Medzi každým poháňaným kolesom musíš mať diferenciál, ktorý diferencuje = rozdeluje otáčky výstupného hriadeľu/poloosy . Vnútorné koleso sa v zákrute točí pomalšie ako vonkajšie, predné rýchlejšie ako zadné keďže každé koleso opisuje inú kružnicu. Preto ak máš 2oj kolku, máš jeden diferák medzi kolesami ak 4 kolku musíš mať po 1 diferáku medzi kolesami a 1 medzi nápravami. Takže v prípade LR máš trvalý pohon 4 kolies rovnako ako všetky 2ojkolky majú trvalý pohon 2 kolies. Uzávierka slúži na zamknutie diferenciálu a vtedy už nediferencuje ale výstupné hriadele majú rovnaké otáčky bez ohladu na podmienky. OK?lesapan píše:Tak to jsem s toho taky tupej. Sem si myslel že mezinápr. uzaverka dělá něco jiného než vlastně s auta čtyrkolku. Jaká tedy náprava je poháněna bez jakéhokoliv zařazení skrátka po silnici? Sem si myslel že při zařazení třeba redukce tak aut. se přiřadí i pohon obou náprav. Bavím se o 300Tdi.
mezinápravová uzávěrka
Moderátor: Miky_CZ
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: mezinápravová uzávěrka
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Tak tomu už rozumím děkuji za vysvětleníAcon píše:Medzi každým poháňaným kolesom musíš mať diferenciál, ktorý diferencuje = rozdeluje otáčky výstupného hriadeľu/poloosy . Vnútorné koleso sa v zákrute točí pomalšie ako vonkajšie, predné rýchlejšie ako zadné keďže každé koleso opisuje inú kružnicu. Preto ak máš 2oj kolku, máš jeden diferák medzi kolesami ak 4 kolku musíš mať po 1 diferáku medzi kolesami a 1 medzi nápravami. Takže v prípade LR máš trvalý pohon 4 kolies rovnako ako všetky 2ojkolky majú trvalý pohon 2 kolies. Uzávierka slúži na zamknutie diferenciálu a vtedy už nediferencuje ale výstupné hriadele majú rovnaké otáčky bez ohladu na podmienky. OK?lesapan píše:Tak to jsem s toho taky tupej. Sem si myslel že mezinápr. uzaverka dělá něco jiného než vlastně s auta čtyrkolku. Jaká tedy náprava je poháněna bez jakéhokoliv zařazení skrátka po silnici? Sem si myslel že při zařazení třeba redukce tak aut. se přiřadí i pohon obou náprav. Bavím se o 300Tdi.

- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
ako to ze mne zabera jedno koleso na prednej naprave a jedno na zadnej a to aj ked nemam uzavierku. akurat predne ide pomalsie
takze ak presmykne tak aj predne aj zadne naraz a nie iba jedno
takze ak presmykne tak aj predne aj zadne naraz a nie iba jedno
Real Land Rover is built, not bought
- Acon
podľa mňa aj jedno vyvesíš do vzduchu, tak bude ťahať len to.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Forsttimber
ked ostanem visiet na jednej strane resp max vykrizim aj predok aj zadok tak druha bude tahat aj v predu aj vzadu
- zalab
- tel.: 0907813134
- auto: Freelander 1999
No a na LR Free1 funkciu medzinápravového diferenciálu aj jeho uzávierky,preberá visko spojka.
http://www.renova.edb.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
to je sice pekne, ale tu riesime Discoveryzalab píše:No a na LR Free1 funkciu medzinápravového diferenciálu aj jeho uzávierky,preberá visko spojka.

