TD5 a vodna pumpa
Moderátor: Miky_CZ
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
TD5 a vodna pumpa
ma zmysel vymienat vodnu pumpu preventivne? alebo nezvykne klaknut uplne?
pozeral som si postup a je to vcelku zlozite, tak ma napadlo ju vymenit preventivne a vyhnut sa tym oprave niekde na cestach...
pozeral som si postup a je to vcelku zlozite, tak ma napadlo ju vymenit preventivne a vyhnut sa tym oprave niekde na cestach...
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: TD5 a vodna pumpa
visby píše:ma zmysel vymienat vodnu pumpu preventivne? alebo nezvykne klaknut uplne?
Tak dělal jsem GO motoru tak jsem ji šoupnul do hliníku netekla ale rosila najeto 350000 při GO lepší přístup ke všemu...)))MIlošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
- visby
- Kontaktovat uživatele:
ja mam 200tis, takze bez obav budem jazdit dalej;-)
Dělal jsem ji ve 152 tis., tekla poměrně dost...visby píše:ja mam 200tis, takze bez obav budem jazdit dalej;-)
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- visby
- Kontaktovat uživatele:
ale jazdit sa s tym dalo, nie?Benjamin píše:Dělal jsem ji ve 152 tis., tekla poměrně dost...visby píše:ja mam 200tis, takze bez obav budem jazdit dalej;-)
ja mam 325tis km a v pohode
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
DanoDEF píše:ja mam 325tis km a v pohode
Tak to ti ještě 25tis schází. Miloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
Koukám, že jsem asi smolař, když každému vydržela 2x víc.visby píše:
ale jazdit sa s tym dalo, nie?
Jezdit se s tím dalo, ale dolejval jsem to skoro každej den a jelikož to bylo v zimě, tak mě přestalo bavit kupovat fridex a dokud nedošla nová pumpa, nejezdil jsem.
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Benjamine a jseš si jistej, třeba máš taky přes 350tis. a vůbec o tom pouze nevíš.
Já jsem si teď koupil čidlo hladiny, uvažuju o něm do expenzní nádržky. Akorát ho musím nejdřív povařit, protože jediné co měli skladem jako mechanicky vhodné bylo do 90stC (je z trošku jiného plastu). Potom už jenom navrtat díru, zašroubovat a připojit na nějakej indikátor. Čidlo stojí asi 150Kč.
Já jsem si teď koupil čidlo hladiny, uvažuju o něm do expenzní nádržky. Akorát ho musím nejdřív povařit, protože jediné co měli skladem jako mechanicky vhodné bylo do 90stC (je z trošku jiného plastu). Potom už jenom navrtat díru, zašroubovat a připojit na nějakej indikátor. Čidlo stojí asi 150Kč.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
To zní jako dobrá vychytávka, hlavně u Td5, kde ani teploměr nic neukáže, když jde do tuhýhoMadTom píše:Benjamine a jseš si jistej, třeba máš taky přes 350tis. a vůbec o tom pouze nevíš.
A jinak nestraš s 350 tis. Někde bych snad ještě vyhrabal německou servisku a dokonce jsem v Mnichově aj dohledal a kontaktoval původního majitele
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
-
- tel.: +421905515434
- auto: D2 Td5
- Kontaktovat uživatele:
ale ukaze, ale to ide do tuhyho az moc (viz moj pripad - vytecena expanzka a tlaky v okruhu vyse 2.5atm)To zní jako dobrá vychytávka, hlavně u Td5, kde ani teploměr nic neukáže, když jde do tuhýho
-= Edgarius =-
-
Proč by neukazoval, ukazuje a docela dobře - jsem to zkoušel. Horší je, že pokud je u čidla vzduchová bublina, tak nemá co měřit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
Je fakt blbý že nemáš přehled o tom že ti utekla "plodová voda" na to přijdeš až je pozdě. MIloš IIMadTom píše:Proč by neukazoval, ukazuje a docela dobře - jsem to zkoušel. Horší je, že pokud je u čidla vzduchová bublina, tak nemá co měřit.
Mně se prodřela hned při dovozu na dálnici hadice a vytekla skoro všechna voda. Naštěstí jsem to tenkrát nějak podchytil včas a nic se nestalo. No teploměr se tvářil jakoby se vůbec nechumelilo...a to mi nepřijde ideální...proto se mi tvůj měřák hladiny jeví jako šikovná věcMiloš II píše:Je fakt blbý že nemáš přehled o tom že ti utekla "plodová voda" na to přijdeš až je pozdě. MIloš IIMadTom píše:Proč by neukazoval, ukazuje a docela dobře - jsem to zkoušel. Horší je, že pokud je u čidla vzduchová bublina, tak nemá co měřit.
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Miloš II
- Kontaktovat uživatele:
Šlo by to možná přetunit víčkem na expanzce s plovákem a spínačem nebo nějakým bezkontaktním snímáním hladiny......ale toho se určitě ujme MadTom vyčerpávajícím elaborátem.....)))))))MIloš II
http://www.honeywell.sk/?com=pages&id=542" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.honeywell.sk/?com=pages&id=542" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Tak na Milošově obrázku je to ten první zleva - teda podobná věc. Funguje to tak, že ta část, co je pootočená směrem dolů je plovák a má v sobě magnet. A v pevné části je spínač, takže dokud plovák plave nahoře, tak je sepnuto, a když se ztratí voda a plovák klesne, tak se to aktivuje. Akorát se to musí montovat vodorovně. Ten na obrázku uproztřed je pro svislou montáž, ale funguje stejně. Akorát se musí navrtat expanzka, těsnění to má O-kroužkem. Podobné čidlo mám ve Focusu v nádržce ostřikovače - celkem má 4l a pokud je tam pod 1l tak svítí kontrolka. Velmi užitečná věc.
- snusmumrik
- auto: Discovery II
Nazdar.
Poraďte mi prosím, chcem pretesniť vodnú pompu - dekel mám dolu, ako sa vyberie samotné teleso pumpy?
Vypáčiť šrubovákom?
Peťo.
Poraďte mi prosím, chcem pretesniť vodnú pompu - dekel mám dolu, ako sa vyberie samotné teleso pumpy?
Vypáčiť šrubovákom?
Peťo.
- Přílohy
-
- cerpadlo TD5.jpeg (27.43 KiB) Zobrazeno 2619 x
-
Jestli chceš měnit jenom nějaké těsnění, tak to bude nejspíš zbytečné. Co jsem několik pump měnil, tak vždy byla KO ucpávka na hřídeli, takže nová pumpa.
U D2 bylo nejjednodušší vyndat i držák co je našroubovaný na bloku motoru.
U D2 bylo nejjednodušší vyndat i držák co je našroubovaný na bloku motoru.
- snusmumrik
- auto: Discovery II
Ahoj.
Chcem vymeniť celú pumpu, len ako ju vydolovať von z toho bloku? nechcem to znásilňovať. Ináč pri spetnej montáži turba a cyklónu do bloku lepíte niečim šrúby?
Peťo.
Chcem vymeniť celú pumpu, len ako ju vydolovať von z toho bloku? nechcem to znásilňovať. Ináč pri spetnej montáži turba a cyklónu do bloku lepíte niečim šrúby?
Peťo.
-
Ja hsem turbo ani odstřediví filtr nesundával. Akorát jsem sundal vodní pumpu i s držákem z bloku. Bylo to jednodušší.