Milik607 píše: ↑21 pro 2019 21:12
Dobrý den pánové. Stojím před rozhodnutím ohledně koupě terénního auta. Auto budu využívat řekl bych denně. Hlavní využití ježdění po revíru, přikrmování zvěře, tahání vleků a na víkendové cestování pro 5.-ti členou rodinu hlavně po ČR. Párkrát do roka dovolená s autem s nájezdem cca 2500- 3000km. Ročně najedu kolem 25tis km.
Do této doby jsem jezdil po lese s nivou 1.9d 47kw. Nyní chci investovat do auta kde se člověk ještě nemusí bát kvality a toho že se to jednoho dne celé rozsype a bude hotovo. Raději dám přednost staršímu a kvalitnímu autu do kterého raději zainvestuji na pravidelný a pečlivý servis než držet v baráku spotřební auto s reálnou životnosti pár let.
Dříve jsem se hodně poohlížel po defenderu. Bohužel pak z koupě nějak sešlo a dnes zjišťuji že by to chtělo něco na způsob defendera ale trošku více určené na cestování. Tím myslím něco jako starší vůz Discovery 2. Chtěl bych poprosit o nějaké rady jestli je to dobrý nápad, a nebo špatný a popřípadě proč. U tohohle auta bych se rád zeptal jestli je vhodnější manuál nebo automat. Ale automaty se dělají co jsem viděl jen ctyrkvalty a nevím jaké to bude s tím pojezdeni. Budu rád za každou radu. Dekuji
Sice nejsem odborník, ale myslím, že sis odpověděl sám - D2. Z mé zkušennosti: taky jsem jezdil Nivou, taky tahal, taky krmil, jezdil do porodnice... a když Niva začala hnít od prostředka dveří dopředu a zase zpět (u rusa je to prostě celý trochu jinak), vyvstala potřeba dalšího teréňáku k rodinnému kombi. To už jsem několik let obdivoval LR a studoval tohle skvělý forum. Pod tíhou všech těch informací o neuvěřitelných závadách, vlastnostech a provozníczh nákladech jsem vyměkl a koupil Jimnyho. A zase jsem jezdil a tahal a krmil, akorát s tím rozdílem, že když jsme jeli na dva dny na chalupu, měl jsem za jízdy nákup na klíně, manželka na klíně pytel obilí a v pravé ruce kulovnici, jinam se to nevešlo, levou ruku musela mít volnou, aby mohla fackovat smrady, kteří řvali vzadu obložený věcma, že se dusí (fackovat je stejně nemohla, protože se nemohla otočit). A protože furt všichni remcali a do všeho asi zasáhl vesmír, kterej na tohle fórum seslal do sekce "na prodej" parádní D2 v automatu, během jednoho víkendu proběhla výměna, nikoliv manželek, ale aut. Auto jsme zahrnuli hned od začátku potřebnou péčí, odladili pár blbostí a z původně zamýšleného pracanta se stalo auto na výlety, kterému do kufru přibylo rozkládací spaní a na střechu markýza. Automat je se standartním měničem a mně úplně dostačuje, nikam nespěcháme a jízdu si užíváme, když se na nás zezadu někdo lepí, jenom se usmíváme. Po tisíci kilometrech z Chorvatska, kdy děti vzadu spali manželka u baráku prohlásila: ještě bych někam jela...