- Acon
Netuším ako je riešený CD u DI. Možno nie je úplne otvorený. Mne ak odíde čidlo tak ani nemusím byť vykrížený, ťahá len jedno koleso, ktoré má najmenší odpor.Forsttimber píše:ked ostanem visiet na jednej strane resp max vykrizim aj predok aj zadok tak druha bude tahat aj v predu aj vzadu
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
tak potom asi nemas v strede diferencial;-)Forsttimber píše:ked ostanem visiet na jednej strane resp max vykrizim aj predok aj zadok tak druha bude tahat aj v predu aj vzadu
- Forsttimber
na nive to mam rovnako tz. uzavierkou iba vyrovnam rychlost prednej a zadnej napravy
jasne ze ked odpojim jeden kardan musim dat uzavierku aby som sa pohol
ale vzdy taha jedno koleso na naprave
jasne ze ked odpojim jeden kardan musim dat uzavierku aby som sa pohol
ale vzdy taha jedno koleso na naprave
Acon píše:podľa mňa aj jedno vyvesíš do vzduchu, tak bude ťahať len to.
to je pravda bude se Ti točit jen to které má nejmenší odpor, ale to už tu bylo řečeno hóóóódněkrát
bez mezinápravy skončíš velmi rychle
-
- tel.: +420604712936
- auto: Discovery II
- Kontaktovat uživatele:
Mám vyměněný cent.diff. LT230 za nový s uzaverkou.
V originálním diffu uzaverka nebyla (rok 2002).
Chtěl bych zapojit kontrolku uzavření diffu ale nevím
jestli je vůbec nainstalovaná v palubovce, když v originálu auto uzávěrku nemělo ?
Je tam ( v autě) kabeláž pro připojení spínače na diffu který signalizuje uzavření ?
Na novém diffu spínač je a funguje.
Neřešili jste to někdo ?
jestli je vůbec nainstalovaná v palubovce, když v originálu auto uzávěrku nemělo ?
Je tam ( v autě) kabeláž pro připojení spínače na diffu který signalizuje uzavření ?
Neřešili jste to někdo ?
- sloon
- tel.: 776189666
- auto: VW Amarok 4motion
- Kontaktovat uživatele:
Honza21 píše:Mám vyměněný cent.diff. LT230 za nový s uzaverkou.
Neřešili jste to někdo ?
Řešil jsem to tak že v servise mi na spínač co je na převodovce zapojili konektor přehřátí oleje ten tam je volný.Při zařazení uzávěrky mi na palubce svítila kontrolka přehřátí oleje což mě vadilo tak mi auto elektrikář přehodil drátky v palubce z kontrolky přehřátí oleje na kotrolku uzamčení mezinápravy a jsem spokojený

- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Pokial viem tak kontrolka aj kabelaz by tam mala byt, aj v modeloch co nemali uzaveru.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
- sloon
- tel.: 776189666
- auto: VW Amarok 4motion
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolka na palubce tam je ale kabeláž nikoli.vladob8 píše:Pokial viem tak kontrolka aj kabelaz by tam mala byt, aj v modeloch co nemali uzaveru.
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Začala mi místo svícení blikat kontrolka mezinápravy a po čase přestala svítit uplně. Tak jsem ji dotáhl o závit, ale stejně nesvítila. Myslel jsem že nechce zaskočit ta uzávěra a tak jsem zvednul jedno kolo, aby zaskočila. Točilo se pořád a mě omejvalo, protože to vypadalo, že uzávěra nefunguje. Tak jsem různě laboroval a pomalu se smiřoval s demontáží a opravou přídavky. Nakonec jsem chtěl uplně vyšroubovat to čidlo a ejhle, ozvalo se kovové ťuk a byla tam. Takže uzávěrku blokovalo příliš zašroubované čidlo, které ale stejně nefunguje. Páka chodí normálně a je cítit že zaskočila do aretace v levé poloze, jen ta uzávěra jako taková tam není zařazená.
Jedná se o to dražší mosazné čidlo.
Jak to máte vy ostatní ? Funguje vám kontrolka, nebo máte podobné potíže ??
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
- Mára-RRC
- tel.: 773625346
- auto: 2x RRC
ahoj veno mám stejný problém kontrolka mi taky nesvítí nevím proč, zatím to neřešim dám tam tu přídavku z automatu. A uvidíme jestli svítit bude...VencaZE píše:Začala mi místo svícení blikat kontrolka mezinápravy a po čase přestala svítit uplně. Tak jsem ji dotáhl o závit, ale stejně nesvítila. Myslel jsem že nechce zaskočit ta uzávěra a tak jsem zvednul jedno kolo, aby zaskočila. Točilo se pořád a mě omejvalo, protože to vypadalo, že uzávěra nefunguje. Tak jsem různě laboroval a pomalu se smiřoval s demontáží a opravou přídavky. Nakonec jsem chtěl uplně vyšroubovat to čidlo a ejhle, ozvalo se kovové ťuk a byla tam. Takže uzávěrku blokovalo příliš zašroubované čidlo, které ale stejně nefunguje. Páka chodí normálně a je cítit že zaskočila do aretace v levé poloze, jen ta uzávěra jako taková tam není zařazená.
jinak jsem se teda taky lekl při čtení ze maš R.I.P přídavku, ona nestačí ze ti v hlavní převodovce nejde dat za 3 bez mezi plynu. a to je maš všechny po repasu...

