rovnaký na všetkých štyroch pneumatikách. Našiel som človeka čo sa pripojil na diagnostiku Freelandera a zistil, mám r.v. 2000, ale je to modelová rada 99, a v chybových hláseniach mu vyhodilo hlavnú riadiacu jednotku ABS vadnú a konkrétne Shuttle Valve Switch, (že ho zasekáva), teraz vynuloval pamäť závad, ale nezaručuje do kedy to vydrží. V ponuke náhradných dielov je iba celý ABS modul, žiadne súčiastky do neho. Na cenu sa nepýtajte je veľká. Prosím vie niekto poradiť, čo s tým ďalej.
-
Co tak blbe cumite?
Mne uchazelopichle prave zadni kolo a TC kontrolka mi pokazde rekla, ze "Hele vole, uz to neprehanej a jed dofouknout", to znamenalo, ze kolo ma misto obvyklych 2.5 atmosfer pod 1.5.

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
sežeň starší a než ho zaplatíš nech si ho přeskoušet, jinak s tím nic nenaděláš 

- cesta
- auto: Freelander I TD4
Zkus ho rozebrat, kukni tady http://www.landroverclubvi.com/abs-mod.html" onclick="window.open(this.href);return false; třeba to bude nějaká podobná porucha přechodového odporu, jak tam popisuje.Dej vědět jak dopadneš.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
Iba mala poznamocka ku svietiacim kontrolkam - potvrdilo sa,ze svietiaca kontrolka ABS naozaj informuje , ze ABS nefunguje a system je odpojeny. A mam otazku c 1,ci funkcnost suvisi napr. s obcasnym piskanim pri brzdeni,co naznacuje, ze asi su opotrebovane brzdove dosticky?
Druha poznamocka je, ze som sa trosku sklamal v prejazdnosti mojho freelanderu,ked som vcera uviazol v lese na strmej ujazdenej cesticke a sunul som sa neriadene dolu po zladovatelom povrchu.Nastastie som zadnym kolesom zachytil o svah.Nakoniec sa mi bez pomoci podarilo otocit a zist dole, ale mal som kropaje.Vtedy so mal pocit,ze vobec nezaberaju 4 kolesa ale iba zadne.Je to normalne? Bol som zvyknuty so svojim Suzuki samurajkom na tazsie tereny,ovsem ten ma rucnu uzavierku.
Otazka c 2: Ide nejak urobit na freelander uzavierku? Je skoda,ze ako 4kolka je v tazsom terene odpisany a pritom by stacila uzavierka.
Ovsem po rovine na snehu na neupravenej ceste ma velku stabilitu a jazdi velmi dobre a rychlo.
Druha poznamocka je, ze som sa trosku sklamal v prejazdnosti mojho freelanderu,ked som vcera uviazol v lese na strmej ujazdenej cesticke a sunul som sa neriadene dolu po zladovatelom povrchu.Nastastie som zadnym kolesom zachytil o svah.Nakoniec sa mi bez pomoci podarilo otocit a zist dole, ale mal som kropaje.Vtedy so mal pocit,ze vobec nezaberaju 4 kolesa ale iba zadne.Je to normalne? Bol som zvyknuty so svojim Suzuki samurajkom na tazsie tereny,ovsem ten ma rucnu uzavierku.
Otazka c 2: Ide nejak urobit na freelander uzavierku? Je skoda,ze ako 4kolka je v tazsom terene odpisany a pritom by stacila uzavierka.
Ovsem po rovine na snehu na neupravenej ceste ma velku stabilitu a jazdi velmi dobre a rychlo.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj pokud mají opravdu zabírat 4x4 a sepnout se TC tak by jsi měl mít otáčky motoru minimálně na 2000 pokud jedeš na 1 jnak se TC spíná problematicky, ale takto je to vyzkoušené 

Aha,dik,no,a zase otazka - ked mi svietia tie tri kontrolky,tak TC funguje za tych podmienok?
Este poznamka, dnes som bol so Samurajkom na tom istom mieste v lese , kde som sa zosunul s freeckom - strmy svah,lesna cesta, no a s uzavierkou to vysiel uplne bez problemov,cely kopec hore aj dole aj bez redukcie,parada,neposypane,no uzas.Skoda,ze moj free nie je taky dokonaly,ale je zase bomba na rovnych cestach a je zihadlo.
Este poznamka, dnes som bol so Samurajkom na tom istom mieste v lese , kde som sa zosunul s freeckom - strmy svah,lesna cesta, no a s uzavierkou to vysiel uplne bez problemov,cely kopec hore aj dole aj bez redukcie,parada,neposypane,no uzas.Skoda,ze moj free nie je taky dokonaly,ale je zase bomba na rovnych cestach a je zihadlo.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
Musíš si ho opravit a budeš rád že máš univerzálek 

