Pevnostní nárazník na DII (Přední)

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
patrik

Re: Pevnostní nárazník na DII (Přední)

#141 Příspěvek od patrik » 08 pro 2009 15:09

no prave - ja ju mam pekne pod naraznikom schovanu - preto je aj mohutnejši :cry:
. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Luboš M. » 08 pro 2009 15:18

zdenek666 píše:Jde to třeba tak: http://www.devon4x4.com/products_a/p526 ... sco-2.html
:Ale fuuj: to je zadarmo!!!
Pravděpodobnost proražení nebude veliká a když se nastříká na černo tak ani nebude tak na ráně :wink:
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

Jan Procházka

#143 Příspěvek od Jan Procházka » 08 pro 2009 18:44

Luboš M. píše:
zdenek666 píše:Jde to třeba tak: http://www.devon4x4.com/products_a/p526 ... sco-2.html
:Ale fuuj: to je zadarmo!!!
Pravděpodobnost proražení nebude veliká a když se nastříká na černo tak ani nebude tak na ráně :wink:
:wink: No to je správné české řešení, rázem mám po problému :Ja blb: :Pohoda: :Pohoda: :lol:
EX...DII TD5, lift, snorkel, superwinch husky...
Nyní TOYOTA

Stavros

#144 Příspěvek od Stavros » 08 pro 2009 19:11

nelam si s tim hlavu s tou DII nikdy nebudes jezdit takovej teren, abys tu nadrzku prorazil, jinak neni prece problem pod ni dat jeste plech, ale bude to vypadat ohavne.

patrik

#145 Příspěvek od patrik » 08 pro 2009 19:23

Stavros - nepis ked nevies kto a hlavne čo jazdi - predny som uz ohol a zadny natrhol :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: svetla a smerovky neratam :wink:

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#146 Příspěvek od MadTom » 08 pro 2009 19:40

A to je takovej problém tu nádobku dát někam úplně jinam a jinou? Do motorového prostoru? Akorát by se muselo řešit, jak do ní dostat motorky a jak ji nalývat kapalinou, ale to jsou drobnosti. Motorky jsou normální na 12V, takže se dají klidně použít i úplně jiné.
Cpát to mermomocí pod blatník nepovažuju za nejlepší řešení - já jsem v ní měl díru a ještě teď pucuju hadičky a trysky od čurbesu. Ono se mu kupodivu těma tryskama nechce procpat ven. :hmm: A možná je to tak i dobře, protože bych se potom sám ostřeloval kamínkama. :Pohoda:
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Jan Procházka

#147 Příspěvek od Jan Procházka » 08 pro 2009 19:42

patrik píše:Stavros - nepis ked nevies kto a hlavne čo jazdi - predny som uz ohol a zadny natrhol :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: svetla a smerovky neratam :wink:
pravda, pravda DII se nezdá :lol: našel jsem tohle a není to zlý... http://discoweb.org/index.html sekce "tech" Relocation of Windscreen Washer Reservoir
http://discoweb.org/washerbottle/index.htm
Nyní TOYOTA

Stavros

#148 Příspěvek od Stavros » 08 pro 2009 20:24

ja to myslel tak, ze DII ma tu nadobku tak vysoko, ze k prorazeni by muselo dojit za nejakejch brutalnejsich situaci, pri nejakejch skokach nebo vylozene s tim prastit do stromu. Pokud je auto dostatecne vysoky, tak je ten roh ty nadobky proste vysoko. Pokud je auto nezvedly tak zase nema skoro smysl ho nekde prasit. Ono to prendani nekam do motoru neni sranda, neni proste kam, misto tam neni. Udelat to z neceho jinyho asi jde, ale co ja si pamatuju je tam par ale, jinak bych to tenkrat pri uprave auta udelal. Jinak ja DII mel, takze jeji slabiny a offroad schopnosti znam. :twisted:
Ted jsem koukal na ten odkaz, jak to prendavaj, ja tam mel krabici s relatkama na navijak a vetsina lidi tam ma webasto.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#149 Příspěvek od MadTom » 08 pro 2009 20:36

Já bych se spíš bál propíchnutí nějakou větví, než proražení něčím velkým, na to se dá dát pozor.
S tím webastem máš pravdu, já jsem spíš uvažoval o dvou menších nádobkách, každé s jedním čerpadýlkem, ty už by se daly uchytit podstatně lépe a ani by nemusely tolik zavazet.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Jan Procházka

#150 Příspěvek od Jan Procházka » 08 pro 2009 20:39

Stavros píše:ja to myslel tak, ze DII ma tu nadobku tak vysoko, ze k prorazeni by muselo dojit za nejakejch brutalnejsich situaci, pri nejakejch skokach nebo vylozene s tim prastit do stromu. Pokud je auto dostatecne vysoky, tak je ten roh ty nadobky proste vysoko. Pokud je auto nezvedly tak zase nema skoro smysl ho nekde prasit. Ono to prendani nekam do motoru neni sranda, neni proste kam, misto tam neni. Udelat to z neceho jinyho asi jde, ale co ja si pamatuju je tam par ale, jinak bych to tenkrat pri uprave auta udelal. Jinak ja DII mel, takze jeji slabiny a offroad schopnosti znam. :twisted:
Ted jsem koukal na ten odkaz, jak to prendavaj, ja tam mel krabici s relatkama na navijak a vetsina lidi tam ma webasto.
Áha, tak já Webasto nemám :cry: no neva bude tam alespoň nádobka, ona se na origo místě asi nerozbíjí, ale vypadá úplně blbě když kouká pod tenkým nárazníkem takový kus plastu a hadičky a dráty a motůrky... jsem pro mít tam co nejmíň věcí ke zničení :wink: :wink: :wink:
Nyní TOYOTA

Stavros

#151 Příspěvek od Stavros » 08 pro 2009 20:44

a kam das tu krabic na relatka na navijak, je to jedno z nejlepsich mist. Ten uzkej tvar narazniku prece neni nutny dodrzet, jak pise patrik, taky to tak ma a naraznik ma hezkej,

Jan Procházka

#152 Příspěvek od Jan Procházka » 08 pro 2009 20:52

Stavros píše:a kam das tu krabic na relatka na navijak, je to jedno z nejlepsich mist. Ten uzkej tvar narazniku prece neni nutny dodrzet, jak pise patrik, taky to tak ma a naraznik ma hezkej,
Tu krabici mám utěsněnou a schovanou za maskou mezi ventilátorem a pravým světlem, kdesi jsem se dočetl že není dobrý mít ji pod kapotou tzn. nepřístupnou ihned, při navijákování nemusím otvírat kapotu a tak když náhodou začne něco hořet, dostanu se k tomu hasičákem hned zvenku, viděl jsem pár ohořelých aut a motorových prostorů od instalací navijáků. Já musel dělat tenký nárazník když jsi mi dovezl super ale těžký naviják :lol: :lol: :lol:
Nyní TOYOTA

Stavros

#153 Příspěvek od Stavros » 08 pro 2009 20:59

pokud se tam vesla, tak o to lip, ja ji ted mam taky tam, u jinyho auta teda a hlavne mam dalkac, takze to ani nezapinam kabelem, je to docela sikovna vec.
Kdybys rekl, ze je ten navijak tak tezkej, tak jsem ti ho vymenil za cinana, ten je lehkej. :D
Jeste me napadlo, ze pokud by nekdo umel svarovat tyhle plasty, tak by sel ten konec ty nadobky jenom uriznout a zavarit.

Jan Procházka

#154 Příspěvek od Jan Procházka » 08 pro 2009 21:10

Stavros píše:pokud se tam vesla, tak o to lip, ja ji ted mam taky tam, u jinyho auta teda a hlavne mam dalkac, takze to ani nezapinam kabelem, je to docela sikovna vec.
Kdybys rekl, ze je ten navijak tak tezkej, tak jsem ti ho vymenil za cinana, ten je lehkej. :D
Jeste me napadlo, ze pokud by nekdo umel svarovat tyhle plasty, tak by sel ten konec ty nadobky jenom uriznout a zavarit.
Za číňana? NEEEEEEEEEEEEEEEE díky stačilo... :lol: :lol: já mám taky bezdrát, jenže poslouchá jak kdy, takže kabel je taková jistota, s tím svařováním je to dobrý nápad, ale asi už by pak mohl svařit jakoukoliv nádobku do jakékoliv škvírky, každému dle vkusu :wink: je fakt že to není až tak těžké vyřešit, taky by šla svařit třeba hliníková nádobka apod. asi se na to o víkendu vrhnu, nějak mi to nedá spát :wink:
Nyní TOYOTA

