Tvrdý podvozek
Moderátor: Safraporte
- Mailen
- tel.: 608403899
- auto: Free 1 TD4 2006
Tvrdý podvozek
Zdravím. Chci se zeptat, jestli nevíte po čem jít, nebo jak zjistit co je na odchodu. Poslední dobou mi přijde, že nějak jakoby začíná tvrdnout podvozek. Rázy od vozovky se víc a víc přenášejí do karoserie a to jak zvukově tak pocitově. Když to vezmu na pole,louku,les tak je to v pohodě, prostě jede, peruje, tak jako vždy, žádné pazvuky, bouchání atd. Ale začne se to projevovat na našich polepenych, flikovanych cestách. Na příčných nerovnostech je to nejhorší, i když " prý " frečko to má od narození. Nejde moc určit, jestli to dělá víc nebo míň přední, zadní náprava. Tlumiče? Pera? Silentbloky? Gumy mám celoroční, stáří 2 roky a nevypadají, že by ztvrdly. Ptám se tady, protože pochybuju, že by mi na STK byli schopni zjistit v čem je problém, když nebyli schopni zjistit nefunkční stabilizátory. Dík za nějaké info, nebo nasměrování, jestli to někdo někdy vůbec řešil.
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Re: Tvrdý podvozek
Na jakým autě? Pokud máš F1, šel bych nejdřív po tyčkách stabilizátoru,pak čepy na spodních ramenech a uložení tlumičů.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
- Mailen
- tel.: 608403899
- auto: Free 1 TD4 2006
Re: Tvrdý podvozek
Stabilizátory jsem měnil pře zimou a v létě za slavné ( prý perfektní ) Moogy, ale jeden začal ťukat v kloubu už po 3 měsících, takže další výměna. Zkusím STK ať kouknou na ty čepy, jestli něco zjistí.