RRC 1993 200 Tdi. Když Klasiku tak Classika (My Devils Machine)
Zrozen k porážce žijící pro vítězství...
Zrozen k porážce žijící pro vítězství...
- gibson
- tel.: +421907201052
- auto: DI 300, mini, vw t2
s cidlom som problem mal ale hlavne preto ze som prehadzoval pridavku v discu za Td5kovu defacku a tam to cidlo ma iny zavit...VencaZE píše:Začala mi místo svícení blikat kontrolka mezinápravy a po čase přestala svítit uplně. Tak jsem ji dotáhl o závit, ale stejně nesvítila. Myslel jsem že nechce zaskočit ta uzávěra a tak jsem zvednul jedno kolo, aby zaskočila. Točilo se pořád a mě omejvalo, protože to vypadalo, že uzávěra nefunguje. Tak jsem různě laboroval a pomalu se smiřoval s demontáží a opravou přídavky. Nakonec jsem chtěl uplně vyšroubovat to čidlo a ejhle, ozvalo se kovové ťuk a byla tam. Takže uzávěrku blokovalo příliš zašroubované čidlo, které ale stejně nefunguje. Páka chodí normálně a je cítit že zaskočila do aretace v levé poloze, jen ta uzávěra jako taková tam není zařazená.
zaslepil som to a jazdil bez signalizacie ci tam medzinaprava je
casom som cidlo objednal, auto dal na 4 spalky a skusal funkcnost lebo to nesvietilo
bohuzial som zistil ze ked tam cidlo je tak medzinaprava nezaskoci a ak cidlo vysrobujem tak tam zaskoci krasne takze uz tam nieje

DI 300Tdi - pojazdne
mini 1300 98' - zhnity bruchoplaz ultimate!
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
http://www.gibsonsg.rajce.idnes.cz http://www.fedorsecurity.sk
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak to je ten případ. Já bych funkční čidlo dost potřeboval, aby mi to moje květinka někde nerozloupla, když jede sama. Asi zkusím napáchat nějaký malý koncový mikrospínač přes pružinku na páce. Nebo plastový čidlo, třeba je povolnější.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
- gibson
- tel.: +421907201052
- auto: DI 300, mini, vw t2
tomu rozumiem ale cidlo na pake by ti len signalizovalo ze mas paku vlavo a uzavierka moze ale nemusi byt uzavretaVencaZE píše:Jo, tak to je ten případ. Já bych funkční čidlo dost potřeboval, aby mi to moje květinka někde nerozloupla, když jede sama. Asi zkusím napáchat nějaký malý koncový mikrospínač přes pružinku na páce. Nebo plastový čidlo, třeba je povolnější.
ak treba tak ti to mozem odfotit aby si vedel po com ist

DI 300Tdi - pojazdne
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty