Servis Land Rover - spokojenost

Pro vše co nesouvisí s LR

Moderátoři: Miky_CZ, Acon, Sláma Karel

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
VladDEFIK
Příspěvky: 6
Registrován: 29 kvě 2021 14:36

Servis Land Rover - spokojenost

#1 Příspěvek od VladDEFIK » 03 bře 2024 09:21

Můžete se podělit o své zkušenosti se servisem novějších vozů Land Rover. Podle mého je servisů v ČR velmi málo a bohužel jejich kvalita, při cenách které účtují ( mluvím o autorizovaných servisech) prachmizerná.

mattkrkavec
Příspěvky: 1
Registrován: 05 bře 2024 19:39
auto: Defender
Bydliště: Lochovice

Re: Servis Land Rover - spokojenost

#2 Příspěvek od mattkrkavec » 05 bře 2024 20:20

Osobně nechávám auto servisovat u známého co má ascendent v panně v Mníšku pod Brdy (Praha západ). Bydlim na Berounsku a ta zajížďka mi za to stojí..autorizovaný servis v Praze (nebudu jmenovat) na mě vysolil takovou částku, že se mi oči skoro protočily :roll: :grin: A ano, aut.servisů je opravdu málo.
Naposledy upravil(a) mattkrkavec dne 27 bře 2024 21:55, celkem upraveno 1 x.

Vladicek
Příspěvky: 1032
Registrován: 26 led 2018 15:01
auto: Discovery 4, new Def

Re: Servis Land Rover - spokojenost

#3 Příspěvek od Vladicek » 05 bře 2024 21:34

Já servisuju newDefa u pana Hodbodě v Brně a spokojenost.

Autorizáky mě zatím vždycky zklamali hlavně co do ceny, totální nesmysl... výměna předních destiček za 30 tisíc korun atd.
Discovery 4, XLifter, tablet, Wi-Fi hotspot atd.

ElPajo
Příspěvky: 74
Registrován: 06 pro 2021 18:29
auto: D4
Bydliště: Jižní čechy
Kontaktovat uživatele:

Re: Servis Land Rover - spokojenost

#4 Příspěvek od ElPajo » 06 bře 2024 07:37

Jelikož mám volšový ruce a nejsem dílensky zdatnej, tudíž jsem odkázán na práci servisů. S Pajerem dodnes jezdíme jen a pouze do autorizovaného servisu, auto má 370.000 km bez jediné závady a toto přisuzuji mj. péči značkového servisu.

S mojí D4 jsem zatím navštívil servisy 4:
1) Aramy - jezdil tam bývalý majitel, tak jsem tam zajel s tím, že auto znají a postarají se o něj. Byla to moje první zkušenost s LR autorizákem. Jednalo se o klasickou servisní prohlídku dle plánu + nástřik podvozku. Práce OK, komunikace OK, akorát mi to tam přišlo takový...ušmudlaný, nebo jak to popsat.

2) Def-Tec - můj primární servis, naprostá spokojenost jak s komunikací, tak s mechanikem (jméno jsem zapomněl, ale naprostý profík), který i během práce zavolá a říká hele tohle jsem našel, takhle to vypadá, ještě bych udělal tohle. Objednací doba do týdne, někdy ještě v daném týdnu. Zatím 100% spokojenost a stojí mi zato vstát ráno v půl pátý abych byl v 7 v Praze v Kosoři a pak tam čučel do 9 než se Pražáci proberou a otevře první kavárna na snídani :-D.

3) Mach Motors - servis v Českých Budějovicích, který mám nejblíž ale hned po prvním kontaktu mne odradil. Rozsvítilo se mi grilovaný kuře společně s hláškou "Detekovaná chybná jakost AdBlue, Dojezd xxx km pak nemožnost startu". Byla to moje první rozsvícená varovná kontrolka v LR (časem jsem se naučil, že rozsvícené kontrolky nejsou závada, ale vlastnost), tudíž jsem trošku zpanikařil. Přijímací technik mi oznámil, že jen na diagnostiku se mám zastavit nejdříve za 14 dní, a podle toho se uvidí, co je za problém ale, a tady cituji "autorizaci máme rok a půl, s tím jsme se ještě nesetkali, to víte - taky se to učíme". A za 2000 Kč/hod se to na mojem autě nikdo učit nebude. Kontrolka po chvíli sama zhasla a problém se vyřešil. Minulý týden se mi rozsvítilo znovu grilovaný kuře, tentokrát bez komentáře. Když kontrolka ani po čase nepohasla, rozhodl jsem se jim dát druhou šanci. Tentokrát jsem termín na diagnostiku dostal za 3 dny, tu za cca 1h provedli a určili problém jako "lambda sonda + čidlo tlaku výfukových plynů". Tak je to nechám opravit, dám referenci jak se jim vedlo.

4) Autoservis Čížek České Budějovice - dělali mi "mezivýměnu" oleje (v 1/2 servisního intervalu), výměnu hydrobušů na přední nápravě + STK. Se vším spokojenost a za pár korun, i když použili orig díly. HLAVNĚ pracují i v sobotu, v neděli, takže pro mě naprosto klíčové, že člověk neztrácí čas, který by mohl věnovat práci, jezděním po servisech.

Rád bych někdy svěřil své auto do péče zdejších členů Kokeška, Mipr a nebo LandJirky, jenže k nim to mám od nás (nedaleko od nejjižnějšího bodu ČR) fakt daleko...

Uživatelský avatar
VladDEFIK
Příspěvky: 6
Registrován: 29 kvě 2021 14:36

Re: Servis Land Rover - spokojenost

#5 Příspěvek od VladDEFIK » 10 bře 2024 19:08

No naše zkušenosti se servisem se třemi vozy, napřed řadu let Freelander II. , pak LR Evogue a teď DEFENDER 2021 200D.
Začali jsme u AutoNAGY v Chomutově, dokud tam byl nějaký pan Vorlíček, tak naprostá spokojenost, posléze pan majitel až čelil naší předžalobní výzvě, a když jsme nám slíbil, že nám Fričko prodá, tak s ním najezdil bez našeho vědomí 2,5 tis. km po Německu, na naší pojistku a amortizaci, nasliboval hory i s horájama... takže tam jsem skončili.
Pak Dajbych Praha ... no po záručním servise mi nedolili do motoru olej (chyběly 3l do rysky), motor samo začal hlásit poruchu, naštěstí po dolití si to sedlo.... závěr servisu "nevíme", "to není možné" a pod.
Teď ženě na Evoque, po servisce jaksi nevrátili zpět utahovací sponu na vzduchové hadici.... na dálnici jí to cca po měsíci spadlo a motor do nouzáku a hlásil chybu. Naštěstí máme doma diagnostiku, tak jsme to načetli a čelovkou jsem to prolezl a jako laik úplně náhodou to našel a za 15kč koupil v OBI sponu a opravil. Reakce vedoucího servisu DAJBYCH byla .... "to není možné", "nic jsme nesundávali" " není to nase vinna".
Takže naše další volba budou Drážďany, které máme 50km a tváří se tam, že to konečněs německou důkladností budou dělat profesionálně a poctivě :-)

Odpovědět