Hned po silvestru budu dávat zase nový firmware, tentokráte verze 0.95 (už se to blíží k finální 1.00)
Je to poměrně masivní úprava, takže sem ve 2 postech dávám, o co jde.
Zkráceně - levelling, detekce páčkové polohy a hrst drobotin.
Levelling
Na základě měření několika aut jsem zprůměroval a mírně upravil převodní konstanty - ukázalo se, že Xlifter trochu přestřeloval (lift 55mm byl v reálu o něco víc). Sice kosmetika, ale s vlivem na levelling.
Změny, které se udály:
- Upozornění že je překročeno maximum možného vyrovnání. Příslušný indikátor náklonu se rozbliká a před údajem náklonu je vykřičník. To je kvůli tomu, že mi někdo říkal že to rovná blbě - ale už to bylo dávno za možnostmi náprav.
- Přidána obrazovka ukazující vyložení kol a kam se mají při srovnání posunout. Xlifter hodnoty počítá a zobrazuje v reálném čase. Kolo které je za limitem se opět rozbliká. Psali jste, že toto v postatě není potřeba, proto je tato obrazovka "možnost, nikoliv povinnost". Přístup k ní je stiskem tlačítka nahoru, dolů pak vrací zpět na původní obrazovku. Je to docela intuitivní a zábavné.
- Když se nepodaří srovnat pod 0,5 stupně v kterékoliv rovině, spustí se automaticky ještě jeden cyklus (finetuning). Maličkost, ale znamená to, že stačí pustit levelling a člověk může již vybalovat, zatímco se auto rovná (dveře nemusí být pro levelling zavřené).
- Xlifter se nově po zrušení levellingu vrací do původního programu a nikoliv do nuly. Tím pádem kdo si nastaví třeba +55, tak má stále +55, tj. permanentně nastavený lift. Jako kdybyste měli liftová táhla od Johnsona. Tohle je special pro Rennieho a ostatní na 32" a vetších pneu.
- Xlifter hlídá je li nastavena páčková poloha "normal" a když není, tak na to před startem levelling upozorní. Z poloh access/offroad se srovnává blbě, tak jen pro jistotu.
- Plus několik drobných dolaďůvek a bugů, co jsem našel - např. blbě ukazující indikátory v negativním náklonu atd. Také rovnání bočního náklonu, tam byla chyba, kvůli které to rovnalo málo. Opraveno. Teď to sice zase mírně přestřeluje, ale s tím už musím na ČVUT za matematikama.
Abyste si to dovedli představi v praxi, tak tady je krátké video
A tady jak se přehanujou obrazovky levellingu