patrik

#155 Příspěvek od patrik » 08 pro 2009 22:10

mne sa pod kapotu uz nič nezmesti. preto je tam kde je a 120 libier za tu devonacku nedam :Ale fuuj: ale keby sa na to niekto dal ze urobi menšiu za rozumnu cenu , rad sa pridam :wink:

zdenek666
tel.: +420722074098

#156 Příspěvek od zdenek666 » 08 pro 2009 23:15

Jan Procházka píše:
Stavros píše:pokud se tam vesla, tak o to lip, ja ji ted mam taky tam, u jinyho auta teda a hlavne mam dalkac, takze to ani nezapinam kabelem, je to docela sikovna vec.
Za číňana? NEEEEEEEEEEEEEEEE díky stačilo... :lol: :lol: já mám taky bezdrát, jenže poslouchá jak kdy, takže kabel je taková jistota, s tím svařováním je to dobrý nápad, ale asi už by pak mohl svařit jakoukoliv nádobku do jakékoliv škvírky, každému dle vkusu :wink: je fakt že to není až tak těžké vyřešit, taky by šla svařit třeba hliníková nádobka apod. asi se na to o víkendu vrhnu, nějak mi to nedá spát :wink:
To je mi zdá jednodušší spodek ušmiknout a nechat zavařit ( jak svařujou plasty k motorkám, nárazníky atd.). Co vím, svařování si nechají platit od cm sváru a stálo by to pár kaček.
LR Disco II TD5 auto

patrik

#157 Příspěvek od patrik » 08 pro 2009 23:22

aj to je rieenie - len neviem či sa tento druh plastu da zvarat :!:

sedla
tel.: 736778102
auto: DiscoveryII
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od sedla » 08 pro 2009 23:26

Tak ji někdo kupte a já jich nadělám kolik chcete.Jsem přeci ČIŇAN :D
Stavím [b]Fotovoltaické Elektrárny[/b] a jezdím tím nejlepším.Disco 2x Series 2x

Luboš M.
tel.: 608 969 607
auto: Defender 110
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Luboš M. » 09 pro 2009 09:51

sedla píše:Tak ji někdo kupte a já jich nadělám kolik chcete.Jsem přeci ČIŇAN :D
....jen blbni Jaromíre :lol:
http://WWW.I-DEFENDER.CZ" onclick="window.open(this.href);return false; vlastní výroba a prodej doplňků na offroady Tel: 608-96 96 07
Miluji život, protože mi dal Land Rover. Miluji Land Rover, protože je to můj život.

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#160 Příspěvek od Acon » 31 bře 2010 09:12

:evil: tak som si včera večer užil trochu buzerácie našich orgánov.
Večer o cca 23:00 som išiel domov z nákupu z nejakého hyperobchoďáku, kľudným tempom som si vychutnával večernú jazdu mestom a asi 1km pred barakom mi na kruháči dávala prednosť polícia. V spätnom zrkadle som si neskôr všimol, že akosi často menia smer mojou trasou. Na našej ulici im začala blikať červená stopka tak som zastavil. A už to šlo. Nášlapy, predný rám, prídavné svetlá, záhradka, fólie + si obzreli pneu a nárazníky, ktoré mám chvalabohu origo. Na všetko mám certifikát okrem fólií. Doviezol to tak z D už predchádzajúci majiteľ a od toho papier nemám. Výsledný efekt mal byť 60€ + TP čo vzápätí zlavnili na 60€. Po tom, čo som im povedal, že ak chcú 60 tak nech si zoberú aj TP lebo Veľká noc už aj tak bude v prdeli a tým pádom mi je to jedno a pravdepodobne trochu zmäkli pri pohľade na detskú sedačku a práve kúpené plienky, ktoré videli v kufri, keď som tam rozkladal všetky tie certifikáty tak som dostal zlavu a stálo ma to 20€
Celé toto extempóre okolo rámu, nášlapov, svetiel... ma dosť utvrdilo v tom, že v budúcnosti budú buzerácie pribúdať a tak môj zámer o dovybavenie auta obmedzím na nenápadnú montáž navijáku a uspokojím sa s pneu 255/60R16 či aké to mám najväčšie v TP.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Odpovědět