CZECH LAND ROVER FORUM

Pro příznivce této anglické značky
Právě je čtv úno 23, 2017 05:46

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 516 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 121 22 23 24 25 26 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: pát bře 25, 2016 12:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 17, 2008 13:51
Příspěvky: 2038
tel.: 602 550 993
auto: D110, D1
Bydliště: Brod nad Tichou, okr. Tachov
Citace:
.........Protože v noci se s tím jet bezpečně nedá protože vůbec nevidím kolik jedu........
Na to aby jsi jezdil bezpečně přeci vůbec nepotřebuješ tachometr :idea: .
Jak píše i |MadTom, nešel nám tachometr na osobáku skoro rok a za sebe musím říct že to bylo jedno z nejsvobodnějších období za volantem :grin: .
A věřim tomu že bych si to ve správním řízení i nějak obhájil- nenadálá technická závada..

_________________
Urbanovi Pneu&Cars, údržba a opravy LR, diagnostika LYNX, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: pát bře 25, 2016 12:26 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
no ale mně tak nějak vadí že je tam tma já to chci prostě v pořádku
takže, kable na zapínání světel i konektor opticky vypadá v pořádku. Druhý na ozkoušení nemám. Směrovka mi drží jen v jednom směru, když dám blinkr doleva tak to drží když doprava tak to spadne, prostě se to tam neudrží.

A věci na fotce:
1. ulomená packa co tam někdo nějak přilepil, samozřejmě to nedrží. Plus nějaký bílý silonový cosik s kovovou koncovkou, jde to tam zasunout a nějak to tam i samo drží, k čemu to je nevím, na druhé straně je to taky a tam je to bez vady a drží to parádně
2. je tam napájený nějaký drát, ale je přerušený, ty dva body co jsou v kroužku vypadají že byly propojené ale nyní nejsou, netuším co tam bylo

Jestli někdo v tomhle poradí tak budu rád.


Přílohy:
IMG_4139.JPG.jpg
IMG_4139.JPG.jpg [ 414.25 KiB | Zobrazeno 1165 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: pát bře 25, 2016 15:30 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
takže spálená byla pojistka A8, což je divné měla by být od dálkových světel a ty fungovali a fungují, vyměněno. A další spálená byla B5 což by měl být motor od střešního okna, které jsem v tomto počasí radši nezkoušel ale normálně fungoval. Nicméně vyměněno.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: pát bře 25, 2016 18:45 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
tak jsem to byl projet, jakmile to zhaslo, zastavil jsem a zkusil za běhu motoru hýbat s drátkama pod volantem, všechno jsem ošahal a vyzkoušel, nic. Pak jsem vypl a zapl světla a svítilo to. Prostě dokud stojím tak to svítí. Jakmile se rozjedu tak to zhasne. někdy za jízdy jsem zkusil zhasnout a rožnout a prostě to na sekundu nebo pár bliklo nebo zasvítilo ale pak hned tma.

no vidím to tak že si zas vystojím 2-3 týdení frontu u autoelektrikáře.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 08:42 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
mohl by nějak kolísat konektor? napadlo mně jestli tam není někde zkrat nebo není problém s odběrem, protože při jízdě je problém při stání ne. Tak co se děje s elektrikou za jízdy? stoupá odběr nebo pokles? Vím že elektrikář říkal že by altík chtěl dotáhnout a řemeny vyměnit.

Už jsem objednán ale jdu na řadu zas za víc jak týden.....tak mám čas laborovat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 09:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 20, 2013 11:29
Příspěvky: 532
tel.: 602727915
auto: DI + DII
Bydliště: Brno Kohoutovice
A kdyz zhasne to podsviceni interieru, nezhasne treba jeste neco? U D1 je to zapojene spolecne s pravou parkovackou, pravym koncovym svetlem, podsvicenim radicky automatu, svetylkem v prihradce u spolujezdce a zasuvkou taznyho zarizeni. Ja jsem mel problem prave v te zasuvce taznyho - ale palilo to pojistku, rozhodne to nestacilo tak jednoduse restartovat, jak popisujes.

