F2 freelander II.
Moderátor: Safraporte
Re: freelander II.
Tak jdem to zapnout jen kdyz je zarazena rychlost R a 1 dal jsem nezkousel muzu stat na spojce a zapnu to,nesmi tam bejt neutral.diky jsem se bal ze to je posrany
Caute , mam Freelander II - rv.2007. Mate nejake skusenosti z tymto autom ? Kolko mate najazdene a ake poruchy ak nejake vznikli vas zastihli a kolko to cca stalo ?
Ja mam kupenu jazdenku diesel 2,2 obsah z najazdenými 194 500 km, po vymene vsetkych brzd, rozovodov , filtrov a olejov. Jazdim s nim cca 2000 km zatial po slovensku po nasich dialniciach okreskach a mestach. Teren si len chcem skusit ako to pojde Zatial jedna lesna cesta 7km auto nepreverila
Teraz sa mi stalo ze vypadol zrejme nejaky snimac alebo kabel k ABS alebo k brzdam, lebo mi odpojilo moznost zapnut stvorkolku aj tempomat. Mechanik tukol co pocitaca a ukazalo mu ze zrejme snimac alebo nieco take odislo, tak som zvedavy ked to rozoberie coto bude a kolko ma to bude stat. Zatial mozem jazdit ako dvojkolka si po meste Podotkol ze mozno mysi ci mi kabel neprehryzli...
Ake mate spotreby nafty ? Ja mam zatial odsledovane ze po okreskach ked hodim 6tku a idem obce 50-60km/h a mimo 80-90km/h tak v pohode 7,5-7,7l/100km. Po dialnici v 110km/h to drzi kolo 7,8L/100km, a pri 130km/h nieco do 8,0L/100km.
Ja mam kupenu jazdenku diesel 2,2 obsah z najazdenými 194 500 km, po vymene vsetkych brzd, rozovodov , filtrov a olejov. Jazdim s nim cca 2000 km zatial po slovensku po nasich dialniciach okreskach a mestach. Teren si len chcem skusit ako to pojde Zatial jedna lesna cesta 7km auto nepreverila
Teraz sa mi stalo ze vypadol zrejme nejaky snimac alebo kabel k ABS alebo k brzdam, lebo mi odpojilo moznost zapnut stvorkolku aj tempomat. Mechanik tukol co pocitaca a ukazalo mu ze zrejme snimac alebo nieco take odislo, tak som zvedavy ked to rozoberie coto bude a kolko ma to bude stat. Zatial mozem jazdit ako dvojkolka si po meste Podotkol ze mozno mysi ci mi kabel neprehryzli...
Ake mate spotreby nafty ? Ja mam zatial odsledovane ze po okreskach ked hodim 6tku a idem obce 50-60km/h a mimo 80-90km/h tak v pohode 7,5-7,7l/100km. Po dialnici v 110km/h to drzi kolo 7,8L/100km, a pri 130km/h nieco do 8,0L/100km.
Landrover Freeelander II, r.v. 2007, 2,2L strieborna metaliza, vybava S,
Dobrý večer !
Má niekto z Vás skúsenosti s rozobratim zadného diferenciálu na Free 2 ?
Ďakujem za každú radu
Má niekto z Vás skúsenosti s rozobratim zadného diferenciálu na Free 2 ?
Ďakujem za každú radu
Re: F2 freelander II.
Ahoj, zvazuji koupi free2 2007 2,2td4 118kw, pravidelný servis, v 60tkm měněna at převodovka. Chci vědět co me čeká za servisní úkony pokud ma auto najeto 100tkm? Kdy se mění rozvody?
Díky za vaše postřehy a rady. Michal
Díky za vaše postřehy a rady. Michal
Díky za tubulku, nikde jsem tam neviděl interval výměny žhavičů, doteď jsem jezdil jen benzin. Mění se až odejdou?
