... myslim, ze nebude. Ivan je natolko zodpovedny, ze to na dialku bez vyskusania na konkretnom vozidle nebude chciet robit.Acon píše:myslím, že bude stačiť ak mu pošleš fifinky a RJ
TD5 a "chip"
Moderátor: Acon
Re: TD5 a "chip"
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
-
- tel.: 728134186
- auto: Toyka LC 150
poptal jsem i firmu BULIS z Kladna..
ty mi to udělají a chtějí za to 6 000kč, ale je to přehrátí celého SW.
docela z toho mám strach, jak píšete v tomto vlákně, že potom nemusí všechno fungovat jak má..
kdo to má? jsou s tím nějaké problémy?
ty mi to udělají a chtějí za to 6 000kč, ale je to přehrátí celého SW.
docela z toho mám strach, jak píšete v tomto vlákně, že potom nemusí všechno fungovat jak má..
kdo to má? jsou s tím nějaké problémy?
Tomm1
LC 150
LC 150
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Aj Ivan prehráva celý SW. Stiahne ten Tvoj, pošle do GB a späť mu pošlú nový, ktorý nahrá. Po prečítaní tohoto vlákna som rozhodnutý tiež pre ten od Pete Bella čo robí Ivan. Len to bude taká čerešnička na torte. Najprv je na rade mechanika. Aj keď mám podozrenie, že niekto sa v minulosti s RJ hral, pretože auto síce veľmi dobre jazdí, má celkom nízku spotrebu, už párkrát som po dlhšej ceste tankoval a vychádza na cca 9l čo bolo na prvej DII utópia, ale pri rozbehu vyfúkne oblak dymu ako keby som spaloval čierne uhlie. Potom už je to OK. A aj keď prudko zrýchlujem napr. pri predbiehaní, tak to viditeľne dymí.tomm1 píše:... ale je to přehrátí celého SW.
...
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
... ak ti Ivan stiahne povodny SW a posle ho Bellovi tak ten zisti ci tam mas nieco ine ako seriovy SW... to ti bude vediet povedat napr aj MadTomAcon píše:...Aj keď mám podozrenie, že niekto sa v minulosti s RJ hral
... ak sa dostanes k NANOCOMu tak skuste pozriet tieto parametre
- Přílohy
-
- 07032011203.jpg (59.13 KiB) Zobrazeno 3636 x
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
to, čo je na obrázku, tam má byť?Aj na DII?
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jsem schopnej porovnat soft staženej z řídící jednotky s originálem a následně říct, co je tam změněné.
To co píše Dano s obrázkem z Nanocomu je taky pravda, Fuel Tune ID může, ale katy nemusí být změněné - takže to není 100% jistota, že je obsah jednotky standardní. Mapy od Bella takto změněné označení měly, jiné co jsem viděl (TD5Alive, Autologic) ne.
Změnit to umím i já, není to moc složité.
To co píše Dano s obrázkem z Nanocomu je taky pravda, Fuel Tune ID může, ale katy nemusí být změněné - takže to není 100% jistota, že je obsah jednotky standardní. Mapy od Bella takto změněné označení měly, jiné co jsem viděl (TD5Alive, Autologic) ne.
Změnit to umím i já, není to moc složité.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... nie to su zakladne info o SW co mas v ECU (v tomto pripade je to z mojho Defika)
-
Dano souhlasím, jenom tyto základní údaje nemusí odpovídat skutečnosti - prostě změním údaje v palilvové mapě a nechám tam její označení. Takže označení bude stejné (vyčteš stejné údaje), ale obsah bude jiný = auto bude tuněné.
Jediné jak to poznat je vzít standardní mapu - je součástí Nanocomu a porovnat ji s mapou vyčetenou z auta. Jako první srovnání stačí porovnat bitový obsah - pokud se budou lišit, je jasné, že se nějaké změna někde udála. A pokud se chce vědět co je změněné, tak se to musí otevřít softem, co umí zobrazovat data jednotlivých map a porovnat co je změněné.