_________________
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 09:40 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
ano na zahraničních forech jsem o tom četl, že je ten problém spojený se zadním světlem u D1. projedu to a jakmile to zhasne podívám se na světla. Protože levé zadní světlo mělo unitý drát k jedné žárovce, ale to jsem už spravil.
nemám v RRC podsvícenou řadičku, kastlík nemám vůbec. Jediné světla uvnitř mám dvě na stropě, ty svítí buď po rozsvícení spínačem nebo při otevření dveří a to funguje bez problémů. Co mi svítí a zhasne jsou ty zelené světýlka co osvětlují tachometr a otáčkoměr a pak taky ty malé žárovky co jsou pod klimapanelem. Ale třeba ukazatel směru, nebo výstražné, tak ty na budících normálně blikají, ikdyž jsou budíky potemnělé.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 10:04 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8080
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
Hele a co to vzít z druhé strany - pustit zkušebně šťávu do toho podsvětlení někde extra, ať vidíš co to vlastně dělá a potom zjišťovat, proč se za jízdy vypíná.

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 10:24 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
myslíš odpojit ty tři kabely co vedou ke konektoru na světla a natvrdo je propojit? to by se mělo rožnout že? a pokud by to přestalo zhasínat tak to bylo konektorem. Uvažuji správně?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 11:41 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8080
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
Nevím jaké kabely myslíš, ale jde o to, pustit do SPRÁVNÉHO drátu co vede ke světlům trvalé napájení, mělo by to potom furt svítit. A když to po rozjezdu nezhasne, tak je jasné, že chyba je ve druhé části auta, když zhasne, tak je to v té části, do které jsi tu šťávu pustil.
Prostě dělením na menší části najít, kde je problém, když nestačí samotné měření.

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 13:53 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
myslel jsem kabely co vedou k vypínači světel. protože jedna z rad byla, že vypínač může být špatný. tak mne napadlo jej odpojit a ty tři kabely co k němu vedou propojit natvrdo a zjistit tak jestli podsvícení funguje i za jízdy zda nezhasne tak to bylo vypínačem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 14:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 18, 2008 08:35
Příspěvky: 2057
Bydliště: Brno
Ten vypínač ty dráty jen spojuje, takže pokud je navtrdo spojíš, a nebude ti to dělat, tak to vypínačem není...Ale ten vypínač je zas tak primitivní, že se dřív rozpadne, než že by nefungoval. Závady se světlem má často na svědomí vypínač blinkru a dálkových...takže zkus možná pohledat o patro výš

_________________
4,2/6+3,9/8+4,6/8+2,8/6+3,5/8+3,5/8


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 14:38 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
no jak jsem dával fotku toho vypínače blinkru a dálkových, je to tam takové Kutil Tim. Něco ulomené, něco dobastlené. Tam nic nespravím, tam se nevyznám v ničem, to bych akorát rozvrtal. Takže to nechám autoelektrikáři.........zase.

Už jsem se těšil že to začnu skládat dokupy a že to zas bude vypadat jako auto. A ono prd. Furt miliarda drátů všude.

Přestalo mi hrát radio. Zapojil jsem jej a nic. Tak mne. Napadlo
Tohle má uvnitř bužírky hliníkovou objímku a v ní nic. Nemá tam být pojistka?