Jeste me zajímá jestli je v tomto motoru řemen nebo řetěz. Diky
Podle té tabulky bych to tipoval na dva řemeny
dobre rano
chcem pridat usb nabijacku do F2 my 2014 viem ze tam je usb aj dve zasuvky ale pripadaju my neprakticky umiestnene .ma niekto dobry napad kde tu zasuvku umiestnit aby bola pred pakov prevodovky?
rozmyslam ze ju dam do maleho odkladacieho priestoru ktory vznikol tym ze bol premiestneny ovladac terrain response.
alebo nejake lepsie napady?
chcem pridat usb nabijacku do F2 my 2014 viem ze tam je usb aj dve zasuvky ale pripadaju my neprakticky umiestnene .ma niekto dobry napad kde tu zasuvku umiestnit aby bola pred pakov prevodovky?
rozmyslam ze ju dam do maleho odkladacieho priestoru ktory vznikol tym ze bol premiestneny ovladac terrain response.
alebo nejake lepsie napady?
- Lenon
- tel.: 774334911
- auto: Free2 td4 aut.
Ahoj, trochu to tu oživím dotazem, vlastně dvěma.
Dám dolů kolo, když tam bude rozměr 245/70r17 ,nebo musí být v kufru?
Pohybuje se tu ještě člen Martas z ostravska?
Předem dík.
Dám dolů kolo, když tam bude rozměr 245/70r17 ,nebo musí být v kufru?
Pohybuje se tu ještě člen Martas z ostravska?
Předem dík.
Jak jestly das kolo dolu?ja jezdim skoro 2 roky na 245/60 r18 origo tam bylo 235 plus 3cm podlozky a super auto je sice furd spinavy a spotreba se zvedla ale tezko rict jestly to neni tim ze kolo ma vetsi prumer tak to pc spatne pocita.jinak do rezervy jsem to nezkousel dat.
Naposledy upravil(a) fritak dne 22 úno 2017 09:19, celkem upraveno 1 x.
. Jinak martas sem asi uz nechodi psal jsem mu tam pred rokem ohledne zvednuti free podlozkama a jeste neodepsal
- Lenon
- tel.: 774334911
- auto: Free2 td4 aut.
Ahoj, ano, myslím rezervu. Taky uvažuju o zvednutí a větších kolech. Od Martasa sem chtěl nákres na kryt nádrže. Nákresy na podložky jsem sehnal, ale nějaký ten použitelný nákres toho krytu ne.
Taky jsem to chtěl zvedat ale trochu se to zvedlo koloma a i kdyz jezdim mimo cesty casto tak jsem zatim nikde nemnel problem i kdyz jsem jezdil z off roudama kdyz neberu v potaz ze jsem nejel nekam at si neposkrabu lak.vono je to stejnak spis o vzhledu to zvedani taky by se mi to libilo treba ja jsem hledal ze misto podlozek bych dal pruziny a nasel jsem jenom sportovni.
Jen informace, že v minulosti jsem už neposílal manual Freelanderu 2...
tak teď už zase můžu, protože jsem ten soubor kdesi našel.
tak teď už zase můžu, protože jsem ten soubor kdesi našel.
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
Už je to na cestě přes úschovnugegosvit píše: ↑23 říj 2017 14:07 Zdravím, dokázal by mi někdo poslat manuál k Free 2?
Email : vit.zamarsky@gmail.com
Díky moc, ale to co jsem se chtěl dozvědět jsem se nedozvěděl pořád nechápu jak nastavit ty paměti na sedadlech.moon13 píše: ↑23 říj 2017 15:07Už je to na cestě přes úschovnugegosvit píše: ↑23 říj 2017 14:07 Zdravím, dokázal by mi někdo poslat manuál k Free 2?
Email : vit.zamarsky@gmail.com
Předpokládám, že paměť se bude ukládat dlouhým stiskem danýho programu... tak jako to bývá i u některých jiných aut.
Prostě si to nastavíš, pak více jak 5 sec podržíš třeba tlačítko 1 a je to uloženo.