Prošel bych ještě kabeláž a konektory (jak na modul tak jednotku pod sedačkou). + Vyzkoušel bych dát novou brzdovku.Pedrokloki píše:..., teraz vynuloval pamäť závad, ale nezaručuje do kedy to vydrží. V ponuke náhradných dielov je iba celý ABS modul, žiadne súčiastky do neho. Na cenu sa nepýtajte je veľká. Prosím vie niekto poradiť, čo s tým ďalej.
Měl jsem dle diagnostiky jednoznačně vadné čidlo ABS na zadním kole. Nešlo mi to do hlavy, neb se mi kontrolky rozsvěcovaly nahodile a jednou dokonce při silném bouchnutí dveří spolujezdce. Prošel jsem vedení a našel jsem špatný kontakt na konektoru jednotky. Problém odstraněn ...
To doufámtagr píše:On si z nás utahuje, jedině by jel po práznám, nebo má nějaké divné čidlo

Než jsem se dokopal pořešit píchlou gumu, x-krát jsem jel k pumpě o poměru náfuku 2.2 a 0.5 a nic ...
-
Ahoj , Cesta!
Vďaka za typ na tú net stránku. Chcel by som sa opýtať ? Ak by sa my podarilo odstrániť závadu, tak ako vymažem chybové hlásenia v pamäti závad bez diagnostiky ? Tento typ auta pri opätovnom zapnutí kľúčika v spínacej skrinke do polohy jeden nekontroluje zariadenia, ktoré sú zapísané v pamäti závad ako nefunkčné. Viem to, lebo už mi to resetovali a raz sa to nepodarilo - údajne vtedy bol zaseknutý,alebo nefunkčný Shuttle valve switch ( stav bol pretrvávajúci) a z odstupom času druhý pokus bol úspešný, ale vydržalo to iba cca 300 km a svieti to zas. Vysvetlili mi to, buď sa to zasekáva , alebo je to kontaktová záležitosť. Keď sa to aj obnoví, kontrolky nezhasnú. Možno to zistím keď to rozoberiem. Ďakujem a som vďačný za každú radu.
Vďaka za typ na tú net stránku. Chcel by som sa opýtať ? Ak by sa my podarilo odstrániť závadu, tak ako vymažem chybové hlásenia v pamäti závad bez diagnostiky ? Tento typ auta pri opätovnom zapnutí kľúčika v spínacej skrinke do polohy jeden nekontroluje zariadenia, ktoré sú zapísané v pamäti závad ako nefunkčné. Viem to, lebo už mi to resetovali a raz sa to nepodarilo - údajne vtedy bol zaseknutý,alebo nefunkčný Shuttle valve switch ( stav bol pretrvávajúci) a z odstupom času druhý pokus bol úspešný, ale vydržalo to iba cca 300 km a svieti to zas. Vysvetlili mi to, buď sa to zasekáva , alebo je to kontaktová záležitosť. Keď sa to aj obnoví, kontrolky nezhasnú. Možno to zistím keď to rozoberiem. Ďakujem a som vďačný za každú radu.
- cesta
- auto: Freelander I TD4
No to asi nepude jinak než je zajít po opravě vymazat,nevím zatím s tím nemám zkušenost.U motoru když se rozsvítí ta kontrolka poruchy motoru,tak ta po vypnutí a zapnutí klíčku a po nastartovaní zhasne a pokud porucha trvá (nebo až nastane)tak se zas rozsvítí.Po odstranění poruchy už se nezapne.U ABS je to zřejmě jinak už podle toho co píšeš.Každopádně ještě než to začneš rozebírat tak by stálo za to udělat co píše Vlabar.Zkontrolovat ty konektory(i když už víš že to byla chyba"Shuttle valve switch"tak to už je spíše vnitřní chyba ABS modulátoru,tak to asi chyba konektoru nebude)ale nic tím nepokazíš, no a ta kapalina ta by na to vliv mohla mít.Myslím že tu už někde někdo psal že ten modulátor vyčistil a složil, zkus ještě pohledat.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001