Přílohy:
image.jpeg
image.jpeg [ 718.13 KiB | Zobrazeno 1022 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 14:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 18, 2012 22:05
Příspěvky: 1043
tel.: 6034sedmsedm854
auto: L322
Bydliště: Praha
Tohle je jen na spínaní zesilovače. To Ti nepomůže :wink:

_________________
RR L322 MY2004 V8 RHD díly na prodej
RR L322 MY2003 V8
exRRC 3.9 V8 MY1991
exRR L322 MY2003 TD6


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 14:56 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
ale měla by v tom být pojistka uvnitř ne? Takový ten skleněný váleček co má po stranách kovové konce ne?
Zesilovač to auto nemá ne? Mám jen vzadu CD changer, který funguje, ale nechci ho. kdyby někdo chtěl je Váš :-D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 15:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 18, 2008 08:35
Příspěvky: 2057
Bydliště: Brno
CD changer je origoš? U mě chybí, bral bych ho...
Tu páčku, jak jsem viděl ten stav, tak si myslím, že je na výměnu, ale přiznám se, že v těch to místech moc často nedělám, jelikož ty páčky jsou celkem jednoduše nacvakací, to se dá rozpojit poslepu.

_________________
4,2/6+3,9/8+4,6/8+2,8/6+3,5/8+3,5/8


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2016 20:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 18, 2012 22:05
Příspěvky: 1043
tel.: 6034sedmsedm854
auto: L322
Bydliště: Praha
Citace:
ale měla by v tom být pojistka uvnitř ne? Takový ten skleněný váleček co má po stranách kovové konce ne?
Zesilovač to auto nemá ne? Mám jen vzadu CD changer, který funguje, ale nechci ho. kdyby někdo chtěl je Váš :-D
Je to spínání zesilovače, tzn. pokud by jsi měl zesilovač, tak tohle slouží pro to, aby jsi ho sepnul po zapnutí rádia. Jinak je zesilovač vypnutý.

Tzn. pokud ho nemáš, tak nemá smysl řešit tenhle kabel, i kdyby tam napětí nebylo, tak je to čistě chyba rádia, nebo zapojení, ale určitě to nemůže způsobovat problémy dále...

_________________
RR L322 MY2004 V8 RHD díly na prodej
RR L322 MY2003 V8
exRRC 3.9 V8 MY1991
exRR L322 MY2003 TD6


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2016 08:32 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
tak to potom nevím proč rádio nejede.....vše jsem zapojil stejně, ono to ani jinak nejde hmmm ok předám odborníkovi

Jinak už mám podsvícené i hodiny :-) a nasadil jsem zpět nově potaženou stropnici, vydrhnul jsem všechny madla a sluneční clony (hrozně to prokouklo). A hned se v tom autě sedí lépe když se člověk dívá jen nahoru. Nicméně aby to nebylo zase tak ideální, tak jak je ovládání šíbru, takový ten plast ve kterém je i světlo, tak ten má dva šrouby, tak jeden z nich jsem ulomil. nemá to prosím někdo navíc? Je to taková blbost, ale mně to vadí že mi to chybí, když už jsem ten strop dal dokupy.

Teď ještě nějak vyhnat z auta takovou tu vlhkou zatuchlinu, co jde od koberců.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2016 09:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 18, 2012 22:05
Příspěvky: 1043
tel.: 6034sedmsedm854
auto: L322
Bydliště: Praha
Zkontroluj piny 4,7 a 8. Víc rádio nepotřebuje k tomu, aby hrálo...
Obrázek

_________________
RR L322 MY2004 V8 RHD díly na prodej
RR L322 MY2003 V8
exRRC 3.9 V8 MY1991
exRR L322 MY2003 TD6


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: RRC 200TDI by DDT
PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2016 09:16 
Offline

Registrován: pon črc 16, 2012 21:52
Příspěvky: 295
auto: RRC 200TDI rv93
Bydliště: Krnov
když je ukostření přímo v konektoru, tak k čemu je tam ta kostra co je pod rádiem? Mám tam šroub, kterým je v očku chycený kus drátu, myslel jsem že ta kostra byla přichycená k některému šroubu na rádiu?

Jinak Lukasino diky za to, odpoledne to proměřím.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 516 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 121 22 23 24 25 26 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz