Free 1 - klepanie v náprave
Moderátor: Safraporte
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Free 1 - klepanie v náprave
Jo sory jsem se přeřekl.
-
- tel.: 0907131232
Dobrý deň páni. Asi píšem od veci ale mám problém. V stredu si idem prevziať LR Free1. Kúpil som ho od staršieho pána je v super stave.
Ročník 2000 a najazdené má 116t.km. To čo čítam na fore vyzerá to tak,že LR sú najhoršie autá na svete. Mám hrúzu z toho čo idem kúpiť. /pointa/ Pri nízkych otáčkach /zlý prev.stupeň/v zadnej časti niečo vibrovalo a dosť.
Ďakujem
Ročník 2000 a najazdené má 116t.km. To čo čítam na fore vyzerá to tak,že LR sú najhoršie autá na svete. Mám hrúzu z toho čo idem kúpiť. /pointa/ Pri nízkych otáčkach /zlý prev.stupeň/v zadnej časti niečo vibrovalo a dosť.
Ďakujem
- akrij13
- tel.: 605721321
- auto: freelander,Octavka
Allane dík za zprávu. Až půjdu s něčím do servisu nechám to zkontrolovat.
Super stav,to akoze sa leskne lak na karoserii?
Bacha,kupujes Landrovera.Je to auto o trochu menej zlozitejsie,ako americky raketoplan.
Bacha,kupujes Landrovera.Je to auto o trochu menej zlozitejsie,ako americky raketoplan.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
zistili mi ze to robia loziska v prednych kolesach.pritem za jazdy nehucali nic az ked to zdyhli to bylo citit.tak sa chystam aj na to
Ahoj všichni, když to tu tak čtu, tak mne to opět začíná děsit. Mám friiii celkem v poho, ale teď mi začíná cvakat při rejdu, v tahu, asi kloub na poloose... Když je auto studené, tak při rozjezdu na jedničku děsně škube, když se auto ohřeje, po několika km přestane a to je tam spojka cca 2tisíce km. Když přidám plyn, něco cvakne, když uberu tak také, cítím to až ve spojkovém pedálu, no a také když se motor mírně ohřeje, tak to ustane. Věděl by někdo? Díky předem Petr Z.
Hunter píše:Tak me to taky klepalo jak jsem psal teď se to výrazně po té dlouhe době zhoršilo a je to uložení řízení takže prý komplet řízení což je docela pálka [emoji35]
Sent from my iPad using Tapatalk
Vyriešil si ten svoj problém?
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Zatím ne klepu dál.
Free Td4 2004 HSE automat
Podľa mechanika to na 90% robí uloženie riadenia, 10 % dáva stredovemu uloženie kardanov pred a za viscospojkou. Odkrytoval a chytil tyč, v strede kde sú spojené tycky riadenia, pohyboval s tým hore a dole, vydavalo to presne taký istý buchot, železný ako to robí napr.po poľnej ceste. Take drnkanie železo o železo, vytlky tomu nevadia, väčšinou sa to prejavuje na poľnej lesnej ceste, kopa kmitania atď. Auto tvorcu tejto témy vlastním ja.
-
Zdravím,
Existuje spôsob ako zistím či tyčky a uloženie stabilizatora je na výmenu ?
Niečo mi klepka z prednej napravy, vymenené obidva guľové čapy na obidvoch stranách a auto po nepravidelných nerovnostiach najlepšie zvlnený asfalt klepe z prednej časti počuť to do kabíny....
Niečo mi klepka z prednej napravy, vymenené obidva guľové čapy na obidvoch stranách a auto po nepravidelných nerovnostiach najlepšie zvlnený asfalt klepe z prednej časti počuť to do kabíny....
- 22lukas277
- tel.: 0915354378
- auto: RRC OM606 SuperTurbo
chyť tycku stabil do ruky a pomykaj stym ked to bude volne tak to treba vymenit ... men to tiez robilo dal som nové a bol pokojTIBORORAVA píše: ↑11 kvě 2017 11:24 Zdravím,
-
volu tam ziadnu takymto sposobom necitim...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Vzít hever a příslušné kolo pozvednout tak, až se uvolní síla, kterou stabilizátor působí na tyčku - potom s ní zkusit zahýbat. Kulové klouby musí jít rukou maximálně těžce pootočit. Pokud chodí volně, tak už mají vůle. Nejčastěji ale odejdou kvůli poškozeným manžetám - jak ty popraskají, tak se do kloubů dostane prach a ten spolu s vazelínou co je uvnitř působí jako brusná pasta.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Jo, to bude tyčka. Buď jak píše MadTom, nebo sežeň někho, kdo ti bude kývat autem a dívej se na tyčky. To uvidíš hned, která se tam mele.
- Martas74
- tel.: 728203498
- auto: LR Freelander TD4
Mě taky něco klepalo z přední nápravy zjistil jsem že uložení stabilizátoru a i jedna načatá tyčka.TIBORORAVA píše: ↑11 kvě 2017 11:24 Zdravím,
Pro jistotu jsem si nechal kývat autem a já ještě koukal zespod a potvrdil jsem si to ta vůle byla i vidět.
Freelander r.v.2005 TD4
Taky mi přes nerovnosti a do prudké zatáčky něco mlátily v předním pravým kole. Měl jsem špatný čep řízení ten jsem vyměnil a mlátily to furt za boha jsem nemohl najít co to je a nakonec to byli brzdové destičky. Vyhnili na nic perka a bouchali
- ivan.volak
tento problem jsem mnel taky vymena čepů, stabil tycek a uloženi stabilizatoru bez zmeny po podrobne prohlidce zavada odhalena delá to ložísko viskospojky při rejdu se to rozklepe a přenásí jako by do napravy ložisko je utržene v tom jakoby silenbloku nevim kolik to vydrzi při repasu visko jsem mnenil vše a po najeti zhruba 15000 km tento problem ale nedaval jsem original jen tu nejlevnejsi nahradu
Já mám stejný problém,vyměnil jsem všechno,co tu bylo popsáno,jediné co se mi ještě nepozdává je malá vůle na tyčích řízení.Jsou na tělese hřebenového řízení dva torx šrouby,které drží tyče řízení a při silnějším tahu nahoru a dolu je citit vůle a nárazy,mohlo by to uložení v oku tyče řízení změklé a přenáší v rejdu nárazy do volantu.Nic jiného mě už nenapadá.
Popisoval to už uživatel lapsho,o pár řádků výš i s obrázkem,myslím že je to ono,jen nevím jestli se dají ty pryžová futra vyměnit,nebo se musejí celé tyče řízení.
Já měl taky tento problém.Vyměnil jsem svislý kulový čepy a mám po problému.