Rady k Discovery 4 3.0 SE - Můj první LR

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jarinos
tel.: 603442166
auto: D4 / Navara D22

Rady k Discovery 4 3.0 SE - Můj první LR

#1 Příspěvek od Jarinos » 22 čer 2015 20:59

Zdravím všechny,

jsem Jarin tady ze skoro Prahy a pořídil jsem si D4 2010 celkem zachovalou po starším pánovi ale s německým manualem a 0% zkušeností s LR.

Mám ještě Navaru 2003 taková kovářina včetně švihadel... :D a tady je to všechno trochu jinak...

Hodil by se manuál v ČJ např někde ke stažení nebo ke koupení... A pak cené rady jako kdy / Rozvody / udržba / olej v převodovce a tak..

+ mně ted hodně zajímá, že sem na blatníku objevil Webasto - které by se po nějakých upravách mělo dát používat klasicky na dálku a tak.. Ted je to asi jen jako předehřev motoru (nějaká osekaná verze) nebo nevím - jak říkám zatím v tom dost tápu...

Servis na tom teď dělali u Charouze na Č.M. (ještě pánovi) ale dost hrůza + měnili př. okno a po akci zůstali krycí lišty ve střeše a druky krytu pod stěrači nedocvaknutý apod jinný věci.. No přišli mi dost patlové na to že si za výměnu oleje nechali vysázet 14 litrů...

Takže, bych byl rád i za kontakt na někoho šikovného - kdo se v tom umí pohrabat...

Což sem tady např zachytil, že velkej borec bude asi PETRS (vyděl jsem nějaký věci co dělal a fakt pěkný..)

Tak všem moc díky za pomoc s uvedním do LR partičky...
Naposledy upravil(a) Jarinos dne 24 čer 2015 00:13, celkem upraveno 1 x.

NOTIX
tel.: 601322634
auto: Def 90 Puma, RRE

Re: Rady k Discovery 4 3.0 SE - Můj první LR

#2 Příspěvek od NOTIX » 23 čer 2015 19:50

gratulace :yes :yes :yes at slouží, je to silně návykový povoz.
co dodat k servisu asi radši nic, tady na foru najdeš kdo v PH děla LR dobře.
jinak webasto je jen příhřev, ale jde předělat na dalku nebo časovač, už to mam za sebou :mrgreen:
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... f=6&t=8881
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty

MOLON LABE !!! M.A.R.A.

Jarinos

#3 Příspěvek od Jarinos » 23 čer 2015 23:02

Zdravím a díkes za reakci....

Na Webastu (přihřívači) a jeho úpravě na klasiciký nez. topení jsem tu včera strávil hodiny.... :time

A zkušenosti máte všichni celkem různé (někdy i hrůzné)... S foukáním do kabiny - jde-nejde / otvíráním - zavíráním dveří / typem dálky / apod...

Což bych docela rád vynechal - takže budu vděčnej za typ na někoho osvědčeného kdo si s tím poradí .....

Chtěl bych předělat na dálku s foukáním do kabiny bez nutnosti šachovaní s otevírání a zavíráním dveří.. (hodiny mi nepříjdou uplně prakticky, bo su hlava děravá a určitě bych to zapomněl nastavit a tak....)

No a pak by mě ještě zajímalo doporučení na dobrej osvědčenej servis (nebo i jednotlivec-nadšence pro LR) co tomu to hoví a vyzná se :yes - lokalita až tak zas nerozhhoduje.

Bo to co jsem viděl po návštěvě u Charouze (ješte pův. majitel) to mě docela poděsilo... :sweat

Jarinos

#4 Příspěvek od Jarinos » 08 srp 2015 13:08

Naposledy oživil Jarinos v 08 srp 2015 13:08

Odpovědět