Jediné jak to poznat je vzít standardní mapu - je součástí Nanocomu a porovnat ji s mapou vyčetenou z auta. Jako první srovnání stačí porovnat bitový obsah - pokud se budou lišit, je jasné, že se nějaké změna někde udála. A pokud se chce vědět co je změněné, tak se to musí otevřít softem, co umí zobrazovat data jednotlivých map a porovnat co je změněné.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... ano to vsetko viem. Pisal som to proste ako navod min k zisteniu toho povodneho obsahu, ktory by tam mal byt a potom k porovnaniu "bitoveho" obsahu rovnako nazvanych suborov (jeden z ECU a druhy vygenerovany z sw od NANOCOMu)MadTom píše:Dano souhlasím...
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
otazka, trochu mimo misu, ake rezimy motora a ake osy v palivovej mape ma td5ka?
-
TD5ka má v řídící jednotce tuším 7 různých map. A jestli chceš přesně vedět co má která mapa za jako osu, tak takovej seznam nemám.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
len ma zaujimalo, ze podla coho presne pocita cas na otvorenie vstrekov...
-
Aj Ivan prehráva celý SW. Stiahne ten Tvoj, pošle do GB a späť mu pošlú nový, ktorý nahrá.
já to pochopil tak, že Ivan sice stáhne SW, ale upravý jen část (třeba tu palivovou mapu), a zbytek zůstane tak jak byl ne?
a ty zkušenosti s Bulisem z Kladna tu někdo má?
já to pochopil tak, že Ivan sice stáhne SW, ale upravý jen část (třeba tu palivovou mapu), a zbytek zůstane tak jak byl ne?
a ty zkušenosti s Bulisem z Kladna tu někdo má?
Tomm1
LC 150
LC 150
... Ivan je iba sprostredkovatel nic neupravuje.tomm1 píše: já to pochopil tak, že Ivan sice stáhne SW, ale upravý jen část (třeba tu palivovou mapu), a zbytek zůstane tak jak byl ne?
- stiahne subor
- posle mailom subor
- obdrzi mailom upraveny subor
- nahra subor
Samozrejme su tam este ine drobnosti. V podstate to robi dobrocinne. Mozno ak sa Ivan prihlasi tak napise.
-
A nebo vytáhne z databáze něco, co by mělo odpovídat a rovnou to nahraje. Jinak by asi šlo mu poslat stažený soubor, aby to mohl přichystat a nemuselo se k němu dvakrát. Ale nejlépe jak píše Dano - ať se vyjádří Ivan.
A ano, není ideální to rešit na dálku, pokud to funguje, tak je to OK, horší je, když je nějaký problém - např. když to nejde nahrát do auta, to potom dělá zlou krev a případná zbytečná nedorozumnění.
A ano, není ideální to rešit na dálku, pokud to funguje, tak je to OK, horší je, když je nějaký problém - např. když to nejde nahrát do auta, to potom dělá zlou krev a případná zbytečná nedorozumnění.
-
to vím a chápu že je ivan zprostředkovatel..
už jsem ho kontaktoval, snad to dopadne, akorát ted řeším jinou věc, nereaguje mi občas auto na klíč a nejde natočit..
tak uvidím..
už jsem ho kontaktoval, snad to dopadne, akorát ted řeším jinou věc, nereaguje mi občas auto na klíč a nejde natočit..
tak uvidím..
Tomm1
LC 150
LC 150
Pro zajimavost pridavam foto vetsiho intercooleru, ktery jsem tam s remapem daval. Je fakt o kus vetsi
- Přílohy
-
- IMG_5949.JPG (44.94 KiB) Zobrazeno 3498 x
-
- IMG_5948.JPG (41.38 KiB) Zobrazeno 3498 x
Land Rover Discovery 3 tdv8 3.6
-
Geo píše:Pro zajimavost pridavam foto vetsiho intercooleru, ktery jsem tam s remapem daval. Je fakt o kus vetsi
tak to je krása!! kolik to koštovalo?
Tomm1
LC 150
LC 150
... samozrejme inac by nemal efekt. Len velmi zalezi co vsetko mas pred chladicami a kolko ich mas inac sa ti satne, ze pre velkom coolery ked zacnes autu nakladat tak sa ti prehreje motor.Geo píše:... Je fakt o kus vetsi